Tired.

Ute och svirade igår. Igen.
Jag hade på mig en ut-och-in-vänd klänning och skrattade hela kvällen. Nere på Platens var det hålligång som vanligt och det var länge sen jag hade så roligt.
Edvin, Adam, Karla och jag gick hem och hade efterfest hemma hos Jess. Jag somnade typ det första jag gjorde men vaknade cirka var 20:e min. Och hela tiden satt alla dom andra ihoptryckta i sängen! Varje gång.

Edvin fick för sig at duscha, så Karla och jag fick ta kisspaus på baksidan.

Imorse gick jag upp vid 8.50 och fick med mig Kittan ner till Store. Hur trött som helst och jag har inte sovit nåt sen dess.

Ikväll har jag varit borta hos Nicklas med honom, Jesper och Danne. Nicklas var grillmästare och maten blev skitbra! En mycket trevlig kväll, och jag var en millimeter från att följa med dom till stan och gå ut ikväll. Igen!


Stolplyckan imorn, 7-13. Snart dags att gå upp.

Äntligen fredag!!

Bunkrar upp med vodka och Baileys. Bussen går om en halvtimme. Panik.
Jag har inte en aning om vad jag ska ha på mig, varken nu eller ikväll. Eller till ikväll har jag en vag idé, men den kanske blir lite för extremt kreativ?
Jag vet inte.

Och en sak till!
Carro och jag piper iväg till Oslo nästa helg! Oj, det känns konstigt. Och bra! Skönt att se nåt annat liksom. Och på tal om att se, så ska vi se Winnerbäck!
Vi kommer hem måndagen efter... och tror jag livet kommer kännas som ett stort... hål. Ingen aning om vad jag ska göra eller vad jag vill göra. Det skrämmer skiten ur mig.

Trevlig helg!

28/8 2008.

This is how we work!

Carro och jag gjorde vindruve-gubbar på Store idag. Skrattade ihjäl mig, typ.
Hon gjorde först Johnny (största längst till vänster, och sen mig (fick tom med smilegropen på vänster kind, haha!), femte från vänster och Jessan, längst till höger).
Jag gjorde typ resterande på bilden, bland andra en halvt flintskallig Göran Persson och en Turtles!


Träffade Liza efter jobbet.

Titta vilka fina presenter jag fick! Jelly bellys, åh vad glad jag blev!! Hon trodde inte hon tyckte om dom, men blev nästan lika frälst som jag när hon smakat! Och ett par dundersnygga örhängen från Guess!
Tack så hjärtligt!
Liz åker tillbaka till Umeå på lördag.. jag vill inte ens tänka på det, saknar henne redan!


Tack och godnatt (kl är 20.55).

Oj vad trött jag är!

Tack till alla för fina gratulationer, på olika sätt och vis!
Hade fått tre sms innan kl blev åtta på morgonen!! Åtta på morgonen! Fler blev det hela tiden under dagen och cirka 70 miljoner grattishälsningar på facebook. Tack för det!

Firade på kvällen, Carro, Jess och jag käkade sallad och drack vin på Magnolia innan vi gick och såg Mamma Mia. Ingen av oss hade väl egentligen några stora förväntningar på filmen, men helvete vad vi skrattade! Satt verkligen och gapskrattade, det sprutade tårar. Och VILKEN MUSIK! Hade satt och diggade och hade gåshud större delen av filmen. Och en sak till: Colin Firth! Vilken man!

Efteråt var vi alla på skitbra humör, och Carro och jag traskade hem till henne och pratade lite med Johnny. Vi kollade på "Dawn of the dead" eller vad den hette, sjuk film. Jag brukar ju inte kunna se sånt där (blundade ca 40%)! Vi såg iaf klart den innan jag slocknade med Kittan på magen.

Jag har världens bästa grannar!

Emma ringer.
"Vill du ha fika?".
Jag kliver över till nr fyra.

Och vad tror ni jag se?! Zora, Emmas underbara mamma och ställt sig och bakat en kaka till mig! Åh vad glad jag blev. Hur smaskig som helst var den också minsann!
"Det var det minsta jag kunde göra!" säger Zora och jag är så glad att jag har världens bästa grannar som för mig inte bara är grannar utan även familj.


Mina fina födelsedagskaka med obligatorisk saft till!

Ikväll blir det bio med mina babes Jess & Carro.

Tjugotvå.

Exakt tre år sen! Sri Lanka.
 
(Oj vilket kalas! Hemligt, jag visste ingenting! Blev firad på stranden med alla mina vänner + en massa engelsmän och infödingar. Fyrverkerier, dans i sanden, en helt upplyst beach, egen bar i en båt. Kvällen innan var det fotbollsturnering på stranden och prick kl 00.00 började dom spela "Happy birthday" med Stevie Wonder. Helt fantastiskt, glömmer det aldrig! (och jag grinade såklart!)
  

Exakt... förra året! Magaluf. (Först extremt bakfull & upptvingad iväg till beachen, därefter sjukt mycket festande och största & starkaste drinken i världshistorien. Glasstårta, champange, världens finaste firande med allsång på Viking och ett jävla hemlighetsmakeri!)


Nu ringde Emma och bjöd över mig på fika!

3-1.

Till Åtvidaberg.

Det var lika trevligt som alltid på Kopparvallen. Kände igen typ 97% av folket, i vanlig ordning. En som jag inte kände igen var pappas gymnasiepolare Olof, som visst kände igen mig iaf. Jag har nog inte sett människan på tio år eller nåt.

Och alla kids! Gud vad dom växer fort.
Hanna, Hampus, Filip, Elsa, Caroline, Didrik, Carl, Albin... jag kan hålla på i evighet.
Hoppas alla kan simma ordentligt nu, haha.

I lördags sprang vi på Lasse, som var vår mentor på gymnasiet (numera klipper han sig hos Jess också!). Pratade och hälsade på hans fru och jag tycker han är så jävla rolig. Jag sa att jag inte "fick" börja på komvux, och då sa han "Men det där fixar vi vet du! Jag känner Lars (syon)! Vi pratar med honom!".
Så är Lasse på fotbollen också och kommer och hälsar och pratar. Han hade snackat med Lars, och det gick tyvärr inte fixa in mig nånstans, för nu var dom 35 pers i den klassen.
"Men lova att du börjar i vår!", så nu har jag väl i princip lovat det, haha.

Det nästan bästa med att gå på fotboll här tycker jag är efter, när man ska hem. Det är nåt slags höstljus med sommarkänsla ute och så är det så mycket folk ute och rör sig, och man har en koppling till nästan alla. Gamla klasskompisar, kompisars föräldrar, dagisfröknar, grannar, pappas jobbarkompisar, golfpolare, packet som jobbar på Ica.
Pappa och Sus tog bilen och jag traskade. Kristoffer cyklade ifatt mig och hann knappt säga ett ord innan han ropar
"Jag tappade linsen! Hört att man ska stoppa den i munnen då, så den inte torkar! (Han kastar in linsen i käften.) Jag kör raka spåret nu, kan ändå inte prata!"


Imorn ska jag käka frukost med Fia kl 08.30.
Och så fyller jag 22...

Heja ÅFF!

Ikväll ska jag på fotboll! Första gången i år och jag får sällskap av pappa, Susanne och Kristoffer. Eller det kanske vore bättre att säga att dom får sällskap av mig i det här sammanhanget?

Perfekt fotbollsväder (hoppas det håller i sig!) och jag hoppas på en lyckad match såklart.

Förmiddagen spenderade jag pratandes med Emma på en filt på deras gräsmatta i solskenet. Hur mysigt som helst.

Kommer bli mordhotad efter det här, men jag kan inte låta bli!

Känner inga som käkar godis som mina vänner Carro och Jess!


Carro trycker upp tre tuggummikulor under överläppen och blir såhär glad!

    
Jessan å sin sida får tag i ett par löständer och ger ifrån sig århundradets leende.


Kittan verkar inte så lite sugen hon heller!

Gåshud.

 
Eller?

Kräftverkstad på Klövervägen!


Äckligare varelser är fan svårt att hitta.


DÖ!


En likhög.


Förste kräftinspektör Nilsson. Här har han kafferast och käkar muffins.

Swing your heartache.



Oh, my lord. Vilken helg jag har haft.

Fylleslag igårkväll, fast jag inte skulle eftersom jag började jobba 7 imorse.
Carro, Jess, Jesper, Johan, Linus, Emil och jag satt och lyssnade på mr Winnerbäck på fel sida av Stångån och jag blev bara mer och mer frustrerad för att vi inte hade några tickets.
Väldigt mysigt och kul hade vi dock.

Så mellanlandade vi på Magnolia en sväng där vi träffade Emma och Sara med herrskap. Vi ramlade vidare in på BK där Carro trots alla mina (ganska mesigt svaga) protester köpte en Lynchberg som jag pimplade i mig och blev fullare än fullast. Efter lite rockande stod vi alla tre (Carro, Jess, jag) och grät vid baren av olika anledningar.
Jag vek av ganska snart, pga av att jag skulle upp och jobba.

Så upp. Mobilen ringde (hela mitt ass började vibrera för jag hade visst somnat på luren) 06.15 och då gick jag först som en zoombie till Store och åt tomatsoppa som jag hade där (Jess äter aldrig frukost hemma och jag hade glömt köpa nån).
Därefter vidare till Stolplyckan och så röjde jag till kl 13. Gick ner och gjorde stan osäker med Jess och vi bjöd upp med Ben and Jerry's på Karamello.
Hon åt nån bananhistoria som verkligen smakade banan och jag åt min älskade Cookie Dough. 

Det blev en tur på Buketten där jag började agera florist och spottade ur mig förslag till Jess som skulle handla ("MEKADOPINNAR! Kolla!! Gula, dom liksom lyfter det gula i orkidén!! Och titta här! Rosa blad! Precis samma färg som på blomman! Kolla här! Vilken fin kruka! Och den! Nej, det är inga liljor, det är en calla!"... osv osv).

Kristoffer plockade upp oss och vi körde hem Jessan och Kitty.
Han och jag tog en tur inne på Mio där han shoppade en lampa och en vas för 2600 spänn. Vi träffade även på Niclas och Sandra på samma ställe och det var så kul att se Sandra. Hon ska tydligen flytta till Kalix och börja på nån artistutbildning. Kul! "Jag tänkte på dig häromdagen!" sa hon och så träffades vi idag, sjukt!

Nu kokas det kräftor här hemma så det sjunger om det! Luktar så jävla nice. Och jag är galet sugen på rabarbersaft!

Karla och den fisande massören från Ryssland.

Har precis återvänt hem till mig från Klövervägen 8, där Karla bjöd på hembakad pärontårta (riktigt riktigt god!). Håkan, Karlas pappa började såklart prata norska det första han gjorde när jag klev in.
"JEG ER EN SPRITKOMPASS!!!" gormade han gång på gång.

Jag satt och pratade mitt icke-komvux-pluggande i höst med Karla, hennes mor Gerda och hennes farbror (för övrigt också min granne) Micke.
"Alla kurser jag ville läsa var upptagna! Det enda jag kunde få läsa va matte a och spanska." sa jag.
"SKÅNSKA?!" frågade Gerda.
 
Karla fyllde ju som sagt år igår. Då var hon på massage nånstans i Linköping. Hon bröjade berätta om den upplevelsen och det finns inte en chans att jag ska kunna återberätta den lika roligt som hon gjorde, jag skrattade så jag tjöt.
Karlsson hade iaf fått gå in i nåt rum med den största ryssen på hela planeten, och så hade han skämtat med henne om allt man inte borde skoja om och så hade han fisit och varit allmänt weird.


Dagens klart roligaste sak hände på Store. Det kom in en söt tjej och frågade om vi hade doftpåsar. Jag kom fram bakom kassan och skulle precis visa henne när hon bara skrek rakt ut (spontant antar jag):
"GUD VAD FIN DU ÄR!"
Jag tappade helt bort mig och bara skrattade och mumlade "Eh.. haha Näe?! Tack.".
Hon syftade nog på mina kläder, som idag bestod av en vinröd tröja, guldfärgad kjol och gröna strumpenbyx.

Men så kul att nån säger så, eller hur? Jag har gått runt och flinat för mig själv resten av dagen, så glad blev jag. Härmed ska jag verkligen alltid börja säga saker som jag menar, mer komplimanger for everybody!

Store imorn, 10-16. Därefter kommer jag lyssna på Lars Winnerbäck på Stångebro, med eller utan biljett. Hoppas på sol!

Take care & pusspuss!

Mycket intelligent konversation på msn, Johanna (Fy?) och Ulla.

Ulla säger:

Du din jävel!

fy säger:

haha vadå?

Ulla säger:

Du svarar ju aldrig på facebook!!

fy säger:

du din jævle

Du din jævle?

fy säger:

haha ne jag kommer svara om några dagar

fy säger:

då førstår duy varfør

Ulla säger:

Nej!

Ulla säger:

Nu!!!!

Ulla säger:

Jag blir ledsen annars!

fy säger:

haha joo

fy säger:

nej inte nu

Ulla säger:

JOO.

Ulla säger:

Nu.

fy säger:

du får vænta n¨gra dagar

Ulla säger:

NEJ!

fy säger:

du kommer førstå varfør sen

Ulla säger:

Du kan skriva om några dagar också, det går jag lovar!

fy säger:

nu hør du på vad jag sæger din lilla (snigel)

Ulla säger:

Jobbiga unge! Måste du va så bak och fram?!

fy säger:

hahaha bak och fram

fy säger:

ja jag ær nog lite bak och fram

fy säger:

eller fram och tilllbaka

fy säger:

precis som dig

fy säger:

två babianer i ett nøtskal

Ulla säger:

HAHA, what?!

fy säger:

hahaa jag vet inte

Ulla säger:

Det räcker om du skriver en mening.. ett ord om det är så.

Ulla säger:

Sen ska jag sluta tjata, promise!



Grattis älskling!!

Blandar man den här stollen


med den här sötnosen


så får man det här underbara:


... och idag fyller hon 21. Min lilla gumma! Kan inte förstå det att vi kommit så långt...
Med hela mitt hjärta: STORT grattis på födelsedagen!

Kras.

Gick mina planer i idag. Det blir inget pluggande i höst. Snubben jag pratade med (hur skön som helst var han) tyckte jag skulle börja direkt typ på nån högskola och inte läsa matte b först (för man behöver tydligen inte det till allt).
Jag tänkte läsa upp lite handelsämnen också, men det  var typ smockat med folk i alla kurser. Låter lite weird tycker jag, såhär mycket folk var det inte när jag gick i skolan här.

Så vad gör jag nu? Ingen aning. Åkte till Lilian efter också, så kul att se henne!
"Kan du jobba?!" var det första hon frågade när jag klev in.

Stolplyckan, Store, Lilian. Jag har ju lite att hållas med om vi säger så, men som jag skrev igår, vore nice med lite rutiner.
Äh, det ordnar sig!

Nu ska jag läsa... bara 30 sidor kvar!

Jag känner ingen som äter mjukglass som Kitty.


Ute på banan igen...



Har jobbat åtta och en halv timme idag, inte alls lika slutkörd som igår. Både Carro och Jess kom och hälsade på mig, tack för det mina fina! Dom försökte lura med mig till Ikea, men det gick inte, haha.

Det hände en rolig sak också. En kvinna kliver in igenom dörren på Store med sin son, och jag ser direkt vem det är. (Alltså, det är nästan pinsamt hur bra personminne jag har! Ibland får jag låtsas att jag inte minns folk... för jag minns ansikten och namn så sjukt bra att även såna jag inte hälsat på, som jag sett på kort, som mina vänner bara pratat om eller pekat på på stan sitter kvar i minnet!)
Nämligen en handledare jag hade på praktiken när jag gick i åttan, på Marie P Sko. Skojar du att det var som himmelriket för mig att ha praktik där?! Skor skor everywhere! 
Hon kommer in, och ska köpa en klocka till sin son (som för övrigt var helt bedårande!). 
"Visst har du haft praktik på Marie P sko?" frågar hon, Carina. En till med bra personminne!
"Ja! Det stämmer!" säger jag och så pratar vi säkert tio minuter. Om vad hon gör nu, vad jag gör och vad jag ska, om Åtvid.
"Vi hade en massa tjejer från Alléskolan, och alla därifrån var så bra! Du gör dig verkligen bra i butik!" säger hon. 
Dom skulle på bio och se den där pandafilmen och hon sa tre gånger innan hon gick "Så kul att se dig!". Verkligen roligt att man ibland kan göra avtryck nånstans!


 
När jag kommer och susar förbi Sjöholms köksfönster får jag syn på Emma och Zora och svänger in en sväng.
"Nu kom du lagom! Vi ska precis äta grillade äpplen!" hojtar Zora, så blev jag kvar ett tag och satt och skvallrade om allt och ingenting.
Johan ringde också, dom skulle ut, och jag blev såklart sugen! Men pencilin + sprit = dålig kombo, så no party för mig ikväll!

Jag känner mig.... splittrad just nu, på flera sätt.
Imorn ska jag till syo:n nere på Facetten, ska troligtvis börja läsa matte B (oh lord!) och lite annat nu i höst. Det är nån ny snubbe. När jag var nere på expeditionen och fick lite papper förra veckan (så otroligt roligt att se dom som jobbar där igen! Sprang där hela tiden i skolan... och lärarna. Träffade Emmas moster och min gamla gymnastikslärare som kan va världens skönaste lärare! Och alla pratar och är så underbara. Vinkade förresten till min mattelärare idag när jag stod och väntade på bussen!) frågade jag:
"Alltså, är inte hon den där färgglada syo:n kvar?!" haha.
Det är hon tydligen inte.
Karla ska också följa med och så kan vi plugga ihop i höst!

Det känns som att jag behöver nåt att satsa lite på. Jag tror förresten att jag kanske borde satsa på flera saker nu(?) .... men jag behöver nåt nu. Behöver använda hjärnan, fokusera.

Mörbultad.

Gick upp 04.30.
Började jobba (comeback på Stolplyckan!!) 07.00.
Slutade jobba 21.15.

Har arbetat i princip konstant 14 timmar. Jag skulle egentligen bara ha jobbat från sju till tre, men så frågade dom om jag kunde på kvällen och det kunde jag ju. Det var bara det att jag skulle fått ledigt nån timme på dagen, men så var jag med en tant på sjukthuset i tre timmar och vi blev jättesena och kom tillbaka precis lagom till jag var tvungen att börja igen.

Men som jag sa: "Ska man börja jobba igen kan man lika gärna göra det med besked!".

Åh, så mycket fina kramar jag fått idag. Så många fina ord. Helt fantastiskt.
Som en tant sa när jag ringde till henne:
"Är det den Ulrika?!! Som ********* (hennes vännina som också bor på Stolplyckan) träffade på stan?"
Den andra tanten var nämligen inne och handlade av mig på Store.

Vissa tanter bara gapade och sprack upp i århundradets smile när jag fick se dom, finns inga ord i världen som kan beskriva den känslan man får då. Jag blev precis rörd och blir tårögd nu när jag tänker på det. Har saknat dom! Och mina arbetskamrater, vilka människor!

.
Efter en bussresa (finns det nåt jobbigare än att åka buss när man är trött, hate it!) vinglade jag hem igenom Nygård, tröttare än tröttast och det såg nog ut ungefär som att jag pimplat i mig lite för mycket vin.

Store imorn, 10-18.

Idag.

1. Började dagen med att städa. Nu vågar jag knappt röra mig här inne för det är så fint.

2. Jag fick för mig att jag skulle "göra om" min spegel. Så det gjorde jag. Det krävdes två timmar och en jävla massa tålamod. Men det är förbannat roligt samtidigt, hörnen är så sjukt svåra att få till, men se, det gick ju!
Före 

Efter
     

3. Bjöd upp med min första promenix efter halsfluss:andet. Var ute och spatserade i en och en halv timme. Hade tänkt börja med en liten tur runt kvarteret, men vädret var helt amazing så jag traskade på. Träffade både Anna-Carin, pappa & Susanne och en hel del andra kändisar.
Avslutade med ett varv runt golfbanan.

Det här är det 13:e hålet, som först för många år sen var med på banan, sen byggde dom om och hade inte med det. Och så skulle det va med igen, för X antal år sen. Då ställde ÅGK till med värsta invigningstävlingen. Det skulle ju såklart va med några juniorer också, bland alla "proffs". Pappas kompis var typ ordförande i Tävlingskommitén och han tjatade på mig att jag skulle va med. (Lagom intresserad liksom.) Så jag ställde upp.
Och alla började på olika hål, och vi började på det här, som var det "nya" hålet. Och jag var första tjejen som slog ut på tee! Coolt va?!



Mästerverk!


På Schell, kl var cirka 10.15.

Jag kliver in, kastar ett öga på Aftonbladet: ska Zäta och Emma gifta sig?!

Går fram till kassan.
"Hej. Har ni batterier?"
"Vilken sort?" frågar han bakom kassan.
"Eh... vanliga?!"

Han slänger upp ett paket på disken.
"Vad gör du uppe såhär tidigt?"
"Jag var inte ute igår, (kommer på mig själv, det låter ju varken jättebra eller genomtänkt) ....så då kom jag upp lite tidigare."
"Du låter lite krasslig?" fortsätter han.
"Jag har haft halsfluss!"

Grattis Madonna!

Madonna halvvägs till 100, OS-silver till tennissnubbarna och Alshammar spräcker baddräkten innan 50 meter fritt. Vilken dag!

Min halsfluss har övergått i endast huvudvärk. Thank God!

Jag löste fem hela korsord på jobbet och Jessan och Micke gjorde IQ-test när dom kom när jag stängde. Micke hade 10 rätt av tio, och Jess också, men hon slarvade och skrev fel så det blev bara nio.

Kan inte fatta att jag är hemma, en lördag till! Börjar känna mig gammal. Men käkar man antibiotika ska man ju inte dricka, jag sköter mig exemplariskt. (Fast jag har en flaska Vodka och en Bailyes cirka en halvmeter från där jag befinner mig nu.... åh! Jag vill!)


Nästa helg ska ska ska jag se LW på Stångebro. Ska!!


Sov gott. Det ska jag...


Shit vad bra den är!



Tomorrow: Store 10-16, fast jag egentligen inte borde...

"Fri: gräs och buskar"

Åh, min pappa är nog knäppast på hela planeten.

Vi har precis käkat, pappa, hans sambo och jag.
Och så slirade vi in på lumpen. Pappa, som jag hört .. hmm.. var lite av en festprisse som ung ("kalla mig gärna slaskhinken"... öh, what?!) skulle göra lumpen på Gotland.
Men han spelade då även i ÅFF, och var faktiskt bra. (Har läst miljontals tidningsutklipp som farmor klippte ur tidningar.)
Så han som var ordförande i ÅFF ringde till nån snubbe och fixade så pappa fick göra lumpen i Linköping istället.

Och på nåt vänster lyckades pappa få "Fri: gräs och buskar", som han själv sa att man uttryckte det. Det betyder på svenska att han pga av allergi inte kunde va ute på våren/sommaren för han inte tålde gräs och vissa buskar.
Typiskt pappa, när alla andra fick gå upp och gå ut och göra saker kunde pappa ligga kvar i sängen, vinka retsamt till dom  andra och ha det nice.

Kan se det framför mig.


Pappa råkade även trampa snett under en fotbollsmatch och fick därefeter höra att han "skulle gå i träskor" en viss tid. Hallå?! Hur dum får man bli, det kan väl knappast va bra att gå i träskor när man vrickat foten?!
Detta medförde också att pappa slapp göra vissa saker.
 
"Gjorde du nåt vettigt överhuvudtaget i lumpen?" frågade jag.
"Eh.. ja. När vi skulle springa vann jag alltid. Och när vi spelade fotboll! Dom skrev i en tidning: "Ingen kom förbi den långe drasuten!"
Haha.

Pappas fotbollskarriär slutade med ett avslitet ledband. Då började han spela golf istället, och det gick ju bra det också. Hur lumpen-karriären slutade har jag faktiskt ingen aning om.

GE MIG!!


+



Har precis läst ut boken. Känner mig helt tom. Jag läste sista sidan så fort att jag knappt hann uppfatta vad jag läste och tårarna bara forsade och jag fick läsa den en gång till fast det inte hjälpte och jag både hatade och älskade det.

Jag fick en svett-attack samtidigt också. Jävla feber, kan den inte ge sig nån gång? Kom på att jag måste ta en sån där tablett igen. Dom är lika stora som Ryssland och smakar som en blandning av klor, målarfärg och päron.

Det är fan farligt att vara sjuk. Man får liksom för mycket tid att tänka på saker och jag drömmer tjugo tusen saker varje natt och ju mer jag drömmer desto underligare blir det.
Idag drömde jag att jag satt i en vit soffa med en gammal man som skulle bli min svärfar och jag hade på mig ett par rosa strumpbyxor. Vi skrattade först och kollade på tv, men sen blev han arg och sa åt mig att ta ner fötterna på golvet. Hur sjukt som helst.

Vad ska jag hitta på precis nu? Har sovit halva dagen och kommer inte kunna somna nu iaf. Snart fredag. 23.44.

Måste erkänna en sak.

Jag, Ulrika Nilsson har uppfört mig illa och sen hållit käften om det. Dubbelmoral, och dessutom enbart under tiden jag bodde utom detta land, allt för att det skulle bli lättare att slippa erkänna både för mig själv och andra.

Jag har ägt ett par Foppa-tofflor. Som jag tycker är det gräsligaste skodon som någonsin sett ljuset på denna planet, som inte bara är extremt praktiska, dom är nästan så fula att dom borde va olagliga.
Kastade enormt mycket skit på Jess när hon kom hem med ett par från Thailand.

Så skulle jag då till Oslo igen. Förra året skrattade dom åt mig på Nordstrand för att jag gick i silvriga ballerinas på jobbet. (Mitt jobb innehöll väldigt mycket vatten och jord i kombination, vilket inte är speciellt bra för några skor, om man bortser från gummistövlar, galoscher.... och Foppa-tofflor.)
Dom gick sönder på typ två veckor och det regnade typ hela sommaren (förstörde både ipod och mobil, klant som jag är) vilket innebar att jag bodde i ett par gummistövlar som var minst fyra storlekar för stora.

Karin, å sin sida. Hon hade ett par Foppa. Ett par gula.

Och så kände jag att fan, i år ska jag inte slakta några skor där ute. Och köpte ett par Foppa!!!! Kan ni tänka er?! Käre tid, nu får jag dålig gåshud bara jag tänker på det.
Och så funderade jag. Hm. Kanske kan komma lite lättare undan om jag köper ett par space:iga? Så jag slog till på ett par silvriga.



Även fast som var silvriga, var dom fula som stryk. Men så bra! Glafs glafs har det låtit där jag gått fram för oftast har dom varit fulla med vatten efter att jag vattnat.

Storlek 35 hade jag kommer jag ihåg och dom satt helt perfekt. När jag varit på jobbet två veckor hade både Veronica (även hon mycket skeptisk till en början), Rakel och May inhandlat varsitt par.

Så mycket finare väder i våras än förra året, vilket innebar att jag när jag kom hem till Sverige igen inte kunde ljuga och säga att jag inte haft Foppa-tofflor. För det syntes!


Prickiga fötter!!

Vill också bara påpeka att det första jag gjorde efter att jag jobbat klart sista dagen, var att slänga mina Foppa och låtsas som att dom aldrig existerat.
Bye bye!

Roligaste (?) bilden idag.




Har varit på vårdcentralen. En mycket upplyftande upplevelse. Eller inte.
Först körde nån sköterska ner en extra lång tops i halsen på mig.

Sen fick jag vänta. Pappa var min chafför och vi satt och kollade på OS i väntrummet och pappa drog oavbrutet pappaskämt och jag skrattade så jag fick ännu ondare i halsen. Det var gymnastik och alla kineserna såg ut att va max fyra år.
En amerikanska ramlade av en bomm det första hon gjorde jag och fick lite ont i hjärtat för hon såg så ledsen ut.

"Ulrika" fick jag höra och följde med en annan sköterska (mycket mycket trevlig, jag har haft hennes barn i gymnastik (dock inte OS-style) och hon har tejpat ihop både det ena och det andra på mig genom åren. Och gett mig diverse sprutor!) till ett litet rum och hon säger att jag har halsfluss.
Hon glor lite i min hals med en ficklampa och säger: "Jaa, det har du."

Därefter följer en massa frågor av typen:
Ont att svälja?
Feber?
Hosta?
Kan du gapa?

Och jag bara ja, ja, ja och ja.


Gapar man efter mycket får man tydligen halsfluss.

Nu måste jag hålla mig inne 3-4 dagar och vad ska jag göra?! Har ju redan varit inne två dagar och läser så det snart ramlar ord ur öronen på mig.


I hela mitt liv har jag väntat på livet.


11.40 på nr 6.

Jag har ondare än någonsin i halsen och ska jobba imorn, på torsdag och lördag. Har svettats hela natten och känner mig fräsch därefter.
Nu ligger och jag läser Per Hagman, boken är helt underbar och så hör jag svaga ljud från balkongen. Jag hör in i mitt rum att pappa lyssnar på musik... i hörlurar.

Smyger ut och ser honom ligga där, blunda och vicka på vänsterfoten som han alltid gör.
Jag blir nästan febervarm igen för jag blir så glad, det där är verkligen min pappa. Som jag alltid vill se honom. Han lyssnar på den första Winnerbäck-skivan som han köpte nån gång när jag gick på mellanstadiet. Vi lyssnade på den hela sommaren mot mina protester, för jag gillade den inte alls först.

Nu älskar jag den nästan lika mycket som pappa.

Natti natti!

Förkyldning = högt blodsocker.
Högt blodsocker = konstant törstig Ulla = konstigt hög kroppstemperatur = dåligt sovande.

Vi får se hur det går i natt!


Kitty.


Älskade lilla bortskämda morgontrötta hundskrälle! Har hon varit såhär liten?

Tack.



             

    

Bilder från igårkväll. Tack mina fina vänner för ett mycket trevligt, galet och sensationellt (Johan - jag väntar fortfarande på inbjudan!) äventyr!

Lördag nu... and I'm still at home. Och lär så förbli eftersom jag lånat bort mitt busskort till Kristoffer.

Det känns ensamare än någonsin och ingen är i närheten. Borta i Rimforsa, Oslo, Stockholm och gud vet var. Det känns som jag är onykter på ensamheten och den är inte alls lika härlig som fyllan var igår.
Det kliar i mina fingrar och rycker i dansfoten och mitt hår är sådär lockligt som det bara blir om jag är ute i regnet och inte borstar det efter.

Jag skulle kunna läsa en bok (fick en Per Hagman av Liza, men den tänkte jag dra imorn), se en film eller promenera. Palla äpplen eller käka knäckebröd. Men jag känner mig totalt omotiverad och varken mina luftvägar eller tankebanor fungerar som dom ska.

Säg mig.
När blev vi 22? Vi var ju 12 nyss.


Kommer ni ihåg Tobias Kagelind?

Klart ni gör.

    

Snubben var programledare på ZTV, sjöng i Consoul och var helt klart snyggast på planeten enligt mig när jag gick på mellanstadiet eller vad det var. Jag var helt nere, haha. Skulle gift mig med honom utan att blinka.

Vad hände?! Var försvann han?
Fick syn på en bild på honom i en gammal Veckorevyn och blev galet nyfiken. Det här ska jag försöka forska lite i.


.
För övrigt är jag extremt täppt i näsan (åt kräftor med pappa och Susanne nyss, kunde inte tugga för jag fick ingen luft!) och så tycker jag Agnes nya är bra faktiskt!

Välkommen till muffinsfabriken!

Jag har hängt med min T1 hela dagen! Träffade henne vid ett och sen har vi tjattrat, skrattat och vänt ut och in på hela världen.
Och bakat muffins!


Inte dåliga va? Med små hjärtan på... och mitt hjärta går i tusen bitar för snart åker Liz och Chris till USA och sen till Umeå igen.


Så glad!

Jag ska få ett kusinbarn till! Kul kul kul!
Det är min kusin Mia och hennes Andreas som ska bli föräldrar.

Fick reda på det på Facebook (där får man reda på allt!). Hon är tydligen i sjätte månaden och först nu får jag veta!
När jag frågade pappa om han visste:
"Ja, det fick jag ju reda på nån gång efter jul! Hade jag inte sagt det?"
Haha, typiskt pappa.

Moa eller Max ska visst underverket heta.
Alex, Klara, Alice och Moa/Max. Mina kusiner får ju barn på löpande band. Åh, jag längtar till jag får se den senaste!

Nu är jag inne i ett stimm!

Ulla goes Luella Bartley!

 

Jag kan fortfarande inte förstå att jag gick ut sådär!! Ser ju ut som en påtänd Disney-figur. Hahaha.
En sak var iaf säker... ingen hade samma frilla som jag på Platens för exakt en vecka sen.


Den här underlättar inte riktigt mitt beslut att va hemma ikväll... men jag kan inte låta bli!


Hemma?! Det är ju onsdag!

Ja fråga mig inte hur det kommer sig.


(Dålig bild, sorry!)
Jag var ute och plockade hallon ikväll. Pratade med Jess nästan hela tiden. Gick runt och fick verkligen verkligen koncentrera mig för att inte skrika rakt ut, kasta hallonen åt helvete och springa med armarna i luften hela vägen ner och ställa mig vid bussen och åka till stan och gå ut (i min plocka-hallon-outfit, som kan va det fulaste jag någonsin haft på mig).
"Det blir nästan liksom en fysisk smärta!!" som jag sa till Jessica. Jag ville bara åka. Men se där, även solen har sina fläckar på tvärtomspråket. Jag är hemma fortfarande. Och med hallon i kylskåpet!!


Cirkus kl 19.00. Bankekind. Bara kände att jag var tvungen att klicka. Den stora skuggan är inte min utan bussens, om nån nu trodde nåt annat.

08.18...

... och det är 12.4 grader varmt utanför mitt fönster. Möjligtvis 17 grader varmt inne i rummet eftersom jag sovit med fönstret på vid gavel av nån sjuk anledning.
Inte konstigt att jag känner mig snorig?!

Hurra för svensk sommar!

Gratulerar!

Jaha. Då var det snart onsdag igen! Hej hej hej vad det går!

Idag är det den 5:e augusti. Min bror fyller 26.

Stort grattis på födelsedagen!

Jessans mamma skickade konstigt nog grattis-sms till mig idag av nån konstig anledning. Haha. Jag skrev att hon nog hade blandat ihop det lite, och så svarade hon att hon fick skylla på sin egen ålder och återkomma när jag fyller på riktigt, om 21 dagar.

Imorn kommer jag stå på Store hela dagen! 10-18.

Bättre blir det inte!!


En dag med noll aktiviteter.

Nu ska jag stega över till några av mina favoritgrannar och så ska Emma och jag åka och hyra film. Hoppas jag slipper se nån skräckis ikväll!

Igårkväll stod jag och pratade typ en kvart med Gerda och Anna-Carin ute på vår trappa. Det var Öland- och bilprat och gud vet allt.
Lite senare sprang jag upp till Gerda och lånade en film. (Inne i nån slags filmperiod?!) Det blev "Stolthet och fördom", den gamla med Colin Firth (som jag älskar!). Men grejen är att den är typ fem timmar. Orkade inte hela, haha. Och den är så gammeldags och präktig så man spyr.




Hela den här dagen har jag gjort... ingenting. Så weird, har inte tagit det såhär lugnt på månader! Skickat några sms, lyssnat på musik, läst 38 tidningar. Den enda gången jag varit utanför dörren var när jag hämtade posten imorse.

Puss!

Fruktansvärt fantastisk musikupplevelse!


Älskar den!

Fäzt.

Så var jag alena hemma igen. Pappa och Susanne är i Berlin och bor tydligen på 28:e våningen på nåt hotell.
Det är så tomt här i huset att det ekar. Och så tänkte jag skriva att jag ska va hemma ensam hela kvällen och att det känns så jävla fel att vara hemma en lördagskväll. Men nu ringde Johan precis samma sekund och sa till mig att komma på partaj och sen åka till stan och gå ut. Och vad gör jag? Hänger på såklart!

Liza och jag fyllade till det så det sjöng om det igår också. Vin och drinkar och sen kom Christian och vi drog till Platens. Där fick jag för mig att jag skulle shotta (nåt jag aldrig gör... stavas det så?).
"Inte fisherman, inte jäger, vad som helst annars!" sa jag till bartendern.
Och vad får jag?! Det enda jag inte tycker om... förutom fisherman och jäger. LAKRITSSHOTS! Och så hade jag beställt 6:or och dom var stora som tiolitershinkar och smakade pyton. Fick inte i mig en tredjedel ens.

Nu till dagens fråga! Vad ska jag ha på mig?!