Hepp hepp!

Bråttom bråttom!

Nu ska jag duscha efter 8 timmar i stekande solsken och i ett 35-gradigt växthus! Konstant svettig, eller iaf klibbig. Uuuuääggh!

Idag har jag köpt hem nya sukulenter och flyttat vår skistora tomatplanta upp en våning. 

Strax ska jag träffa J som kommer med banan från jobbet.

Måndag!

Helgen har varit bäst bäst bäst på alla sätt och vis.

I lördags blev det såklart party för Jesper var här. Jag släpade med mig kubb, två liter rosé och en lite halvstor plastlåda utan lock att dricka vin ur och begav mig till Sofienbergsparken.

Där spelade vi kubb. 
Jag, Jesper, Albin och Calle mot Emma, Mattias, Marcus och Nicklas. 
Vi förlorade bigtime, kan man säga. Missade kungen två omgångar. Men kul var det!

Vi mellanlandade hemma hos grabbarna och gick sen vidare till Åpenbar där kortmaskinen inte fungerade. Jesper och jag gick och tog ut pengar och träffade nån kille som typ var karatekid. 
Väl inne igen hängde vi i baren hela kvällen. Det var lite ostadigt när jag skulle gå hem. Som tur var följde Nicklas mig hela vägen, tack för det.

Igår kom Jesper och Nicklas hit och sen gick vi och bowlade! Och gissa vad som hände?! Andra serien vi spelade hade jag 149 poäng!! GAH! Helt otroligt alltså. Började med två strikes och sen lite senare samma serie fick jag tre strikes i rad! Helt sjukt. 
Hon tjejen som jobbade skrev ut scorekortet (eh, det är ju golf ju, vad heter det när man bowlar?) så jag ska rama in det och hänga på nån vägg!

Efter gick vi bara över torget till People's och käkade i solskenet. Det var nåt stört varmt! Jag åt lax, hur gott som helst. 

Lite senare på kvällen tittade J och jag på Ebba och Didrik, det var några år sen vill jag lova. Väldigt bra! 

Nu är det måndag igen och nu blir det frukost och sen work. 

Vilken härlig dag!

... och den kommer bara bli bättre. Har en sjukt bra feeling inför kvällen. 

Vädret har aldrig varit bättre.
Det blir parkhäng med lots of roliga människor (bland annat checkade Jesper in igårkväll!).
Två liter rosé ska J och jag pimpla i oss. 
Vi ska inviga kubbet.
Jag ska för första gången få se Sofienbergsparken! 

Och det bästa: jag är ledig imorn så jag kan dricka vin tills ögonen går i kors! Första lediga söndagen sen jag kom hit. Första lediga helgdagen faktiskt. 
Nu har jag varit ledig tre dagar den här veckan, nästa lika många som jag varit ledig totalt på resten av mina två månader här!  

Hoppas hela världen får en lika fin kväll som jag!

OMG! RIP.

Den här känns ganska passande idag! Världens bästa låt.
Han är död, fan vad sjukt. En sån människa dör aldrig liksom.

Jag lever fortfarande, hur som helst. Nu blir det en tur till Majorstuen!

Bra skit!


Värmebölja.

Det är så in i helvte varmt! Vad fan ska man ta på sig?! 

Fri idag.
Vet inte riktigt hur jag ska få tiden att gå. Trodde jag skulle åka och bada, men kan knappt andas så det blir inget med det tyvärr.

Imorn ska jag träffa Hana och sen ska J, Nettan och jag åka till Ikea på kvällen. Jag ska köpa säng minsann! Måste provligga lite. Jag var där ensam en gång, men då vågade jag liksom inte gå runt och prova, kan tänka mig att det känns lite bättre om man har sällskap!



Øl och ostkaka.

Ber verkligen om ursækt før extremt dålig uppdatering!

I fredags var det midsommar och vi stællde till med årtiondets roligaste førfest och dærefter gick vi till Onkel Donald dær jag fick høra føljande:
"Jag væntar på dig."
"Gør inte det."
"Ær du från Island?"

Jag bara: what?! Nej det ær jag inte. Hade!

I lørdags jobbade jag och direkt efter åkte vi till min chefs stuga som ligger i Sverige, tjoho! Lycke heter tydligen stællet och jag har bangat två år innan jag nu æntligen føljde med!
Så mysigt och helt fantastiskt trevligt hade vi det.

Rakel på mitt jobb har en lista som hon skrivit. 100 saker hon ska gøra innan hon dør. Två av punkterna:
. Ha sex med en svensk.
. Ha sex med en tjej.
Då tyckte såklart alla att hon kunde passa på att ha sex med mig, før att kunna pricka av två av punkterna och slå två flugor i en smæll, haha!
Det blev inget rajtantajtan men en massa myggspray, god mat, fint væder och sjøutsikt.

I, jag tror det var førrgår?... var jag, J, Nicklas och Mackan och kækade på Tullins. Vi børjade såklart direkt att sæga "... sånt som tjejer gør!" efter allt. Och sen fløt det vidare ut i "Men det ær ju faktiskt sommar!" och "Det ær ju faktiskt måndag!".
Ett tag satt jag med tre glas framfør mig. Och nån vegetarisk rætt som var mycket stark, men god.
Sjælvklart skulle vi ha efterrætt!
Dom andra åt ostkaka, alltså cheesecake och jag chokladkaka. Jag drack te, J och Mackan kaffe och Nicklas....ØL! Øl och cheesecake! Ær det det konstigaste ever?! Haha!

Jobb jobb jobb hela veckan.
Nu ær jag sjuk. Och sjukt nere før min bror skulle ha kommit hit igår men det ær liksom ingen ide som jag håller på och snorar och harklar mig och beter mig allmænt sjukt.
Jag ær SÅ ledsen! Usch, jag ville ju verkligen att han skulle komma! Men jag førstår såklart att det inte ær nån bra ide.

Nu ær jag ledig två dagar framøver. Två dagar!! I rad! Kan knappt tro det!

Værldens kalasvæder har vi haft också, har rænder lite hær och var efter klæderna på jobbet.

So long flaggstång!

WHY?!

Jag är ledig. SJÄLVKLART regnar det som aldrig förr. Haha! Det slår aldrig fel! 

Igårkväll träffade jag Nicklas och Marcus på Karl Johan. Dom föreslog att vi skulle dricka öl. Bra initiativ tyckte jag, om man bortser från ölen och dricker cider istället. 
Vi gick till Lektern och satte igång med drickandet. Hade så jävla kul!

Det pratades minnen (svårt att komma ifrån när man går wayback liksom), Alexanders Skarsgårds grad på vampyrskalan, kombinationen nyår och bögsex, "Du vet sånt som tjejer gör" - det går att säga efter nästan allting... och givetvis sommarplaner.

Sommarplaner hade vi gott om, visade det sig. Jag förstår inte hur vi ska hinna med alla riktigt. Museum, Tusenfryd, alkoholintag, kubb - you name it, we've planned it! Opera och middag med champagne. 

Hur jävla mycket regn finns det egentligen seriöst?! Det tar aldrig slut ta mig fan. Och jag måste till banken för jag har fortfarande inte fått nåt nytt kort. 

I'll be back!

Hold on heart of mine.


Svenskar i Oslo.

Jag glömde skriva en sak som hände i lördagskväll/natt. 
När jag traskat hela vägen hem ensam, står jag utanför vår port och river efter nyckeln i min väska. Då kommer ett par och går. 

"Vilken fin klänning du har!" säger tjejen.
"Tack! Är du svensk?" frågade jag.
Så var vi igång och pratade. Och pratade och fortsatte prata. 
Det visade sig att tjejen, Hana, pluggade till psykolog i Linköping, kom ursprungligen från Göteborg och var hur rolig som helst.
Killen hette Lars, var norsk och hade världens blåaste ögon. Vi satt i säkert en halvtimme utanför vår port (hittade inte nyckeln) och bara yrade och hade det kalastrevligt. Klockan fyra på morgonen! Så fantastiskt.

"Vet du? Det är nåt med namnet Ulrika! Alla som heter det är så bra! Min dagisfröken som var världens bästa hette det, och min granne heter det och hon är typ den bästa människa och jag känner!" sa Hana. 
Haha!

Innan dom gick bytte vi nummer och så gick jag in och somnande. Sånt här är det bästa med Oslo!



Hangover.

Inte riktigt så bakfull egentligen men grisigt trött just nu. 

Nettan och jag ställde till med en liten förfest i vår ensamhet igårkväll medan vi väntade på Nicklas och Ingunn.
Vi lyssnade på nån gammal Britney Spears skiva och Nettan kunde alla texterna och jag typ hälften. Sen fick vi på en skiva Nettan brände när hon var russ för 9 (!) år sen. Så mycket bra låtar, så sjukt länge sen. Det måste ha varit i samma år vi åkte till Berlin!

Till slut gick Nicklas, och så gick vi och skulle möta Ingunn på sentralen. N och jag gick till Åpenbar medan dom andra åkte hem med Ingunns grejer. 

Jag älskar Åpenbar. Vi satt och kollade på folk som speglade sig i en spegel precis över där vi satt, så roliga folk är på fyllan alltså!
En kille spillde ut först sin drink över mina fötter och sen även min. Hans tjej stod brevid och var svartsjuk så det rök ur öronen på henne utan anledning. 

Gulliver väckte mig 20 gånger inatt och attackerade mina fötter. Vi kommer bli riktigt jävla osams nån gång känner jag på mig.

Væderleksrapport.

Det regnade imorse så jag tog på mig regnjacka. Nu ær det strålande sol och jag går fortfarande runt i min Bogrønt-t-shirt fast jag slutade før næstan en timme sen.

Jag ær på sentralen.

Nettan och jag ska dricka vin ikvæll och får sællskap av Kim och jag hoppas Nicklas kommer också!

I torsdags var værldens tråkigaste kvæll. Jag var ledig hela dan och totalt osocialt balanserad på kvællskvisten och alla mian bæsta skrev på Facebook att dom skulle hænga. Och att dom saknade mig, som tur var.
Buuu sæger jag åt att sitta i fel land nær alla andra ær i samma rum.

Liza, hennes pappa ochy Christian åker karavan hit till Norgelandet idag! Yes, fineally.

Hem och korka upp!
Det blir nog en svæng på Oslo city først. Here we go.

Puss puss puss!

Allergichock extravaganza.

Jag nyser hela tiden och hela mitt face börjar koka varje dag jag går från jobbet. Det är nåt som ligger och lurar i mossen... eller i mitt immunförsvar I guess. 

Idag är vi glada för J har hittat sin klocka som varit borta i flera månader!

Nicklas is coming to town imorn också. Succé. 

Det blir så jävla ytligt och trist här nu känner jag. Inga bilder och lite hattigt. Ska försöka skärpa mig. 

Trude på jobbet lånade mig "Hostage" med Bruce Willis. Herrejävlar. Vi tittar på den nu och äckligare har jag fan aldrig sett. Men den är ändå bra på nått skumt sätt.

En dag jobb till sen är jag ledig på torsdag. 



"Ja Ulrika. Du är en barbar!"

sa Karin till mig på jobbet idag. 
Det började med att jag köpte en Kapten Sabeltann-is... alltså glass. Cola-is-glass. Den ser ut som en pirat. Jättefin.
"Jag vill inte äta upp honom, det känns lite barbariskt!", sa jag. Karin tycker tydligen att jag är en barbar!

Idag var vi fyra stycken på jobb. Erik, May, Karin och jag. Förut brukade vi va typ sju stycken. Erik lämnade oss ganska snart också och somnade i Ås och kom aldrig tillbaka. 


Nu har jag ätit sushi från Deli (har fortfarande mina fötter kvar om nån undrar) och funderar på lite te. J ligger i soffan bredvid och läser nån artikel om hetare förspel. 
Carros pappa Stefan skrev precis till mig på Facebook, så kul! Facebook är världens bästa! 

Och igår var J och jag på bio. Vi såg Duplicity eller vad den hette. Med norsk text, morr! Väldigt bra film! Var så jävla trött att jag trodde jag skulle somna men jag klarade mig. Höll på att börja grina mitt i allt också för det var så fint. 

Nu skriver min bror på msn och jag bara saknar hemma nåt fruktansvärt. J åker hem på onsdag också, det känns inget vidare. Men snart kommer Kristoff och hälsar på, hurra! 

Nu ska vi glo på film. 
Adjöken.

Lördag.

Kväll. J och jag dividerade fram och tillbaka tusen gånger: vin inte vin, utgång inte utgång, konsert i nån park eller inte.

Vi gjorde sallad (diskade!! Hurra!) och nu har jag precis skrivit lite på Facebook med min klassföreståndare från högstadiet, Jenny. 
Fan vad sjukt egentligen! 

Och så är det ju svenska flaggans dag.

Jag firade med att va en riktig bitch första timmen på jobbet. Vet inte vad det var, tror jag har jobbat lite för mycket för mitt eget bästa. Jag har aldrig humörsvängningar, och är väldigt extremt petig med att aldrig bete mig illa på jobbet, jävligt serviceminded liksom. 
Men idag! Vet inte om nån annan egentligen reagerade på det, men jag var sjukt kort mot iaf två olika kunder. Kan ha varit blodsockret också, har en förmåga att bli förbannad när det är lågt. 
Haha!

Nu ska vi se en film jag lånat av Trude på jobbet.

Trevlig helg. 

A-stick.

Och bestick. Jag köpte bestick för 2100 norska riksdaler igår. Helt fucking underbara är dom! Jag släpade med mig J och kollade på Le Creuset-kastruller och jag var nog världens jobbigaste kund och frågade miljoner frågor, tackade och gick utan att köpa nån. Måste bestämma vilken färg jag ska ha..

Det var skönt att komma tillbaka till jobbet idag. Det var tråkigt att det var Josefins sista dag. 

"Sköter du ditt jobb ordentligt idag Urika?" frågade Karin. "Jag har bara hört dig skratta och skoja med kunderna hela dagen!"
När jag har kul på jobbet jobbar jag ju bäst liksom!



Insikt.

Twilight är fan inte bra för mig. Det är nån slags hatkärlek jag känner för den. J säger har sagt flera gånger att jag inte borde se den för jag blir bara nere. 

Jävlar, nu regnar det så mycket utanför att det låter som att världen håller på att gå i kras.

Om den inte redan gjort det, vill säga. 


Tillbaka till filmen. Jag är expert på att snöa in på saker. FIlmer, musik, mat (sa nån sockerärter?!), människor. Ingenting existerar när konsten gör det, som dom säger sista säsongen i Sex and the city. 
Hur gör man sig av med nån eller nåt som bara snor energi och egentligen inte gör en glad? 

Farligt för mig att va ledig här. 
 
Det är så mycket jag vill skriva. Det är så mycket jag vill säga. Men min hjärna är full av vakuum. Eller snarare tom då. 

Ni vet precis innan man börjar gråta? När det känns som att man har kolsyra i näsan och så stiger det upp i ögonen som blir fulla. Oftast kommer jag bara dit. Ibland rinner det över. Jag önskar ibland att det kunde rinna över lite mer. 
Skittöntigt egentligen för jag gråter ganska ofta om man jämför med folk i allmänhet antar jag.

En person jag träffade nån en natt bad mig att beskriva mig själv med tre ord. 
"Det går ju inte?" svarade jag. Var ska man börja? Rabbla tre stycken som på ett eller annat sätt beskriver mig som människa? 
Glad. Lättlurad. Oekonomisk. 
Jag har hört väldigt många beskriva mig som snäll. Det måste va det tråkigaste sättet att bli beskriven på. Dom flesta är väl snälla? Att man är snäll säger ju ingenting egentligen! 

En annan människa jag träffade nyligen sa
"Dig har jag hört så mycket om."
Det är ju nästan ännu konstigare. När nån säger så känns det nästan som att man har lite att leva upp till? 

Oj det blev sjukt osammanhängande och knakigt det här. Ungefär som jag känner mig...


So over now.

Det godaste som finns i hela denna värld.


Amazing.


Go Bogrönt Nordstrand!

Nu kommer den glada nyheten jag skrev lite luddigt om förra veckan!

Spana in det här:

http://oslopuls.aftenposten.no/aktivitet_friluft/article205627.ece

(kan tyvärr inte länka, förstår mig inte på Mac!)


HURRA! 
Vi är bästa hagesentret i stan! Jag är så glad. Och min chef Erik är om möjligt ännu gladare! Det är fantastiskt!

Idag fick vi in två olivträd som kostar 15.000 lax styck. Folk på Nordstrand köper dom mest konstiga växter alltså. Och dyra.


Ikväll jag är alone at home. Nettan är hos Christian och J är på persoalmöte. Jag pratade precis med Sanna, ska träffa henne imorn bitti och äta frukost och spana in hennes lya! Kul! Äntligen hinner jag träffa nån!!

Ledig torsdag instead of onsdag den här veckan. Fredag är Josefines sista dag. Weird alltså.
Jag får lön imorn! Har jobbat nästan precis 300 timmar sen jag kom hit....


Emma!

Kom tillbaka, stanna föralltid!