Hej hej hej!

Glor på bilder och dricker te... 


         

Här har vi några riktiga toppbloss! Dom är från Lindvallen, måste va två tre år sen eller nåt. Kan nog seriöst säga att jag aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv so jag gjorde den timmen Jess och jag låg i samma säng och tuggade tuggummi och dummade oss.
Kalles mamma kom in efter ett tag och undrade vad i hela friden vi höll på med!

Vet ni vad jag ska göra idag?! Jag ska göra en (förhoppningvis!) bejublad comeback i ÅIF. Ska åka med Anna-Carin och Emma och träna. Ringde till Susen nyss och det skulle tydligen gå bra! Åh, vad härligt!

Sen blir det utgång ikväll... igen! Håll i hatten!

Släkten invaderar!

Idag har jag träffat typ två fjärdedelar av min släkt känns det som!
Pappa och jag käkade lunch hos farmor. Pappa promenerade dit och jag cyklade, så han gick innan mig när vi var klara. Då sitter farmor och jag och pratar.
"Han är ju så snäll, Torbjörn (finns inte en enda människa mer i världen än farmor som kallar pappa Torbjörn!)! Han har aldrig sagt ett ont ord till mig, aldrig varit dum. När Cecilia (pappas lillasyster) ockuperade toan när dom skulle till skolan tog han bara i handtaget, och sen väntade han tills hon var klar, skrek aldrig." säger hon och jag ser hur tårarna börjar rinna. Och jag börjar grina också såklart. Så sitter vi vid där vid hennes köksbord och gråter.

Pappa är verkligen extremt snäll alltså. Sett honom arg en gång på 21 år, det är ganska ovanligt skulle jag tro. (Då var det för Kristoffer och jag kom ihop oss om nåt, fast vi bråkade väldigt sällan också, nästan aldrig skulle jag våga påstå!)


Här har vi den snälla människan, på julafton i min kusin Elins rum!

Åkte från farmor lite efter 14 och kollade veckans secondhand-utbud. Det blev en helt underbar lampa som är vinröd och lila!
I affären träffade jag först min morbrors fru, och senare även min moster. Vi stod och skrattade och provade leksaker, jag tycker så mycket om dom båda två. Hela min släkt, förresten!

Snart ska J och jag ut och promenixa!

Later!

Oh my! Dröm-outfit våren 08.

Oh my! Dröm-outfit våren 08.
Från Filippa K, så jävla grymt hela grejen..

Håret, ge mig tack!
Skulle inte tacka nej till dom underbara strumpisarna!
Fantastiskt smink (ser ni?! Blå ögonskugga som jag köpte på H&M, och I love it!)
Och klänningen är ju verkligen klänningen med stort K.
Det enda jag skulle vilja ändra på om jag får klaga (och det får man nästan inte i det här fallet!) är att jag hade haft ett blått skärp istället!

Haha! Hon kör ju den bleka mystiska stilen också, som jag brukar tjata om!!

Operation: No socker 2008.

Har precis bjudit min kära storebror på mat. När vi sitter och äter som bäst slänger han ur sig:
"Jag slutade äta socker i förrgår!" och det lät så roligt att jag började skratta.
Människan har ju liksom druckit absolut minst en mugg o'boy om dagen så länge jag kan minnas. För övrigt är han ju hälsofreak långt ut i fingerspetsarna. Men iaf, han började argumentera för det och så kom vi fram till att vi skulle ha en tävling. "No socker 2008" kallar vi den, för vi får inte äta socker. Kanon för min diabetes också.

Reglerna ser ut enligt följande:
Inget godis, kakor, glass, chips (ni förstår principen!).
Nötter får vi äta om dom är naturella. Om vi är "bortbjudna" får vi käka typ en kaka eller nåt, men det är liksom inte i vardagen utan om det är kalas eller nåt. Och max en gång/vecka. Skulle det va två kalas samma vecka måste vi ringa och fråga varandra om det är ok.
Vi får äta vilken mat som helst, det är liksom sockret som vi ska skippa.

Haha, jag ser fram emot det här alltså! Jag ska vinna!! Den som förlorar/ger upp först måste bjuda den andra på middag på Golfrestaurangen.
Så hade jag ju dock ett litet dilemma... jag går ju ut ganska mycket och vi får inte dricka läsk. Men vi får dricka typ sprit med juice eller vin.

Fem minuter efter att Kristoff hade åkt ringer telefonen. Det är Emma.
"Kom in, jag har nåt att bjuda på!" och jag bara neeeeeeeej. Kunde hon inte ha rignt 10 min tidigare?! Jag börjar förklara och skrattar samtidigt och så sticker Susanne in huvuvdet och säger:
"Men du, käka kladdkakan och börja imorn!" så flinar hon och går ut.

Men nu ska jag iaf till Emma och titta när J och Emma käkar kladdkaka!

Gulliga Johanna!

image234
Ulla & J
Ungefär lika smarta båda två, haha.
Till höger har vi kvinnan som tror att Danmark och Norge sitter ihop.
Och så jag själv till vänster då, som typ är på samma intelligensnivå som en blåst animerad Disney-figur med hjärnsläpp.
Tur att vi har varandra, sweetie!

Bok-rea.

Det har pissat ner hela dagen! Jävla skitväder.
Jag drog med mig Emma ner till bokrean som började idag. Vi började med ett varv inne på Apoteket för Emma skulle köpa tandtråd. Så mycket knäppa saker dom har på Apoteket! Bröstvårtekräm var väl det roligaste vi hittade idag!

Inne på Bokhandeln var det väl ungefär lika mycket folk som det vanligtvis är där på ett år. Köpte


Älskar Anna, hon skriver så in i helvete vackert och jag har höga förväntningar på den här boken!

och


som jag har läst om nån gång och den verkar lite speciell och skum, så då var jag ju tvungen att köpa den.

Sprang in en lärare som jag hade i historia och samhällskunskap på gymnasiet, Bosse. Han är så härlig alltså! Pratade länge och sa att han hade varit pensionär i ett halvår ungefär.
Det var för övrigt han som tyckte jag skulle va med i Främlingsvänliga gruppen, som jag sen var också, bara en massa lärare från hela kommunen och så jag. Han skickade mig till länstyrelsen en gång när han inte kunde åka själv, på möte med landshövdingen och en massa andra höjdare. Det var tider det, jag saknar gymnasiet!

Vi träffadde Bosse sen igen på Willys och då frågade han:
"Har du redan shoppat klart böckerna?"
"Jag är ju effektiv vet du!" sa jag.
"Ja, det kommer jag ihåg att du var!" sa han och jag bara skrattade för jag skämtade ju, men det gjorde inte han, haha!

Nu vill jag bara börja på nån bok, men jag måste läsa ut sista Stieg Larsson först. Har läst 200 sidor och har 500 kvar...

Kul.

Pappa och jag står i köket. Min far har köpt romsås. Sjukt god, och så säger han:
"Då kan man åka till Rom!"
"Och dricka rom!" säger jag.
"Vilken aROM!

Typiskt pappa och mig.

Snyggast på Oscargalan, enligt mig!

image230

Amy Adams,
vilken klänning!
vilken färg!
vilken härlig pensiönärsväska!
(Hade mördat för att få se skorna!)

Fika hos A-C.

A-C heter egentligen Anna-Carin och är min granne. (Hon är tre dagar äldre än min pappa. Farmor och A-C:s mamma låg på BB samtidigt, och då sa farmor att om pappa skulle ha blivit en tjej, hade han fått heta Anna-Carin (min farmor måste typ ha haft en grej för dubbelnamn...) och då tyckte A-Cs mamma att det var ett så fint namn så hon fick heta det. Anna-Carin var för övrigt också barndoms- och bästa kompis med min mamma!)

Jag hängde mycket hemma hos dom när jag var liten, A-C:s ena dotter Jenny var min simtränare osv.
När jag gick på gymnasiet (och ett tag efter) åkte vi alltid tillsammans och tränade.
Nu har vi inte träffats på länge så ikväll ringde jag, och sen gick jag in och fikade.

Jag förstår inte hur dom orkar, Anna-Carin och hennes man! Dom håller på och renoverar hela tiden. Idag när dom kom dit hade dom bytt ut hela trappan! Väldigt snyggt! Och målat om här och där och skulle flytta på vävstolen som jag alltid brukade sitta på när jag var liten och göra om det rummet till gästrum.

Hon är så jävla rolig alltså, jag trivs så bra med henne. Det känns som att jag kan säga vadsomhelst och vi kan diskutera allt.
När Karla och jag gick förbi en dag så sa Anna-Carin "Men vi kan väl ses nästa vecka! Ring när du har tid!" och Karla bara: "Vad ska ni göra?!" och då svarade jag: "Hänga!".

När vi hade pratat klart gick jag rakt över gatan till Emma. Fan vad bra det är när folk bor nära!

Uppdatering.

Lördag
Började jobba vid sju. Uppstigningen gick hyfsat easy och jag kände mig ... pigg! Efter nån timme var jag dödstrött och ville bara sova.
Vi var nästan bara vikarier, så vi satt mest och larvade oss och hade allmänt trevligt. Fick en clementin av en tant som råkat springa bort, för hon trodde vi var arga på henne... det var vi inte.

Hade glapp mellan 13 och 16. Jess och jag käkade och sprang på stan.

Kom tillbaka till jobbet, och klagade så jag trodde att jag ett tag trodde att mina öron skulle ramla av  i ren protest (dom sitter fortfarande kvar).
Grejen var att alla fyra som jobbade kväll hade gått delat, så vi var sjukt trötta allihopa.
Jag fortsatte klaga.. och så säger Lisa till mig och Julia:
"Men vet ni? När du (hon pekade på mig) är så negativ som du kan bli.. och du (pekade på Julia) är så positiv som du kan bli så är ni på ungefär samma nivå!"
Haha, det var lite kul, och så slutade jag klaga.

Så skulle vi ju såklart ut, eftersom jag hade planer på att ragga upp Björn Gustafsson på schlagerefterfesten. Fick dock inte se honom, och det var nog lika bra det, haha!
Däremot fick jag höra en sak som jag inte riktigt vet hur jag ska tolka. En kille (som jag tyckte sjukt illa om ett tag för han trängde sig i kön på Hakepi en gång, eehhm... ja, det beskriver ungefär min nivå på fyllan) sa att han tyckte jag var lik Björk. Jag bara:
"Ett träd eller artisten?!"
Han menade såklart inte trädet (tack gode gud, det hade ju varit illa isåfall!).
När jag tänker på Björk tänker jag först på den där jävla "döda-svanen"-blåsan hon hade på sig på nån gala, sen tänker jag på på två stora bollar på huvudet som hon hade nån gång, och sen sist på den
där låten som var med i Småstjärnorna när jag var liten. Kort sagt; jag tycker hon är lite extrem på nåt sätt.
"Är det en bra eller en dålig sak då?" frågade jag och då sa han att han hade sett henne live och tyckt hon var fantastisk på alla sätt.
Jag tycker inte hon ser klok ut, haha! Typ som en labil halvasiatisk version av en galen rymdvarelse. På bilden här nere ser hon iaf helt ok ut. Och ungefär lika färgglad som jag... kanske var därför?!

 
Ulla?                Björk?    

Söndag
Jobb 16-22.15. Dödare än dödast och tror jag glömde huvudet hemma hos Jessan tillsammans med bakfyllan.
Tiden gick ganska fort ändå, sov bort min rast i soffan i personalrummet.

Johanna kom och mötte mig när jag gick a bussen typ vid tolv, det är kärlek alltså, tack hjärtat!

Idag har Emma och jag gått runt Bysjön på 1.40, rekord! Jag har även äntligen planterat mina paprikor, och vill bara att dom ska börja växa och bli växter direkt. Sjukt otålig!!

Konversation Ulla - J på msn, cirkus kl 01...

Ulla säger:
Promenix imorn eller är du busy?
Du har precis skickat en vibb.
Johanna säger:
haha ne vad skulle jag va upptagen med :D
Ulla säger:
Jag vet inte... Elefantridning, trädkramning... vad som helst!
Johanna säger:
hahaha
Johanna säger:
du är sjuk
Johanna säger:
min lilla (snigel)
Ulla säger:
Inte mer än vanligt!
Johanna säger:
hahah

Fuck!

Storm ute, för helvete! Det är regn på mitt fönster, tror inte jag sett det på kanske tio år. Snart blåser väl huset omkull.. och jag ska sätta mig på ett tåg?!

It's not the walls, it's not this town...

... vad fan är det då liksom?

Sitter här och har ätit onormalt många chokladbollar, har ångest över att jag ska jobba 7-21 imorn, och 16-22 på söndag.

J och jag måste komma iväg snart, annars kommer jag förvandlas till en hög och på min efterföljande begravning kommer prästen säga: "Här har vi Ulla, hon tänkte göra tusen saker men gjorde inga." (Självklart kommer alla var utklädda till korvar, som jag sagt sen i Oslo, läs tidigare inlägg från i somras nån gång!)
Det sjuka med hela den här Oslo-grejen är hur jag ibland bara vill sätta mig på första bästa tåg med en resväska och tandborste och ibland får jag sån ångest att jag inte vet vad jag ska göra..

Efter jobbet idag gick jag och köpte cocosbalsam, vet inte riktigt om det var en tabbe eller inte?! Har inte hunnit prova än... + en nån massageolja som luktar helt ljuvligt och ser ut som ett hjärta...

Blir väl ut och rulla hatt på Ågatan imorn. Schlager-spektaklet invaderar stan!

För att få upp positiviteten ett par steg, bjuder jag på ett par pics från min 19:e birthday som spenderades med världens coolaste beachparty på Sri Lanka...

image223
Sitta och käka buffé med fötterna i sanden, det ni!


Ingen dålig tårta!Carro med filmkameran i högsta hugg + fyrverkerier.


Några av dom som var med och firade.


Hela jävla beachen var upplyst och dom hade fixat en bar i en båt och värsta bästa musiken. Vilken kväll!

Nu ska jag snart åka till stan igen... kanske hjälpa Caroline att skruva ihop möbler?!

Puss puss puss & kram!


Jag är Schinders list... (?)

image222

http://similarminds.com/othertests.html

(....................)

En sista parantes för dagen bara:
ÅHHHHHHHHHHHH vad jag vill gå ut! Fredag, lördag? Lördag, fredag? Fredag? Lördag? Nuuuuuuuuuuu.

Albino.

Har fortfarande varken planterat några paprikor, eller tagit bild på mina nya shoes! Hittar inte kameran! Och på tal om att hitta eller inte hitta saker, hittade jag min mascara! Den låg och glömde sig i den stora väskan som jag släpar runt på mitt liv i varje helg... Yes!!

Karla drog med mig på promenad genom en kolsvart skog, i mulet småregnigt väder. Det var mysigt på sätt och vis, vädret till trots! Vi såg också en albino-hjort. Den såg jag för några kvällar sen också, den stod och glodde på mig när jag kom cyklande. Tyckte först det såg ut som en kossa, men det var det ju som tur var inte!

Ska jobba den helt otroligt jobbiga tiden 7-10 imorn.
På morgonen bara, alltså. Får åka buss cirkus lika länge som jag ska jobba. Tvekade först när Olivia ringde.. men så sa hon "Det skulle betyda jättemycket för oss!" och då kunde jag såklart inte säga nej.
Dessutom är det så jävla skönt att få gå hem efter tre timmar, mohaha!

Just nu är det enda jag kan koncentrera mig på... att mitt hår luktar brännässlor! Köpte nåt balsam på Body shop för tusen år sen, och idag har mitt andra balsam slut, så nu luktar det.. onda växter! Men ganska gott ändå på nåt skumt sätt!

Hobohm for president!

Den här snubben måste va världens coolaste kille... Sveriges bästa blogg just nu, tycker jag absolut!

Nu ska jag plantera paprika!
Lite senare blir det bild på ett par dojjor som jag inhandlat idag! J och jag var på second hand-runda i Åtvid, haha.

Missing!

Min mascara är borta. Undrar om den ligger och skräpar nånstans under Jessans soffa, i nån väska eller var har jag lagt den?
Nu får jag hålla till godo med en gammal version och det känns varken roligt eller upplyftande.

Om nån hittar en Dior Black out-mascara i krokarna där jag brukar hänga är det troligtvis min. Ring!

Du & jag.
Du vet när det är så obeskrivligt mörkt och förbannat kallt..? Då vill jag bara att du ska veta: jag älskar dig.

Karla & Ulla

Hör och häpna! Det blev en cirkulation runt sjön idag också.
Karlsson och jag. Hon frågar:
"Men du känner väl ingen som är som jag?!"
"Nej, verkligen inte! Det finns fan ingen som är som du."

Och grejen är att det stämmer så jävla väl! Som jag skrev igår, hon älskar att provocera, slänger ur sig saker som ingen annan i hela världen ens skulle våga tänka.

Konstigt hur olika man kan va. Karla och jag är sjukt olika, men ändå har vi alltid så väldigt trevligt och jag vet precis var jag har henne. Ibland när jag tänker på henne tänker jag: shit, vi har inte hörts, setts eller nåt på två månader.
Men så ses vi och hon kommer in och slänger ur sig ett par svordomar, könsord eller nåt annat fri-språkigt, det det sättet som bara hon kan, utan att det liksom blir för mycket.

Hon sa också att hon inte kände nån som var som jag.
"Eller, jag träffade en kille i Norrköping en gång som var precis som du. Jag tänkte att ni borde gifta er!"
Haha.


By sjön.

Emma, Karla och jag tog tillfället i akt idag och .... spatserade runt Bysjön. För att njuta av det ljuvliga vädret, naturen och varandras sällskap. Och för att uppdatera oss vad det gäller Karla!
Känner ingen människa som gillar att provocera lika mycket som hon. Vi fick bland annat reda på att hon hade varit med i Moore, nåt som vi helt hade missat!

Emma frös, men jag hade ett kort i skjortärmen! Eller rättare sagt, både jag och Karla! För när vi träffades hemma hos mig och Emma sprang in till sig, frågade Karla om jag hade nån tröja hon kunde få låna.
"Du kan få en underställströja!"... och det fick hon. Även jag hade på mig en, plus underställsbyxor. Hur bra som helst och jag frös ingenting! Karla var till och med varm sa hon, haha!

Jag sitter fortfarande kvar i mitt underställ och myser fast det är flera timmar sen vi kom hem. Understället kan va det mest underskattade plagget i världen. Man ser ut som en mask, men så bra dom är!

Hela promenixen tog nästan exakt två timmar, Karla vek av vid Skiteka och gick hem till sig, medan Emma och jag gick i samlad trupp hela vägen till Klövervägen.

För tillfället har jag ingen aning om vad som händer ikväll... en sväng till Emma eller J eller om dom kommer hit.

Så jävla kul!

Snubblade över det här i en blogg och skrattade tills luften tog slut och pappa kom in och frågade om jag höll på och inhalerade helium...

(Sommaren närmar sig, kanske en charterresa också?
Vart man väljer att åka beror kanske mycket på vem man vill ligga med.)

Norsken:
Som att ha sex med en påtänd dagisfröken. Oavsett vad som händer så kommer han att låta precis lika käck. Ett blondt yrväder med en röst som en seriefigur.
Men visst, om man gillar det så.
Möjliga kommentarer (Självupplevd): Åååh, ja må spise dig opp! Du har så dejlige tytter!

Vill ni läsa hela?
twoforone.blogg.se

Och idag är jag en paprika....

... eller det är jag väl typ varje dag snart. Kommer snart förvandlas till en, eller så kommer det eventuellt börja växa såna ur mina öron.

Nu är jag lite stressad, ska åka till stan snart. Det blir först en liten svän till Carro som är sjuk. Ska bjuda henne på toscakaka som min farmor har bakat... och den är goood.

Taggad som fan till bowlingen tonight! Emma ska med också, efter en liten extrem övertalning av Jess.

En massa fredagspussar till er alla!

Alla mina hjärtans dag: Jag är en apelsin.

Ingen har väl missat vilken dag det är... (eller snarare var!)
Hej vad det gick hemma hos Lilian, jag bara spottade ut buketter! Roligt som bara den döh! 

Alltid när jag ska gå hem därifrån typ kastar hon grejer på mig. Fick tulpaner igår. ("Men jag vill inte ha, gör nåt vettigt med dom istället!, det slutar alltid med att jag får med mig det hem..)
Idag blev det rosor, tack för det!

.
Har firat dagen tillsammans med Emma och J. Vi köpte mat på Grillstugan och kom fram till att vi tog så olika saker det kunde bli:
Ulla: fläskfilé med ris.
J: Hamburgare (nötkött) med pommes.
Emma: lax med klyftpotatis.

När vi skulle ta bilen ner stack Zora (Emmas fantastiska mor) ut huvudet och frågade om vi skulle käka hemma hos dom. Och det skulle vi. När vi kom tillbaka hade hon dukat jättefint och tänt ljus och fixat varsin drink med frukt-drinkpinnar. Jag fick apelsinen, J hallon och Emma vindruvor.
Blev rörd alltså, så fint var det...
Vi pratade och pratade och pratade. Ibland undrar jag hur mycket det egentligen kan finnas att konversera om? Jess ringde också och härjade på Emma & J att dom ska följa med imorn och bowla.Blommor, geléhjärtan, pussar, kramar, kärlek... valfritt till er alla mina hjärtan på alla hjärtans dag!

. Mina bästa: J, Emma, Jess, Karla, Carro, Liza. Utan er är jag ingenting.

. Paps, Pucko, Susanne. Tack för att ni står ut med mig och allt som kommer med mig.

. Släkt&grannar. Svårt att förklara hur viktiga ni är för mig, betyder extremt mycket, hursomhelst.

. Mallis-people (Kine speciellt!).. saknar er alla så otroligt mycket ibland och sommaren -06 var den bästa i hela mitt liv...

. Oslo-people. Snart gör vi comeback med värsta inflyttningsfesten i Norges historia!

. Vänner som jag träffar sällan men tycker så mycket om: Fia, Sara, Johanna osv.

. Gamla klasskamrater, arbetskamrater. Schlagerfest Camilla!

. Han som börjar på F och slutar på ilip, för han är så söt att det borde va olagligt.

. Alla som jag älskar men som nu inte längre finns med oss...

. Kort sagt: peace and love for everybody!
(Hoppas verkligen inte jag har glömt nån, då blir det sjukt pinsamt och jobbigt, sorry!)

.
Song of the day.

Inte alls så pessimistisk som jag verkar här under.

Jag var väl ungefär på Blåbärsvägen. Kanske 20 min sen nu, svart himmel. "Många stjärnor!" som J uttryckte det för några timmar sen. En halv måne.
Eva Dahlgren. "Ängeln i rummet", en sång som alltid får mig att tänka på sorg och elände för den spelades på Anna Lindhs (RIP) begravning, den får mig alltid att känna mig lika halv som månen var ikväll.

Mötte två kvinnor med konsiga mössor och två hundar precis under en gatulampa, hälsade.

På "andra" Klövervägen håller nån på och river ut sitt kök. Dom bor i ett likadant hus som vi. Nu när jag gick förbi stod hela diskbänken utanför på deras lilla uteplats. Första gången i mitt liv jag såg en diskbänk se ensam och tragisk ut.

Vet inte riktigt vad jag yrar om och varför, om jag ska va ärlig.

Alla hjärtans dag imorgon... hur många är hela?

09.22

Åh vilken härlig dag!
Jag vaknade innan klockan ringde, extremt ovanligt för fröken Nilsson, måste jag säga! Om typ en halvtimme ska jag dra iväg till Lilian, och se vad som händer och hur länge hon behöver mig idag...
 
Tänkte att jag skulle städa sen också, om jag kommer därifrån hyfsat tidigt!

Visst är livet fantastiskt?!

Later...

Vad har jag gjort idag-lista.

1. Gjorde den största kransen jag gjort i hela mitt liv hos Lilian. Det kändes som att den var typ 40 meter i diameter och det tog aldrig slut. Och jag använde bara cypress också, och det täcker ganska dåligt.. Resultatet? Helt ok! Trixade även ihop X antal alla hjärtansdag-buketter. Åh vad kul det är med blommor!

2. Jag var och lunchade hos farmor. Alldeles för mycket pressgurka, perfekt sällskap och  i vanliga ordning en massa roliga historier.

3. Fikade med Fia. Hur kul som helst, tror inte vi har träffats "på riktigt" sen typ innan jul (en gång på Ågatan i onyktert tillstånd räknas inte!). Vi borde verkligen göra det oftare!

4. Promenix med Emma och J framåt kvällskvisten. Första gången jag träffade Emma sen i lördagsmorse och det har känt som en evighet, vi brukar ju träffas i princip varje dag. Vi hade såklart mycket att avverka... vad hände egentligen i fredags? Och så tjatade jag på girlsen att dom måste följa med och bowla på fredag. Hepp hepp!

5. Gossip girl kl 20.00. Jag tycker det är grymt bra faktiskt, är jag fjortis då?
Vilka snygga preppy-kläder dom har. Verkligen inte Ulla-stil, men det är kul att se det på tv!

6. Pics från helgen: how to make a kanelbulle a'la Ulla:Hitta nån sötis som är på toppenhumör, och verkligen sugen på bullar. (Och gillar att baka!)


Hitta en passade plats att baka på, gärna ett stort (hrm...) kök med bra ytor.


Har du ingen kavel går det bra att improvisera! (Vinkavlade bullar is the shit!)


Känner du att bullar inte riktigt räcker till? Snickerskaka är att rekommendera!


Bjud in dina vänner!


Busa medan bullarna jäser/är i ugnen.

Käka! (Har tyvärr ingen bild på dom färdiga mästerverken, men ack så underbara dom blev, tro mig!)


Arg på Håkan!!

Jävla Håkan Hellström! Jag är så förbannat besviken att jag inte vet var jag ska göra av mig.
Johanna frågade mig igår om jag visste vad en låt som går på en reklam nu hette. Efter att jag frågat henne lite saker om den kom hon iaf fram till vilken det var. David Grays "
This years love". Helt amazing är den, totalt underbar på alla sätt.
Lyssnade inte så noga på den igår, men idag gjorde jag det... Och då bara... vad i helvete?! Jag älskar och då menar jag älskar verkligen "Det är så jag säger det" med Håkan Hellström, och en vers är typ så sjukt lik David Grays att det är löjligt. Dåligt, fy fan vad illa. Vet att jag hört om det här nånstans innan, men kommer inte ihåg var! Där sjönk han x antal trappsteg för mig.

.
Pratade precis med Jess i telefon, andra gången idag...

(Bara en ganska stor parantes först! Min telefon ringde inatt, runt kl fyra. Trodde det var alarmet, stängde av. Ringde igen, trodde jag hade snoozat, stängde av igen. Tredje gången förstod jag att det ringde och svarade.
"UUUULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLAAAAAAA!" var det första jag fick höra och så såg jag att det var ett norskt nummer. Carro och Kine. Fulla som aldrig förr. Dom fnissade, skrattade, yrade och sa inget vettigt. Jag bara skrattade åt dom.
Efter typ fem minuter sa Carro: "Men du kanske sov?!". Och ja, det gjorde jag ju, haha. Fick gå och lägga mig igen. Carro ringde när jag var hos Lilian idag också, då var det lite mer sofistikerat!)

.. och så ringer det på dörren. Vem fan är det? tänker jag och går och öppnar med Jessan i örat. Utanför dörrn står ett medelålders par, mannen längst fram med en bibel i högsta hugg. Han börjar med att fråga om vi läser bibeln här i huset.
"Ehh, nej, inte direkt!" svarar jag, för jag började faktiskt läsa den en gång, men så sjukt tråkig, har dock lovat mig själv att jag ska läsa hela innan jag dör, bara för att ha gjort det. Jessan är kvar i telefonen.
Jag har lite svårt för att bli av med sånt där folk, tycker det är lite kul att prata med dom.

Gubben börjar prata om att Gud ska fixa till nåt paradis här på jorden och låter så övertygad att jag nästan börjar skratta men så tänker jag att han lever ju med det där och det är inget att skratta åt.
"Och vem vill inte bo i paradiset?" frågar gubben. "Vill inte du det?"
"Jag tycker att jag bor i paradiset" svarar jag och gubben skrattar åt mig. (Här nån stans hör jag Jess säga: "ULLA!" och sen lägga på.)
Gubben förklarar att kvinnan är hans fru och att dom precis flyttat hit till Åtvid från Norrköping. Han babblar på och jag pratar med dom.
"Är du intresserad av det här?" frågar han och jag svarar att jag kan tycka att det är lite intressant, men inte så att jag på nåt sätt vill ägna mig åt det.
"Är dina föräldrar intresserade? Är dom hemma?" fortsätter han och jag förklarar att jag är ensam hemma, och så tänker jag på pappa i kyrkan, och tro mig, det går verkligen inte ihop särskilt bra! Gubben vill verkligen komma tillbaka och prata med nån vuxen i huset och jag säger att det är sjukt onödigt men att det går väl bra (pappa kommer slå ihjäl mig för det, haha!). Innan dom går säger han:
"Men du verkar ju pigg och glad och härlig iaf!" Haha.

.... skrev det över när jag var hemma på lunch runt kl 14.

Nu har Lilian och jag varit i Mantorp och vänt. Jag blev halvt ihjälskrämd av några äckliga småkryp från Asien som låg och tryckte i ett par stora krukor. Uuääägh!
Vi kikade på skor också, och i en typ glas-outlet. Dom sålde mina Swedish Grace-muggar för 49 spänn. Tyvärr hade Lilian gömt mitt kort under alla blommor och krukor, så jag kunde inte köpa några, haha.
Vi har precis samma humor Lilian och jag, kan skratta så det sprutar tårar....

Avslutar med första verserna av låten jag nämnde högst upp (J's favvo!), den texten passar grymt bra idag!


"This years love had better last
Heaven knows it's high time
And I've been waiting on my own too long
But when you hold me like you do
It feels so right
I start to forget
How my heart gets torn
When that hurt gets thrown
Feeling like you can't go on


Turning circles when time again
It cuts like a knife oh yeah
If you love me got to know for sure
Cos it takes something more this time
Than sweet sweet lies
Before I open up my arms and fall
Losing all control
Every dream inside my soul
And when you kiss me
On that midnight street
Sweep me off my feet
Singing ain't this life so sweet"

Dagens kommentar står min kära far för: "Men! Dom där färgerna passar ju inte ihop!" om min extremt färgglada outfit. Men han vet det, det spelar ingen roll vad han säger iaf, haha!

Sjukt långt och jobbigt inlägg, sorry.


90-talet.

Här har vi den! Låten som jag tycker är 90-talet i ett nötskal. Nån som håller med? Så stekig, så utan stil. Men gungig, ja det är den!

.
Läste precis i en modeblogg om Chloé Sevigny. Kvinnan har ju koll liksom, no doubt. Men! Hon som hade skrivit om henne, hade rotat fram en bild från 2002 där hon hade på sig päls och "rött läppstift", nåt som "alla" har på sig idag. Och så tycker bloggerskan att hon är trendsetter när det kommer till den trenden.... hallå? Man kan ju inte va trendsetter 6 år i förväg! 

.
Hela mig helg har jag spenderat i LKPG. Träffade Liza i fredags och fikade, åh vad mycket vi hade att prata om och avverka! Usch, jag hatar Umeå!
Lite senare tog Liz bussen till Åtvid (!) utan mig, och stannade kvar och gick hem till Jess där jag satt och väntade på Jessan (som var på middag hos sin far) och Emma (som skulle ta bussen in).
Vi ställde till med en liten förfest på tre pers, och kom gemensamt fram till att min polo-klänning fick stanna hemma... för det hade blivit sjukt varmt i den!
I vanlig ordning hamnade vi på Platens och jag har skrivit det förr och jag skriver det igen: aldrig mer Platå! Och musiken var precis lika great som alltid. Bland annat spelades en av mina absoluta favoriter: "Cecilia" med Simon & Garfunkel. Kan det bli bättre?
Träffade: Kalle på dansgolvet och körde örnen, några snubbar från Örebro, Filip som hade på sig nån hatt han fått låna från Acne. Emma försvann med en stockholmare.
Jag vet inte var tiden tog vägen för hepp hepp så var klockan tre och det var dags att pipa hemåt. Jess skulle upp och jobba, så hon frågade om jag, eller rättare sagt vi, Filip och jag kunde gå hem till henne och hålla koll på Kittan för hon skulle till Micke.
Jag skrattade oavbrutet hela vägen hem och vid kyrkan fick jag för mig att byta skor för han sa till mig att jag "gick så sakta" i dom jag hade på mig, haha.

Några minuter efter att vi kommit hem ramlar Emma in med stockholmaren. Dom lägger sig och sover i en soffa fast det fanns två.
Jag vaknar efter några timmar och mår inte alldeles strålande.. (.....)

.
Så var det lördag liksom.
Jessan, Kitty och jag gick på långpromenix. Började med att släppa lös Kitty borta vid Cloetta center (eller Cottletta som Jess sa..) där vi kastade pinnar och hade det asmysigt. Micke kom också och vi spelade fotboll. Sen fortsatte vi med att gå runt ån för att jag skulle få se några öar som Jess yrat om några dagar tidigare.
På kvällen käkade vi tacos, kollade på schlagern (dåliga dåliga dåliga låtar) och slocknade hyfsat tidigt.
Igår åkte vi, Jess, Micke och jag till Ikea och glodde på möbler och sen till Maxi och handlade.
På eftermiddagen gick vi ut och busade med Kittan och sen fick Jessan för sig att baka bullar, så så blev det. Jag gjorde snickerskaka!

På fredag ska vi bowla igen, can't wait!
.
Nu ska jag strax åka till Lilian och göra lite nytta, ska bli kul att höra hur hon har haft det i Thailand!

Peace and love!


Begravning, kondis und bihålor!

Oj, vilken dag jag har haft!

Vaknade och insåg att jag hade drömt om min egen begravning... ska man se det som nåt slags tecken?! Jag stod på kyrktrappan och folk gick in i två led på båda sidor om mig och ingen såg mig. Konstigt och sjukt obehagligt. Det märkliga var att det var så sjukt mycket folk! Dagisfröknar, släkt och vänner såklart, människor jag tränat med, åkt buss med, ytligt bekanta, folk som jag inte känner men vet vilka dom är. Människor jag rest med och träffat ytterst sällan. Kompisars släktingar, jobbarkompisar från gymnasiet, folk från skolan...

.
Emma och jag åkte in till stan, för hon skulle köpa sneakers och lite annat plock. Jag skulle endast följa med som sällskap, men gjorde jag det? Svar: no.
Köpte en jätterolig kornblå mössa, en hals-grej (vet inte hur jag ska beskriva den riktigt, men den är vit iaf) och kors i taket: en blå ögonskugga! Hur ska dettta sluta?

Vi träffade Jess också, och Emma pyste iväg ett tag och Jessan och jag traskade hem till henne efter att ha käkat. På vägen hem går man förbi Ingeborgs bageri.
"Vi går in!" sa jag och vi klev in. Världens minsta kondis (roligt ord, vi skojade om det i en timme efteråt!) och helt fullsmockat med folk.
Köpte varsin chokladboll och biskvi och gick hem. Jag var fortfarande i chocktillstånd att det var så mycket folk som rullade in hela tiden!!

Lite senare gick vi ut med Kitty och gissa vad vi ser?! KÖ UTANFÖR INGEBORGS! Aldrig sett en människa där och nu bara vällde det in folk. Bil på bil stannade utanför och jag sa till Jess: "Femtio spänn på att dom ska till Ingeborgs!" när vi mötte en bil i backen!

Eftersom vi inte kunde få nog av kondis, och det var omöjligt att komma intill Ingeborgs igen (utan kravallpolis, vapen eller nån slags trollerilåda) gick vi till Ica och handlade ingredienser till snickerskaka... som vi slängde ihop 15 min senare.
Det blev riktigt smaskigt och det tyckte Micke och Emma också lite senare när dom gjorde entré! Ett tag fick jag för mig att vi skulle ställa oss utanför Ingeborgs och sälja vår delikata snickerskaka. Det roliga var att vi gjorde den, som vi uttryckte det stup i kvarten... "på en höft" för vi hade inget recept!

.
J och jag var ute och spatserade på kvällspromenix för ett tag sen.
"Du, jag har så sjukt ont på framsidan av mina vader, liksom i benet.... i bihålorna?!" sa jag och kom på mig direkt efter. För bihålorna sitter ju inte direkt i närheten av smalbenen... men vad heter det där jag menade då? Måste fråga Emma imorn, för jag vet att hon vet!

Imorn ska jag bland annat:
1. Träffa Liza... äntligen!
2. Inviga min nya lite smått hysteriska poloklänning och till den mina "skogsgröna" strumpbyxor.. älskar färg! Kommer se helt crazy ut, som att nån kört mig i en mixer med en färgpalett! (Det blir nog blåa skor till också... hrm!) 3. Dricka alkohol igen, dansa, hångla (?) och se vad som händer... Är grymt sugen på L'orient men tror tyvärr det blir svårt att få med mig nån dit. Hur mycket skulle det va värt att offra för att muta nån att följa med?!

Spana in den här
lilla pärlan som får avsluta dagen... den sitter som en fotboll mitt i krysset!
(Observera att först tonen påminner extremt mycket om första tonen i Leona Lewis "Bleeding love"! Eller är det bara jag som tycker det?!

Massa kärlek!
/

(hon på kortet ovan... som den där kvällen lyckades förstöra en vit skinsoffa med svart hårfärg och satte pricken över i:et genom att ha en tamburin på huvudet medan alla runt omkring sjöng Per Gessle.... det var en rolig fest iaf, kom dit som en hor-versionen av Victoria "Posh spice" Beckham och åkte hem i en taxi lika svart som Mel B!)

Uppdatering!

Nämen! Här sitter jag och käkar varmrökt makrill (stående inslag sista veckorna i Oslo i somras, levde typ på det då), ugnstekt potatis + morötter, lyssnar på fantastisk musik och tycker livet är allmänt trevligt!

Annat var det imorse... Never ever i hela mitt 21 år långa liv har jag tyckt så synd om mig själv utan anledning, aldrig så omotiverad, trött och grinig. Kitty hade pissat på Jessans överkast också, den söta lilla jävlen. Hon måste ha gjort det på natten, för hon sov på morgonen när jag gick...
På jobbet var det kalabalik (älskar det ordet, måste va typ världens näst bästa, efter salongsberusad), stressigt som helvete och jag lyssnade (nästan ofrivilligt) på "Switch" oavbrutet. Bra låt, tough.

Jag känner mig grymt sugen på festligheter och knas! Kan det inte bli fredag? Fick för mig att vi måste gå till L'orient för det var nåt som hette Europass eller nåt som lät rätt intressant. Men får jag med mig nån dit? Well, Platens är alltid Platens och Platens är alltid bra!

Pratade med Liza nyss också. Hon var tillbaka i LKPG. Yes yes yes!
Brun-Emma tycker jag ska följa med henne till LA i sommar. Det vore ju galet roligt!

Så nu då? En sväng till Emma skulle jag tro att det blir ikväll!

Kärlek & en massa pussar!
Ulala

På promenad med Ulla & J.

Idag vaknade jag upp till strålande solsken och drack te och läste Corren innan jag sprang (!) runt golfbanan. Härlig luft, mindre härlig motionstur... haha. Det var nog lite för länge sen jag var ute och skenade.

Väl hemma igen kände jag mig som en ny människa och fick för mig att läsa matte B på distans... (går det ens?) som tur var kom jag snabbt underfund med att det skulle nog inte gå.

.
Typisk händelseutveckling när J och jag ska ut och gå:
1. Vi bestämmer att vi ska gå... säg kvart över.
2. J kommer alltid för tidigt... säg tio över. (Jag springer runt och klär på mig medan hon står och väntar, alltid samma visa!)
3. Vi går.
4. När vi har gått en liten sväng blir det knäpptyst... och så går vi i total tystnad i X antal minuter. Tänker på olika saker och det är som att nån tryckt på mute.
5. Nån (oftast jag) kommer på att vi är tysta och säger: "Du, nu har vi varit sådär tysta igen!" och så pratar vi.

Snart kommer J hit och vi ska (inte ut och gå) titta på "Gossip girl", andra avsnittet. Jag har läst första boken, så det ska bli kul o se, tyckte faktiskt det verkade riktigt bra förra veckan!
Emma kommer nog också, och så ska vi äta morötter och gurka.
Nu kom J.

Lite senare ska jag ta bussen till stan, börjar jobba kl sju imorn... till tre. Blir en sväng med Kitty när jag kommer in, för Jess är på date!

Kram&pusspuss!

Mixed emotion...

Klev precis innanför dörrn, har spenderat kvällen i sällskap med Emma-vän och J. Det blev Häägen dasz, nötter och torkade aprikoser i en härlig blandning på nummer fyra.
Vi satt faktiskt inte framför tv:n heller, utan ute i köket och babblade oavbrutet, som det ska va, tycker jag.

Dagens fråga: hur ser ett par "säckiga men otroligt vackra ögon" ut?

.
Helgen då. Vad hände? Det gick så ofantligt fort.
Fredags: förfest hos Filip. Jessan, Micke, Filip, Per, Christoffer, David och jag.
Sen bjöd vi upp med bowling, då kom även Johnny och Carro.
Så kom ju ett problem, bowlingskorna. Halva outfiten försvinner ju när man tar av sig skorna. Jag fick tag i ett par 36:or, men dom var stora som hus, och vi hittade inga mindre, fast personalen sa att det fanns ända ner till 32.
Så delade vi in oss i lag: Per, Christoffer, Filip och jag i ett lag. Carro, Jess, Johnny, Micke och David i det andra.
Fan, jag hade glömt hur roligt det är att bowla, verkligen askul!

Det gick jättebra för mig i början, klart över förväntan, strikes och spärrar eller vad det heter. Men efter den första serien hände nåt, och så blev det klot efter klot ner i rännan, haha.
Som tur var ordnade det till sig lite på slutet och gick åt rätt håll iaf.
Hur som helst, vårt lag vann! (Jess hade en väldig otur... för mycket alkohol? Haha!)

Det blev en liten repa på NH (premiär! Högt över förväntan måste jag säga! Cider 33 spänn, hello spargrisen!) och en sväng på Platens.

Sov hos Filip, träffade Jessan när hon slutade jobba kl 13, då gick vi båda två i samma outfit som kvällen innan, haha.

Jag började jobba vid fyra, sen hem till Jess en sväng efter för min buss gick inte förens vid halv tolv.
Jävla bussåkande! Ibland blir jag så trött att jag spyr på det.

Igår kväll jobbade jag också. Var hemma vid halv tolv på natten.

Nu känner jag mig helt avdomnad och vet inte vad jag ska göra. Fan.


"It's just another rainy Sunday afternoon"

Snubblade över den här:
http://www.youtube.com/watch?v=W3x4HvXTyGQ
.. och precis så känns det idag.

Har lite bråttom, ska ta bussen om typ en halvtimme, så jag får skriva om helgen senare. (Grymt nöjd, så mycket kan jag säga!)
Jobbar 16-22.15 ikväll, känner mig så omotiverad man kan bli. Men det löser sig!

Puss puss!

Problem!

Nu har jag gått och tänkt på en låt i flera månader... kanske ännu längre när jag tänker efter! Men mitt problem är att jag inte kommer ihåg namnet på vare sig låten, gruppen... ingen text kommer jag ihåg heller och melodin kan jag liksom få upp bara en liten snutt av i hjärnan ibland, men inte mer, och jag skulle aldrig kunna nynna den heller till exempel.
Vad göra?

När jag tänker på den så tänker jag på Weezer, det är det första jag får upp i huvudet. Men jag är inte riktigt säker på att det är dom. Låten fanns iaf med på nån typ av "Absolut music" i mitten/slutet av 90-talet.
Mycket tunga gitarrer i introt, har jag för mig. Hjälp, tack?
Det sjuka är att jag lyssnade grymt mycket på den back in the days, men nu är liksom allt förlorat i mitt minne! Det är en ganska glad låt. Nån som vet? Den spelades på MTV och överallt så varenda människa har jag hört den. Vilken var Weezers mest kända?
Eller har jag helt enkelt fantiserat ihop allt det här?

I brist på den låten, den här...
http://www.youtube.com/watch?v=n4XCGeckA-E
... kommentar överflödig!
Älskar The Verve och Richard Ashcroft!

Vore grymt tacksam för hjälp med det där andra! Nån?

.
Ikväll:
Buss till LKPG om typ en halvtimme.
Tillfixning hos Jess.
Förfest... nånstans.
Bowling 23.00. (ser jag grymt mycket fram emot!)
Utgång, Platens.