Farmor slutar aldrig förvåna mig.

Det här är typ det sötaste ever.
Farmor skulle igår ringa sin syter Greta som bor i Linköping, men eftersom hon ser så dåligt slog hon fel telefonnummer. Och hamnade hos nån tant som heter Ingalill.
Är det nåt farmor kan så är det att prata. Hon bad som ursäkt, men sen började dom prata.
.
Och pratade i typ en halvtimme, och kom fram till att tanten var från Björsäter och åker förbi där farmor bor varje gång hon åker till sin stuga som ligger ute i Björs. Haha!
.
Dom bytte nummer, adresser och hela grejen och så idag när jag var där ringde Ingalill.
.
Jag tycker bara det är så gulligt, och farmor verkar väldigt glad över sin nya telefonkamrat!

Sorry.

Har inte riktigt haft tid..
Har tusen bilder att visa er, men det är nåt fel på mitt minneskort (tror jag, inte för att jag är speciellt tekniskt begåvad).
Har lite bråttom, ska till farmor.
Har roliga planer för ikväll, ska på bio med Lilian och se Svinalängorna.
Ha(r) det bra sålänge!

Livrädd.

Hjälp, jag har lovat att följa med Karla och Jimmy och deras kompisar ut och åka bil på en sjö. Förra året var jag med också, och växlade mellan dödsångest och total lycka hela tiden, haha!
.
Vill ni se hur det gick till förra året finns det ett inlägg som heter "Ice ice baby + bil." i arkivet här, klicka på januari 2010 och scrolla ner typ tre fjärdedelar.
.
Om jag överlever det här hörs vi lite senare!

Jag är i LKPG!

Igårkväll blev jag bjuden på världens godaste anka (inte Anna, vad jag vet!) av Emma och hennes mamma Zora.
Jag vet inte hur jag ska kunna förklara det mer än att det var bland det godaste jag ätit i hela mitt 24 år långa liv!
Efter maten åt vi nån slags citrontårta med maräng på, som Emma knåpat ihop, och den var helt ljuvlig den med.
.
Så pratade vi såklart oavbrutet, tittade på matprogram på tv och senare även Dum dummare. Haha, classic!
.
Vaknade upp på deras soffa, har sovit som en princessa! Mycket bättre än i min säng i ÅBG!!
Nu ska vi snart till Norrköping och gå på Visualiseringscentrum. Fråga mig inte vad det är, men spännade ska det bli.
So long - flaggstång!

Birdie!


Min pappa har satt upp en fågelmat-station precis utanför vårt köksfönster! Fråga mig inte vad det är för påle den sitter på, typiskt pappa!
.

Så sitter fåglarna i mina grannars äppleträd och spanar, tar sats och kommer flygande! Wiie!
.

Så söta!
.

Hur många som helst är det också. Idag bjuder vi (eller, jag kan väl inte ta åt mig äran antar jag!) på solrosfrön!

Tack!

Den här bloggen skriver jag mest för mig själv, det är som ventil för både min hjärna och mitt hjärta. Som en extra tårkanal ibland med, haha!
Men ni är ju några stycken som läser skiten, och det känner jag mig tacksam över.
Ännu mer tacksam blir jag när folk faktiskt orkar kommentera nåt också, det inträffar ganska sällan men gör mig väldigt glad!
.
Två gånger på en vecka nu:
.
älskar att du har mer bilder på din blogg :)
Fantastiskt vackra också!
och
så fint du skriver! klart du hittar någon! :-)
.
Jag vet inte vem av er som skrivit, men tack!

Jag dör!

Så irriterande! Jag försöker lägga upp ett youtube-klipp här, men det går inte... fast jag gjort det tusen gånger tidigare.
Är det nåt fel på mig eller är det bara tekniken som inte tycker om mig?! Senil?
Här kommer länken i alla fall. Över en miljon views, nuff said!
HÄR

Hej.

Nice (och som vanligt trevlig) lunch hos farmor. Hon rev fram en massa lådor med smycken, som hon tyckte jag kunde ta en del av. Ska visa er bilder senare..
.

Finns visst fler än jag som gärna tar en snarvei (genväg på norska!) genom lite snö ibland!
.

Jag tänkte bara ta en bild på det rykande tornet, men så brummade den här snubben förbi. Haha, helt priceless! Den tegelfärgade byggningen i bakgrunden är för övrigt min gamla gymnasieskola, Facetten.
.

Det spökar på Karla och Jimmys balkong, därför har dom den där skylten. För mig skulle nog fimparna spöka mer alltså!
.
Jimmy är ett år äldre än mig, det innebär att det är 10 år sen han slutade nian i år. Nu har han fått inbjudan till klassfest. Jag längtar ihjäl mig tills jag får! Bara ett år kvar! Men sen blev jag lite nojjig, för han kunde få upp hela sin årskurs på nån sida på internet, och ingen hade adress utomlands! Hjälp! Tänk om jag inte får nån inbjudan för att ingen vet att jag emigrerat till grannlandet? Ve och fasa!
Det löser sig säkert, får vi hoppas!
.

Kopparvallen. Hur weird är det inte med konstgräs då? Sommar och grön gräsmatta mitt i snöstorm? Ungefär samma feeling som i lördags när vi drack fanta/rosé i minusgrader!

Cirkulation i ÅBG.

Next stop: Smällgatan, alltså hemma hos farmor.
.
Igår fick vi en ny lapp om att dom skulle stänga av vattnet idag igen. Dubbelsuck. Då tänkte jag att farmor får fixa käk till mig, haha!
Pappa skulle för övrigt ha hällt upp lite vatten till mig i nån slags burk, så jag kunde dricka lite te idag, i alla fall. Det glömde han! HAHA! Så, no water här idag.
.
Ringde för övrigt till farmor precis och frågade om det var nåt jag kunde köpa med till henne.
"Ja, tack! Fyra apelsiner (tydligen väldigt viktigt med antalet!) och syltsocker. Om du får tag i det?"
"Syltsocker?! Det är inte vanligt socker eller?"
"Nej. Men det är ingen fara om du inte hittar det!"
Haha, jag ska göra ett seriöst försök att leta fram lite åt henne.
.
Direkt efter farmor går jag till Karla och hälsar på!
.
Senare! :)

Tjugotvå jan!

Min städiga vapendragare Sjöholm från fyran och jag drog iväg på promenix kl 11.45 i fm. Vi tog en liten omväg genom en skog, uppdaterade oss om varandras helgäventyr och gick ner mot samhället.
Inne på Willys ägnade vi seriöst typ en kvart till att noga gå igenom och diskutera te-utvalet (nu höll jag på att skriva utvalg, men det är väl norska?!).
.

Väl hemma fick jag för mig att baka scones, så jag ringde Emma och hon kom över. Vi tittade på "Walk the line" och tryckte i oss.
.

Lite av sockerchocken vi åt till. Lemoncurd:en är Emmas, hon tar alltid med den in och nu har vi börjat skoja om att det är den enda anledningen till att jag bjuder in henne varje gång jag bakat..
.

Check this out! Det var ännu finare live! Solen på väg ner över golfbanan. Ack du ljuvliga värld! Så fint.

Saturday night is alright for fighting.


Mat först! Karla, Jess och jag. Jag har äntligen kommit på vad hjertesalat heter på svenska! Romansallad!
.

Efter mat: drinkar! Hade helt glömt bort hur sinnessjukt gott det är med gin&tonic! 2011 blir ett gin&tonic-år!
.

Jess och jag. En av oss har klackar här, och det är inte hon, haha!
.

Finaste!
.

Haha! Det här är egentligen en jumpsuit med två armar, men jag trollade bort den ena. Precis hur nöjd som helst! Och så skrek jag till Jess: "DU! Har du några färgglada strumpor?! Jag får panik för jag är ju helt svart!"
.
Vidare till Riva/Harrys/Sliver där vi vevade omkring lite och drack Fanta/rosé (Jess påhitt! Mitt i vintern, hallå?). Väldigt trevligt och en hel del kändisar.  


Det finns inget jag är mer stolt över än det här.Min pappa och brors samlade golfpriser.
Signerad Ulrica Hydman Vallien, längsta drive, närmast hål, HIO-golfbollar, otaliga KM-priser och jag vet inte allt.
Jag blir så glad när jag ser det!
.
Min bror sa till mig, för många år sen: "När ska du vinna KM då? Det är inte så svårt för damer!", haha. På sätt och vis kan jag ångra att jag inte satsade lite mer, för jag bara tränade lite för att det var kul när jag var runt tio. Det tog för lång tid.
Men när jag blir pensionär, då blir det åka av!
.
Fick för övrigt höra att min bror är vice ordförande i golfklubben, och dessutom kassör i tennisklubben nu. Hur hinner människan?!
Världens stoltaste lillasyster är jag i alla fall!

Tänk på det.

LÄNK
Jag var hos farmor idag. Lunch, och så hjälpte jag henne att bära upp julsaker på vinden.
Farmor är brutalt ärlig, alltid. Det enda hon lindar in i handdukar och packar i kartonger är fina adventsljusstakar, aldrig känslor.
På väg nerför trappan igen säger hon:
"Ja, vi får väl se om jag lever och får plocka fram dom nästa år igen."
Säg inte sådär, tänker jag (för jag är inte lika rak som farmor och säger inte allt jag tänker högt). Jag orkar inte med mer elände nu.
Några minuter senare står vi framför en vägg full med kort på familjen. Hon berättar om min mamma och att första gången pappa hade med henne hem åt dom jordgubbar med vispgrädde.
"Vi tyckte om Agnetha direkt, hon var alltid så glad..." säger farmor och så kommer tårarna. Inte mina alltså, utan hennes.
Det händer ofta. Att folk gråter när dom ser mig för jag påminner tydligen så mycket om min mor. Själv har jag ingen aning, jag minns henne inte.
.
Några timmar senare ligger jag förlamad, dubbelvikt och känslomässigt slaktad på min säng. Diabetesen spelar rysk roulette med mig, men jag har svårt att avgöra om jag gråter för att kroppen inte fungerar, eller för att jag är trasig inuti.
Pappa kommer in med juice två gånger för att hjälpa mig få upp blodsockret, och jag tror det är första gången på flera år som han ser mig gråta.
.
Jag måste bara få se nån, känner jag. Helst komma hemifrån en sväng. Emma jobbar, Karla tänker jag och slänger iväg ett sms. Hon är sjuk. Men efter några sms (jag nämner inte att jag är helt nere..) skriver hon: "Jag kommer." Åh, det var så fantastiskt. Jimmy och hon är här kanske tio-en kvart, men det rensade hela min hjärna, tack.
.
Pappa, hans sambo och jag tittar på Skavlan. Dom pratar om lycka och föräldraskap, bland annat.
Det är weird att höra norska. Och det är ännu konstigare att jag verkligen kan sakna Norge, hur jag kan kalla Oslo hemma redan nu.
"Förstår du vad dom säger utan text?" frågar pappa.
Ja. Lika bra som jag förstår svenska. Jag tänker ofta på norska, alltså inte tänker på det, utan det är på norska när jag tänker.
.
Hur fan ska man kunna avgöra var man ska? När man kommer till insikt efter insikt men inte vet alls vad man ska göra med dom? Kanske offra vissa människor, lägga till andra?
.
Jag har sinnessjukt många gånger fått höra att jag är så glad. Och det är jag också. Jag är nog den gladaste människan jag vet om. Men samtidigt så vissen.
.
Är det nåt jag är rädd för så är det att ingen nånsin ska kunna orka med mig. Att jag inte ska hitta nån som är precis lika glad, och precis lika trasig som jag.


Jag är så produktiv när jag sover!

Vaknade med ett ryck och insåg att jag drömt så konstigt... nämligen att jag hade sökt till "Sveriges mästerkock" och lagade köttbullar med muskot. Och jag gick vidare, haha!
.
Jag tycker ofta jag får riktigt skarpa idéer när jag sover. Min balklänning till exempel, den drömde jag ihop! Och saker jag skrivit, blir ofta bäst i kombination sömn/lågt blodsocker.

Mette-Marits pappas korvbegravning.

Ibland roar jag mig med att läsa riktigt gamla blogginlägg jag skrivit för evigheter sen. Nu snubblade jag över det här, som jag skrev i april 2007, när vi precis flyttat till Oslo första gången. Lika jävla kul än, när jag tänker på det... enjoy.
.

Mette-Marits pappas korvbegravning!

.
Kortversionen av det roligaste på længe:
.
Emma, J och jag sitter och degar hemma hos Emma och Linda. Sjukt trøtta allihopa! På nåt sætt børjar vi prata om att Mette-Marits pappa har døtt. Vi tænker ut en skvallertidningløpsedel:
.
"Påsken i tårar"
.
Och eftersom vi numera ær ganska kænda med den norska kungafamiljen (pratar om dom i snitt 50% av den vakna tiden) døk det upp några frågor.
.
1. Var befann sig Ari Behn vid den aktuella tidpunkten?
2. Vem var barnvakt åt Mette-Marits barn under den pågående begravningen?
3. Var kung Harald och drottning Sonja nærvarande?
4 a. Vilka psalmer sjøngs?
4 b. Vem sjøng?
5. Var hølls mottagningen efter begravningen?
6. Jordfæstningen?
Och så den roligaste:
7. Var det valfri klædsel?
.
Den sista frågan gjorde hela vår kvæll skulle man kunna sæga. Jag sa att på min begravning ska folk banne mig inte ha svarta klæder och sørja! Alla måste ha gula klæder, senapsgula såklart!
Så ångrade jag mig och sa att alla var tvungna att klæ ut sig till korv i brød. Korv i brød, hamburgare, eller kebabrulle.
Emma: "Pizza då?"
Jag: "Hur fan klær man ut sig till pizza?!"
Vi skrattade så vi græt. Det ær sækert mycket lættare att klæ ut sig till korv och kebabrulle æn till en pizza, liksom!

Den här människan gör mig alltid glad!


Lilian och jag har jobbat ihop i två olika blomsteraffärer i Åtvidaberg, och när hon startade sin egen hjälpte jag henne och jobbade där i några månader... det var nog till och med nästan ett år till och från jag var där faktiskt.
.
Idag träffade jag Lilian och lunchade. Alltså, hon är helt crazy och hur söt som helst och extremt rolig. Vi skrattade klippt hela tiden när vi jobbade. Jag tror vi skrattade mer än vi arbetade vissa dagar.
.
Vi uppfann bland annat olika uttryck hela tiden tex "En alternativ julblomma!", åt sockerfria jordnötskakor (hon var noga med att inte ge mig nåt socker för diabetesen!), planterade, band kransar och snittade blommor dagarna i ända.
.
Det var väldigt kul att se henne idag , och så bestämde vi att vi ska gå på bio innan jag åker tillbaka till Oslo också.

Följa med?

Jag ska åka nånstans tänkte jag. Sista minuten kanske. Eller inte.
Just nu är sällskapet lite svajigt och jag överväger att åka ensam (jag bara åker om ingen följer med. Lite böcker typ, sen klarar jag mig.).
Carro sa idag att hon var lite sugen. Vore kul.
Annars tar jag gärna emot förslag på sällskap... vill nån följa med..?
Haha. Vad tragiskt det låter. Det är det inte riktigt!
.
Hur som helst, ska jag åka själv vore det lite nice med ett vettigt hotell, känner jag. Helst inte ett som innebär att man hålls vaken hela nätterna av grodor utanför fönstret som vi blev i Gambia förra året. En fungerande AC och inte en fläkt, haha!
När jag gick i åttan var vi på Teneriffa, Karla var med också och jag älskade det hotellet. Kanske blir där. Lite dyrt än då. Och det är ganska poppis så det kommer nog inga sista minuten där heller.
Den som lever får se, hej sandstrand snart snart!

Caroline och jag tog oss en tur till hennes stuga.

"Åh, jag vill bo på landet!" "Åh, jag vill ha en hage!" - jag vet inte hur många gånger jag sagt det där idag. Här följer lite pics:


Själva huset. Carro ska renovera det, så vi åkte dit för att ta lite bilder. Det blev en resa av minnen också, kan jag lova! Vi brukade åka hit alla sex (alltså jag och mina fem bästa vänner!) under mellan- och högstadiet.
.

Tösigt halt på vägen! Vi fick gå kanske sista kilometern genom skogen, bara mysigt det iofs!
.

Underbara gamla möbler!
.

Just love it!
.

Master bedroom! Vi brukade sova alla sex i en dubbelsäng här! Tapeten är för övrigt att dö för!
.

Utsikten från köket är ljuvlig på sommaren. Kommer ihåg att jag brukade stå och bara glo ut, det är så fint. Och den lilla vägen brukade jag springa ett varv på när vi var här också!
.

Hittade lite gravmyrt. Väldigt nice med vintergrönt! (Arbetsskadad?!)
.

Matdags! Vi hade nog klarat oss ett tag även om vi snöat in, misstänker jag!
.

Finaste Carro på jakt efter grillepinnar (haha, minns ni vänner?!).
.

Tänt var'e här! Marshmallows!!
.

Kårv!
.

Vi hade mycket att prata om så vi satt säkert flera timmar! Observera gärna stolsdynorna!

.
Tack Carro för en riktig höjdardag! Det här gör vi om!

 


Jag är alldeles tårögd.

Det är internationella dagen för telefonsamtal idag, börjar jag misstänka. Pratade en halvtimme (31:31 min!) med J i Oslo, och sen ringde Carro precis nu.
.
När vi lagt på fick jag världens känslostorm inuti.
Vilken otrolig, gigantisk stor kärlek som fyller mig på grund av mina vänner.
Hur mycket hårdare mitt hjärta faktiskt bankar när jag tänker på er. Det bara bubblar inne i mig, ungefär som en vulkan.
.
Det blir nästan för mycket för mig, fast det egentligen är en underbar känsla! Det vore så skönt att hela tiden slippa säga: "Jag saknar dig!" hela tiden i telefonen, för det är alltid alltid alltid nån som är för långt bort.
Oslo. Åtvidaberg. Linköping. Umeå. Sydafrika.
Avstånd.
Jag tycker så mycket om er. Jag älskar er mer än jag kan förklara ens för mig själv.

Storebror, lillasyster och daddy dj.


Min fina familj på julafton hemma hos min faster. Jag bara älskar den där soffan, den är fantastisk och har varit med... alltid. Och kristallkronan, och tavlorna!
På det lilla fotot på bordet; min farfar när han var liten.

Tröttare dag har jag aldrig tagit (sovit!) mig igenom.

Scones stod på schemat imorse. Emma, Karla och Jimmy var inbjudna och skulle infinna sig på Klövervägen 6 kl 10.30 (svensk tid).
Emma kommer. Karla och Jimmy är det omöjligt att få tag i. Ringer tre gånger och sen började vi äta utan dom, haha.
.
Ungefär vid tolv sitter vi fortfarande och äter och pratar och pratar. Det morrar till nåt sjukt ute på gatan. Grannen rakt över mig, Lena, sitter fast i typ en halvmeter is-sörja med bilen.
Jag frågar om hon behöver hjälp, och Emma och jag går ut och puttar på bilen och till slut kommer hon loss.
.
Vi år in och fortsätter äta scones. När vi är mätta och belåtna lägger sig Emma i soffan med en Allers (Jesus! Det finns väl ingen under 35 som läser den?! Emma gör tydligen det!). Själv lägger jag mig bredvid och somnar.
Jag var tröttare än jag tror jag varit i hela mitt liv. Och när jag vaknade imorse var det riktigt tungt att komma upp också, inte min grej vanligtvis.
.
Emma somnar efter ett tag också. Vi vaknar kl tre! Jag är fortfarande lika sliten!! Hela dagen hade ju passerat!
Vad är det här?! Frågorna hopar sig:
1. Varför är jag så trött just idag?
2. Kan det bero på att jag slutade äta mitt pencillin igår?
3. Borde man inte va pigg(are) när man vaknar efter flera jävla timmars sömn på soffan?

4. Kommer jag kunna sova i natt?
.
Fortsättning följer...


Världens bästa släktingar vol.1.

Nu är jag hemma igen från Siri. (Hon flyttade för nåt år sen, och efter det har jag bara träffat hemma hemma hos oss, så vi visste inte var vi skulle. Pappa var på väg in i fel dörr, och hamnade i en städskrubb, haha!)
Närvarande var förutom jag själv, pappa, hans sambo, min bror, min moster, min morbror och hans fru. Och en jävla massa kakor. Nio sorter räknade jag till. Wienerbröd, saffransbullar (jag fullkomligt älskar saffran!) och två olika sorters tårta. Galet!
.
Siri fyllde nyligen 89 år. 89! Jag är glad om jag kommer halvvägs dit, liksom. Hon är så fräsig, hur rolig som helst och väldigt ung i sinnet.
.
Världens bästa släkt, har jag!
.
Vi har pratat om allt möjligt, bland annat om att Inger (min moster) en gång vaknade mitt i natten och undrade vem som spelade trumpet utanför hennes fönster mitt i natten. Eller kanske det var klarinett, tänkte hon. Sen insåg hon att det var hon själv som andades så det lät som ett blåsinstrument, haha.
.
Precis innan vi skulle gå skrek Siri:
"Ulrika! Titta på det här kortet (ett på mig)! Vet du när jag fick det?"
"Ungefär när jag var sex år eftersom jag är det på bilden?"
"Du skrev ett brev till mig och tackade för julbordet ett år för länge sen, då skickade du med det! Jag har kvar brevet också!"
"Haha! Jag fick den där klänningen när jag fyllde sex, och jag var så arg att jg grät för jag tyckte inte om den först. Men sen hade jag ju på mig den i alla fall!"
.
När vi tackat, kramats klart och jag skulle akkurat ta steget ut genom dörren ropar Siri efter mig:
"VILKA VACKRA BEN DU HAR!" Jag skrattade mest, så tokig hon är.


Jag har egentligen inte tid...

Nu sitter jag och äter grillad kyckling med avocado och bladpersilja med olivolja. Mmmm.
Har sprungit på pappas löpband och ska hoppa (varför säger man hoppa?!) in i duschen och sen raka spåret på kalas hos min morfars brors fru Siri. Hon är übergammal och precis hur cool som helst.
Later.

Änglagård 3.

Jag hade ju inte ens sett dom två första. Men så ringde Karla och sa att vi skulle på bio. Ja vel, det var bara att hänga på.
Karla, Jimmy och Rikard kom och hämtade mig och Emma och så bar det av mot LKPG. Alltså, jag skrattade oavbrutet hela vägen. Det är nåt med dom här människorna som alltid gör mig så fullstädigt glad och avslappnad. Och lättroad, som Karla sa.
First stop; Max.

Sötis-Karla. Värdelös blixt, kan bero på fotografen kanske?!
.


Dricker vatten, very fancy.
.

Karla var väldigt nöjd med sin festliga överbrända burgare. Not!
.
Vi hade en väldigt livlig diskussion angående om det är möjligt att ta fina bilder på brun mat också. Och klagade på att dom håller på och renoverar Max, det blir ju bara värre! Hur tänkte dom där?! Bänken vi satt på var som en jävla vaxduk!
.
Vidare mot Filmstaden (heter det fortfarande så..?). In på bion, där vi yrade omkring i flera minuter och trodde vi var i fel salong, men det var vi ju såklart inte.
Filmen då? Jodå. Det allra bästa med den tyckte jag var att det var sommar! SOMMAR! Sol, och vajade långt gräs i vägkanten när dom kom farande i en gammal bil. Åhhh, ge mig.
.
På väg hem fortsatte skattkalaset. Emma stannade kvar i Linköping. Karla och jag ska kanske åka till stan idag också.
"Ja, min dörr är ju alltid öppen... " sa Emma.
"... då blir det kallt!" sa jag.
.
Vi lyssnade på Elvis hela vägen hem. Bra kväll det där.


Jag följde Emma till jobbet i förmiddags...


Små fåglarna simmade på kanalen.


När jag kom hem åt jag världens godaste rödbetssoppa med ingefära, avocado och olivolja.

.

Nu ska jag ut och åka skidor på golfbanan! Solen går ner om en timme... såg jag i Corren. Jaja, hem kommer jag väl förr eller senare!


När man är van vid norska matbutiker är det omöjligt att inte gå bananas när man kommer in i en svensk!


Jag skulle köpa en tandborste! Det slutade såhär...Åh, bladpersilja! Var så galet sugen på persilja sista veckan i Oslo, jag som inte ens tycker om det i vanliga fall!

Dagen waste of time.

1. Packat upp min väska. Jag tror det är nåt typ av rekord för mig, jag brukar alltid vänta typ två veckor med det för jag blir så sentimental. Nu är det gjort. Ritsch, bort som ett plåster.
2. Tvättat min dunjacka. Med obligatoriska tennisbollar. Sen har jag för mig att jag läste att såna ska ligga och torka (alltså inte hänga!)? Så det gör den, platt som en rocka är den akkurat nå.
3. Skottat garageinfarten. Åh, jag bara älskar att skotta snö!
4. Gick ner till byn och handlade. (Kommer bild senare!) Träffade pappa och Susanne på Willys så jag slapp bära påsen när jag gick hem. SCORE!
5. Nu blir det snart kantarellmacka här har jag hört rykten om, mums!

Testar min nya kamera!


Jag är nog världens sämsta foto-objekt!


Schous plass, Grünnerlökka i Oslo.


Skaffade en kompis i väntan på bussen i Göteborg.


Stor klocka på stationen i Jönköping.


Tvättar min dunjacka!


Good 2 be home!

Emma säger:
mamma sa precis här att vi ska ta en kväll o laga mat här. och sen bio eller nåt annat trevligt med. du är inräknad alltså.
Ulla säger:
Åh Zora!!
:)
Så glad jag blir! Det vill jag!
Vad mysigt!
Emma säger:
jag med
Ulla säger:
Jag tycker vi borde spela nåt spel. Alltså sällskapspel.
Emma säger:
hon undrade hur länge du skulle va hemma nu.. 6 veckor är ju svaret. och det borde ju gå att få till på den tiden tyckte hon. det tycker jag också.
.
Bästa!


Lättskrämda töser.

Igårkväll var jag hemma hos Knut och tittade på hans fantastiskt söta "lånekattunge" Maskot. En stor hårboll med världens plattaste face kanske låter lite osexigt, men så fin! Hon (eller hur var det nu..?) började leka med mina skosnören direkt när jag kom innanför dörrn. Galet gullig!
.
Hur som helst, när kl var 02.16 ringde J. Hon var i upplösningstillstånd och viskade:
"Du måste komma hem. NUUUU! Det är nån uppe på ditt rum, vi hörde dörren knarra och nån gick i trappan!! Nettan och jag har låst in oss i hennes rum, vi vågar inte gå ut. Nu kommer du hem!"
Hon lät helt skräckslagen och jag pratade med Nettan också. Livrädda båda två. "Ring polisen!" sa jag, men det ville dom inte.
.
Så jag gick. Det regnade såklart. Mitt i natten gick jag!
.
Väl hemma stammade både J och Nettan. Jag traskade raka spåret in i köket och fick tag i en taggig brödkniv. Kanske inte världens bästa eventuella mordvapen, men man tager vad man haver. Så öppnade vi dörren till mig (skjutdörr) och ropade "Hallå?!" några gånger innan Nettan tog täten uppför trappan.
.
Tomt. Haha! Inte en jävel. Allt kaos för ingenting!
.
"Vi sover i samma rum! Jag tänker inte sova själv." sa J.
"Men jag kan sova uppe hos mig, sov ni i Nettans rum!" sa jag.
"DET GÖR DU INTE! Aldrig i livet."
Så det var bara att lägga sig i mitten mellan töserna. Var uppe och kissade och då hörde jag en klocka ticka, det skulle jag ju aldrig ha sagt.
"VI HAR JU INGEN KLOCKAAAA!" skrek töserna i spökpanik.
.
Summa summarum: nattens skönhetssömn blev alltså tre timmar lång, inlåst i ett rum med mina sambos.
Nu då? Trött är bara förnamnet, trots en hel del sömn på den åtta timmar långa bussresan...

Snart hemma!

Är alldeles strax i Motala! Pappa kommer och hämtar mig i Linköping, sa han. Tackarrrr.

När man ska köpa nåt man inte vet nåt om ringer man nån som vet.


Idag skulle jag köpa en kamera, tänkte jag. Jag vet ju knappt hur en kamera ser ut. Så då slog jag en pling till min fina fotografvän Karla.
"Vilken butik ska du på?" frågade hon, så svarade jag och hon gick in på nätet och letade fram några bra alternativ, skickade ett sms där hon nämnde kanske fem olika kameror som var vettiga.
Tack älskling! Det är sånt man har vänner till!
Det blev
den här.

Vakna.

Inatt drömde jag att jag fick en dotter som jag döpte till Tuva. TUVA! Det är ungefär det sista jag skulle döpa mitt barn till.
Efter det så drömde jag att det var sommar, och att jag var i världens finaste lilla stuga med nästan alla mina vänner vid havet. Vi badade, tog typ en massa bilder (jag simmade runt med kameran över huvudet!).

En helt normal griskatt!


Jag har tusen bilder till, han är helt knasig!

<3


Alltså, Theodor Jensen är ett geni. Och The Plan är nog Sveriges (och kanske världens) mest underskattade band!
Nu då, nytt med Titiyo.
Bra skit.

Lugna gatan.

Jag vaknade imorse och var kissnödig. No big deal liksom. Stapplar ner och upptäcker att jag har urinvägsinfektion. Lite större deal.
Urinvägsinfektion är typ ett totalt onödigt påhitt från helvetet.
Som tur var hade jag några pills kvar sen sist olyckan var framme.
.
Nu är det lite bättre.
J och jag ligger har legat i soffan i varsin morgonrock och slöat hela dagen. Fantastiskt!
Nu tittar vi på Matrix (eller jag i alla fall) och äter panna cotta med passionfruktsås.
.
Det här är en bra dag, om man bortser från urinvägsinfektionen!

STORVIKA SANDSENTER.

Idag tog jag mitt fina sällskap Tösen och Nunnan under armen och åkte till Storvika sandsenter (det heter egentligen Sandvika storsenter, men jag råkade säga fel och vi höll på att skratta ihjäl oss!).
.
Allt gick åt helvete på ett kul sätt!
.
Vi skulle äta indiskt på Tika tika. Töserna fick sin mat, jag fick vänta en halvtimme längre på min Scampi-sallad, fast jag var framme och tjatade två gånger.
.
Johanna skulle köpa  godis. Och betalade nästan 100 kr för typ ett hekto! HAHA, ni skulle ha sett hennes min när hon kom ut, jag höll på att dö av skrattattack! Det visade sig till slut att tösen i kassan slagit fel och J fick tillbaka lite cash.
.
Men det kanske mest komiska med hela resan, som för övrigt kostade 100 per pers, och där destinationen tydligen är Nordens största köpcentrum... var att det enda vi köpte (bortsett från mat då...) var ett par örhängen (jag) för 25 kr, och en pälspläd (J)!! Så jävla många butiker, så få köp.
.
När vi satt och väntade på tåget hem kom vi på att jag skulle uppdatera följande på facebook (gjorde det aldrig då!):
"Idag har jag varit på Storvika sandsenter med Tösen och Nunnan. Nu ska jag hem och grilla mashmallows (stavning?!) med tannpikkene mine!".


Film nr 3 idag.

Har precis sett klart "Vanilla sky" som också är helt makalöst bra! Men nu är jag så jävla ledsen, less och nere och vill bara åka hem. :(

Gratulerer med dagen!


Idag fyller bästa norska tjejen år. Kine, happy birthday!
Jag pratade med henne tidigare idag, det gjorde mig så så så glad!

Bulle & kakao på Knarkgatan.


Nettan har gjort varm choklad till mig!Vi tittar på "Breakfast at Tiffany's" som kan va världens bästa film! Hur snygg är inte Audrey Hepburn då?! Hur fina kläder?! Åh, nu har hon en orange kappa på sig som är fantastisk, det ska jag köpa mig en alltså!


Grisen och jag tittar på film.


Jag klappar katt-grisen och tittar på "Inception". Den är galet bra! Det kan va år sen jag såg en så bra film faktiskt...

Hej.

Fan vad mörkt det är ute! Typ som att köra huvudet i en soppsäck..
Jag ska till en diabetes-specialist idag, håll tummarna för att jag inte är döende!
Puss!

Dagens fråga: vad har vi i ansiktet?


Haha. Gamla bilder.
Nu sitter jag mest och väntar på att töserna ska behaga komma hem till mig.

Way 2 much fysisk aktivitet?

Började arbeta kl 8 imorse! Åttanollnoll! Lite tidigare än vanligt.
Numera är Hageland Nordstrand vinterstängt. Det innebär att vi bara städar, slänger gamla grejer och fixar och donar inför vårsäsongen.
Idag har vi till exempel tagit ner ute-taket. Sju stycken takbitar på uppskattningsvis tre gånger fem meter (?).
Jag har mest stått under taket, med en upp-och-ner-vänd kvast och hoppat. Alltså slagit kvasten i taket för att det ska lossna.
Hoppat upp och ner. Upp och ner. Typ oavbrutet.
"Nu skulle de fina damerna som alltid säger "Åhhh! Vad mysigt att jobba på hagesenter! Det skulle jag också vilja göra!!" ha sett oss!" sa Karin.
Slitigt, jomenvisst. Kommer somna som ett dagiskid!


Hejdå ÅBG!

Det känns inte lika trist att åka härifrån den här gången. Kommer tillbaka snart.
Nästan så att jag känner större separationsångest med Oslo, fast det är dit jag är på väg nu igen.
Bussresa, ca 7-8 timmar, tror jag J sa.
Nyladdad ipod, Ulf Lundells "Jack"(alltså, jag började läsa den för flera år sen, haha. Den är ju fantastisk alltså! Lite slarvig på nåt sätt. Det står liksom "tjuett" istället för tjugoett, tex), finaste J-sällskapet och sunshine. Kunde varit värre.
Let's go!

2011! Hit me hard!1. Världens bästa skaldjur(och sprit-)buffé! Johnny höll på att bli galen på mig för jag kallade krabban för hummer hela tiden.
2. Så himla trevligt sällskap! Jag satt mittemot Karla när vi åt och hade två killar brevid som jag bara typ hälsat på förut, men dom var så tokigt roliga alltså. Kalas-blandning av folk! Topp-stämning.
3. När klockan slog tolv vinglade vi ut med varsitt champagneglas och ställde oss i Jesus-krubban på Stora torget... för det regnade. Och hällde champagne på Jesusbarnet! Haha. "Vi vaskar Jesus!" som Jens sa.
4. Jess och jag gick ett varv till Platå. Betalade inte ett öre och bara gled in, good old times!
5. Lite senare, tillbaka på Charken och dansade loss och apade oss i allmänhet. Då hade det rullat in lite mer folk också.
6. Sov hemma hos Jess. Imorse gick vi till Priso och köpte mega-frukost, så kom Micke också och så har vi legat utslängda i soffan nästan hela dagen.
7. Jag åkte hem till Åtvid med Nicklas, Johan och Danne. Vi stannade och hade korv- och morotspaus på en bensinmack, haha. Dom är helt galna alltså!  
8. Finns fler bilder på facebook om ni vill se! Karlas album "NYÅR!!"