Emma & J: the return.

Jag tror Kitty har förvandlat mig till nån slags världsmästare i promenader! Jag går och går och går och går och det regnar och regnar och alla hälsar och pratar och det är bajspåsar till höger och vänster.
Men det är kul! Ska nog skaffa hund när jag blir pensionär. När jag blir pensionär ska jag bara gå med hund, spela golf och åka på pro-möten. Hoppas jag blir så gammal!

Vi kom precis hem, Kitty och jag. Min bror skulle ut och spela match-KM mot en av sina bästa kompisar (hoppas han vinner nu så jag slipper skämmas, haha) och vi åkte med till golfbanan och gick hem. Jag tycker det är så kul att va på golfbanan, alla pratar. Pappa och Kristoffer är typ ökända där ute, dom är ju knappt hemma på sommarn. Träffade bland annat Thomas och Birgitta när jag gick över gamla ettan, dom undrade vad Kitty var för en.

Fick äntligen träffa mina flickor igårkväll. Såg ljuset utanför mitt fönster och bara sprang, så skönt att dom är hemma!
Satt inne hos Emma där och Zora gjorde asgoda räkmackor och vi pratade och pratade. Emma hade blivit cynisk sa hon. "En bitterfitta" som hon så fint uttryckte det, hur hemskt det än låter. Jag ger henne några dagar hemma så är hon nog back on track igen.
Jag fick med mig Zora (det är Emmas mamma, om nån undrar) ut på kvällspromenad med Kitty, Emma var för trött.


Mina små darlings!
Äntligen hemma på Klövervägen!

Cirkulerar i en kvadrat.

Väntar på att en bil med släp ska köra in på garagefarten till höger om mitt rum... Skynda! Antar att det kommer att bli en himla massa pratade när vi väl satt oss ner sen, längtar!!

Dagens låt är utan tvekan: Papa Dee "My no.1". Så galet bra.

Kitty ligger och trycker under nån möbel i tv-rummet. Kommer ihåg när mitt marsvin Max brukade gömma sig under soffan i köket. Då fick vi ta en sopkvast och liksom försöka fösa ut honom, haha.

20.20. Var är dom?!

Världens bästa hundskrälle!

Världens bästa hundskrälle!
Så jävla söt så det borde va förbjudet. För tillfället ligger krabaten och sover i min säng, alltså i min riktiga säng, den som verkligen är min  (inte hos varken Jessan eller Carro).
Jag är hundvakt. Och när jag är hundvakt är ju såklart vädret därefter. Spöregnade imorse när vi skulle ut på promenad, haha. Nu har vi precis varit ute på den andra promixen, och som tur var var det uppehåll! Kanske kommer va sol nästa?


Så... vad har jag gjort sen jag skrev sist?

Gick ju till Platens i onsdags som sagt. Kul, verkligen roligt.
Kille:  "Du?"
Jag:  "Ja?"
Kille: "När vi är 25... kan vi gifta oss då? Säger du ja om jag friar?"
Jag: "Haha. Ja!"

Jobbade tors och fredag. Vi har en blind tant, hur gullig som helst, hon pratar liksom, säger ord hela tiden utan sammanhang. Hon satt på sängen och jag stod bredvid.
"Sädesärla!"
"Tycker du om fåglar?" frågade jag.
"Nej! Jag tycker inte om nånting!"
"Ingenting?"
"Jo, dig tycker jag om!"
Så söt! Så gav jag henne en jättestor kram och hon var överlycklig, verkade inte direkt va så  bortskämd med kramar.

Igårkväll skulle jag och Kitty åka hem vid halv tolv, för jag var säker på att det gick en buss då. Men det visade sig såklart att det inte alls gick en buss då! För den gick halv elva eller halv två. Du var klockan 18 min över 10 och jag funderade på om jag skulle ta Kitty under armen och springa i raketfart ner till station.
Carro övertalade mig ganska kvickt att stanna, "'Vi dricker vin! Vill du ha cider?!"
Efter två cider gick vi ner till Magnolia och Carro drack lite mer vin och jag drack cola.

Lugnt på bussen hem. Regnade såklart när vi gick av i Nygård. Tror inte det har regnat så mycket på 10 år som det gjrode den kvarten det tog innan vi klev innanför dörrn.

Gissa vad som händer ikväll då?! J och Emma och Linda kommer hem från Oslo!! Ljuvligt. Jag misstänker att Carro kommer ringa snart och säga åt mig att ta en buss in till stan. Palla? 

På tal om ringa tänkte jag slå en pling till farmor nu. Och sen ska jag äta lax innan det blir en tur till med Kittan. SOL PLEASE!!!

Öpp öpp!

Sitter hos Carro och lyssnar på Peps Persson!!
Ska alldeles strax dra till Platens. Och nej! Jag är inte onykter!

Dagens kommentar står den fantastiska Caroline Bergström för... Vi var på Jessan salong och hon säger:
"Jag är med barn!! Han sparkade mig!"

Kitty har mens och jag har på mig porr-skorna. Hur ska det här sluta?

Idol-uppdatering.

Jag bott på jobbet under de senaste dagarna känns det som. Och jag trivs bra faktiskt, varför var jag så nojig innan?!
Ledig idag, blir en sväng till stan (både Jessan och Carro har ringt och sagt: "Ta med grejer, det kanske blir Platens!").
Nu har jag kommit till insikt med att jag så jättegärna vill följa med Karla + packet till Öland på torsdag, skulle verkligen behöva det och nu längtar jag verkligen dit eftersom jag missade trippen i somras. Ringde till min chef förut och frågade om jag kan få ledigt på fredag, så skulle jag ringa lite senare och se om det hade löst sig så jag kan få åka, håll tummarna!

Har precis kollat på klippen från Idol den här veckan. Har jobbat kväll och inte kunnat se...
Två favoriter har jag, ingen kvinnlig.

Christoffer - vilka ögon, vilket hår.. vilken sång och vilket framträdande! Han står och ser ut som Jesus och bara äger hela stället. Min absoluta favorit hittils. Och låtvalet! "All my life" med K-Ci & Jojo, den är ju helt fantastiskt bra! Påminner mig om när vi satt i en buss i Holland och väntade på nån, och körde den här låten 10 gånger.

Daniel -vilken kille alltså! Han påminner mig mycket om Moneybrother, Anders Wendin, både i liksom uttryck och utseende. Han känns så sjukt musikalisk och ärlig och härlig att jag  bara vill nypa honom i kinden och packa ner honom i en låda och gå och bära runt på honom. Även här bra låtval, den passade verkligen honom och jag älskar låten, brukade lyssna på den mycket i vintras när jag åkte till jobbet.

Jag tyckte att grabbarna skötte sig helt fenomenalt (Andreas! Oh käre tid, jag älskar Queen!) och brudarna vet jag inte riktigt vad dom gjorde. Sjöng bra, men liksom ingen som jag tyckte gjorde nåt större intryck.

Nu ska jag snart bege mig mot Linköping!

"Like a rainbow 'round my heart"

Var ute och gick förut. Underbart väder, lite sådär lagom blåsigt, kallt och blått. Jag gick till Nygård, skulle hämta cykeln som jag glömt bort att jag parkerade där i fredags.
(Min ipod har ju varit sönder en halv evighet, och nu drar jag - i brist på annat - runt på en gammal kassetbandspelare. Det är lite kul, lånade en massa band som pappa spelade in på 90-talet, hur roligt som helst!)
Daniel Lemma "If I used to love you". En av Emmas favorites, iaf för väldigt länge sen, kanske än idag? Det är en sån där låt som förvandlar hjärtat till bomull och tankarna till solsken.
Och så tänkte jag där jag gick, fy fan vad jag är bortskämd! Uppväxt i kaos, jag vet, på halvfabrikat, med kraschade prov i matte, ständig punka på cykeln och med 10 godisbitar varje lördag pga diabetes. Men ack så många fantastiska människor som alltid stått bredvid mig. Som har hållit i mig när det blåst kallt, matat mig med marmelad när blodsockret blivit för lågt, som gett och fortfarande ger mig så otroligt mycket inspiration, glädje, kärlek och respekt.
Världens största och bästa familj bestående av allt från släkt, vänner, grannar till skolkamrater.
Kommer ni ihåg den där gången? Jag tror att det var i ettan på gymnasiet, när jag på väg till skolan bestämde mig för att gå hem igen, för jag kände mig sjuk. Följde med Emma, Karla och J till Allé, sen gick Emma och jag hem igen. På den tiden, max 1,5 h hade typ hela skolan varit ute och letat efter mig. Alla hade ringt (hade ju såklart inte mobilen med mig, klantarsel!), polisen var ute och letade, pappa åkte från jobbet i panik, dom åkte runt och tittade efter mig, kompisar ringde till sina föräldrar och frågade om dom sett mig och det blev värsta pådraget.
När jag väl var hemma rullade en polisbil förbi och ur hoppade Linus och Emil och nån polisgubbe. Åkte ner till skolan där Lasse (mentor) hade varit och köpt två tårtor och jag har aldrig känt mig så dum och tacksam på samma gång. Mattanterna var överlyckliga när dom fick höra att jag var tillbaka igen.
När man vet att folk bryr sig. Skulle jag nån gång hamna i trubbel skulle jag ine behöva oroa mig, det finns människor som skulle ge sig ut och leta!
Tack så hjärtligt för det!


Har haft en jättebra helg. I fredags jobbade jag till 20, sen gick jag på bio med Carro och Johnny. Vi såg "Kärlek på menyn", hur söt som helst!
Men grejen var att var jag än tittade var folk i plural, par överallt. Åt varenda jävla håll. Är det hösten som gör det eller?!
Sov hos Carro, jobbade till 13 igår, sen raka spåret hem till Carros syster Malle och Rickard. Kalas för Malle och Inger, Carros mamma. Jag älskar kalas! Att träffas och fira, det är ju underbart.
Käkade smörgåstårta så jag höll på att dö av mättnad, på det säkert 10 olika kakor och grejer.
Rilla och Malles granne visade sig för övrigt va Harriet, som var vaktmästare på Facetten. "Dig känner jag igen!" sa hon och jag svarade att jag har en förmåga att hålla mig framme, haha.
Carros morfar är min idol, vilken fantastisk människa! Affe, precis så som jag hoppas att jag är när jag blir pensionär. Han är både nyfiken, lite full-i-fan, vis, humoristisk och omtänksam. Frågade en massa om Oslo, mina framtidsplaner.
"Jag kommer ihåg på balen, det var väl du som höll talet där? (jag nickade) Och jag tänkte: vad ska det bli för stort av den där tjejen?!" sa han och jag började nästan grina för jag blev så rörd.
Igårkväll var vi ute och rullade hatt på ågatan, efter ett högstadie-nivå-bråk efter förfesten där några snorungar skulle slåss. Jag höll mig nykter, började jobba vid åtta imorse.
Dagem har gått fort, fick jobba med Johanna, som jag inte sett sen i juni, precis hur kul som helst!

Nu ska jag vänta tills pappa kommer hem, han har varit på Gotland och spelat golf hela helgen. När han kommer hem ska han få en riktig feting-kram!

Puss&kram.. kärlek till alla!


ÄNTLIGEN!

ÄNTLIGEN!

SATC blir ju film som bekant. Första bilderna ute nu. Kolla vilken underbar klänning! Åh vad jag längtar, ska köa utanför i tält om det så behövs när dom släpper biljetterna!
Sen kommer ju nästa fråga... tänk om filmen bara förstör?.... NEJ! Det kan den inte göra. Längtar ihjäl mig.

Medan jag längtar har jag idag varit och ätit hos farmor (toa-gubbarna kom aldrig, dom kommer imorn) där jag och min bror blev bjudna på pannbiff (sjukt gott... och pressgurka!!!) och farmor hade bakat bullar.
Kristoffer var med i Klippet idag, bra bild! Och farmor var stoltast i världen såklart.
Jag hjälpte henne att bära upp stolar till vinden när K åkt tillbaka till jobbet. Jag sa att jag kunde gå själv, för det är 6 trappor och hon är ju inte purfärsk direkt, men hon skulle med upp, och bar bordet.
Så rolig, och när vi gick ner igen sa hon: "Akta så du inte ramlar!" fast det egentligen var 700 gånger större risk att hon skulle ramla.

Blir en trip till Linköping ikväll som jag skrev igår. Karla ringde nyss.
"Jag har bränt en skiva! Det är inte bara dunkadunka och din karl är med!"
"Justin!"
Ser fram emot den hur bilturen!

Onödigt vetande för nån intresserad.

Fick precis ett infall!
Åh vad jag vill läsa "Tordyveln flyger i skymingen" av Maria Gripe!  Nu nu nu nu!

Vår klassföreståndare i mellanstadiet läste den för oss och jag kommer ihåg att jag läste den en gång efter också men nu kan jag inte komma ihåg hur den slutar!! Och den var ju så bra... eller?!
Lite flummig sådär och jävligt spännande... Måste gå till bokhandeln imorn och införskaffa!

Jag kom precis hem från Karla. Eller rättare sagt från Karlas föräldrar. Gerda, Karla och jag har kollat på Idol (obilgatoriskt) och "The Holiday", som var mycket bra, bättre än vad jag hade trott (vilket måste betyda att jag är full av fördomar).

Det kommer några gubbar och ska sätta in en ny toalett här hemma imorn. Vi har tydligen en special-toalett för man var visst tvungen att specialbeställa den. Konstigt. Beror tydligen på att den sitter på väggen, medans "normala" toaletter sitter fast i golvet... Nog om toaletter!

Kom på en till sak som ska bytas.. Vår garagedörr. Pappas sambo råkade köra in i garagedörren så hela garaget är snett, haha.

Detta ska jag uppehålla mig med imorn:
Ta hand om "byta-toa-gubbarna" när dom kommer. Bjuder man såna på kaffe eller?!
Raka spåret till farmor för lunch. Min bror skulle behaga komma han med, trevligt.
Förhoppningsvis blir det en tur till stan med Karla på kvällen, vi ska hämta Gerda som ska ut och svira i Norrköping.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Är inte trött fast jag borde...

Effektiv som få.

Ringde till Monica på Stolplyckan idag.
Vi pratade lite och hon sa att hon hade sett mig på stan nån dag och undrat när jag skulle höra av mig och säga att jag var hemma.
Monica sa till Olivia att ringa mig och ge mig tider.

Det bara kändes så bra. Trodde jag skulle få panik och att det skulle börja klia i fingrarna direkt och att jag skulle få svårt att andas och bara vilja sticka. Men det känns hur bra som helst. Börjar på fredag, ser faktiskt verkligen fram emot det...

Jag har fått så mycket gjort idag, riktigt stolt över mig själv, haha. Förutom att ha ringt Stolplyckan har jag ringt vårdcentralen, ska dit och kolla på en massa konstiga födelsemärken jag har.
Sen har jag köpt en present, en kalender (nu är det dags att bli vuxen), jag har fixat busskort, varit på banken och fixat pengar åt J.
Pratat med Monica som jag jobbade med på Bettans, handlat mat - jag ska göra lax snart.

Jag har tänkt på en sak. Saker som man tycker är snyggt på andra men som man inte skulle kunna ha själv. Converseskor är en sån grej för mig. Galet snyggt tycker jag. Men inte på mig. Hittade ett par som var helt fantastiska i Oslo... lila! Provade, men det blev platt fall tyvärr.
Likadant med ljust läppglans, jag ser sjuk ut i det.
Och skjortor. Jag tycker inte att jag passar i det, trots att jag har några som är hur balla som helst.

Snart kommer min vän Karla hit.



Såhär söt är hon!

Fotbollsfeber!

Har varit på Kopparvallen för första gången i år ikväll!

Var hemma hos Karla innan, Sophie och Louise var där också och vi kollade på Kvarteret Skatan och köpte mat på Victoria. Min köttbit hade konsistens som en gammal dörrmatta.

Cyklade bort till matchen och ställde mig vid pappa och Susanne. Det kändes som att det var igår jag var där sist, fick precis samma känsla som på högstadiet och i gymnasiet när vi var där.
Alla var liksom där då. Vi stod som i en klump och härjade och Jessan och jag pratade kanske mer än vi kollade på själva fotbollen och det var så mycket mer än bara fotboll. En social grej liksom.

Det var som att tiden stått stilla och luften var precis likadan, folket precis detsamma. Men jag vet ju att det inte är så egentligen.

Framför mig stod det 5 små tjejer. Kanske åtta år gamla eller nåt. Dom var precis som vi var på lågstadiet. Skrek hela tiden.
"Foten på bollen och bollen i mål, tills vi får höra publikens vrål! Å F F!"
Tror dom skrek det 100 gånger. Jag bara skrattade... så sjukt roliga.

Det stod en tant bredvid oss. Hon hade flyttat till Åtvid 1967 och varit på en match innan den här.
"Det har ju inte varit nån orkester här ikväll, brukar det inte vara det?" frågade hon och jag undrade om hon fortfarande var kvar på 60-talet.

Superdålig match, by the way. 0-0.

Bastu på sexan...

Fy fan vad det är varmt här!
Pappa har fått eldningsmani igen och beter sig som värsta sortens pyroman. Haha, nej, kanske inte riktigt så illa. Men typ, det är säkert 50 grader varmt inne i mitt rum. Men som jag sa till min bror: "Bättre det än att vi får frysa! Det enda jobbiga är att man blir så slö."

Slö är verkligen rätt ord idag. Vaknade alldeles för sent hemma hos Jessan och mådde lite sissosådär. Jessica å sin sida mådde verkligen som hon förtjänade, hon fick till en riktig kanon-fylla igår...

.. kvällen började med att Carro och jag käkade pyttipanna hemma hos henne, Jessan var på kräftskiva.
Framåt halv tio gick vi för att möta Jessan och hämta hennes far bil som skulle bli vårt transportmedel till Norrköping.
Efter en mycket snabb intenstiv och effektiv tillfixning drog vi iväg. Carro och en smått (redan!) överbefriskad Jessica i framsätet, jag där bak. Vi lyssnade på en jättebra bränd skiva och hade lite allsång för oss innan vi missade första avfarten och fick köra världens omväg. För övrigt var det nog nytt svenskt rekord på sträckan Linköping-Norrköping!

Vi mötte Carin och hennes boyfriend med kompisar (dom skulle spela... coverband) utan för Palace och gick in. Knappt en människa där. Har aldrig i hela mitt liv sett så många speglar på ett och samma ställe, och inte heller en sån konstig blandning av människor.

När Kompis (bandet, haha) spelade satt vi först i baren och försökte få igång folket, och senare gick Jessan (vid det här laget... rätt på lyset efter alla kräftskive-snapsar och vin) Carin och jag fram och körde järnet. Det påminde om afterski, och jag äääälskar afterski. Carro stod en bit bort och höll koll på oss, eftersom hon var nykter.

När Kompis hade spelat klart gick vi ett varv (det var ju stort ju!) och jag träffade Victor! Hur kul som helst, tror inte jag har sett honom på ett och ett halvt år. Klart kvällens höjdpunkt. Saknar skolan ibland, vi hade så jävla kul.

Vi drog hem ganska snart, med ett snabbt stopp på Max när vi kom tillbaka till Linköping, där Carro mer eller mindre tvångsmatade mig med kycklingburgare. Tack för det.

Tog bussen hem vid typ halv fem. Läste hela vägen och gick från Nygård med en handikappad vänsterfot och en på tok för tung väska full med onödiga saker.

Ikväll har jag bland annat varit inne hos Zora (Emmas mamma) och pratat med henne och Dag. Hon bjöd mig på äppelkaka (inte shot!) som var godast i stan. Pratade en snabbis med Jacky, Janne (J's pappa) var här en sväng.

Nu ska jag fortsätta läsa... sjukt spännande!

Baby love.

Sötare låt går ju inte hitta! Så underbart fantastisk. The Supremes. Diana Ross så snygg att det är galet.

Det är en sån där dag idag. Allt känns härligt och vädret har varit kanon, älskar hösten när det är sol och lite kallt och blåser. Jag vill bara gå runt och trampa på ekollon och hälsa på alla och se halsdukar som flyger och smajla för mig själv och nynna på nån bra låt.

Var hos Lilian förut. Så kul att se henne! Hon gav mig blommor fast jag egentligen skulle ha betalat för några andra jag tog i tisdags.

Min telefon har ringt idag, det har tjatas så mina öron håller på att ramla av. Och jag har dålig karaktär, så ni blir det en sväng till stan iaf. Och sen lite senare ikväll till Norrköping, det ska bli intressant och hur kul som helst!

Män

Män



Ett konstigt släkte alltså.
Han ovanför kan va det vackraste som någonsin blivit skapat, haha. Paolo Nutini. I'm in love, vilken musik! Och kolla håret! OCH TRÖJAN!! Köpte skivan igår och körde den hela kvällen till Jessan och Carro ruttnade på mig och bytte..

Mina steg tog mig till Platå igår! Mycket folk, blev way too många cider och så skulle brudarna röka stup i kvarten så kände mig som en fryst torskfilé.

På tal om torsk så har jag fått en pimp. Carros eh..pojkvän??... får man säga det nu?! Carros date, Carros ragg... Carros, haha. Hennes span! Nej, han är väl mer än span nu, skitsamma.
Jonny iaf, han har blivit lite av en coach för både Jessan och mig när det gäller att spana.
"Ulla, peka på nån bara, jag fixar!" sa han och jag bara skrattade.
Så ställde han sig framför både mig och Jessan:
"Gå fram och säga såhär: lunch på onsdag? Då lovar jag, ni kommer få nåt!"
"Ja, lunch på onsdag ja!" sa jag.
Rolig är han.



Jessan och jag är iaf superbundis med korvgubben nu. Vi var där två gånger igår, och jag pratade och pratade med honom och han kom ihåg att jag skulle ha stark senap, haha.
Det var en kul kväll, även om Jessan och jag gick hem ganska tidigt. Hennes säng är en kille. Den byter namn i genomsnitt en gång i veckan.
"Nu ska jag hem till ..... (namn). Igår hette han ..... och förra veckan ...!"
Rolig är hon.

Nu frågáde min bror om jag skulle med ut och springa.
Så kul ska vi inte ha idag.

Såg han söta ute igår, han är verkligen så söt att det borde va olagligt!

'Cause I adore you

'Cause I adore you


Konditionstest a'la Kristoffer.

Har varit ute och gått med min bror. Slutsats: han har bättre kondition än jag.
Jag sa innan vi gick: nu ska vi se hur många vi kommer stanna och prata med/hälsa på.
I Göstas park pratade vi med Sylvia (det var lite kul för Kristoffer trodde att hon fortfarande var frisör men hon har jobbat på bank i sju år), hälsade på två gubbar på Axels väg, pratade med Bengan och han andra gubben på Gropen (dom hade ölpaus på en parkbänk, hur roliga som helst), Kristoffer hälsade på nån han jobbat med på Posten, pratade med Alex på Ica, vinkade till Sandra genom ett fönster på samma ställe, hälsade på John som jobbade på skolan när jag gick i lågstadiet, hälsade på Micke och Maria som är lärare/fritidsledare.
Tror jag har glömt nån men vet inte vem.
Ibland är det bara så skönt att va hemma i Åtvid...
Vi kom även fram till att Kristoffer inte kan klättra i lyckstolpar och att jag bara är förståndig när det är dåligt väder.

För övrigt har jag blivit husmor och mattant i ett. Lagade mat till bror och Susanne, pappa jobbade. Det blev faktiskt bättre än väntat! Kycklingfilé med potatis och sås som jag snidade ihop av koksmjölk, apelsin och lite annat smått och gott. Och gott blev det! Ikväll har jag gjort fruktsallad. Hushållig som få, haha. Ska nog önska mig ett förkläde i julklapp! Annars kanske farmor kan virka ett åt mig!

Jag är kär också. Paolo Nutini.. det är nåt män med rufsigt hår, plågade ögon och en fin pipa. Ska köpa skivan imorn, för nu sitter jag på youtube dygnet runt. Och han är 87:a! 87:a!!

Imorn bär det av till stan... det känns som att det ligger en liten utgång i luften, luften bor i mina steg och mina steg kommer ta mig till Platå.

Love och peace till alla!

Bara ord.

11 september igår! Galet, sex år sen det blev mos av två torn...
För övrigt också min mosters birthday, så jag tog cykeln bort till henne och där var det fullt med släkt som jag inte sett sen i... jag vet inte när! Sen jag åkte till Oslo antagligen.

Jag har verkligen världens bästa släktingar, tycker så mycket om dom allihopa! Vi tittade på Idol, jag har fått en släng Idol-obsession! Det är ju så kul och fantastiskt och tokigt att man bara vill banka huvudet i väggen, dö, födas om som en människa som sjunger bättre. Och söka och vinna hela skiten.
Elin och jag satt och blev helt nere i en kille med lång hår som spelade gitarr. Det är nåt med killar som kan spela gitarr alltså, det har jag altid sagt!

MIN SKO ÄR HITTAD!
Ni vet dom där blåa som jag älskar tills jag dör och bara fick med mig den ena till Mallorca?
Erik skrev att den har legat på skohyllan länge! Hur konstigt som helst och nu vill jag bara ha hem den så jag kan trippa runt ... på dom nånstans.

Nu skall jag fortsätta min läsning. Steig Larsson, "Flickan som lekte med elden". Läste ju den första boken i serien i Oslo när jag åkte t-bana till Stovner. Jag tror att den här är precis lika bra!

So long!

Åt helvete med allt!

Vaknade inatt och det första jag tänkte var:
"Du är en sån där rastlös människa"...
Vibeke som jag jobbade med på Match sa det till mig och jag kunde inte ha sagt det bättre själv.
Tanken på en etta i Linköping (eller egentligen varsomhelst), ett vanligt jobb (eller studier) skrämmer skiten ur mig. Det är säkert egentligen precis vad jag skulle behöva nu...
Det "vardagliga" och normala tilltalar mig inte, har väl egentligen aldrig gjort. Kan inte se mig själv i en lägenhet i Linköping, för mig skulle det kännas mer att bo i en skokartong i Paris. Det skulle KÄNNAS MER. Jag vet inte om det skulle kännas bättre, men det skulle kännas MER.

Rastlösheten har kommit ikapp mig igen. Och jag tror det är första gången det inte riktigt känns bra. Jag är trött på att alltid dra. Vidare. Upp. Nästa.

Så vart ska jag nu då?

(Rubiken gick Jessan och jag och sa hela lördagskvällen. Det är kul att säga och sätter punkt ganska bra.)

Hockey på göteborgska.

Har varit ute och slirat igen... Med min vapendragare Jessan!
Igår, lördag. Vi startade kvällen med vodka, pisang och apelsinjuice.. och fotboll! Min favorit Alexander Östlund var såklart inte med (han kanske inte varit med på länge?! Är inte så insatt i fotboll längre) och ju längre matchen fortskred, desto mer frustrerade blev vi!
Ett jävla litet mål, ska det va så svårt? Grabbarna är ju proffs liksom! Det var hur som helst en kul match, Zlatan kung och Elmander prins på gräset. Fotboll är ju dödskul egentligen!

Iaf, efter en snabb tillfixning var vi på väg till Platå. Kändes som hundra år sen, har inte varit där sen i juni, en evighet.
Väl inne (ganska tidiga trots allt!) blev det en drink i väntan på det riktiga håll-i-gång-et.
Vi satte oss och rätt var det var hade vi ett helt hockeylag från Göteborg runtomkring. Trevliga. Älskar göteborgska!
Jessan hamnade med alla kidsen (dom som var typ 88:or) och jag med dom äldre (en 77:a, nån 81:a, 83:a osv).

Hängde lite med två av hockey-killarna resten av kvällen. Dom hade varsin klocka som sa vad klockan var (typ: it's 2 37 am) som jag höll på att skratta ihjäl mig åt, för jag hörde aldrig vad den sa och fick lyssna 70 gånger.

Det blev en väldigt bra kväll, fast det egentligen inte hände så mycket. Jessan var ute och spanade och jag hjälpte henne att spana, men det gick inte så bra. Inte så mycket studenter som i torsdags, haha.

Träffade en av mina favoriter från Stolplyckan på McDonald's, Azema. Hur gullig som helst. Hon undrade när jag skulle komma tillbaka och jag sa att jag inte visste...

"Imorse", kl halv ett, tog vi 530:n hem till Åtvid. Jag tror inte vi har åkt buss samtidigt sen hon flyttade till stan när vi slutade gymnasiet...

Läggdags!

Brist på motivation (?)

Alla som hatar förskylningar upp med en hand!
Fy fan, snor måste va världens sämsta påfund. Och onödigaste!

Min är kanske till viss del självförvållad nu.. efter utgången i torsdags. Sprit och förskylning = dålig idé.

Ska man beskriva mitt liv och tillstånd för tillfället med ett ord blir det saknad.
Saknar J, Emma, Linda, Liza, folk från Oslo, saknar Mallorca, saknar motivation.
Känns som jag skulle behöva en semester, fast jag precis har varit på en...

Så vad ska jag hitta på idag? Jessan lär ringa om nån timme och fråga om jag kommer till Linköping, vet inte om jag orkar. Om kroppen orkar.

Jag vill simma! Drömde att jag simmade inatt, det var en bra dröm. Och nu har dom ju äntligen öppnat simhallen i Åtvid igen, men jag kan inte gå och simma när jag inte kan andas genom näsan, haha. Skulle sjunka som en sten.

Nu ringde Jessan, vad var det jag sa! Hon tyckte jag skulle släpa mig in och dra med Karla. Ska ringa henne nu!

So long!

"Jag börjar känna mig kanon-tjock!"

Citatet över av mina älskade briljanta vän Jessica! Tack för att du alltid säger saker som är lika med skrattattack!

De senaste dagarna har jag i prinip växt ihop med Karla, vi har inte umgåtts såhär mycket sen hon flyttade hemifrån... Hur roligt som helst. Tokigare människa får man leta länge efter!
Och om jag växt ihop med Karla, har vi växt fast i hennes gigantiska soffa. Kyle XY, som vi knarkar för tillfället.... I love it! Ibland gör vi paus för Idol och mat (Karla gör mat som är så sjukt god att jag snart kommer säga rubriken till det där inlägget var och varannan minut).

Igår släpade vi oss iaf ur soffan och tog bilen in till Linköping. Det vankades utgång, kan man säga!
Träffade Jessan som var ledig och Carro lite senare när hon slutade. Den sistnämnda var precis hur söt som helst i sin nya frilla... som hon gjorde sig av med samma kväll när hon satte i löshår igen!
Karla gjorde kyckling enchilladas (farligt!) och vi pimplade vin till.
Vi kom ut ganska sent och Jessan och jag gick runt och skämtade om att vi skulle ut och ragga studenter.. och det var nån typ av studentkväll på Blue heaven. Och så många män i en och samma lokal... tror jag aldrig jag har sett.
Värsta guldgruvan, haha.

Så galet bra musik och drag. Sjukt god Cosmo, mycket folk och dans dans dans! Bland annat så träffade jag världens längsta människa! Det kan va sjukt attraherade med långa människor, tycker jag. Dålig inställníng och negativa människor är väldigt oattraherande...

Kvällen slutade iaf med att Karla och jag satt och åt enchilladas ute i trappuppgången...

Spöken (kaos) i garderoben!

Håller på och städer/rensar garderoben. Grejer överallt.
Pappa hade gjort plats åt mig i fem lådor i en byrå, han trodde inte jag skulle få plats med allt i garderoben. Och pappa är klok, för jag fick inte plats. Det är smockfullt redan, och jag har inte fått in nåt av allt jag tvättat än.

Slängt tusen grejer. OCH SKOR! Djup separationsångest. 8 par rök, inte kul. Men så är det. Pappa säger att jag inte får ha så mycket skor utslängda över hela huset, han blir galen...

När jag ska flytta hemifrån "på riktigt" kommer jag bara ha ett krav: en walk-in-closet. Skulle döda för en just nu, eller egentligen varje dag.

Snart blir det en vända bort till Karla... vi ska fortsätta kolla på Kyle XY. Mums! ;)

Kanondag!

Åkte till min kära farmor kl 13(på vägen blev det ett snabbstopp på banken där min bror gjorde sin första arbetsdag. Och tro mig, bra att ha en bror på banken!) och käkade. PRESSGURKA! Skulle jag få ta med mig en sak att äta till en öde ö skulle det bli pressgurka!
Farmor var pigg och glad och vi gick igenom hur mycket och helst och skrattade och hade allmänt trevligt.
Jag hjälpte henne att koppla in en telefon som hon fick av mig, hon blev så glad att hon nästan började gråta.

Direkt efter farmor åkte jag till Karla! Vi har hängt hela dagen och haft hur kul som helst. Hon är verkligen som en syster... vi åkte och hämtade Karlas mamma Gerda och åkte och handlade, och jag pratade med både Camilla och Nettan (som skulle ut och orientera! Jag sa att om hon inte var hemma om två dagar så gå vi skallkedja!). Grannar är det bästa som finns!
Karla lagade mat åt mig också, världens godaste pasta och vi kollade på "Hata Göteborg" (mycket bra) och Kyle XY, som hon har kärat ner sig i. Nu har jag också gjort det, haha.

Hela min säng är full med kläder som jag inte vet vart jag ska göra av. Har sorterat all tvätt i en massa påsar och ändå är det ett berg kvar... och det går inte in i garderoben! Vad göra?!

Mitt över min näsa, på näsbenet eller vad man ska säga... gör det lite ont. Spänner liksom, haha. Bussjävel.

God natt!

Skitdag.

Hemma igen då, efter en sväng i Oslo som jag inte alls var sugen på... Ville bara va hemma ett tag när jag kom hem från Mallorca, men det var bara att sätta sig på första bästa tåg till grannlandet och va glad.

Nu är alla mina saker hemma iaf. Eller nästan. Min J och min Emma är fortfarande kvar. Mina viktigaste saker blev kvar, skulle man kunna säga. Emma kommer hem om en månad och J... vet jag inte. Hon grät när jag åkte, men jag kunde inte göra det. Var alldeles för slut, noll energi och ingen motivation, orkade inte känna efter hur mycket jag kommer sakna henne.

Hade en sån riktig skitdag igår. Lite sådär lagom jättesjuk efter Mallis, förskyld och hostig och ont i halsen. Gick hemifrån Emma och Linda tidigt och kunde knappt andas, och med väskor som vägde mer än Johnny Fyhr. Men jag blir så galet envis när jag bestämt mig för nåt. Speciellt när det kommer till att bära saker eller släpa på nåt. (Pappa och jag bär Kristoffers soffa ensamma när jag var hemma sist, och i E-tuna var dom fyra killar som gjorde det.)
J sa till mig att bussen (bara det liksom, jag ville ju åka tåg men det gick inga!) gick vid 7.45, men när jag kom ner visade det sig att den gick en timme senare, så jag fick sitta där med tusen kilo packning och snörvla.
Efter följde 8 timmars i princip oavbrutet bussåkande. Träffade en tjej som jag jobbade med på Gina. Och jag kommer inte ihåg vad hon heter! Jag brukar aldrig glömma ett namn, men det här är helt omöjligt att komma ihåg, kommer bara ihåg vad hennes kompis hette.
Hon sa iaf att dom saknade mig på Gina, det var jättekul att höra. Jag hade tydligen gått förbi på gatan och dom hade sett mig och så hade Maria sagt: "KOM TILLBAKA!". Skönt att man göra nåt bra emellanåt, haha.

Skulle kissa på bussen. Det gick såklart inte spola! Fick springa fram till busschaffisen två gånger innan det gick. Jävla skit.

Hade inga svenska pengar på mig, så under hela dagen drack jag bara vatten, äpplejuice och käkade en muffins. Kunde inte köpa nåt för mina norska pengar ju. Nåstans mellan Örebro och Norrköping började diabetesen spöka. Satt och skakade och svettades och mådde allmänt illa mellan Norrköping och Linköping. När jag väl var framme i Lkpg gick jag ut och chaffören skulle öppna dörren till det där utrymmet där man har väskorna. Och jag råkade såklart få den där "dörren" rakt över ansiktet. På näsan och rakt över kinden.
Min stackars bror kom och hämtade mig, ett vrak. Hela dagen åt helvete.

Det var så underbart att komma hem! Saknat det så mycket.
Gick in till Anna-Carin, en granne och satt och pratade i typ två timmar. Hon har fått nytt barnbarn som jag fick se bilder på. Dom håller på och renoverar också, så det var en massa nytt där.
Ringde till farmor, ska dit idag och äta. Farmors mat, det var ett tag sen. Hoppas på pressgurka, haha.

Min älskade Liza har lämnat mig för Umeå också. Känns.... mindre bra, måste jag säga.

Idag ska jag även träffa min favorit Karla! Det ser jag fram emot! Lär bli x antal kära återseenden de närmaste dagarna.

Hoppas ni alla hade en bättre gårdag än jag, och att det bara blir bättre!