29/8 -07... Empty heart.

Har precis upplevt ett av de konstigaste dygnen i mitt liv...

Ska dra allt från början imorn, orkar inte riktigt med allt nu.
Satt i bilen hem från E-tuna (hur fan hamnade jag där liksom?!), mörkt ute, svart. Min brors 5 miljoner skjortor på sätet bredvid. Pappa och Sus i framsätet. Skickat hur många sms som helst idag, folk har ringt till höger och vänster.
Fick sms från Liza. Där brast det för mig. Hon ska flytta till Umeå på söndag. Började grina såklart. Pappa och hans sambo satt framför och började skruva på sig och undrade om jag var ok.
Ringde Liza och försökte få ur mig nåt vettigt, men det gick väl inte särskilt bra, antar jag. Som jag skrev till henne sen, hon betyder så mycket för mig, jag vill inte ha henne på andra jävla sidan av det här landet!
Fullmåne, massa luddiga moln i nån märklig röra runtomkring. Det kändes som att mitt hjärta hade exploderat över himlen och alla dom där grå-svarta molnen kom direkt-amputerade från min hjärna.

På kort tid har jag "blivit av" med många människor som betyder mycket för mig.
Jag blir så trött på ensamheten ibland. Vill ha nån som luktar gott (inte citrontårta), som ser på mig sådär som han gjorde på Mallorca (fast jag sa åt honom hela tiden att inte göra det), som lyssnar på världens bästa musik och jag vill åka bil mitt i natten. Det kan jag inte göra ensam för jag har inget körkort. När ger man nån körkort till ens hjärta?
Jag blir så trött på ensamheten.

Svängde in på Slevringevägen. Har inte sett det på hela sommarn, inte sen i juni. Det var inte grönt då, nu kunde jag se att det var grönt trots att det var svart ute. Golfbanan, som jag brukar cykla förbi fre-fyra gånger om dagen annars, inte en enda gång.
Åtvidaberg. Vad gör jag här igen? Klövervägen. Huset är inte ljusgrått längre, mörkgrått.

Myror& alkohol

Oj oj oj oj!
Vilken jævla kanonfylla det råkade bli igårkvæll!
Vi borjade pa viking typ kl atta och drack till kl sex imorse.
Jonte var DJ pa Casa och det var det roligaste pa ar och dagar, blev en massa rock sa vi head-bangade tills hjarncellerna var lika shakeade som en ... skakad drink!

Jessan och jag borjade prata om fem-kinesen, det ar typ en vagn med kina-mat (det ryktas om att det ar kattkott i maten, men det brydde vi oss inte om!) och sa "I got lots of money!" med en touch av kinesiska.
Vi hamnade uppe pa en studsmatta och jag borjade gora volter och vi skrattade så høgt att Emilio kom och sa till oss att vi maste gå....

Jag ær forfoljd av myror på den hær on... Overallt! I sangen, i håret, var jag an ar ar det fullt med små dumma insekter!

Sondag imorn. Birthday. 21. Fan, borjade bli gammal!

Hoppas alla mår bra!

Magaluf -07

Antligen har! Vi kom i lordags och sedan dess har jag befunnit mig i nan slags konstant dimma...

Jessan och jag har sjalvklart redan borjat hitta pa en massa konstigheter. Speciellt markliga ord och uttryck som vi trycker ur oss i tid och otid.
Det borjade pa planet nar jag sa "OH..?!" och liksom tryckte fram huvudet samtidigt. Det sager vi typ 80 ggr varje dag nu.
Ett annat populart ord ar suckingrør, ett svengelskt ord. Sugrør alltsa!
Det har blivit lite norska också Jessan sager "hade!" och jag sager "ha det bra!".

Jag har lyckats somna... ja, jag var trott!... utanfor var dorr. Pa morgonen, hade ingen nyckel och golvet sag valdigt mysigt ut.
Ingen har spytt an. Eller jo, Jacky rakade spy nar hon ramlade pa Viking och borjade bloda... men det var ju blodets fel...
Vara hogerarmar ar olycksdrabbade! Jessans hogerarm ar mycket vitare an hennes vansterarm, Jacky ramlade ju som sagt och har varsta saret i stan. Jag a min sida har blamarke som jag fatt vid nat obestamt tillfalle.
Jag ar den enda som lyckats branna mig också. Pa tva valdigt ovanliga stallen. Det borjade med knavecket, och sen blev det i armhalan! Haha.

Det ar sa javla skont att va tillbaka! Som att komma hem, verkligen. Vill aldrig aka hem.

Min bebis har ju fyllt ar ocksa. GRATTIS ALSKLING! Karla 20 ar. Tiden gar alldeles for fort....

Puss till alla!

Luftmadrass-øvning!

Hamnade med ett gæng kids (eh.. ungdomar cirkus 14 år) på t-banan hem från jobbet.
Kille nr 1: "Anvænder ni tamponger?"
Tjej nr 1: "Skit i det!"
Kille nr 2: "Har ni sett dom dær nya tampongerna? Dom ær ju assmå!"
Tjej nr 2: "Vadå?! Anvænder du dom eller?"
Mycket intelligent och intressant konversation! Jag satt och førsøkte skratta lite diskret med så tog luften slut..

... på tal om luft! Vår sæng ær ju som sagt platt som en pannkaka. Igår gick J och jag på jakt efter luftmadrasser. Det visade sig vara lættare sagt æn gjort. Vi var på Nille, dær var dom slut. Vi gick till Clas Ohlsson, inga kvar dær heller. Ær det nån typ av campingvecka i Oslo nu eller?! Till slut gick vi till nån leksaksaffær och fick tag på såna dær billiga som barn brukar bada med.
J: "Jag ska ha den rosa!"
Så det blev en grøn før mig. Sjælvlysande dær dom, haha. Och man måste ligga ner på dom før om man sitter upp ær arslet nere på golvet!
Min nacke mår lite sissosådær efter en natt på luftmadrass med en Granath-kudde... men 49 spænn kan jag stå ut med. Kan ju smuggla med den till Magaluf, haha. Eller inte.

Min granne har blivit mormor igen! Åh vad kul! Det blev en kille, Jennys førsta barn. Jenny var før øvrigt min trænare nær jag simmade!

Utgång & snacks-syndrom

Det råkade bli en utgång igår.. Niclas (Lindas) har varit hær i helgen och vi har sovit fyra pers i Emma och Lindas lægenhet.. Sjælv har jag fått sova på den berømda knullmadrassen... vars hygien borde va ett fall før nåt slags smitto-institut, så vidrig ær den. Før att inte bli lika æcklig sjælv har jag sovit med lakan på den... plus en filt. Det gick hur bra som helst! Eller iaf bættre æn en trasig jættestor luftmadrass.

Tillbaka till utgången! Vi satt och drack lite på Osterhausgate innan vi begav oss till Nicklas, Jesper och Carro. Hur trevligt som helst! Rosevin så det stod hærliga till och Nicklas fimpade på væggen.. jag ska dit och kolla så han har tagit bort mærket!

Emma och jag tog en taxi till Tiger nær vi drog från førfesten.. Det var helt ok, vi hittade ett dansgolv som jag missade sist jag var dær, haha.

Idag har det inte blivit många barn gjorda, så att sæga. Morgonen børjade med att Niclas visade mig pistage-nøtterna, och den var det klippt. Jag sa hela tiden: "Ta bort dom från mig! Ta bort nøtterna!" men ingen lyssnade...
Hela dagen har varit som en stor mat-orgie: pistagenøtter, sen gjorde Linda varma mackor, Snickersglass, McDonalds... nåt skumt hårt smågodis... så nu behøver jag inte æta på fem månader!

Jessan ringde och yrade idag också. Och Carro har tydligen klippt av sig håret, ska bli så kul och se hur hon ser ut! Snart ryker mitt också, eller iaf delar av det, och så kommer det att återfå en normal færg igen.

J kommer om typ en halvtimme.. ska bli så skønt och se mænniskan igen!!

Kram&puss!

Jobb kommer och jobb går, men Bogrønt består!

Igår skulle Bogrønt-maffian træffas.
Jag træffade Lina utanfør Oslo city och så stod vi och funderade på vad vi skulle gøra tills Veronica slutade.
Så klæcktade jag ideen att vi skulle åka ut till Bogrønt och hælsa på. Och jag visste att Karin var dær också før hon skrek till mig i bakgrunden nær jag pratade Veronica någr minuter innan.
Så Lina och jag tog trikk 19 mot Ljabru.. senast jag gjorde det var i juni, alltså en evighet sen.
Det var smockat på trikken, Øya-festivalen hade precis dragit igång.

Væl ute i Ljabru, blev jag helt nostalgisk och børjade hoppa och peka på varenda grej och sæga "Det ser ju precis likadant ut!"
Vi gick uppfør backen och det kændes som det var igår vi gick dær senast. Karin stod bakom en tralla och tittade på oss en gång... ingenting... en gång till och då sken hon upp och jag blev øverlycklig øver att vara tillbaka och sprang fram och kramade henne. Karin ær min idol. Och værldens mest solbrænda mænniska, visade det sig. Jag såg ut som en albino brevid. (Emma tycker førresten att jag ær en albino också... eller som hon så finstilt uttryckte sig en kvæll (irriterat tonfall): "Men! Du tror inte att det beror på att du ær så vit?!" Haha! Snart blir det ændrig på det, frøken Sjøholm! Då ska jag gå runt i tre veckor och hæmnas och sæga en massa dumma saker om Emmas obefintliga solbrænna!)

Veronica, Lina och jag tog trikken tillbaka och satte oss och drack cider och hade det allmænt nice. Dom kommer jag sakna, mina Bo grønt-babes!

Idag skulle jag gå och hæmta den dær vin-flaskan som jag bstællde før att kolla Postens service før Adecco. Och servicen var minst sagt... dålig. Dom hade noll koll på hur dom skulle gøra och jag visste ænnu mindre och fick betala prakt fast jag inte skulle och gubben var nog typ en millimeter från att ge mig en kæftsmæll, haha. Men jag lever fortfarande!

Adjøss!

23.09

Det har blivit sommar i Oslo. Sommar i luften liksom, den ær tung på nåt sætt som inte går att beskriva. Det var galet varmt idag, eller?... beror på bara på att dom två hetingarna Emma och Linda ær back in town?!
Så skønt att dom ær tillbaka, nu ær det bara J som saknas.. hær. Saknas gør många!

Folk dør tydligen som flugor hemma, efter vad jag fått høra av Karla. Otæckt det dær...

Vibeke som jag jobbar med lider av samma sjukdom som jag. Inte diabetes alltså, utan svårt sko-syndrom. Vi stod på jobbet och kollade i en katalog før strumpbyxor, och skorna var helt magiska! Vi bara suckade och pekade och sa hela tiden: "Dom dær står det Ulla/Vibeke på!" eller "Åhh! Det dær ær sånna skor som inte en mænniska skulle kunna gå i, men jag vill ha dom hemma i garderoben!" "Seriøst! Såg jag nån på stan med dom dær på sig skulle jag mørda personen och sticka med skorna!".
Vi hade æven spanat i samma par skor på Grendsen, ett par helt galet snygga svarta siden-pumps med en rosett som sitter bak på hælen och liksom ligger ner øver skon.

Nu ska jag hem. Frøken Bergstrøm lær inte va glad på mig før att jag går sjælv, men så ær det...

Liza, intatuerad i mitt hjærta!

Sms från Liza, kl 18.06:
"Hunny! E på væg till malmø o ska tatuera mig.. Du e med, ett hjærta symboliserar dej :-) nervøst men skoj. Hur ær det me dej? Saknar.. Love love love"

Jag vet fortfarande inte om den tokiga mænniskan ær seriøs eller inte! Hon ska tydligen tatuera in hjærtan før dom viktigaste, som hon sjælv uttryckte det. Kænner mig sjukt hedrad och vet inte hur jag skulle kunna återgælda en tatuering!

Min mobil kommer nog snart ha en permanent plats i eller nånstans runt mitt høgra øra. Eller møjligtvis i min høgerhand, men det kan bli lite svårare eftersom jag ær høgerhænt (eller hur stavas det? høgerhent? Ni vet, høgerhandad!).
Pratat så mycket i telefon de senaste dygnen att min hjærna sedan længe sækert ær helt sønderstrålad...
Jessan ær hetast på telefon. Ringer ofta och længe. Igår ringde hon och frågade vem som skrivit/sjunger "Fredrik Åkare och Cecilia Lind"-låten. Jag fick totalt hjærnslæpp, sånt KAN man! Hon kørde tydligen nån frågesport och var tvungen att veta svaret. Jag gissade lite svagt på Cornelis W, men i brist på fakta ringde jag min far, som kan allt.
Pappa fick också hjærnslæpp (verkar gå i familjen). Vi diskuterade lite fram och tillbaka, pappa børjade slå i lexikon och grejer, haha. Vi kom iaf fram till att måste ha varit Cornelis. Jag ringde Jessan och lite senare visade det sig att det var rætt!
Min moster ringde igår också, pratade om allt møjligt och frågade vad jag ville ha nær jag fyllde år. "Ingenting" svarade jag som vanligt.
Strax efter ringde dagen stora suprise: Emmas pappa Dagge! Han skulle ringa hem och hamnade hos mig. Vi pratade bland annat om hans 60-årsdag och jag gratulerade i efterskott (han fick kram av mig igenom Emma men det ær ju inte samma sak!).

Om exakt 13 min kommer Emma och Linda rulla in med tåget, och jag ska stå beredd på att bli nån slags piccolo på vægen hem. LÆNGTAR!

Åhhhhh till Magaluf!

Nu ær vi alltså på væg! Æntligen!! Bokade flygresa till och från Magaluf igår. Tre stycken blir vi.
Jag skulle boka, (værldens virrigaste mænniska med noll på koll)hade Jacky på msn och Jessan från och till i telefonen.
Rørigt blev det, det kan jag lova.
Tror vi måste ha hållit på i två timmar. Vi hade tænkte åka med Sterling, så først bokade vi ditresan (alla kommer till Oslo och så flyger vi hærifrån, ska bli hur kul som helst!) och det gick hyfsat smidigt och smærtfritt.
Sen skulle vi ju hem också. Lite kørigare, minst sagt.
Vi børjade kolla runt på olika flygbolag før det blev dyrare med Sterling æn vad vi trodde från børjan.
Rætt vad det ær børjar gubben som sitter bredvid mig (jag var på Oslo s) lægga sig i och rekomendera nån sida dær man kan køpa flygbiljetter. Det var ju jættesnællt, så långt ær allt frid och frøjd. Men det blir værre.
Jag pratar med Jessan i tele, Jacky på msn, kollar flygresor, ræknar och styr och så ska gubben prata med mig samtidigt. Jag hade ju inte tid med honom, men det verkade inte han bry sig om. Han børjade prata om lastbilar som han kørde, om Visby och nån flygplats i England som han hatade. Håll kæften, gubbe!
Bokade resan nær jag hade två minuter kvar av surf-tiden och Jacky sa åt mig att inte gøra det før det blev før stressigt. Men det gick!

Vi fick iaf tag i biljetter hem också, men vi flyger till Køpenhamn då. Sen kommer næsta problem! Ska jag då åka till Linkøping eller Oslo efter det? Vilken soppa! Men det kommer bli fantastiskt!
Flyger ner den 18:e och kommer hem 28:e, vilket innebær att jag får tillbringa min 21:a fødelsedag i Magaluf! Førra året var Emma och jag dær precis samma tid, men vi landade på Arlanda typ exakt nær kl slog tolv och jag fyllde 20.

Jag vet inte vad det beror på, men jag går runt och tænker på en mening hela tiden. Och det ær liksom inget vettigt heller, en av dom få meningar jag kan på spanska. "Son las sinco de la tarde" (något osæker stavning!), betyder "Klockan ær fem på eftermiddagen". Varfør i hela værlden liksom?! Jag tænker den hela tiden och kan inte skaka av mig den. Och den ær ju inte speciellt anvændbar heller, haha.

Det råkade visst bli en liten utgång igår. Kanonkul! Førfest hemma hos Veronica, så jag fick ta trikken jag brukade ta nær jag jobbade på Nordstrand, en riktig nostalgitripp! Hon bor typ vi Oslo hospital, lægenheten var jættefræsch och det var den konstigaste "trappuppgången" jag har sett. Nær man øppnade dørren (utifrån) klev man rakt in i en hiss!
Det var bara brudar dær, Anna, Veronica, hennes sambo Britta, Rasha som visade sig læsa till lækare i Linkøping och Marina som var på besøk från Eskilstuna. Och jag då.
Vi kørde nåt asroligt spel som gick ut på att man fick ett kort med ett ord, och man fick inte sæga ordet, eller dom typ fyra orden som stod under, och så skulle man førsøka få sin partner att førstå vilket ord det var... utan att liksom gøra gester, sæga det på nåt annat språk, bara prata fram det. Sjukt roligt, ett Ulla-spel. Måste førsøka snoka reda på vad det hette!

Vi tog en smockfull trikk in till stan runt kl tolv. Sen gick vi till Grünerløkka dær det inte blev nåt vettigt gjort så vi gick in mot stan igen, och jag var næra att banga men blev øvertalad av Anna att følja med.
Det blev ett snabbt stopp på Svenska føreningen på Brugata dær Veronica, Anna och Britta har bott, dærefter hamnade vi på nåt stælle som jag inte kommer ihåg vad det heter, men det var skitmysigt och jag drack en galet god White russian med apelsin.
Kvællen slutade med att jag gick hem och åt knæckebrød!

Idag fyller min bror år! Gratulerar! 25. Halvvægs till 50...

Take me out!

Galet sugen på att gå ut ikvæll, eller snart. Supermåndag på måndag, det ska jag och Henrik fixa!
Jag har bytt Corren varje morgon mot en modetidning om dagen.. Svenska såklart!
Veckorevyn jag køpte var bara bullshit, Lousise Bratt ær tjugo gånger sæmre æn Ebba! Och så ska ju Jonna bli chef-redaktør før Glamour, och jag som ælskar Cosmo! Tænk om det bara blir skit av det också?!

Min ensamhet ær inte så ensam længre, haha. Træffade Nicklas och fikade igår, hur kul som helst. Vi pratade gamla minnen (samma klass från ettan till nian om man bortser från typ nåt år nær han bodde i Væxjø), fd klasskamrater, folk i allmænhet och nutid & framtid.
Av en slump sprang jag på Veronica idag (hon ær ju før fan øverallt, haha) och vi har ænnu inte hunnit træffas.
Telefonen ringer stup i kvarten också, tror aldrig det har varit så mycket håll-i-gång i den! Jag kanske borde flytta till en øde ø så folk fortsætter høra av sig så mycket?! Eller... nej. Så roligt ær det inte att leva konstant i singularis!

Shoppat lite idag också.. Ett par silverleggings som jag har kollat på ett tag, 198 spænn. Och en svart klænning... helt fantastisk! Och værldens fynd! Verkligen løjligt billig, tror jag betalade 119 spænn eller nåt!
Jag har æven spanat in en klænning som påminner lite om den som Carrie har på sig i Sex and the city på sin førsta date med Aleksandr Petrovsky... en "fransig" historia som fanns i svart och beige... Den svarta står nog øverst på min ønskelista!

Nu tycker jag att det ær dags før mina darling att slæpa sig hit.. Længtar tills på søndag, jag ska stå på perrongen och vænta, promise!

Peace & love till alla!

1:a augusti!

Jag har precis kommit øver det bæsta på længe: en Veckorevyn! Før øvrigt har jag æven æntligen fått tag i "pepparkaks-underklæderna" som jag ælskar tills jag dør. Och jag ær troligtvis den enda som ælskar dom också, før dom ær lite speciella...

Det har blivit mycket telefonpratande under dom senaste dygnen. Pratade med Jessan i 57 minuter igår, vi hann avverka det mesta och lite till. Hade mycket hellre tagit det live, men that's life.
Direkt nær jag var klar med Jessan pratade jag med Jacky.
Idag har jag pratat med Susanne, pappa, min bankkvinna Eva och nu senast J.

Det kænns helt knæppt att gå från en tom lægenhet på morgonen, komma hem till en tom lægenhet på kvællen, sova i en tom lægenhet.. liksom gøra allt sjælv. Skulle væl tappa talførmågan om jag inte jobbade och fick prata lite.
På tal om jobbet; jag trivs kanon. Det ær ganska høg medelålder på kunderna, men i princip alla ær trevliga och alla som jobbar ær hur gulliga som helst.

Jag læst ut "Att komma hem ska vara en schlager" på t-banan på væg till jobbet igår. En av de absolut bæsta bøcker jag læst i hela mitt liv. Jag kænde mig helt upprymd nær jag slog igen den och så tænkte jag, att en sån hær bok måste man ju liksom ge vidare. Så andra får læsa den och se hur underbart fantastisk den ær. Var en millimeter från att ge den till gubben som satt mittemot. Men så hejdade jag mig lite och væntade tills jag kom till jobbet och gav den till Christine dær.
Det kændes liksom som att boken formade mig lite, att jag blev en bættre mænniska av den. Kænde igen mig lite øverallt i den faktiskt. Och så værldens bæsta mening: (sidan 39, jag glømmer det aldrig) "Vad ska man leva før om inte før att få uppleva mænniskors briljans?". Fan klockrent!

Idag har jag sett två (vuxna) mænniskor med stickade møssor på sig. Har vintern kommit till town?! SÅ kallt ær det væl inte æven om det inte direkt kænns som en solsemester?

Imorn ska jag træffa Nicklas och fika, det kommer bli nice!