Andre fyller år idag!


Ulla & Andre.
Gammal bild från när Carro och jag hälsade på Kine i Bergen.
.
Jag skickade ett sms till honom idag och fick ett tillbaka som gjorde mig så jävla glad! Friends 4 life!
Gratulerer med dagen!


Sms från pappa:

"Hej ullis vi hade det kanon i tyskland god mat o ett glatt gäng vi kom hem till massor av snö bara att skotta hoppas ni har det bra i oslo vi hörs"
.
Haha. Pappa är inget geni när det kommer till sms. Inte en enda punkt. En stor bokstav.
Jag vill för övrigt hem och krama pappa och skotta snö!

Hej klantskalle!


Jag släpade med mig lampan här över hemifrån. Älskar lampan! Grejen är att det är en gammal kontakt. Alltså en som inte är jordad.
Traskade in på Clas Olsson och köpte en skarvsladd, för alla kontaktuttag i mitt rum är jordade.
Det var ett jävla spektakel! Det fanns inget pris på den jag hittade, som för övrigt var den enda som jag skulle kunna använda.... trodde jag. För själva sladden är ju inte heller jordad eftersom kontakthålen inte är det. Tööös. Fan vad jag blir trött på mig själv, hur dum får man bli?!

Glad Ulla!

Idag får jag äntligen träffa min jobbarkompis Karin!! Två veckor är det sen jag såg henne, på tok för länge!
Later.

Läs den här boken!


Jag har läst 214 sidor och den är grym!
God natt.

Coco!

.
Jag höll på att skjuta mig själv i foten igår efter jobbet.
Gick runt på tusen olika 7eleven och skulle fixa biljett till I blame Coco, som jag trodde skulle spela idag, torsdag.
.
Så ringer jag J och skriker, för jag får inte tag i nån biljett, dom hittar inte konserten och jag får inte fram den på billettservice heller. Kuk. Då säger J "Det är ju idag! 24:e - det är ju idag!".
.
GAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! kände jag då. . Och bytte om. Glömde ta bort sminket kvällen innan så jag bara gick med det, haha. Kutade dit i orkanvind som var kall som fruset vatten och ställde mig i kö. Det tisslades om att det fanns 10 biljetter kvar. Jag var nr sex i kön.
.
KOM IN. Total lycka!
.
Gick och köpte t-shirt och påse, världens sötaste säljare som frågade om jag var där ensam. Gick och köpte vin och satt och väntade.
.
Förband. Philco fiction och dom var så bra att jag bara stod och gapade och undrade hur i helvete Coco skulle kunna toppa det där.
.
Det gjorde hon, då. Det första som slog mig var hur liten hon är. Först sjöng hon bara och sen rev hon fram gitarren och bara spelade skiten ur hela stället.
.
Jag blev nästan religiös! Eliot Paulina Sumner är ta mig fan gud.
.
Vänner, ni vet att jag sagt länge att om jag får en dotter ska hon heta Coco? Det här är ytterligare en anledning att döpa henne till det.


Starting from zero got nothing to lose.

Då var det dags igen. Fan.
Borde ha börjat packa för länge sen men liksom förmår mig inte. Jag drar ut på processen... för att... ja, för att slippa.
Hann med ett farmor-besök tillsammans med Kristoffer igår. Hade aldrig förlåtit mig själv om jag inte kommit dit, även om jag vet att farmor hade gjort det ögonblickligen.
Emma kom in hit igårkväll och vi drack te och åt äpple och pratade oavbrutet i nästan fyra timmar. Det kändes som en kvart.
.
En kopp te till. En och en halv timme kvar hemma. Två väskor. Ett hjärta i tre bitar.

Date med 600 sidor Per Hagman på tåget tillbaka, så allt är inte elände.
Tack tack tack för att det snart är jul.

Hundskrälle, I love u!




Please Carro & Jess - kan jag inte få ta med henne till Oslo?!

Gasen i botten!

Igårkväll var vi hemma hos Karla och Jimmy och åt plankstek. Vi tre och Emma. Sen kom Rikard en sväng också. Jag måste ha varit jävligt trött för jag började säga en massa dumma saker och råkade slå ner en skylt på golvet.
"Jag tror du har varit i Norge för länge, Ulla! Du har blivit lite dum!" sa Jimmy. HAHA. Man blir som man umgås!
.
Snart ska daddy dj skjutsa ner mig till bussen (man blir bortskämd när man kommer hem!), jag åker till Linköping, träffar Jess, lunchar hos Carro på Charken, shoppar... och förhoppningsvis blir jag av med lite hår. Page? Jess vet bäst!
.
Lite senare ikväll: bowling (wiiie! I LOVE!) och sen all in på Ågatan.
LATER!

Jag älskar att åka bil med Karla.

Igår fick jag skjuts med Karla från Linköping. Hon lyssnar alltid på en massa musik som jag aldrig förstår mig på.... plus att hon byter låt klippt hela tiden så man får aldrig höra klart nåt!
På hela resan igår (cirkus 25 min..?) kom vi överens om en truddilutt. "Shake that ass" med Eminem.
Och sen fick jag höra ungefär en tredjedel av Semisonic "Closing time" och Alladin & Jasmin "En helt ny värld".
Bortsett från det blippade hon hela vägen, HAHAHA!
När vi kom till Shell i Åtvid och hon fick på en liveversion av "Fanfanfan" sa jag: "NU HÖR VI PÅ DEN HÄÄÄRR!".

Mot Linkan!

Jag ska träffa Liz nu på morgonen, hemma hos henne och Christian! Wiie! Så jag få träffa Samson också! Glad glad glad!
Lite senare (Liz börjar jobba 12) får jag äntligen se mina töser. I alla fall Emma och Jess, och förhoppningsvis Karla och Carro (svara i telefonen Göran!!).
Ha en bra dag!


Hem söta hem.


Bild från i somras när vi hade gatufest. Det finns så många fina människor på den här bilden som jag tycker så sinnessjukt mycket om!
.
Då är jag tillbaka! Det var kolsvart imorse när jag åkte från Oslo, och kolsvart i Åtvid när jag klev av bussen vid Krutkällarn.
Jag satt bakom en mamma och en son (alltså vuxna, han var kanske 30) på tåget till Katrineholm, och jag tror dom va lite efterblivna båda två för dom pratade OAVBRUTET! Höll på att bli tokig och be dom hålla käften, men det kan man väl inte göra?! Sa ju inget vettigt heller...
.
Min pappas sambo Susanne till mig nyss:
"Vill du inte ha nån bulle?"
"Eh.. jo, tack?"
"Din pappa har ju inte tagit fram nån till dig, men till oss?"
"Haha! Det är tacken! Man åker från Oslo och får ingen bulle. Välkommen hem, liksom."
.
Nu ska jag ner och springa bort bullen på pappas nya löpband, sen kommer min bror också! Hurra!


Skrev precis till Emma att jag ska på mammografi om några veckor..

Emma svarar:
hoppas det går bra. va glad att du har små tuttar. då kan dom inte klämma ihäl dom sådär som dom gör på stora hängpats :D:)
om dom inte kommit på nåt annat tortyrredskap förstås
.
HAHA!
Min läkare sa till mig att om nån i familjen haft bröstcancer så ska man kolla fem år tidigare än när den fick det. Min mamma fick cancer när hon var 32 så det här är lite tidigt... Men gasen i botten bara! Nu kör vi.

SNART SNART SNART!

Home sweet home. Klövervägen, snart gör fröken Nilsson comeback!

Saknar mina töser (ses nästa vecka!).

Igår flödade snökaos-uppdateringarna bland mina svenska facebook-vänner. Snö? Jag hade i alla fall inte sett nån då.
.
Det händer att jag drar mig för att gå på stan här, för jag får så ont i hjärtat när jag ser vissa saker. Typ uteliggare. Men allra värst är när jag ser ett skrattande tjejgäng komma gåendes. Aj, det gör seriöst ont i mig.
.
Mina vänner är det jag saknar allra mest när jag är här. Så häääääääääääääääääääääär mycket och ännu mer. Men det är inte allt. Jag saknar mina vänners pojkvänner, mina vänners föräldrar, deras hundar, katter, soffor, balkonger, plankstekar, bilar och armar. Jag vill krama dom, prata med dom, skratta med dom och bara hänga utan att veta att om tre dagar åker jag ifrån dom igen.
.
Förra året när jag åkte tillbaka igen, för att stanna... var det bara en som sa åt mig att inte åka. Emmas mamma. Alla andra sa "Det kommer bli bra!". Och det blev det ju, på sätt och vis.
.
Vad fan skulle jag flytta hem för? Bortsett från att jag dör för jag saknar mina människor? Och Åtvid då. Naturen, hur tragiskt det än låter.
Jag trivs ju här. Oftast bättre och ibland lite lite sämre, som idag. Nu snöar det här btw, litt too late...
.
.
.
(KOLLADE PRECIS TÅGBILJETTER HEM NÄSTA VECKA!!! Ringde till min chef och jag kommer hem! En gång till: jag kommer hem nästa vecka!!! Några dagar bara, men så sinnessjukt trevligt!
..
Haha. Förresten! Jag höll på att skratta ihjäl mig åt min pappa över telefon häromdan. Han sa att dom hade köpt ett sånt där springband.. vad heter det? Som man springer på på gym ni vet? Haha! 7000 kr, stört! Ska hem och provspringa! Vi hade för övrigt ett när jag var liten också, som man liksom drog runt själv när man sprang, haha!)

Om ni bor i Oslo och hittar 3 mongon så kom ihåg att dom bor på Dops gate!


In på Spotify och lyssna!

I blame Coco "Selfmachine - La Roux remix". Bara älskar den!

I'm not a human if you say I'm not.



Hej vänner!
Fick solen rakt i ansiktet och ser ut som en utomjording! Världens finaste klänning har jag på mig, 50 kr, crazy bananas!! Ni ska få se hela nån dag, den är lång.
.
Tidigare idag: läkarbesök. Ska till en diabetes-specialist snart och sen även till nån annan läkare och kolla om jag har en bröstcancer-gen. Kul? Inte direkt.
.
Nu: en liten shoppingtur (julklappar tänkte jag!) och sen en väldigt sen lunch med J.

<3

Min bästa kusin Elin skickade den här ljuvliga bilden till mig. Det är min mormor och morfar, hur stiliga är dom inte?
Morfar dog, tror det var 1990, honom minns jag bara en frekvens av, han kletade glass i hela mitt ansikte vid nåt tillfälle... men mormor var den finaste människan jag nånsin kommer träffa.
När hon dog och vi höll på och dela upp alla saker hemma hos henne (jag gick runt som ett spöke i lägenheten, tårögd hela tiden..) kommer jag ihåg att vi hittade bröllopsbuketten inlindad i silkespapper. Det var så fint, tyckte jag.

VARNING för djurvänner...

På jobbet igår pratade vi om valkött, hönsslakt och såna saker i en timme.
Jag mest gapade förvånat och lyssnade.
.
"När jag jobbade på en gård hände det att vi slaktade höns!" började Karin. "... och när vi huggit huvudet av dom hände det att dom fortsatte flaxa omkring ett tag utan skalle."
"Uuuush! Vad äckligt! Hur tänkte dom då?!" frågade jag.
"Dom tänkte nog inte så mycket, eftersom dom inte hade inte hade nån hjärna att tänka med." sa Erik.
.
Bra där, Nilsson!

Gå hem Ulrika, sa Karin.

Dom skickar hem mig tidigare från jobbet med motiveringen "Du ser så sliten ut!". Ok, tusen tack! Och sliten är jag ju.
imorn ska jag till Aker sykehus och ta en massa (antar jag?) prover.
.
Annars, allt bra.