Min bror har köpt lägenhet...

... och idag fick han nycklarna! Självklart jag var först på plats och skulle inspektera. Väldigt fint, grym utsikt över halva ÅBG, stora nya fönster överallt, perfekt läge (nära hem hit!). Och balkong! Snacka inte... han har bytt upp sig!

Lovade att jag ska hjälpa till och bära grejer på onsdag eller när det blir. Det värsta med allt det här är att jag blir sjukt sugen på att flytta också. Men vart?!

Och så ringer pappa idag och säger att jag ska betala nån försäkring som jag inte ens vet vad det är. Vuxenpoäng?

"Man kan ju inte ligga hela tiden, man måste ju sitta också!"

Årtiondets värsta bakfylla har jag genomlidit idag! Men det var (nästan) värt det eftersom vi hade galet kul igårkväll!

Det blev på tok för många drinks, shots och jag vet inte allt. Vem fan shot:ar champagne?! Det gjorde jag igår.

Vi var på BK och Platå, Johnny och Magnolia-packet beställde in 15 flaskor champange och 250 shots. Jag var inte den enda som var helt stenad, om vi säger så, haha!

Efter ett litet missöde inne på Hakepi, ville jag bara gå hem. Jess skulle sova hos Micke. Carro gormade: "DU GÅR INTE HEM SJÄLV!" och jag bara kände mig så sjukt dålig, men ändå stod jag kvar. Respekt! Emelie och jag började traska hem till Carro och Johnny där jag somnade nånstans i luften precis innan jag landade i soffan.

Idag har jag sovit, mest i soffan men också lite på mattan inne på toan. Tonårsfylla, aldrig mer. Sprit - aldrig mer. Eller iaf inte mer den här veckan! Tur att det är söndag!

Några magiska minuter med Moneybrother.


Riulla!


Hahaha! Så jävla roligt jag har haft den senaste kvarten! Sitter och provar mitt ansikte på en massa kändisars frillor. Här ser vi en härlig mix av Rihanna och mig,

Blondin har jag som tur är inga planer på att bli!

Ulla

+
Carro
+
Inger (Carros mamma)
+
riva kakel
+
käka bullar
+
en knäpp hund
=

en bra dag!

Nu känner jag att jag måste skriva om grisfesten igår!


Linus, Ludde, Johan och Nicklas kom och hämtade mig. (Linus körde.) Jag blev inmosad i mitten där bak mellan Johan och Nicklas.
Dom var redan ganska i farten, antingen väldigt bakfulla eller på god väg att bli fulla.
Roligaste kommentaren på vägen in får Johan till när han vevar ner rutan på sin sida, trycker upp face:t i rutan och säger: "Vad skönt det där när det blåser i näsan!".

Vi mellanlandade hemma hos Jesper (som för övrigt bor precis över Pizzafiket som vi hänger på typ varje söndag!), där det var fotboll på tv och tjuvringningar i datorn.
Holland fick storstryk och så gick vi mot stan. Satte oss på 55:an, och började dricka.
Nicklas satte ribban och gick och köpte öl/cider till oss allihopa, både en och två och tre gånger. Ett tag satt jag med tre cider framför mig och undrade hur i helvete kvällen skulle sluta.
Carro behagade komma också och så sprang jag på Robert i kön till toaletten.

Nicke hade hållit på hela kvällen och yrat om att han så gärna ville ha av sin mobil på mitten. Han slog den i allt möjligt och slet i den.
Tillslut fick Johan tag på mobilen och bara knäckte den rakt av i två delar. Därefter mixade vi en "mobildrink" (=X antal mobildelar i ett glas med vatten, shake:a och tada!).


Bra på lyset var vi nog alla när vi skulle gå (bortsett från Linus då). Vi vinkade av Carro och skulle gå ner och käka nåt. Nicklas pratade med allt som kom ivägen och jag skrattade så jag gick dubbelvikt.
Bland annat presenterade han sig som August........ Strindberg, frågade alla taxichafförerna om dom hette Morgan och flaxade med armarna som en örn.
Jesper började jiddra inne på Citygrillen och frågade varför en sak kostade en krona mer än nåt annat fast det egentligen var samma sak.
Efter många om och men bestämde han sig för en tunnbrödsrulle, med extra stark sås vilket han bittert fick ångra, för hela vägen hem sa han att det brann i munnen på honom.

Vi andra tog bilen till Max där vi såklart träffade folk från Åtvid, och Ludde tog en läskmugg och fyllde med ketchup.

Det blev en helt crazy och rolig kväll!

"Sometimes there's so much beauty in the world I feel like I can't take it, like my heart's going to cave in."


Så jävla vacker, jag vågar nästan säga att den förändrade mitt liv första gången jag såg den. Min absoluta favorit-filmscen, alla kategorier!

Kolla på hela!


Högstadie-midsommar.

När klockan var tjugo minuter över sex gick jag över gatan till Anna-Carin, där halva befolkningen här på gatan befann sig. (Jag var den enda "unga", när vi växte upp var vi många; Emma, Tobbe, John och jag gjorde midsommarstång och tipspromenad varje år!).
Nån på Anna-Carins jobbs fru hade gjort tipspromenad i år. Svåra frågor! Jess ringde och jag frågade henne om hon visste "Hur många månader är en tacka gravid?!" samtidigt som jag spelade fotboll med Anna-Carins barnbarn Emil.

Vi käkade ganska snart och det var ett jävla tjatter och tjat om snapsar hit och dit. Det enda jag saknade var att Dagge inte hade med sig gitarren...

Efter en snabb visit hemma kom jag tillbaka och skulle hämta mat som jag skulle ta med till Jess. Hade på mig skorna som vi brukar kalla "porr-skorna".
"Fötterna ser ut som inpackad kassler!" var det första Conny slängde ur sig när jag klampade in. Haha. Innan jag gick la han till: "Dom är skitfräna!!"

.
Försenad i vanlig ordning (hej tidsoptimist!) cyklade jag i 110 ner och träffade Jess som kommit med bussen. Sen raka spåret hem till Johan, där jag nog inte varit sen vi slutade skolan.
Hur kul som helst att se Linus också, var alldeles för länge sen. (Som jag sa: "Det är fan illa att jag pratar oftare med din mamma än med dig!")
Linus hade med sig en kompis från Stockholm, Ludde. Sen var Gustav och Danne där också.

Vi satt och pratade och så började Johan yra om att han minsann skulle skriva ut snapsvisor som vi skulle sjunga. Han kom tillbaka med en massa midsommarlekar istället.
"HÄR SKA BYGGAS MIDSOMMARSTÅNG!" skrek han och sprang och hämtade två brädor som han på nåt sätt satte ihop, och så fram med motorsågen. Jessan gjorde "midsommarkransar" av några grenar med blommor på, och dom hängde vi på midsommarstången.

Och så blev vi seriösa. Sjöng Små grodorna, hoppade runt stången och jag skrattade så det sprutade tårar. Vi försökte med Mormors lilla kråka, men ingen kunde hela texten.

Efter dans kommer snaps. Johan rev fram vodkan, vi spetsade den med Fun light ("Bra för diabetesen!" som jag så fint uttryckte det!) och snapsade och snapsade. Den jävla flaskan tog ju aldrig slut.
Det ramlade in några till, och Arvid och jag började bråka om vilken "Hallelujah"-version som är bäst. Jeff Buckley, hallå! Han tyckte nån tjej som var med i typ The Hills eller vad det heter var bäst.

Linus och jag dansade loss och det kändes så fruktansvärt nice allting. Vädret var helt ok, så fina vänner från så länge sen på samma ställe, bra musik, för mycket alkohol och en färgglad dammvippa från Thailand.

Några av grabbarna fick för sig att dom skulle spela poker nere i källaren. När jag klev ner där sa jag:
"Här nere har jag inte varit på typ 13 år!" och dom andra bara: Jooo. Men det kan jag nästan svära på att jag inte har.
Det spelades hejvilt och jag la mig på golvet och somnade. Johan kom ner och väckte mig sen, och då var det kolsvart och alla andra var borta och hade lämnat mig på golvet, haha.

Ludde tog en taxi till Björs fast han inte visste var det låg eller var han skulle.

Jessan, Johan, Linus och jag somnade i Johans föräldrars säng. Jess var tvungen att komma med en buss kl 05.28. När hennes alarm hoppade igång typ vid kvart i fem tryckte hon bara av det och jag var livrädd för att hon skulle missa bussen så jag vågade inte somna om. Efter 9 min gick alarmet igång igen, och hon stängde av det. Jag petade på henne och sa: "Gumman, du måste upp nu. Jag skjutsar dig på cykeln ner!".
Johan (som jag förövrigt skrattade åt några gånger för han pratade i sömnen!) och Linus sov fortfarande när vi gick.

Nu är Jessan i Stavanger, Linus åker till Malta imorn.

.
Och nu ringde Nicklas! Grabbarna och jag ska till stan! Bråttom bråttom! Carro hänger på också, fint som snus.


Kollektivt självmord i en damm på Klövervägen.

Pappa, Sus och jag sitter på balkongen och käkar. Jag kastar ett öga på vårt (?) fina (?) skatbo (se bild i ett inlägg typ från i våras) som sitter i dubbelgranen.
"Var är skatorna?" frågar jag.
"Nu ska du få höra!" börjar pappa. "En av ungarna råkade dränka sig i Håkan och Gerdas damm, och sen satt en av dom andra och kikade på liket i flera timmar. Dagen efter när Håkan och Gerda kom ut låg det fyra döda skator i dammen."

Är inte det det hemskaste ni hört?! Jag ville bara gråta.
Skator har också känslor!!

Vill du se en ful solbränna?


Varsågod.

Tisdag!

Vaknade upp i strålande solsken och av löven på björken på mina grannars baksida blåste i vinden. Det är sommar för mig, och när det regnar och smattrar på taket till vår balkong.

Nu har jag varit nere och hämtat ut ett testamente, köpt tidningar (nu börjar det igen!) och pratat med Carro som kommer och fikar med mig på Store lite senare.

Laddare, tack?

Nu har jag varken batteri i mobilen eller i musen. Datorns alltså, jag blir tokig på den, nu måste jag hålla på och trycka på en knapp hela tiden för att liksom "få kontakt".

Klev precis innanför dörren efter en tur inne i huset brevid (det åt höger... Emmas). Vi kollade på Juno, fantastisk film och om möjligt ännu mer fantastisk musik i filmen. 

Emma&co håller på och renoverar sin tvättstuga, alltid det första rummet jag går in i när jag går dit (och jag knackar aldrig!). När jag går in där nu, cirkus 10 meter från var jag sitter nu, tänker jag: "Nu försvinner en liten del av min barndom". När är det dags att börja renovera sin hjärna?

Karlas hus var ljusblått när vi växte upp, nu är det mörkblått. Vi har en bar i källaren med pappas gamla vinylskivor på väggarna, kommer mina skivor sitta på en vägg i en bar om 30 år? (Då ska jag lära alla mina vänner att dricka rom&cola och bara spela sånt som dom aldrig vill höra, typ "Bohemian rhapsody", tills dom kastar salta pinnar på mig och jag byter till Rihanna och så suckar jag och säger: "Kommer ni ihåg den här?")

Läste i en tidning idag, citat "Ensam är man bara om man tillåter sig att vara det" och jag antar att det stämmer hur bra som helst.

Det ligger Jelly bellys från Oslo och ruttnar i min väska. Imorn ska jag jobba och sen träffa min underbara tampongsyster...


Två kusiner med studentmössor!


Mina fina kusiner, Sofia och Staffan.

Emmie, Alice, Elin och jag. (Äppleträdet bakom har vi levt rövare i större delen av vår barndom, Elin och moi.)

Min faster kramade mig i fredags, spände ögonen i mig (på ett bra sätt) och frågade: "Kommer du ihåg hur det kändes?".
Studenten, oh yes, klart jag gör. Är det tusen år sen eller bara tre? Hur länge sen det än är... glömmer aldrig det där, euforin, glädjen över livet som precis skulle starta på "riktigt" och sorgen över ett annat som sparkade en i arslet och sa: inga mer håltimmar, inga dåliga ursäkter som "Pappa körde över min skåpsnyckel med gräsklipparn!" när man inte hade med sig böckerna till lektionen.

.
Helgen har spenderats i LKPG i ständigt onyktert tillstånd, på Platens och BK.
Jag har inget batteri i mobilen, och laddaren skulle lika gärna kunna vara i Dubai som nånstans i min resväska.

Last day in Oslo.

Jobbade sista dagen igår. Det blev lite galet før Karin blev sjuk och var tvungen att gå hem, Veronica och Rakel var inte dær.
Fick en galet søt kanin av May nær jag skulle gå. Inga tårar blev det heller, har nog inte fattat att jag slutat æn.
.
J jobbade på igårkvæll och som jag antar att alla vet var det ju Sverige - Grekland. Nicklas ringde och jag bestæmde mig før att hænga på grabbarna och kolla nere vid fæstningen. Dom var redan dær, så jag ringde nær jag nærmade mig... och fick se århundradets kø!
Nær jag efter 70 om och men var inne, hittade jag dom ganska fort, Nicklas, Marcus, Alex, Albin och Danne.

Jossan ringde och vi hookade upp några minuter och tjattrade.

Men kære tid! Vilken stæmning! Ska man behøva åka utomlands och se på EM før att det ska bli så fantastiskt?! Værldens drag! Allsång, alldans och allmænt sjuk och rolig stæmning!
Och vem stod i kassan nær jag skulle køpa vin om inte Erik!

Vi drog vidare till Nichol & Son dær alla praktiskt taget alla svenskar i Oslo verkade befinna sig. Grabbarna dumpade mig och gick hem så jag glassade omkring sjælv och drack på tok før många drinkar (utan att det spårade ur!) och eftersom det var så sjukt grym musik blev det det lite spontandans också.

Idag blir det nog en liten tur igen! Ska førsøka skrapa ihop lite folk...

Och det blev precis ett par nya shoes också!

Sex and the city.

Nu ska jag bli tøntig och nørdig! J och jag såg FILMEN igår! Helt otippat, vi hade ju tænkt gå ut och så orkade vi inte och funderade på vad vi skulle gøra istællet. Det var premiær i fredags och jag har ju sagt hela tiden att jag minsann skulle gå på premiæren. Men nu blev det en dag efter istællet.

Oj oj oj oj. Var ska jag børja? Det knøt sig i magen på mig redan nær vinjetten satte igång. Græt typ halva filmen, det bara sprutade av tjugo olika anledningar. Att man liksom kan kænna en sån fruktansværd smærta genom att se nåt på en skærm, det ær helt otroligt.
Nu tycker jag inte dom får gøra nån mer film, nu tycker jag det ska va finito. Åh, så bra den var. Helt fantastisk och precis som jag hade hoppats, fast jag inte ens visste vad jag ville skulle hænda.
 
Vilka mænniskor, vilka klæder, vilka miljøer, vilka kænslor, vilka fantastiska skor!!
Som jag sa till J efter, jag kænner mig helt tom efter det dær, urblåst. Kænner med dom som med mina vænner, hur fjantigt det æn låter. Så många timmar jag spenderat med dom dær brudarna!

Nu ska jag køpa avokado och sen sætter jag mig på trikken till Nordstrand, tre dagars jobb to go. Konstigt!

Åh vilken underbar dag!

Ledig.
Tog cykeln ner till Vippetangen.
Satte mig i en båt (ensam med tio tusen pers) och åkte till Gressholmen.
Premiærbadade (perfekt temperatur!)
Solade.
Læste.
Kækade ananas och melon.

Tog båten tillbaka med solen i håret och gåshud på armarna. Vilken dag! Lyssnade på Sade och livet var fullændat.

Efter en svæng hemma på Bislett (dær jag fick høra føljande: "Du ær skitbrun på underarmarna, brun på øverarmarna och typ vit på halsen!"... tack! Nu ær jag trefærgad!)
dær jag hann duscha, prata med både Zora och Emma, skvallra med J och prata fotbollskor med Tobbe, åkte jag ut till Nordstrand dær jag træffade mina kæra arbetskamrater. Och så åkte vi, Veronica (sista dagen vi jobbade ihop igår!) Sissel och jag åkte och kækade våfflor efter ett och ett halvt års tjat.
Grym utsikt och roligt sællskap.

Veronica och jag promerade ner till henne och sen tog jag trikken sista biten.

Lægesrapport: 080601.

1. 100 år sen jag var såhær solbrænd på mina underarmar (bonnbrænna, yes indeed!).

2. Køpt skor. I princip gratis.

3. Insett att jag ær værdeløs på att ringa folk, sorry, ska bli skærpning!

4. Åker hem nån gång næsta vecka, hur overkligt som helst, kan inte fatta det!

5. Dundersugen på utgång 24/7... såfort jag hør musik børjar jag digga och drømma om paraply-drinkar.

6. Lurar på om jag ska slå till på en ny parfym, Chloe (før 30:e gången vill jag bara poængtera att jag inte kan gøra apostrof!)
Provade den idag.
"Lukta på den hær!" sa jag till J och kørde fram underarmen.
"Den luktar toalett!" sa J.
Men ændå, nær den liksom har satt sig, helt ljuvlig! Dilemma?!

7. På jobbet har vi en mus, jag vet inte om jag skrivit om det innan? Veronica har døpt den til Linus, och jag hatar den før den kækar upp allt som finns! Måste bli værldens tjockaste mus vilken dag som helst. Ibland ser man honom springa førbi nånstans och nær jag gør det blir jag mordisk och skriker "SLAKTA LINUS!!". Han kækar mitt brød och skiter på min ost.
Jag svær, innan jag læmnar Bogrønt kommer han antingen va størt øverviktig eller død.