MARIT! MARIT! MARIT!


Jag gick till Univeritetsplatsen (?)ikväll och trängdes med halva Oslo + en massa turister för att se Marit Björgen få sin tredje gulmedalj detta VM.
.
Vilken stämning! Först ett helt fantastiskt förband med ett gäng killar; en spelade dragspel, en joddlade och en sjöng opera, riktigt bra var dom! Kommer tyvärr inte ihåg vad dom hette heller.
.
Till slut kom hon upp, i guldjacka...
"Marit! Marit! Marit!" ropade alla jag fnissade för mig själv och tänkte: "Mareritt! Mareritt! Mareritt!" istället. Alltså mardröm.
.
Hur som helst; väldigt kul att ha sett cirkusen!
.
Imorn ska jag berätta vad J, Nettan och jag gjorde ikväll innan jag gick ner på Karl Johan!

Oslo.nu

Lägesrapport, ja?
.
Totally crazy kväll last night. På dagen köpte en en och en halv liter vinflaska på systemet. Har ni sett en sån nån gång? Haha, så rolig och stor som en mindre elefant!
.
Jess, Karla, Matilda, Lina och jag ställde till med en flippad förfest. Det dansades i soffan, eller ja, det dansades överallt och vi lyssnade på 90-talsmusik.
.
Vidare till los Charkos! Massa kö, som vi slapp stå i. Väl inne då. Väl inne upptäcker jag att jag glömt halva min outfit (skinnväst) hemma! Jag hade bara en svart/guldglittrig genomskinlig top på mig! HAHA! Hur dum får man bli?
Skrattade halvt ihjäl mig, och tog en taxi hem till Jess och hämtade västhelvetet.
Kom tillbaka lika snabbt och började dricka väldigt tjusiga drinkar. Och sen spårade det fullständigt. Alltså, jag vet inte hur många timmar på bussen idag jag satt och skrattade både åt och med mig själv.
.
Det var fullt, så mycket folk! Jag blev alldeles varm i hjärtat. Äntligen liksom!
.
Nu är jag tillbaka i sängen på Dops gate i Oslo. Och det känns fantastiskt! Når vi rullade in (fullsatt buss) från östkanten mot centrum och stadssiluetten dök upp, jesus! Jag lyssnade på "Gammal sång" med Veronica Maggio.
.
Oslo är magiskt. Traskade hem med min lilla väska dragandes efter mig och töserna satt redo i soffan för helguppdatering.
.
Så, nu har jag lämnat Linköping, mitt på många sätt känslomässiga minfält bakom mig för den här gången. Vi har ett stormigt förhållande, minst sagt. Hatkärlek.
Mitt med Oslo är mer överväldigande. Inte helt problemfritt, men jag trivs så himla bra här. Så mycket stadsbo fast jag längtar efter en trädgård... Livet är väl fullt med krockar, I guess.
.
God natt.

Mitt första ever "fredagsmys".

Igårkväll var jag först en sväng på Charken och inspekterade och hjälpte till att knipsa myntakvistar till drinkar. Det var lite smygöppning igår, men ikväll smäller det BIGTIME! Fan vad jag längtar!
.
Istället för att gå till Charken på galej igår var jag hemma hos Jess och hade fredagsmys med henne och Micke. Jag hatar begreppet fredagsmys, men det var mycket trevligt.
.
Först gick vi till Priso och handlade för över 500 riksdaler, och sen hem och åt tacos. Jag tycker guacamole är det bästa med tacos, så jag svängde ihop lite.
.
Efter maten tittade vi på Bond. Jag har aldrig sett en hel Bond-film. Det gjorde jag inte igår heller! Somnade mitt i filmen... tacoskoma!!
Jess frågade flera gånger om jag var vaken, och jag svarade ja hela tiden fast jag egentligen sov, haha!
.
För övrigt: världens bästa pappa har hittat min nyckel! Jag bara skrek rakt ut när jag han ringde och berättade. Bästa pappa!
.
Idag får jag äntligen träffa Karla och Emma också!
.

Bra låt om ni vill höra: "Just like before" Me and my army.

VAR ÄR MIN NYCKEL?!

På tal om vm så vinner jag lätt vm i virrighet. Min nyckel till jobbet är borta!
Har jag glömt den hemma hos dig kanske? Den hänger i ett fruktansvärt lila sidenband (tror jag... eller tog jag bort det..?).


Världsmästerskap.

Idag efter jobbet tog jag trikk 19 från Ljabru till Majorstuen, gick Bogstadveien fram och tappade andan fullständigt när jag fick se det här:

Holmenkollen! Nu drar det igång, så kul!

Kvällens bästa:

grej 1: att jag bokat biljett hem till Linköping på fredag! Premiär på Klubb C på Charken (bästa kompis pojkväns ställe!) på lördag. SÅ TAGGAD! (Haha, min chef är så skön! När jag frågade om jag kunde gå tidigare/va ledig på fredag sa han: "Du gör precis vad du vill!")
grej 2: har precis bytt lakan, ska lägga mig nu nu nu!

.

byxa: min brors gamla jeans som jag fick för kanske fem år sen! Dom är helt crazy långa så jag måste ha heels, men benen blir typ två meter!
.

shampoo & balsam: "Color extra rich" från Goldwell som jag köpte på salongen där Jess jobbar. Bäst!
glasögonorm: det är jag!


Glasvas+sladd.


Ni som varit med ett tag vet att jag hade en vas full med sladdar när jag bodde i Åtvidaberg, men sen råkade jag krascha den en dag...
.
 .. så nu har jag en ny! Vasen är Sia, säkert snordyr, men jag fick köpa den för 70 kr på mitt jobb... snäll chef! Den är kanske ett par nummer för stor (går ju inte ens ha liljor i, den är för hög!), så jag får helt enkelt fixa fler sladdar!
.
Visst blev det fantastiskt?! Ibland är det tråkigaste man har också det roligaste, glöm inte det!

Alarmet ringde 06.00...

... då drömde jag att jag skulle börja plugga! Emma och jag faktiskt. Fan vad weird. Och kul!
.
Nu går jag snart till jobbet, håll till godo med
den här sålänge!


Andra dygnet i Oslo, första dagen på jobbet.

Åhhh, mitt jobb! Bästa place:et!
Idag började vi (min chef Erik och Karin och jag) arbetsdagen med att åka till Eriks tomt ute på landet i Ås och klättra runt i huset han håller på att bygga där. Helt galet stort är det, tre våningar och högt som en skyskrapa!
.
Vi var borta kanske en timme och det var iskallt ute, sen åkte vi tillbaka till Nordstrand och packade upp ett större gäng krukor.
Imorn ska vi klippa rosor.
.
Nu har jag packat upp båda resväskorna + "handbagaget". Dagen efter jag kom hit, är jag sjuk?!
Blir bilder imorn, lovar!


Dom är så jävla fina så jag dööör!


Mina flickor alltså. Emma-vän och Jess.
.
Haha, vi tittade på mello. Vilken jävla skit! Innan Sebastians bidrag sa jag (dom är ju i Linkan som sagt!):
"Jag ska fan ut och ragga upp Sebastian!" och efter han var klar sa jag:
"Jag ska i alla fall inte ut och ragga upp Sebastian!".
.
Vad var det med folk i mello?! Det var ju igen som TOG I, som VILLE! Saade möjligtvis, och han gick ju vidare dirr!
Nu blir det gasen i botten här!

Hejdå ÅGB!

Tänkte att jag skulle ha skrivit ett sentimentalt sista inlägg på Klövervägen. Men vet ni vad, det kändes helt ok att åka därifrån! Konstigt nog! Jag har aldrig packat så jävla noga i hela mitt 24-åriga liv, det är inte en kvadratcm luft i väskan (eller väskorna, har med två stycken).
Dagen har jag spenderat med Jess och Carro i LKPG!
.

Akkurat nå; jag ligger i soffan och äter godis och Jess är och tränar, mohaha!
.
Snart kommer hon tillbaka, och Emma kommer med! Sen kör vi. Mello är i stan också, så det blir nog crazy!
PUSS!

Hahaha.

Min pappa, hans sambo och jag sitter och kollar på ett program om hattar.
"Det här är en 50-talshatt..." säger damen på tv:n.
"En sån har jag hatt!" säger pappa.
HAHA, typiskt pappa-skämt!

Pappa har köpt ett solarium till mig!


Alltså inte ett vanligt (jag är inte väldigt glad i att sola i en box!), utan ett mat-solarium! Han är eld och lågor över det som finns här hemma, och tyckte att jag borde ha ett jag med.
"Men hur i hela friden ska jag få med det till Oslo?!" frågade jag.
"Det får stå här hemma tills vi kommer och hälsar på dig!" sa han. Tack daddy dj!
.

I samma rum där mitt solarium ska vänta på Oslo-avfärd, står pappas citrusträd och vintervilar... Inte veckans piggaste växt, om vi säger så.. men det brukar klara sig! Jag tror det är fem år gammalt nu.
Och bredvid; en halshuggen porslin-svan, hahaha!


Springer runt som nån slags påskkärring...

Oj, det är stressigt nu, mina vänner. Sista veckan i Svedala på ett tag..
Jag springer omkring hos släkt och vänner och hälsar på och typ äter dom hur husen, haha.
.
Onsdag em:
Fika hos Siri. Hon hade plockat fram bullar, skorpor, flera olika sorters kakor och serverade te.
Vi pratade loss och hon berättade bland annat hur hon träffade Bobby, alltså min morfars bror. Gulligare tant får man leta länge efter.
.
Onsdag kväll:
var jag inne hos min granne A-C. Vi satt först i soffan och konverserade och sen flyttade vi in på deras nyligen renoverade kontor (dom har en jordglob där som jag är helt nere i!!) och drack te och åt macka och bara pratade och pratade.
Hon berättade en massa historier om min mamma, och så sa hon: "Jag saknar henne mycket fortfarande!" och jag kunde se på henne att hon gör det... och det är 22 år sen hon dog nu. Gud, jag vågar inte ens tänka tanken om nån av mina bästa vänner skulle gå bort och jag satt sådär med deras eventulla kids...
Sen sa hon att vi är så lika "Jag ser ju när du pratar och rör dig och använder precis samma gester som Agnetha." Anna-Carin är en av mina absoluta favorit-människor! Hon är så behaglig, lätt, rolig och fnittrig på samma gång. 
.
Torsdag lunch:
sista måltiden hos farmor. När vi sitter och äter ringer det och hon ber mig svara. Då är det farmors kusin Anna-Lisa (haha, hon bodde på landet och hade en massa får när jag var liten, kommer jag ihåg!) och så pratade jag med henne ganska länge och hon säger att hon inte sett mig sen jag var liten.
När jag ska gå, efter en massa mat, glass och talking, ska farmor gå till sin vännina (för övrigt min pappas kusin) Harriet, som bor i huset mitt emot. Så jag följer med och hälsar på där också!
.
Torsdag em 1:
ringde Liz i Umeå och pratade 40 min. Jag saknar Liza nåt helt fruktansvärt!
.
Torsdag em 2:
var hos mitt "medium". Hon målade nya teckningar över mina händer och fötter, det har tydligen ordnat till sig lite! Efter typ en halvtimme knackar det på dörren, och vem står där? Jo, min själsysters mamma! Hur liten är världen då?!
Så hon kom in, och vi hade tydligen också nåt slags övernaturligt band... och hon hade bott granne och lekt med min mamma, morbror och moster när dom var små! 
Hur som helst, hon hade mått dåligt sista veckan och det berodde tydligen lite på mig... så gumman sa att det var meningen att vi skulle träffas och byta energi, så det fixade hon. Märkligt är bara förnamnet! När vi var klara skjutsade hon även bort mig till...
.
Torsdag kväll:
... min moster! Där har jag suttit hela kvällen, först åt vi mat, sen drack vi te/kaffe och bara pratade loss. Haha, Inger är så tokig och pratar oavbrutet. Hon är så fin, världens snällaste!
.
Det här innebär fem olika besök på två dagar. Jesus!

Nostalgi.


Det är så himla kul att sitta vid min stationära dator här hemma alltså. Den är smockad med gamla texter, musik och framförallt bilder.
.
Ta den här över tex, töserna och jag: Spice girls på maskerad. Den var sommaren 2006, för Carro och jag hade precis kommit hem från Mallorca.
.
Kvällen (som spenderades i Linghem!) är nästan legendarisk på nåt vis.
Jess hade sytt sin Geri-klänning själv, Carro var insmetad med brunkräm och jag hade håret fullt av svart mascara.
På tal om mascaran... råkade hångla loss i en vit skinnsoffa... och morgonen efter var killens handavtryck (gjorda med mascaran från mitt hår) överallt på en vit skinnsoffa! HAHA. Helt galet.
Vi körde Spice girls-uppträdande, badade i nån pool, jag hade en tamburin på huvudet (finns tyvärr bildbevis) och Karla gick runt och delade ut godisklubbor till alla som ville ha.
.
Jag kommer inte ens ihåg hur vi kom hem!

Mot Siri!

Nu ska jag gå till min morfars brors fru Siri och hälsa på! Bästa tanten jag vet, efter farmor.

Topp fem kändisarkillar jag inte skulle tacka nej till.

Har man alldeles för mycket fritid får man hålla på och göra såna här listor och tösa sig.
.

Tomas Andersson Wij.
Fruktansvärt stylish och heeet.
.

Fabrizio Moretti.
Sex, (drugs) and rock&roll. Yes, please!
.

Anders "Moneybrother" Wendin.
Den enda av alla på den här listan som jag faktiskt har pratat med IRL. Han klev fram till mig på Platens och sa: "Du... din kompis tycker att du och jag ska gå hem och ligga..", ehm. Jag fick total blackout. Haha, jag grinade efteråt för jag tyckte det var så jävla respektlöst. Men, hur som helst. Här är han ju på listan i alla fall!

Andreas Halldén.
Kommer ni ihåg Rallarsving? Jag älskade det.
.

Taylor Hawkins.
Andra trummisen på listan, det är nåt med trummisar alltså. Precis hur snygg som helst!

Ragnar Dahlberg.

Ända sen jag kom hem har Emma, Karla och jag pratat om att åka till Ragnar Dahlbergs (ni vet han i God kväll?) café i gamla Linköping. Mest bara för att det är hans place, haha!
Så idag smäller det.
Carro hänger på också!
.
Idag hade jag väldiga problem med att klä på mig. Alltså inte fysiskt, men jag har alldeles för lite kläder med mig från Oslo! Gah! Man får ta vad man har, helt enkelt.
.
Lite senare blir det nog ett stopp på mitt gamla jobb Stolplyckan!

Alla hjärtans dag-middag på Klövervägen 6.

Jag fick för mig att bjuda familjen på middag idag, eftersom det är Valentines day och allt. Min bror kom också!
.

Här är alltså "solariet", fantastisk maskin! Kitchen aid:en som står bredvid är matt-grå, och pappas kompis hade blivit helt till sig över den, för han hade tydligen letat efter en sån jättelänge, men inte hittat, haha!
.

Lax, potatis, massa grönsaker och parmesan-dipp.
.

Vaniljglass, hallon och hyvlad mintchoklad.

Det här var en fin dag!


SOMMAAAAAR! Kom nu då.

Bästa morotskakan ever!


Folk som känner mig vet att morotskaka är det godaste jag vet.
.
Emma har sytt en bit till mig! Tack hjärtat, det är det finaste bakverk jag nånsin har sett!
Den är extremt lik.. jag tror den heter 4 high carrot cake, som jag brukar köpa på Deli i Oslo!

Äter whiskeysås och pratar öl med Karla, Emma och J.

Ikväll var det dags för häng med mina girls från Klövervägen! Hemma hos Karla (men hon har lämnat Klövervägen för länge sen.... i alla fall...)


Det här är det första som möter en när man kliver in på Willys i Åtvidaberg! Jag blir lika skraj varje gång!
.

Karla letar stora potatisar som vi ska göra pommes av! Haha, hon var inne med hela skallen i lådan!
.

Jag testade Karlas fejkbrillor och blev glasögon-frälst! Måste nog köpa ett par! Men problemet är bara att jag har syn som en hök, så det får bli utan stryka.
.

Lilla Mys.
.

Voilá! Kött, pommes, tre olika såser (1. Whiskey 2. Vitlök och örter 3. Bea.) plus sallad. Mmmm!
.
Efter maten satt vi i soffan och yrade om allt möjligt och tittade på gamla kort och skrattade nonstop.

GULLEGRISEN.


Jag trodde aldrig att jag skulle skriva det här: men jag saknar dig!

Klockan:

9.30 - prommis med J.
11.30 - prommis med min granne A-C (ni som hängt med ett tag vet att hon var bästa kompis med min mamma, hon är helt fanastisk!)
Vi hamnade nere hos A-C's dotter Jessica, dom håller på och renoverar ett hus och det blir så jävla bra! Barnbarnen Elsa och Emil är så himla gulliga.
Vi la pussel, körde bilbana, sköt pilar och skojade omkring. Jag tror att fler människor skulle må bättre bara dom träffade barn lite oftare!
.
Nu har jag precis ätit lax (som jag kört i solariet, som vi kallar det, lyser ungefär som ett sånt! Det är nån slags köksmaskin man kan grilla och ångkoka i, pappa är eld och lågor över den, haha!), brokkoli och avokado.
15.30 - buss till Linköping och Jess.

Jag kommer jag kommer jag kommer jag kommer, baby jag tror jag är kär.

LÄNK
Den är så mycket vår och jag får vårkänslor fast det snöar och mitt hjärta dansar omkring i mig.
Jag har lyssnat på den hela dagen!
Känn med mig då.
Jag faller.

Vad hände?

TISDAG, tre bilder vår:

.
TORSDAG, tre bilder vinter:

In på Spotify med er.

Sök på "Feist" och lyssna på albumet "The reminder".
Jag har knarkat det snart en vecka, helt ljuvligt är det!
Mina favoritlåtar är:
1. "So sorry"
9. "1234"
10. "Brandy Alexander" (för övrigt väldigt länge sen jag drack en! Mmm!)
... fast alla låtarna är är pangbra!!
.
That's all ppl! Hörs imorn!

Min chef fyller 50 idag!


Ulla, Erik, May och Karin.
Haha, snälla försök att bortse ifrån att jag ser helt förskräcklig ut på bilden!
Erik, min chef, fyller 50 idag! Grattis.
Det är är en gammal bild, två år i sommar.
Titta på skylten också, vi är Oslos bästa hagesenter!
Läs här.

Dagens waste of time.

Bakade scones till J imorse.
Vi satt och pratade oavbrutet i tre och en halv timme.
Sen skottade jag snö (love it! Men jag hatar snö...).
Sprang på pappas löpband.
Nu pratar jag i telefon med Karla och J. Töser är dom.

Min fina J kommer hem!


Jag sitter i köket och spanar ut. Vilken minut som helst borde J och hennes mamma rulla förbi uppför backen.
Hurra! Skynda skynda!!
.
Update ca 10 min senare: JAA! Äntligen. Jag bara ryckte på mig en jacka, hoppade i pappas träskor och sprang upp på årtiondets isigaste gata. Äntligen är hon hemma!

Dom här vill bo hemma hos mig!


Smask smask från Jil Sander.
bild från bästa: 
www.style.com

Energi.


Här är alltså energierna i mina händer och fötter.
.
Jag kan förstå om vissa av er tycker det här verkar helt vrickat. För mig känns det helt naturligt. Det var faktiskt länge sen jag kände mig så harmonisk inuti som idag.
För första gången på flera veckor fick jag för mig att elda i pappas braskamin, tex.
.
Dom olika färgerna representerar olika "delar" av mig. Damen sa som exempel till mig igår:
"Du har rätt färg på strumporna!", och dom var röda.
Sen sa hon även "Du är en väldigt fri människa!", det var också skönt att höra.
.
Det rycker och pulserar fortfarande lite överallt i mig. Underbart är det, haha!
.
Nu ska jag äta scones, kanske borde bli hushållslärare, trots allt!

Skulle visst ha blivit lärare, jag...

Jag har precis upplevt nåt av det både häftigaste och märkligaste i hela mitt liv. Det finns en dam som inte bor så långt från mig som är.. vad ska vi kalla det.... medium?
.
Imorse ringde jag henne och berättade om min galopperande diabetes. Hon sa att jag kunde komma kl fem. Så jag gick dit.
.
Var ska jag börja? Hon sa så himla mycket (konstigt) och jag trodde på allting. Verkligen! Delar upp det lite här för er, blir en hel del text:
.
1.Typ det första hon sa var att jag har en själsyster. (Hon förklarade vem det var också, efternamn, men jag vet inte exakt vem det är. Lite äldre än mig, sa hon.) Hon jobbar också med blommor, har precis samma röst som jag (såhär sa damen "Hon ropar alltid "Hallå?" precis likadant som du gjorde när du öppnade dörren där nere idag. Hon är lika söt som du också, en massa man som springer efter henne med!" Ehm, hallå?! Var är mina män då?! tänkte jag, haha!) Sen hade vi tydligen samma problem för övrigt.
.
2. "Du har varit militär, man, i ett tidigare liv. Du saknar militären. Men du har inte (nåt ord, som jag inte kommer ihåg, hon förklarade att man kunde ha lite olika.... typ karma? och jag hade tydligen bra sån karma, som om jag inte hade dödat nån..). Det är därför du har på dig dom där kläderna också (hade militärgröna byxor, haha!). I Korea tror jag. Koreakriget? Det är nåt med dina ögon, du har liksom såna asiat-ögon (haha, det stämmer ju också, för när jag ler försvinner mina ögon helt och blir två streck!)."
.
3. Sen bara skrek hon: "MEN VARFÖR I HELA FRIDEN ÄR DU INTE LÄRARE?!" och jag blev liksom inte förvånad när hon sa det, för så många av mina lärare jag hade i skolan har alltid sagt att jag borde bli det. Och andra människor med för den delen. "Din önskan när du kom till jorden den här gången var att bli lärare, en hushållslärare som odlar."
.
4. Hon ritade upp mina händer och fötter på papper, och målade i mina energier i dom med olika färgkritor. Vissa fingrar hade inga färger, alltså där saknades det energi. Sen fick jag lägga fötterna och händerna på ritningarna och så stod hon framför mig och vevade med armarna i luften "öppnade upp" energi i min kropp. Så märkligt alltså, det liksom drog på olika ställen i mig, stack, blev varmt och kallt. Så fränt!
.
5. Hon sa att det händelser i mitt liv gjort att jag "låst" energierna och blockerat dom, bland annat nåt när jag var tolv år (jag har ingen aning om vad). Hon sa att man har 78 "kroppar" i kroppen och att några av mina hamnat på fel ställen och låst sig där. "Det är som om du vore en ballong. Ballongen har vänt sig ut och in och sen blåst upp sig."
.
6. "Du har kalcium-brist! Titta på dina händer, ser du att dom är röda och sen blir vita nu?" Det gjorde jag ju. Så mycket hokus pokus, men det kändes så verkligt allting. Fantastiskt.
.
7. Så kom vi in på diabetesen.
"Din bukspottkörtel hänger som en vissen tulpan (bara älskar hennes liknelser!), den ska egentligen liksom gå uppåt som en glad mun. Känner du att det drar i den nu? Åh, nu reser den sig lite på ena sidan!"
"Den försöker väl bli glad igen!" sa jag.
.
8. Damen sa även "Du är väldigt aktiv. Väldigt aktiv! Blunda."
Jag blundade.
"Ser du några färger?"
"Ja."
"Blått?"
"Ja."
"Rött?"
"Ja."
"Grönt?"
"Nej."
Och det berodde på "mitt problem" då.
"Men du är väldigt frisk."
"Om man bortser från diabetsen?"
"Väldigt frisk! Annars ser man inte färger när man blundar."
Och det var så jävla skönt att höra också, för jag har aldrig tänkt på mig själv som en frisk människa.
.
9. "12-stegsprogrammet säger nån till mig. Kan betyda att du har varit alkoholist i ett tidigare liv. Du har inte problem med spriten?" Nejdå, sa jag. Sjukt det där alltså. "Men det ligger ingen skamm i det där alls, varken för dig själv eller för nån annan." Tack gode gud.
.
10. "Du trivs mycket bättre i Oslo. Jag ska försöka få dig att trivas lika bra här också."
.
11. Ganska så ofta sa hon: "Nu släppte det!". Och nästan hela tiden ryckte det i mig på nåt ställe. Allra mest i höger fot. Och hon hade koll på var det ryckte också hela tiden, otroligt! Hon ritade om händerna och fötterna och visade var hon öppnat upp energi. (Fick med dom hem, kan visa er imorn!)
.
12. Jag tyckte hon speglade mig så bra hela tiden. Ibland kände jag mig helt fnissig och då var hon det också. (Shit, nu rycker det i mitt högra lår!) Hon var väldigt lätt att prata med, öppen, glad, intresserad och berättade om sig själv.
.
13. "Vad var det du kom hit för nu igen?" frågade hon. Diabetesen, sa jag. "Men du känner ju, du känner ju att det är så mycket jag satt igång här? Det är så mycket som jag gräver runt i?" och det stämmer ju också så väldigt bra.
.
När jag gick därifrån, och nu egentligen hela tiden känner jag att det rycker på olika ställen i mig. Akkurat nå spänner det i tinningen på vänster sida. Helt makalöst det här alltså. Coolaste ever. To be continued...

Train.


Tåg på väg mot Västervik.
.

Titta så himla söta dom där två små rören med svart lock är!
.

Basthagens tågstation. Jag bor ett par 100 m härifrån. I den där lilla lådan har vi tjuvrökt (vissa av oss i alla fall! Not me!), gråtit, skrattat och pratat så många timmar...
.

Jag har äntligen gått in mina Dr Martens! Köpte dom i början av dec, så det tog lite tid.
.
.
Vill ni höra nån bra låt med tågtema kan jag rekommendera "Drops of Jupiter" med Train.
.
Haha, på tal om Train, som är min jobbarkompis Trude's favoritband! Hon var på deras konsert nån gång, och då hade dom plockat upp henne så hon fick dansa på scenen! Trude är så jävla skön, hon hade kört järnet.


Emilie har fyllt 25!

Och vi firade henne i lördags, i hennes och Davids nya lya. Jag fick bara med ungefär hälften av alla festdeltagare på bild, har jag insett, haha! Här:
.

Emmelie.
.

Den här snubben (Brage?) och jag började köra det där spelet med händerna, för han ville så gärna prova mina byxor, som han tyckte var så fräna. Jag tror han vann, men han fick inte testa mina byxor i alla fall!
Här kör han med födelsedagsbarnet; Emilie.

.

Jess & Tony.
.

Det blev världens drag med pardans och gud vet allt! Här ser vi Jess, Brage, Matilda och Jögga som tar en svängom. I bakgrunden; Emilie och David spa-avdelning (med bastu!), bara en skjutdörr ut till vardagsrummet!
.

Matilda, Jess och jag knycke nån annans taxi och åkte till Riva/Harrys/Sliver.
.

Helt priceless bild på töserna som jag knäppte på toaletten på Riva.
.

Klockan fem var jag hemma hos Jess och fick för mig att jag var tvungen att äta nåt. Bacon och diverse grönsaker med lime blev det.
.
Det blev en både lite kaos-artad och sjukt kul kväll!

Soffhäng overload.

Nu sitter/ligger vi i Jess soffa igen. Hon, Emma, Carro och jag.
Vilken kväll igår, Emilie och David har nog fräsigaste lägenheten jag sett tror jag. Spaavdelning i vardagsrummet!
Ska nog ta en buss mot hålan snart....



För-förfest i all ensamhet.

Sitter hemma hos Jess alldeles alena. Hon är hos sin pappa på 50-årskalas, Carro och Karla jobbar. Träffade precis både Emilie och Matilda på Priso.
Vill nån komma hit på för-förfest är ni hjärtligt välkoma.
.
Jess kommer ungefär vid halv åtta sa hon, och typ en halvtimme senare går vi till Emilie på kalas, för hon fyllde år i veckan.
Sen ut. Gud vilken dålig karaktär jag har. Kul ska det bli!

Det är såhär vi jobbar på Nordstrand.


Passerar den här skylten varje dag när jag går igenom en skogsdunge på väg till mitt jobb. Jag blir lika glad varje gång.

Bakis hemma hos Jess med mina töser.


Haha, jag höll på att skratta ihjäl mig på golvet där jag låg när jag fick se det här. Total mismatch!
.

Att hacka är det bästa jag vet.
.

Karla fixar recept och jag hackar iväg!
.


Bebis-paprika som ser ut som en sån där indisk toffel + basilika.
.

Det var precis lika gott som det ser ut!
.

Jess vill inte va med. Karla är en riktig solstråle!
.

Carro och jag bildar hög. Älskar mina fina tjejer!
.

HAHA! Karla började sjunga operaversionen av "Mikrofonkåt", så jävla kul.

Kan ni inte sova får ni nåt att läsa här:

Vilken svordom använder du mest?
Fan. Och jävla i meningar.
Äger du en Ipod?
Två stycken just nu fungerande och sen har jag fyra-fem gamla i en låda. Den bästa var min första, som vi lyssnade på på Mallis klippt hela tiden. Arild spelade Elvis nonstop. Jag grät när den gick sönder, haha.
Hur många resväskor äger du?
Två. En stor silverfärgad och en svart weekend-size.
Använder du flip-flops?
Jag tycker det är typ det fulaste som finns i 9 fall av 10, men det händer när jag är utomlands.
Var köper du dina matvaror?
Närmaste matbutik. Vanligtvis Kiwi Fredensborg i Oslo. Är jag i Sverige blir det Willys och Ica cirkus varannan gång.
Skulle du hellre ta bilden eller vara med på bilden?
Ta den tror jag. Jag är extremt ofotogenisk, haha!
Vilken var den senaste filmen du såg?
Svinalängorna igår på bio. Den kostade mig ett par tårar, om vi säger så.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En riktigt fet resa till mig och mina bästa vänner.
Har någon någonsin kallat dig lat?
Inte vad jag kan minnas.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?
I blame Coco eller Florence + the machine.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall vad?
Flera stycken faktiskt. Men jag är väldigt bra på att hålla hemlisar!
Vad åt du till middag senast?
Kebabsallad hemma hos min bror. Way över förväntan faktiskt!
Använder du huvtröjor?
Typ aldrig. Äger nog bara en, Trippel 5 soul. Lila, very hightech-90's.
Kan du vissla?
Njaa.
Vem var den senaste som ringde dig?
Min moster.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Allt! Älskar karuseller. Gärna upp och ner och bak och fram, bring it!
Tror du att folk pratar bakom ryggen på dig?
Ingen aning. Har dom inget bättre för sig kan dom ju göra det, kunde inte bry mig mindre.
Tittade du på tecknat när du var liten?
Mest hemma hos Karla. Hon hade varenda Disneyfilm! Min favorit var Törnrosa, jag ville se den varje gång jag var där!
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Oj, jag vet inte vilket som är närmast faktiskt!
Hur många syskon har du?
En storebror.
Är du blyg inför det motsatta könet?
Det varierar väldigt.
Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen film tror jag inte. Däremot typ alla Sex and the city-avsnitt!
Äger du några band t-shirts?
Lars Winnerbäck, Bigbang, Macy Gray, Thåström, Justin Timberlake, I blame Coco (har faktiskt på mig den sistnämda just nu!). Tror det var alla?
När flög du senast?
I höstas, Stavanger-Oslo.
Hur många stolar står runt ditt köksbord?
I Oslo; fyra. I Åtvid; sex.
Pratar du några andra språk?
English.
Diskar du din egen disk?
Oftast.
Har du gråtit offentligt?
Ja.
Har du en stationär dator eller en laptop?
En av varje.
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja! Har faktiskt märkt senaste månaden att jag frågar tusen frågor om allt hela tiden. Min pappa frågar jag mest just nu, han vet allt! Franska gardiner, romerska tal och framförallt musik: you name it, han kan det.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Nej, inte min pryl.
Kan du kasta macka?
Har inte provat på evigheter...
Har du någonsin varit på Jamaica?
Haha nej!
Vad har du med dig in på bion?
Godis! Och mineralvatten! Bra kombo.
Vad har du för väder?
Snön smälter! Eländet smälter!! Vår!
Har du en blogg?
Oh yes.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Svenska.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Oj vad svårt! Nån slags naturlig vänlighet tror jag. Jag blir hysterisk när folk inte reser sig på trikken om det kommer på en gammal tant tex. Ohjälpsamma människor är det osexigaste jag vet.
Vilken är din favoritdrink?
Rom&cola funkar alltid. Och vad som helst i cocktail-glas! Man ska bli lite överraskad när man köper drinkar på krogen tycker jag. När jag var ute med André i Oslo 2007 och beställde nåt trist sa bartendern:
"Får jag göra nåt annat? Jag ser på dig att du kommer gilla den!"
och så fick jag en drink med svartpeppar i, den var helt ljuvlig! Han hade stenkoll! Det var på Nichol, för övrigt!
Gillar du din boendesituation?
På sätt och vis. Skulle önska mig lite mer väggar. Och en walk-in-closet såklart! Och en balkong så jag kan odla lite. Annars ganska nöjd.
Vilken är din mammas hemstad?
Åtvidaberg.
Din pappas hemstad?
Same same.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Ungefär sju kanske åtta skulle jag gissa.
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
No work akkurat nå, men en hel del folk att träffa! Men det är bara kul!
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Ganska sällan om man bortser från när jag hade diabeteskänning!
Vilken är din favoritfrukt?
Just nu: sweetie.
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
25! Det blir ett jävla party. Vi planerar redan och jag fyller i augusti!
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Väldigt.
Tror du på liv på andra planeter?
Absolut.
Tror du att Gud är en man eller en kvinna?
Inget av dom, jag tror inte på nån gud.
Vad var det senaste du åt?
Sweetie!
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Vilket som.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Haha, jag vet inte! Men mina mellannamn: Eva efter farmor och Agneta efter mamma.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Aldrig i livet!
Vilken karaktär från en film påminner dig mest om dig själv?
Amélie i "Amélie från Montmartre"! Världens bästa film, för övrigt.
Tycker du om att krama folk?
Ja! Ju fler desto bättre.
Äger du en digitalkamera?
Jadå.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Kanske fem gånger har (för mig helt okända) människor sagt att jag är lik Maria Andersson i Sahara hotnights. Hon är ju så jävla snygg att det är löjligt, så jag tror dom inte!
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja!
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Många, många. Men när jag läste sista två sidorna i "När oskulder kysser" av Per Hagman grät jag så mycket att jag inte såg vad jag läste och fick läsa om.
Vad är du allergisk mot?
Nånting, men jag vet inte vad. Har bara gjort ett enkelt allergitest, så jag måste ta ett till för att få reda på vad.
Får du dåligt samvete efter att du har ätit kött?
Nej.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Måste fråga pappa. Men det kunde lika gärna ha blivit Filippa som Ulrika, har jag hört.
.
Den här roliga listan har jag knyckt från min bästa kusin Elin, vill ni se vad hon svarade på frågorna;
http://elinmariaelisabeth.blogg.se

All fun no work.

Pre-party hos Emma, där vi drack gin&tonic och lyssnade på Ace of base. 90-talet kom tillbaka är allt jag säger!
.

Min bästa Emma-vän och jag hänger på Platens toalett.
.

Och träffade två väldigt gulliga frisör-girls. Spex spex.
.
Det var ganska lite folk på Platens, men Emma och jag pratade loss och fortsatte gin&tonic-marathon:et med André (som jag inte sett på evigheter).
Blev glad när jag sprang på Linköpings coolaste kille; Filip.
.
Emma gick hem tidigare och jag gick på efterfest och drack portvin som var vidrigt. Jag som går aldrig på efterfest!
.
Så kommer det roligaste: jag gick hem från efterfesten (gick på toaletten och så sov folket när jag kom ut igen!) och var utanför Jess dörr ungefär kl fem på morgonen. Trodde Jess och Micke sov hos honom, så jag var övertygad om att Carro och Karla var i lägenheten. Ringde på. Ingen öppnar. Ringer igen. Och igen. Och igen....
Jess öppnar. Jag ber om ursäkt, går in, låser dörren. Men stänger den inte ordentligt! HAHA! Den var vidöppen och låst på morgonen när vi vaknade.
Bra där Ulla!

Hemma.

Klev innanför dörrn på Klövervägen 6 för kanske en halvtimme sen. Om fem minuter kommer min moster och hämtar mig, och så åker vi hem till henne. Glädjer mig!
Ikväll ska jag träffa min fina bror.
Så många fantastiska människor jag har i mitt liv, tack.


Kvar i Linköping.

Mår ungefär som jag förtjänar efter igår, haha! Kommer längre rapport imorn!
.
Nu ska Emma och jag dricka te, äta frukt och titta på tv. Vill ni se nåt bra ikväll ska ni titta på "En idiot på resa" på SVT, det är tredje veckan vi ser det och både Emma och jag har legat dubbelvikta av skratt.


Då kör vi. (Eller ja, Karla kör och jag åker med!)

Det blir en repa till Linkan idag. Jag har tänkt köpa en semester, och eventuellt en solhatt som jag spanat på... om den finns kvar? Den som lever får se.
.
Jag får träffa Karla, Emma och Carro och kanske Jess också if I'm lucky!
.
Ikväll då: troligtvis en tur till Platens. Har inte varit där på.... år. Kul!


Vuxenpoäng!

Idag har jag fått min första ever fasta lön. Det krävdes över 24 år för mig!
Det är lite skumt. Jag berättade det för min granne idag och så frågade han vad jag tjänade och jag svarade och så sa han:
"Det är ungefär vad jag tjänar också, och jag har 200 000 i studieskulder."
Han är ca 40 år äldre än mig! Plus att jag tjänar norska kr, alltså mer egentligen. Världen är bra konstig!

Klubbad.

Karla är världens bästa lekledare när man är rastlös.
I söndags efter att vi firat hennes mamma (grattis Gerda!) åkte vi hem till Karla och Jimmy och satte igång operation marshmallow-klubba.
Väldigt enkelt:
Man smälter choklad (vi hade både vit och mjölkchoklad!!), doppar marshmallows som man satt på en grillpinne i den och pyntar med diverse hackade nötter, strössel och annat kul och ätbart.

Full verkstad!
.

Variation förnöjer, you know.
.

Gulle! Emma-vän gillar läget.

Fina saker.

Kommer ni ihåg att när jag var hos farmor förra veckan så i princip tvångsgav hon mig en massa smycken? Här är mina favoriter av det jag fick:
.

Från vänster:
1. Tre ringar med nån slags glaspärlor i. Man ska ha det i ett halsband. Diggar fullständigt!
2. Clips-örhängen, så fina!
3. Klocka med halskedja. Den är mycket fulare på andra sidan, där är det typ en bild på en sol som badar eller nåt. Jag får inte upp den heller, måste gå till J, hon har kanske nåt bra verktyg vi kan bända upp den med.
4. Dom där två andra kunde vi inte komma fram till vad det var. Farmor trodde att dom var till att sätta på skjortärmen, men det var mest en gissning. Härlig färg, i alla fall.

.

Och här har vi kanske det coolaste! Det är en dansk 20-krona från 1873! 1873! Då var inte ens farmor själv påtänkt liksom! Snart 140 år sen! Helt galet.