17.52

Oj oj oj. Jag vill Mallorca nu. Nu nu nu!
Skickade ett sms till Brun-Emma igårkvæll/natt kl 00.30 och hon svarade direkt. Åh vad jag vill åka, blir sjuk.
Det ær typ det enda jag pratat om på jobbet idag också, jag tror Maria blev lite less på mig, haha. Och det sjuka? Jo, vi har lyssnat oavbrutet på skivor hela hela tiden jag har varit dær. Så får vi før oss att sætta på radion, och vad kommer då? Gavin Degraw... Liveversionen av "Follow trough"! Det ær verkligen ett tecken alltså. Kom och tænka på nær Kine och jag målade mina øgonbryn helt svarta med mascara en dag førra sommarn dær nere på den fantastiska øn. Det var tider det!
Omis æckliga rosa sidenøvrekast, flæktarna som gick sønder var femte minut, stopp i avloppet, galna fotbollshuliganer, 200 poæng på flair-provet hur fan jag nu lyckades med det, nær Carro och jag køpte korv før en halv miljard, Elvis, Helena Paparizou och Nanne Grønvall alltid på full volym nær Arild var hemma, kortspelande och værldens roligaste (på svenska) førfester med brudarna och grabbarna.
Fy fan vad jag saknar det!

Har redan børjat klura på vilka argument jag ska lægga fram før pappa.. varfør jag MÅSTE åka. Før jag kænner verkligen att jag måste. Kommer få psykologiska men før resten av mitt liv om jag inte kommer ivæg...

Nu ska jag køpa russinbullar utan russin till J och traska hemåt. Igår sjøng hon vaggvisor før mig nær vi sova, nær vi låg och kænde oss frustrerade av olika anledningar.

Imorn ær det torsdag.... hej vad det går!

Slut på fantasi.

Jag står och traglar på Gina Tricots lager och mina vænner ær på Mallis, dricker sprit och har det allmænt nice (hoppas jag? før jag har inte fått svar på sms eller nåt!). På jobbet lyssnade vi på Nelly Furtado idag och jag var næra tårarna, før jag såg videon till "Maneater" utan ljud førsta gången på GG.  But that's life, bara att bryta ihop och gå vidare....

Før øvrigt: allt bra. Det rullar på liksom, rullar fort. Har køpt nya (likadana) flipflops, nu har jag køpt fem par skor sen jag kom hit. Plus att jag fick med mig ett gæng till hit sist nær jag var hemma.
Træffade en astrevlig tjej på Bagel & juice, hon frågade om jag var från østergøtland och sa att hon kom från Sturefors, jævligt otippat som Emma skulle ha sagt.
Hon sa att hon tyckte jag skulle komma nån mer gång och handla så vi kunde prata mer. Roligt med sånt, mer spontana och roliga konversationer åt folket!

Storebror behagar komma på fredag, ska bli kul kul kul! Och så ær det tydligen Pride-festival hær i Olso i helgen, så det blir nog lite party. Eller mycket, den som lever får se, haha.
Min ena faster ringde idag, kul o høra från henne. Hon var hos farmor så jag pratade med henne också, den galna mænniskan! Hon frågade om jag hade ætit, det frågar hon alltid. Och så pratade vi om pressgurka i vanlig ordning.
Jobb hela veckan nu... Chup chup chup!

T1, i love you. Har skickat sms till dig men du svarar inte? Saknar dig!

Mr JT, Mumin & "Ingen samba utan køtt!"

Yes yes yes! Gissa vem som lyckades få tag i biljetter till Justin Timberlake?! Moi! Emma och J føljde med efter lite øvertalning (Emma) och lite mer (J).
Vilken man! Vilken man vilken man! Jag har gått runt i en Justin-atmosfær sen i torsdags. Och så ær ju mina førbannade ipod sønder, så jag kan inte lyssna på karln.
Vi fick sitta høgst upp på en "balkong", så vi såg jævligt bra æven om det var lite långt ifrån. Dæremot kunde vi ju inte sitta ner, det liksom ryckte før mycket i dansfoten. Nær vi stod upp kom det en sur vakt och sa till oss att vi var tvungna att sitta ner, men nær han gått stod vi upp igen... bad girls!
Jag vet liksom inte hur jag ska kunna sammanfatta konserten, som var precis lika bra som jag trodde den skulle va... orden ræcker liksom inte till, kan inte beskriva mææsterværket. Vilken man, han kan både røra sig, sjunga och ... va helt outstanding på alla sætt och vis.
Det var ju mest låtar från nya skivan, men æven lite från "Justified" och ett Nsync-medley. Vilken man alltså! Hade gåshud på benen (tror det hænt kanske två gånger tidigare i mitt liv) och bara stod och røs och ville aldrig att det skulle ta slut. Och rætt vad det ær kommer Timbaland upp hur jorden och bara æger han med.
Som jag sa dagen efter: "Bættre man går inte fitta!", ehm, orden liksom hængde inte med, blandade ihop f och h.

Igår hade vi førkalas hemma hos Linda (som var i Gøteborg) och Emma. Træffade Alex før førsta gången på hundra år, kændes helt overkligt. Hon hade med sig en massa kompisar och hade så långt hår att jag knappt kænde igen henne. Hon sa att hon hade blivit kallad lesbisk nær hon hade det "korta" håret.
Så hade hon fått før sig att hon skulle bli vegeterian också. Och børja dansa samba: "Ingen samba utan køtt!" som hon sa, i något sammanhang.
På førfesten måste mina nya flip-flops ha førsvunnit før imorse nær jag letade var helt borta, sjukaste på længe. Har letat øverallt och dom ær borta.

Emma och jag gick ut sen, vi åkte cykel-tuktuk och træffade ett par astrevliga svenskar på Karl Johan. Vi gick ut vid halv två, så det blev lite sissosådær med partandet, men lite hann vi med iaf...

Numera ær lever J i nån slags symbios med Mumin. Eller, hon ÆR Mumin... hon har pratat finska hela dagen och sagt att hon smælte mina flip-flops och åt med choklad. Jævla mumin-troll!

Jag, å min sida har fått ett stort slæng av Mallorca-feber. Mallorca-abstinens. Finns inget jag hellre vill æn att traska in på førsta bæsta resebyrå och boka... Nu går det tyværr inte, jobbar hela næsta vecka och så kommer min kæra bror hit på fredag. Det ska bli grymt, jag får liksom trøsta mig med det mitt i allt elænde...

Puss puss puss.... & kram!

Justin-panik!

Tillbaka i Oslo. Det kænns bra, måste jag sæga... eller skriva då. Redan nær J och jag satte oss på tåget kændes det bættre æn væntat! Det var skønt att komma hit på nåt sjukt sætt.
Ska till Gina imorn och stå på lagret, och på lørdag också. Sen blir det førhoppningsvis kassa-kurs på måndag, så det hænder lite! Håll i hatten.

Och gissa vem som ær i stan?! Justin Timberlake!! Carro hade sett honom på stan igår och jag fick ett sms från Linda direkt. Nu ær jag på desperat jakt efter ticket till konserten ikvæll... Skulle døda før en nu!
J, Emma och jag har varit lediga och traskat på stan idag, och det spelades Justin i varenda affær.
På tal om karln så pratade vi imorse om att ha maskerad. Vi kom fram till att det ær roligare att va en kænd person æn typ ett djur eller nåt. Emma skulle va Betty Boop, J skulle va hon i Grease och jag...
"Jag ska ju va mig sjælv! Och så nær folk frågar vem jag ær så sæger jag "Men ser du inte det?! Jag ær ju Justin Timberlakes fru!"" Haha.


The girls of Klövervägen.

The girls of Klövervägen.
Karla, Ulla, Frida, Emma & J.

Kom precis från Karla, eller snarare från Håkan och Gerda, eftesom Karla flyttade hemifrån för cirkus 100 år sen. Men, iaf. Kolla kortet! Jag vill nästan gråta när jag ser det, det känns så konstigt... Så stora vi har blivit! Allihopa. Tjejerna från Klövervägen, det är vi det.

Just nu känns det som jag ska sprängas vilken sekund som helst. Gerda är bra på att få en att äta, kan jag lova! Jimmy, Karla, Håkan, Gerda och jag käkade medelhavspasta.. Det var länge sen det var så. Förr satt jag där uppe vid deras köksbord i princip varje kväll och åt. Varje gång jag inte gillade maten hemma var det bara att traska till Karla, huset till vänster, eller Emma, huset till höger, eller J & Frida, högst upp på gatan och käka där. Det var tider det!

När vi hade ätit klart började Karla och jag prata om hennes naglar, som hon sa ser ut som dasslock. Så dasslock är vårt nya ord, nytt i Ulla&Karlas konstiga ord- och meningslista.
Sedan tidigare har vi bland annat:
Nalle Hood. (Min förstjänst, jag råkade säga Nalle Hood istället för Nalle Puh på Öland, det ska sägas fort och med känsla)
Håkan på taket. (Jag igen. Råkade säga Håkan på taket istället för Karlsson på taket, och Karlas pappa heter ju Håkan Karlsson... blandade ihop det lite.)
Tajda. (Karlas. Hon skrev det till mig på msn en gång när hon skulle skriva hejdå)
"Här luktar det thailändsk hora!" (Karla sa det en gång när hon letade efter nåt i ett skåp hemma hos mig och fick tag i nån thailänsk krydda)

Karla började iscensätta samlag med sina student-gosedjur samtidigt som hon sjöng: "Sjung om studentens lyckliga dag". Hon är inte riktigt normal, jag vet... Haha.

Ulla hjärtar farmor!

Jag blir så trött på mig själv. Jag är verkligen världens mest oeffektivaste människa.
Just nu sitter jag och äter lax (tusende gången sen jag kom hem?) och lyssnar på Awa Manneh. Awa, det var inte går vill jag mena! Men det är bra, påminner sjukt mycket om en period på Alléskolan.... iaf, jag har så mycket jag borde göra. Boka ticket till Oslo, men så tänkte jag att jag kan göra det imorn med J istället innan vi åker. Jag borde leta jobb, men det är så mycket roligare att låta bli.

Lite effektiv har jag varit sen sist, om jag ska va ärlig.
Hälsat på farmor idag. Vi pratade tamponger och hon berättade att hon hade ihop det med nån norrman (mycket Norge-prat var jag än vänder och vrider mig här hemma) i sin ungdom som jobbade på Norges största tidning och dog när han satt på nån kongress. Det visste farmor för hon hade brevväxlat med norrmannens syster. Farmor sa även att hon tyckte att jag varken är lik mamma eller pappa, vilket verkar lite sjukt. (Kan bero på att hon börjar se dåligt, haha.) Kristoffer var visst lik pappa-släkten, men skrattade som alla på mammas sida. 

Raka spåret från farmor till vårdcentralen. Skulle ta blodprov, HBAC... för diabetesen. Inne på labbet (låter så... djurförsöksäckligt!) satt det en kvinna och började prata med mig direkt.
"Är du hemma nu? Var det i Oslo du var? Har du jobb? Trivs du bra?" Pang! Pang! Pang! Fråga på fråga. Och jag kände mig som den största idioten i stan, för jag kände inte igen människan! Och tro mig, jag är bra på att känna igen folk. Jag kan nästan påstå att om jag pratat med nån en gång så glömmer jag den aldrig. Måste fråga pappa vem det kan ha varit!

Var på kalas i söndags. Träffade mitt tredje kusinbarn för första gången. Alice, precis hur söt som helst! Jag har tre kusinbarn, Alice, Alex och Klara. Så gulliga att inte är klokt. Ett fjärde på väg också, när jag tänker efter...


Hittade ingen bättre bild, men här är iaf Alex med. På bilden (om man börjar på mig och går ett varv):
Jag då. Höhö.
Jocke, kusin.
Alex, mer energisk unge finns inte. Han blir säkert fotbollsproffs, seriöst.
Inger, moster. Som vanligt med filmkameran i högsta hugg. Hon filmar allt!
Elin, min favorit-kusin.
Dea, kusin. Lika rolig som han är lång.. och han är låååång!

Hoppas verkligen jag hinner träffa Karla ikväll. Hon skulle ringa. Åker till stan imorn tidigt och träffar Liza innan J och jag sätter oss på tåget. Känns sådär, om jag ska va ärlig. Nu blir så jag sådär pipplig som jag aldrig är. Men just nu skulle jag hellre va hemma. Satt på kyrkogården igårkväll mellan kvart över tio och halv tolv. Kände mig så sjukt tom, kall och trasig. Orkar inte tänka nu, det får bli som det blir. Och det kommer bli bra, jag vet ju det, fattar inte varför det blev såhär nu, jag brukar ju palla. Jag tror egentligen inte att det är det att jag är borta hemifrån som är grejen, det är detaljerna som spökar för mig igen...

Nu ringde Karla! Hon bjöd mig in mig på nån typ av pasta hos sin mor och far. Ska bli trevligt! Jag lovade att ta på mig min balklänning!

Puss!

Vänskap på högsta nivå...

              

              

             

image68

Jag älskar er...

Slutrapport 070616.

Börja läsa inlägget neranför om du inte redan gjort det...

Håkan sitter i sin stol och sover, fråga mig inte hur karln lyckas!
Innan han gav upp sjöng han den där bikinilåten, ni vet?... på finska. Det var en riktig höjdare! Vi hann även med en hetsig diskution om bilskatter, jag blev tvingad att hitta texten till "När knoppar brister" och hittade en av ljudinspelning av Karin Boye herself! Nån hade ätit upp jul-bananerna för Håkan och alla Susens popcorn ligger på golvet. Etta inte dammsuga där imorn, som man skulle ha sagt om man gick i lågstadiet.
Jag fick höra Norge-historier oavbrutet i en halvtimme innan Håkan säger:
"Men Ulla, du kan ju inte bo i Norge! Tänk när du kommer och går på Ströget..."
"Ströget ligger i Köpenhamn!"

Tack för idag. Nu ska jag svara på sms och sova!

"Visst gör det ont när knoppar brister..."

Käre tid! Det är ett jävla holabalo här på vår balkong..
Kom tillbaka hem från Emma för kanske en halvtimme sen. Då var dom redan tillbaka och satt och åt tårta. Pappa, Susanne, Håkan, Gerda, Nettan, Micke, Susen, Pelle, Kent, Fisken och Alle.
"Ulla! Kom och ät tårta!" skrek Nettan och så hamnade jag där.
(Just nu sitter dom och sjunger nån typ av psalm hör jag... eh... haha.)

Dom är riktigt i gasen, inte så onyktra, men Håkan är sitt esse, som vanligt. Den karln är bättre än en tv på att underhålla folk (hans dotter är precis likadan).
Jag frågade om dom hade haft trevligt på golfrestaurangen och undrade vad dom hade ätit.
"Flamberad fårfitta" säger Håkan. Öhh?

Det hade han såklart inte ätit, men så kom nästa grej:
"Jag frågade om det var klyftpotatis till min rätt, och så sa servitrisen att det var det. Då frågade jag: "Kan jag få pommes istället? Du förstår, jag tål inte potatis!" Så typiskt Håkan så det finns inte. Servitrisen hade frågat Håkan om han ville ha en ny öl när hans var slut och då hade han svarat: "Du vet jag tål inte öl, men jag tar väl en till. Har tagit tabletter mot öl-allergin idag."

(Nu pratar dom om att jag inte har körkort, haha.)


Så började Håkan säga "Det gör ont när knoppar brister... Av Karin Boye." Och helt plötsligt hade Karin Boye skrivit varenda jävla mening i hela världshistorien. "När jag går i mina gyllene skor... Av Karin Boye." "Finspångs skog är mörk och tät... Av Karin Boye." "Tre bollar och en tia kan du vinna!... Av Karin Boye" och så vidare.  

Nu ska jag ut igen, lär bli ett antal roliga saker sagda på 6:an ikväll... Jag lovar, när jag kommer ut kommer Håkan fråga om jag inte kan ställa mig och göra våfflor... Det är standard!


2 år sen... (& en massa annat!)

2 år sen...

Det slog mig... Tog studenten för 2 år och tre dagar sen idag. Hur sjukt är inte det?
Började rota bland bilderna från den dagen, ont i magen på hög nivå. Så kul vi hade! Min fantastiskt underbara klass! En så galen och rolig dag, hela sista terminen var som ett kalas-party. Minnena hopar sig:

- Mösspåtagningen, måndagen i studentveckan. Massor gula och blå ballonger fulla med helium. Rektorn höll tal på sin fransk-svenska, ingen varken hörde eller förstod vad karln sa. Nån hade hällt tvättmedel i fontänerna och HP3 skulle som vanligt göra nåt kul. Med Ruben i spetsen sjöng vi "Tänd ett ljus" (den sjöng vi iofs hela trean, vår svensk-lärare blev galen på oss) i mikrofonen när rektorn var klar, sen åkte vi runt i party-bussen, stannade utanför systemet och drog en repa där inne.

- Oavbrutet party i en vecka. Hela skolan var ute, eller inne på Paparazzi.. Så glada, så upprympa, så fria. Kommer ihåg när jag och ett par brudar i klassen låg på gatan utanför Centralskolan mitt i natten, inget kändes omöjligt då. Ljusa kvällar, ljusa nätter & dagar. Det sociala, gemenskapen. När Svahn var borta en morgon när vi skulle spela kubb med Religion-Vivi, och nån hittade honom på en bänk utanför Oasen. Hade hade tappat bort studentmössan också. Promenaderna hem till Basthagen på morgonkvisten, tillsammans med alla som bodde här då.

- Och balen! Hur jag höl tal inför 500 pers, pratade med balträninarn när dom andra dansade, och vilken fest på kvällen. Hur vi åkte till parken i balklänningar. Victor och Rubens tal som fortfarande är det vackraste jag hört i hela mitt liv.

- Själva studentdagen såklart. Full rulle från början till slut. Champagne-frukost, betyg, marsch, utspring. Självklart öppnade sig himlen kl 13.55, 5 min innan vi skulle springa ut. Det vräkte ner. Jag hade lammullströja på mig, haha, inte att rekommendera! Höll på att bli halshuggen av alla blommor, gosedjur och champagne-flaskor jag hade runt halsen.
Vår studentsång som jag, Carro, Victor och Ruben skrev typ en kvart innan utspringet. "Här kommer HP3 nerför trappen, här kommer HP3 hela natten... "osv.
- På middagen när folk håller tal till höger och vänster. Golfgrabbarna står och gråter i en ring, det var så fint, känslosamt och samtidigt hur jobbigt som helst.

Tomheten dagen efter. Som att gå in i en vägg. Satt och bölade hela dagen på balkongen hemma.

Allt detta kom jag att tänka på idag för Emma och jag var nere en sväng på Facetten. Jag blir alltid så lycklig när jag kommer dit, har haft det så bra där. Alla lärarna kommer fram och pratar och ska kramas och man vet vem alla är. Mentor-Lasse som skrek över hela bibblan: "Ser du inte hur fin jag är i håret!?" bara för att Jessan klipper honom och så undrar han vilka skandaler jag lyckats ställa till med sen sist.
Matte-Maggan som är som en liten myra och alltid blir så glad och undrar vad man gör, säger att man har fina örhängen/skor/kläder eller vad som helst.
Svensk-Annica som fortfarande verkar tro att det ska bli nåt stort av mig, Café-Rosita som vet allt om alla, Expedition-damerna som hjälper till med allt...
Så många fina minnen jag har ifrån den skolan, de tre åren som blev så underbara. '

Alla kort jag tog själv på studenten är borta av nån konstig anledning, men här kommer några som storebror fixade:

      
 Var tydligen mer fotogenisk när jag var yngre, haha.

      
Folk.

           
 HP3 på balkongen.

 
Löjligt mycket blommor!

image29
HP3 i fönstret till vänster och det i mitten. Kommer ihåg det så väl när vi stod där, vi skrek
oavbrutet och havet med folk neranför. Ett once-in-a-lifetime-moment. Själv är jag längst fram
 i mitten i det mittersta fönstret.

    
Min brors present, han är väldigt kreativ, haha. Det var en klockren klocka i den.

 
Slutet.

        
Moi.

 
Gladast i stan, pappa & Kristoffer. Zora kom med på ett hörn också.

(Skrev det här över typ i förrgår men hann aldrig publicera det...)

Numera är även Karla klar med skolan. Var så stolt att jag höll på att spricka när hon sprang ut. Emma, J och jag stod på första parkett och sprang fram och skrek och körde gruppkram i 5 min.
Nästa år är det Fridas tur, och Elins! Tänker jag inte missa för nåt i världen...

Idag har jag varit i stan och hängt med Liza och Anna (och ett tag var även Lizas mamma med). Vi satt och hängde i Domkyrkoparken och uppdaterade. Bland annat pratade vi om en sak som Liza och jag diskuterat tidigare: nämligen följande... om man fick välja en kändisman som man tycker liksom representerar ens stil och smak. Ideal-mannen eller hur vi nu ska uttrycka det. Sist vi pratade vi om det sa jag Justin Timberlake, men det kändes inte riktigt rätt till 100 %, haha. Så nu har jag kommit på en ny. Tomas Andersson Wij. Snygg så det står härliga till. Jävligt begåvad. Fin röst. Coolare stil får man leta en evighet efter. Och skägg är ju som jag kanske sagt tidigare (?) det snyggaste och manligaste som finns. Här kommer en bild på karln om ni inte vet hur han ser ut:Liza hade också nån ny på listan, men jag har redan glömt vem det var... Börjar nog bli senil. 20 och dement! 

Och vet ni?! Min flickor är på Mallis. Jessan, Carro, Kine och Jacky, bland andra. Så avundsjuk att jag knappt vet vart jag ska ta vägen! Kan man gå till Mallorca? Det känns nästan som att det vore värt att försöka nu... Lovade Jacky att jag ska köpa en trisslott, och vinner jag blir det första bästa plan ner till ön. Håll tummarna!

Snart kommer nog mitt hus bli invaderat av smått överbefriskade medelålders. Pappa & gänget är på golfresturangen och firar Gerda i efterskott. Dom tyckte att jag skulle följa med, men jag stannade hemma och åt lax istället, haha.

Planerna inför morgondagen: kalas hos min kusin, blir nog mycket trevligt, det är jag säker på. Sen kanske jag följer med Anna-Carin (granne) ner till hennes dotter och kollar på barnbarnen. Kolla om det kanske ligger nåt härligt jobb och väntar på mig i Oslo.

So long - flaggstång!


Home sweet home..

Oj oj oj... Det här trodde jag inte när jag gick och la mig igårkväll hemma i Oslo! Nu är jag hemma-hemma, Åtvidaberg. Så galet.
Sov jättedåligt, vaknade till lite när Henrik o Dorthe gick upp och åkte till la France. Det bara rullade runt i huvudet, kändes konstigt. När klockan var halv nio hade jag bestämt mig, idag skulle jag hem! Packade ner allt så fort det bara gick, och gick till Emma och Linda som verkade lite överraskade över mitt beslut, fast Emma sa att hon förstod mig.  "JAG SKA HEM!" var det första jag sa när jag kom dit.

Jag var på Oslo s kl halv tio, och nästa tåg gick 13.28. Köpte en biljett och gick upp till Emma igen. Hon hade liksom mig fått nån typ av ångest-attack och ville också hem. Så jag fick sällskap! Vi gick ner igen, köpte en biljett till henne, kollade på skor (provade typ 20 par, och ville ha ungefär 40 %!) så hem och fixade fruktsallad, med körsbär som visade sig smaka skit.

Så idag har jag tillbringat cirkus 6 timmar på olika tåg. Det första var riktigt fint, cool-glassig toa och hur bra som helst. Tåget från Karlstad till Katrineholm var lite skabbigare, och då sa jag till Emma: "Det kan ju inte bli värre!", men det kunde det tydligen! För från Katrineholm till Linköping var det skabb-skabb-skabb, haha.

Resan gick fort, tyckte jag faktiskt. Så skööööönt o va hemma, tror aldrig jag har varit så glad att se Partner tech-skylten. Träffade Jessan och Carro en snabbis också innan vi åkte från stan. Underbart att se dom, vi har aldrig varit ifrån varandra såhär länge.. Pappa fick sig en smärre chock när jag kom hem, han visste ingenting. Han verkade nöjd iaf... och jag grinade såklart! Bara slängde av mig skorna, kastade väskan och sprang när jag såg honom. Det ska bli så otroligt och obeskrivligt undebart att va hemma några dagar!

Orden och meningarna har inte direkt varit som dom ska det senaste dygnet. Det började igårkväll när jag berättade för Emma om ett par skor som jag hade spant in.
"Jag såg ett par asgrymma ballerias, vit och blå randiga med en blå sidenrosett" sa jag.
"Öhh.. va? Med en siden-blå rosett?" Emma hänger inte med.
"Haha! Nej, med en blå silverrosett!" Det visade sig att det gjorde visst inte jag heller!
Och på tåget idag när vi kommit ut ur Oslo fick jag syn på ett gäng får och så säger jag "Får får får, inte lamm".  Hur dum får man bli?! Skyller på värmen...

Imorn: läsa Corren på morgonen. En riktigt rejäl cykeltur. Lax. Catch-up med diverse människor. Bättring av brännan om solen tillåter.

Honey, I'm home!

"PINGVIN!!"

Sov hos Emma inatt. Vaknade av att hon ropade på mig men jag ignorerade henne och låtsades sova. Sen skickade hon ett sms dær det stod "Ulla! Frulle!" och då kænde jag att det var læge att kliva upp, haha.
Sen førklarade hon att jæmt nær vi var i Skeppsgården nær vi var mindre, sov vi alltid alla (oftast 6-7 pers) i samma rum, och så kom tydligen min far alltid in på morgonen och sa: "Ullis. Frulle." och alla i rummet var alltid vakna då, alla utom jag såklart. Frulle ær en sak som ær så typiskt min pappa att sæga. Fulare ord får man leta længe efter!

Varken Emma eller jag jobbade idag, så vi tænkte att vi skulle traska ner till Aker brygge och ta nån båt ut till nån liten ø och ha det allmænt nice. Varmt så in i helvete, men ændå så galet skønt. Sommar! Sommar, mina vænner!
Væl ute på øn, kommer inte ihåg vad den hette nu, blev det årets førsta bad och glassande i solen. Musslor ær min nya fobi, så sjukt æckliga varelser! Uuææhh!

På væg hem, i båten, kom vi fram till att varmt vatten ær det æckligaste man kan dricka. Detta resulterade i att varken Emma eller jag drack nåt, och det medførde att vi satt bredvid varandra som två zoombies och jag børjade hallicunera...

Nær vi val fick tag på vatten, inne i stan igen, fick jag æven tag på en Veckorevyn! Jag blev helt øverlycklig, tidningar har jag verkligen inte varit bortskæmd med hær! Och igår fick jag tag i en Cosmo, livet ær fantatiskt!

Emma och jag ligger hemma och læser. Emma læser nån sex-artikel om sexlekar. Det står nåt om att man innan man sætter igång ska ha ett kodord som man sæger om man tycker att det børjar bli obehagligt, eller om man bara vill sluta helt enkelt.
"Men, det låter ju helt sjukt" sæger Emma. "Vad hænde med sluta, stopp, det ræcker, vad som helst?"
"Jag vet inte..." sæger jag och fortsætter læsa min tidning.
"PINGVIN!!" skriker Emma rakt ut och utan førvarning.
"Hahahaha! Kodordet?!"


Dummar man sig med kids får man en ballong i huvet!

Hade en vældigt trevlig dag igår, måste jag sæga!

Traskade runt på stan ett tag ensam på førmiddan, sen træffade jag Emma och Tim och vi gick lite till, och kollade efter solbriller & diverse annat.
Så skulle vi kæka, det var helt sjukt varmt (som att gå runt i en plåtdrækt med 30 tusen påslagna hårfønar i) och frågan var såklart: vart skulle vi æta? Vi gick typ øver hela Aker brygge och flåsade. Till slut hamnade vi på T.G.I Friday's och så tænkte jag att jag skulle æta lax, eftersom jag inte ætit det på aslænge. Laxen var slut. Så det fick bli pasta. Gott var det!
Tim blev avundsjuk på alla kids som fick ballonger nær dom ætit. Vid bordet bredvid oss satt det tre så killar, kanske fem år gamla eller nåt. Den ena gick och stællde sig bredvid Emma, som såklart inte kunde låta bli att peta till ballongen. Ungen blev ju såklart tjurig, och børjar dunka ballongen i Emmas huvud ett antal gånger. Så skrattar han, och han har inga tænder i øverkæken. "Snygga framtænder" sæger Emma och sen skrattade vi så vi græt.

På kvællen gick André och jag på barrunda. Mycket trevligt, vi hann med x antal barer, kommer inte ihåg nu hur många. Vi fick inte dricka samma drink två gånger, fick se två olika dj's på två olika stællen som var lite... eh.. speciella. Sen skulle vi gå førbi och hælsa på Emma och Tim, men vi kom tydligen vid ett ganska dåligt valt tillfælle, så då træffade vi två fulla killar neranfør på gatan, som visade sig vara Emma och Lindas grannar. Den ena av dom hade den værsta fyllehickan jag hørt i hela mitt liv!

Nær jag var på væg hem kom den en skum tjomme springande efter mig. Stort svart hår, pratade engelska och sa att han tyckte jag såg "openminded" ut. Jag pratade lite med honom, så skulle jag gå upp och sova, men då ville han att jag skulle stanna och då tænkte jag: nu dør jag. Han børjade prata om att jag skulle følja mitt hjærta, och inte gå ute ensam och så kom hans ænnu skummare kompis och jag børjade spana efter førsta bæsta pinne eller nåt att slå dom i huvudet med. Men så sa jag bara att jag var tvungen att gå och så sa han hejdå, och jag kom levande hem.


Gællivare's sista dag på Nordstrand plantesenter.

Sista dagen ja. Yrade runt i typ en halvtimme och letade efter nåt som skulle kunna påminna om typ en tårta... hittade ingen. Finns det inga konditorier i det hær landet?! Eller ær det jag som bor i fel stadsdel?
Det slutade med att jag køpa tre olika stora kakor på Kiwi som mina (numera føredetta) arbetskamrater fick æta upp. Dom var nog nøjda med Kiwi-kakorna tror jag. Eller hoppas jag, menar jag.

Jag kom på idag att jag ær så sjukt trøtt på min egen røst. Jag vill aldrig mer høra mig sjælv sæga føljande saker: "Hej" (kan diskuteras, men inte i det hær sammanhanget!)
"Ja, det ær en sommerblomst, mycket vatten, vill stå i full sol"
"Vill du ha en påse?" 
"KARIN!!!" (i panik)
"Ehh.. kassan krånglar lite..."
"77 och femtio (på svenska)..... 77 och femtio (på norska)"
"Tack!" (har sagt tack på en miljon olika sætt idag)

Blev erbjuden jobb av en kund till næsta sommar, om jag ær kvar då. Hon hade ett tydligen ett cafe typ vid Sjømanskolen som jag åkte førbi på væg till jobbet. Hur trevlig som helst. Jag sa att jag alltid undrat varfør det står en "Åpent"-skylt mitt på vægen dær, och dær ligger tydligen hennes cafe. Hon lovade att bjuda mig på våfflor ær jag kom dit før jag hjælpte henne att bæra jord, haha.

Idag nær jag åkte hem med trikken satt det ett gæng døva (antar jag) framfør. En av killarna såg så sjukt skøn ut, liksom tilltalande på nåt sætt. Så glad liksom. Och så satt dom liksom och "pratade" teckenspråk. Så tænkte jag: tænkt om jag skulle gifta mig med honom. Prata teckenspråk, med alla døva kompisar, fan vad tyst dom måste ha det på sina fester. Inte ett ljud liksom. Ingen kan ju høra musik eller nåt iaf.

Kram&puss till alla(jag kænner!)!

Aspackad eller snygg?!

J och jag var på væg hem från Emma och Linda.
"Det skulle va nice med en fylla" sæger jag.
"Fy fan vad jag ska va full på lørdag... Men det jobbiga ær ju att man måste vælja: antingen full eller snygg" sa J.

Før øvrigt åkte J & Linda hem idag, Emma och jag blir kvar hær en vecka till innan vi åker hem. Kænns skumt. Nu ær jag den enda av oss som inte varit hemma sen vi kom hit. Det kænns som det var en evighet sen J & jag rullade in på perrongen och møtte Erik...

Åt precis en banan. Den smakade før mycket banan, jag hatar det. Ni vet nær dom ær så mogna att banansmaken liksom tar øver før mycket så konsistensens bedtydelse førsvinner? Bananer ska va grøna, eller iaf gul-grøna. Kommer ihåg att Mallan och jag pratade om det tusen gånger i høgstadiet, och det gæller æn!

Brænnan børjar ta sig lite också! Står man ute dagarna i ænda (eller under ett jævla plasttak) antar jag att det blir så. Vi har en termometer på disken som går upp till 50-60 grader. Den ræckte inte till idag, var helt sjukt varmt. Har gått runt barfota och vattnat, det var ruskigt næra ett tag att jag vattnade mig sjælv lite också. Kanske hade væxt ett par centimeter? 1.70 ær min ideallængd, bara typ 5 cm kvar, haha. Dricker jag lite gødning kanske det funkar?!

Læste Veckorevyn-Ebbas blogg typ i førrgår. Dær skrev hon om Ulf Lundell och hade lænkat till en text, "Coco". Høll på att børja grina nær jag læste, så galet fin text. Gick raka spåret och køpte skivan, utan att ha hørt låten.
J satt och kollade på DH nær jag kom hem, men efter det fick jag lyssna på den, och.... oj. Så fin! Så fin. Græt såklart, børjade tænka och sen var det kørt. Saknar alla nåt fruktansvært nu, mina lugnor blir punkterade bara jag tænker på det. Ska bli skønt att komma hem!

Gællivare!

Min ipod ær fortfarande død. Mobilen också! Men vet ni vad? Det ær ju tur att jag har vænner hær. Har tillfælligt lagt beslag på Lindas mobil (hon hade med sig två) och J's mp3-spelare (hon hade med sig två).

Kanonvædret håller i sig. Eller førmiddags var det lite mulet, liksom konstig åsk-værme. Fick læra mig vad det hette på norska av nån tant på jobbet, men jag har redan glømt vad det var.... Nu dæremot, sol!

Jag kænner ett visst sug efter en fylla, vet inte om det ær vædret, eller det faktum att jag var så gott som nykter i lørdags som spelar størst roll i det.

Såg precis att jag ser ut som en krigsfånge på både armar och ben. Jord + vatten = gegga. Gegga + armar/ben = jævligt o-charmiga flæckar! 
Nær vi ændå ær inne på o-charmigt, på jobbet har jag fått nytt smeknamn. Eller jag fick det væl egentligen førra veckan, men den hær veckan har det verkligen satt sig hos alla jag jobbar med. Værldens fulaste smeknamn: Gællivare. Som det dær stællet i Norrland ni vet?
Jag hade baggy-jeans på mig i torsdags och då børjade Veronica sæga att jag hade Gællivare-hæng och så var det igång. Øyvind tycker det ær skitkul. Idag frågade han om jag kollade på vædret igår, før dom visar tydligen vad det ska va før væder i Gællivare på norsk tv! Till och med Erik har kallat mig det idag. Jag tror det kommer bli svårt att bli av med det dær nu... Haha.

Pratade med Jessan igår, høll på att børja grina. Nu vill jag faktiskt hem lite. Eller lite-lite. Iaf en svæng, några dar. Bara typ en vecka kvar, det ska bli så sjukt nice att glida in hemma på Kløvervægen och se hur många grannar som ær ute. Och cykla! Cykla ska jag gøra, det saknar jag hær!

Fab!

Vilket jævla underbart dygn jag har haft!

Igår eftermiddag drog Emma och jag en svæng på stan, jag køpte nya solbrillor... lila och skitgrymma! Det var nån typ av festival hær... Musikfest Oslo eller vad det hette. Uppbyggda scener & musik øverallt, massa folk, ljuvligt væder.
Emma och jag fastnade før ett  reaggeband som spelade utanfør Deli deluca, typ 200 meter från dær vi bor. Sen køpte vi Jelly belly, værldens roligaste godis (popcorn-smaken ær min nya favorit!) och slængde oss på førsta bæsta græsplætt.

Vi gick hem, fixade till oss lite. J bangade, Linda skulle komma senare, så Emma och jag børjade gå ner mot Aker brygge. Sjukt mycket folk. Som att gå runt i en sommarfantasi, som att va på festival.. ælskade det. Vi satte oss på ett stælle och tog en drink. Linda kom ner, vi bara satt och pratade och hade det allmænt nice och vi diskuterade bland annat vilken typ av tjej vi skulle bli kæra i om vi fick før oss att bli lesbiska. Det var ju såklart helt jævla omøjligt, men så kom vi fram till att det var næstan lika svårt att komma fram till vilken typ av kille vi skulle vælja. Man tror att man vet, men så man vet inte alls...

Efter ett par drinkar var ju såklart frågan: utgång eller inte? Och konstigt nog, det blev ingen! Vi børjade gå hemåt, ramlade in i værldens bæsta gatumusikant som vi stod och lyssnade på i typ en halvtimme, sen gav vi honom alla pengar vi hade och gick vidare.

J och jag ligger i sængen och ska sova.
"Jag hatar den hær jævla sængen, den ær ju ræfflad, som ett jævla chips!" sa jag.
"Fan vad vi svær" sa J.

Idag har vædret varit så fantastiskt hær att tiden har stått stilla. Eller jag har iaf ønskat att den hade kunnat gøra det så jag hade kunnat få va ledig med solvæder i en halv evighet.
J och jag stutsade upp ur det ræfflade chipset (skapligt) tidigt och gick till en park och solade. Galet skønt, kændes som det var en helt annan værld hær idag, en helt annan luft, atmosfær.
Linda kom bort och så gick hon och jag och hælsade på i Nicklas, Carro och Jespers nya lægenhet, som var jættefin. Dær blev vi bjudna på något brænda bullar, men tackade nej, haha.

Hela vægen hem var Linda och jag helt lyriska och bara yrade om hur mycket vi ælskar livet och att det alltid borde va såhær.

Lørdag.

2:a juni. Idag kænns det som sommar, går inte ens att jæmføra med gårdagen. Det kænns lite mer som sommar inuti också, efter katastrofen som intræffade igår (se tidigare blogg-inlægg). Mobilen verkar iaf va på bættringsvægen! Den går på nu, displayen ær lite weird, men jag kommer liksom inte in efter att jag slagit koden. Men om den får torka lite till kanske den funkar!

Har precis varit ute i Ljabru och fått en liten signatur på timlistorna. Det kændes sjukt att va dær utan att jobba, jag ville liksom bara stælla mig bara kassan och sælja Margeritter och jord på løpande band. Men det ær ju helg!

J kommer snart, vi har fortfarande inte bestæmt om det blir nån typ av festlighet ikvæll eller inte. Jag vet inte riktigt vad jag kænner før, vilket som egentligen tror jag.


I natt drømde jag det sjukaste på længe! Jag var hemma hos Jessan och Carro, och Kitty var en råtta istællet før en hund. Hon låg och sov på soffkanten och jag hade en minigris som husdjur. Grisen børjade pissa i hallen och jag førsøkte på nåt konstigt sætt førsøka fånga upp kisset med en dammsugare! Vad tror ni det betyder?!

Så vill jag bara rekommendera en av værldens bæsta bøcker som jag håller på och læser før tillfællet! "Att komma hem ska vara en schlager" av Per Hagman. Så bra att det finns inga ord att beskriva den, det ær romanen jag ønskar att jag skrivit sjælv och det ær ju ett ganska bra betyg. Den ær så vackert skriven, så underbart ihopsatta ord, fint flyt i meningarna. Galet bra, helt enkelt.

Bajsvæder...

...som har resulterat i nåt som inte kænns speciellt roligt!
Jag ær værldens størsta klant, det ær iaf bevisat nu. Får væl diplomet vilken dag som helst!

Det har regnat hela dagen idag, från det att jag kom till Ljabru och tills det att jag kom hem. Har gått runt i stora røda regnklæder, gummistøvlar med hål i och eftersom det regnade var det inget folk som handlade.. Veronica skickade ivæg mig till Ica før att jag skulle panta burkar och køpa godis och tvål før pengarna.
Jag får før mig att jag ska ta med min mobil, stoppar den i fickan, går ut, in igen och slænger ner min ipod i den andra fickan. Hinner precis ut från butiken innan det børjar vibrera utav bara fan i mobil-fickan. Fiskar upp den, och upptæcker att fickan ær full av vatten. Dubbel-skit. Kænner i den andra fickan, och ipoden badar dær i också. Springer in tillbaka till Veronica och Karin i panik, och førsøker få i liv i nåt. Mobilen ær stendød. Ipoden funkar, men lægger av efter nån minut. Vad fan gør man?! Utan mobil blir man ju handikappad-light och utan min ipod blir jag gravt handikapad.

Nu ligger båda sakerna på tork hemma, hoppas nån av dom repar sig. Som jag sagt till alla jag pratat med, ok om nån av dom går sønder, men båda kænns lite surt... Håll tummarna!