Söndag igen då!

Var försvann den här dagen?

I lördags jobbade Carro och jag på Store. Mycket kul och extremt mycket folk och rörigt som bara den. Jag blev jätteglad när jag fick se min gamla diabetessköterska Iris. Hade inte sett henne på säkert 12 år.
"Dig känner jag igen!" sa jag. Hon såg oförstående ut. "Du känner kanske inte igen mig?"
Så skrattade jag och då sa hon att hon kände igen mig, haha!

Efter jobbet gick jag hem till Jess där hon och Emma huserade. På väg till Carro gick vi igenom hela stan på jakt efter strumpbyxor till Jessan. Vi hittade inga men Matilda fixade så hon fick ett par sen!
Vidare ner till Carro, där vi pimplade vin och pratade kroppsfixering.
Så ringde Johan till Carro och ville prata med mig.
"Jag ringde dig nyss, men det var nån utländsk gubbe som svarade!" och jag bara what?!

Det visade sig att jag glömt telefonen utanför en kiosk under vår strumpbyx-jakt, haha! Gubben sa att jag kunde hämta den dagen efter. Men han sa till Jessan dagen efter (det var hon som hämtade den idag) att han inte hade kunnat sova på hela natten för det bara ringde i min lur hela tiden, haha! Varför i helvete tog han med sig den hem liksom?! Kunde den inte fått vara kvar i kiosken tills dagen efter? Och grejen är att han svarade varje gång det ringde också, hahaha!

Johan kom till Carro sen med två kompisar.

Vi gick till Strandgatan. Nära från Carro och helt ok ju. Väldigt stor lokal, måste ju gå in hur mycket folk som helst!
Emma och jag stegade vidare till Platens sen.
"Två jävligt starka drinkar tack!" kommer jag ihåg att jag beställde. Emma träffade en klasskompis så vi hängde lite med honom. Eller rättare sagt så fick jag mest prata med hans utländska kompis, så det blev engelska för hela slanten.

Pallade inte att stå i kö så jag gick ut utan min jacka, som Emma skulle ta hand om. Minglade runt lite när jag kom upp.
"Vilka gröna strumpbyxor du har!" sa nån kille till mig.
"Dom är inte gröna, dom är turkosa!" sa jag.
Två killar var det och jag stod och pratade lite med dom. En av dom kände tydligen igen mig väldigt mycket och var hundra procent säker på att vi träffats nån gång.
"Det har vi inte, tro mig!" sa jag. Men han gav sig inte.
"Jag är säker på att vi har hånglat också!!" fortsatte han.
Hahaha, nej det hade vi inte.

Hittade aldrig Emma så jag gick hem utan jacka. Sjukt kallt. Somnade som en gris och märkte inte ens att Emma kom hem nån gång. Idag vaknade jag med nackspärr och fick höra konstiga nyheter.
Jobbade två timmar på Store.

Full i kastrull...

.... som Johan skrev till mig igår! Nu kör vi!!

Puss&trevlig helg!

Sthlm tur&retur... med elchocker, flams och oxkinder.

Carro och jag satt för ungefär två dygn sen och drack glögg, åt ölkorv och struntade fullständigt i att man kanske borde äta normal mat (?).

Igårmorse tog vi pappas bil mot huvudstaden. Dagges gps skulle hjälpa hos hitta vägen till Karolinska. Jomenvisst. Den yrade ju bara!

Vi kom konstigt nog fram två timmar för tidigt trots diverse felkörningar. (Då hade vi också enligt tradition stannat och ätit äggmackor och druckit o'boy, som vi alltid gör när vi är på roadtrip!)

Britten (roligt namn eller hur?!) meddelade att hon skulle komma och hämta mig lite tidigare. Så typ en timme innan vi skulle ha börjat kom vi igång.

Hon började fråga mig en massa frågor.
"Är du höger- eller vänsterhänt?" Jag svarade såklart höger. Och sparkar med höger fot, vinkar med höger hand, skriver med densamma och så vidare.
"Om du ska blinka, höger eller vänster öga?" frågade Britten.
"Öhh.. båda?" frågade jag.

Efter alla frågor satte hon på mig en sån där grej för EKG:et på hjärnan.
Det kändes ungefär som att hon satt mig i elektriska stolen. Hon spände på mig en massa sladdar över hela skallen, på näsan, kinderna, under ögonen, på handlederna.
Jag bara skrattade.

Hon förklarade att jag skulle blunda och slappna av, titta när hon sa till och blunda när hon sa det.
"Öppna ögonen.................. och bluuuunda." sa hon med typ två minuters mellanrum. Jag höll på att börja fnissa för det lät så kul. Men jag tänkte att hon sitter ju och kollar på min hjärnverksamhet så det kanske är bäst att skärpa till sig.

Sen skulle jag lyssna på ljud. Höga toner och låga toner. Hur lätt som helst ju. Blunda och trycka på knappar (fortfarande med sladdar klippt överallt).

Vi gick vidare till nästa rum där jag fick sitta med fötterna mellan en massa varma kuddar i några minuter.
"Har ni hängt gardinerna upp och ner?" frågade jag. För det var hundar på gardinerna och dom hängde upp och ner.
"Eh... ja jag vet!" skrattade Britten. "Jag ska fixa det där när du gått!"

Så fortsatte dom elektriska försöken på mig. Britten skickade el-stötar genom mina ben så hela vaderna och fötter flög. Hon ritade på mig och sa "Jättebra!" hela tiden (tack gode gud för det!). Det bara smällde i benen och kittlades som fan (ni som känner mig vet hur kittlig jag är... speciellt på fötterna!).

Det sista testet gick ut på att jag skulle trycka till på en sak när jag kände antingen värme eller kyla på fötterna/benen.

Tackade och bockade när jag var klar. Träffade Carro och vi åkte till stan och parkerade. Jag ringde Linus som tyvärr jobbade, men vi bestämde att vi skulle gå och käka på Rolf kök, där han jobbar.

Köpte en jacka typ det första jag gjorde, en lila asgrym på Oasis (bodde typ i den affären i Oslo). Blev extremt sugen på en paljettmössa, men glömde bort det sen. Blev såklart ett par skor också, nästan gratis, men hur snygga som helst. En skiva också. Anna Ternheim. (Hittade för övrigt också min älskade MIA-skiva i bilen. Och en Håkan Hellström och en Winnerbäck som  jag letat efter. Men mest MIA, sen har jag nog letat efter seriöst i ett och ett halvt år!)
Carro köpte en klänning, ett par skor och nåt mer tror jag?

Vi kände oss klara ganska snart på stan och åkte vidare till Rolfs kök. Grymt ställe! Så jävla mysigt och det var såklart fantastiskt som vanligt att se Linus.
Vi satt i baren så vi såg köket och allt. Käkade musslor (inte riktigt min favorit, men tydligen Carros!) och sniglar och bröd först. Sen oxkind med potatispuré och rödvinsås eller nåt åt det hållet. Fan vad gott det var.
Det var nästan tomt därinne när vi kom, men när vi gick var det fullt!

Hemvägen var helstörd. Vi hade allsång i bilen och fick in värsta bästa radiokanalen som spelade Katrina and the waves och en massa bra.
Vi började köra en massa tokiga ljud och skrattade tills vi fick magknip.
Tusen tack gumman för en mycket lyckad dag och kväll...
...som avslutades på Magnolia med en kopp grönt te. Efter det raka spåret hem till Jess, vi pratade säkert en timme och bara flamsade innan vi slocknade.

Idag är jag superglad. Fick ett sms av Linus som piggade upp mig extremt och ett meddelande på facebook från min vän Omi, eller elefantmannen kanske jag ska skriva. Tack!

Ikväll har jag käkat tacos med pappa, Susanne och Karlas pappa Håkan, som nu sover på vår soffa, haha!

Och gissa vad som händer tomorrow? JAG SKA UT!!!! Tjoho!! Äntligen! Typ tre veckors vit period, tre veckors sprit-torka, tre veckors hemmasittande är över.
Ge mig alkohol, bra musik eller ett telefonsamtal och jag är nöjd.

Over and out!

Happy birthday darling!


Idag fyller min kära Veronica 22 år! Oturligt nog bor hon i Oslo och jag är i Svedala så vi kan tyvärr inte fira tillsammans! Men jag hoppas hon får världens bästa födelsedag och presenter i överflöd.




Same dress... just 39 years later.

Hittade min mammas konfirmationklänning i en garderob här hemma. Så sjukt snygg! Min konfirmationsklänning var ful som stryk, tunt tyg och liksom "räfflad" och genomskinlig. Kommer ihåg att jag köpte den typ i panik, haha!


1969.

2008.

Och som en tillfällighet så lyssnar jag på musik från 1964, Supremes "Come see about me".. helt amazing! Har blivit helt insnöad på Supremes!

24:e nov...

... en månad kvar till julafton. Overkligt. Några timmar kvar tills jag får lön... nice!

Fick (efter lite tjat!) med mig fröken Kitty från Linköping och hem till Åtvidaberg! Hurra! Är ledig imorn så då ska vi promenera och flanera och ta det piano och ha det bra.


Jag var ju som sagt hos komvux-snubben idag. Mycket trevlig karl, det där.
Ska söka lite kurser i vår tänkte jag. Matte B (fy helvete, kan nån rädda mig tack?) mest för att ha gjort det. Retorik - ska bli extremt kul! Och personlig försäljning/kommunikation.
Var det nån mer? Jag tror inte det.

Nu är jag fruktansvärt trött och ska ut med Kittan en sväng!

So long - flaggstång!

Apelsinträdet har fått fnatt!


Ber så hemskt mycket om ursäkt för en rätt kass bild, tagen med mobilen eftersom min kamera kastat in handduken...
Men titta på det! Helt galet, det blommar!! Blommorna luktar så jävla gott! Blir på toppenhumör varje gång jag går in i vår "tvättstuga", min garderob eller whatever jag ska kalla det.
Åh, jag vill ha sommar. Nu snöar det. Hmm.

Snart far jag till stan, Store 14-18 idag. Sen hem.

Skitväder!!

Var  för övrigt hos komvux-snubben idag, blir rapport senare.

Puss!

Karla&Ulla 4-ever and ever.

Lyssnar på The Cure, målar naglarna i en fruktansvärd orange färg (den heter Playtime, det är det enda roliga med den kan jag lova!) och har precis fått reda på att Nicklas äntligen fått en egen lägenhet i Jönköping! Här ska våldgästas!

För övrigt så har min kära vän världens bästa Karlsson skrivit så fint om mig i sin
blogg!


Här är Karla och jag när vi skulle på maskerad. Jag har aldrig sett så slampig ut i hela mitt lvi (hoppas jag!?) har och ganska beundransvärd bränna för att vara jag. Kom hem från Mallis typ nån månad innan. Snälla försök bortse från mig, vet inte riktigt vad jag gör.

Jag älskar dig också!
"When the night has come, and the land is dark and the moon is the only light we'll see.."

Sweet.



PNAU "Baby"

Mitt blivande kiddo.

Jag gråter inte bara för elände. Skrattar så jag gråter också.

Jess, Emma och jag skulle sova. Emma borstade tänderna.
Jessan och jag låg i sängen och yrade. Emma hade mobbat mig större delen av kvällen för att jag gått runt halvt dubbelvikt som en kärring för jag hade så ont i magen.

"Du kanske är med barn" sa Emma.
"Jomenvisst! Det är alkohol-barnet som är på väg." fortsatte jag.
Jess bara skrattade och undrade om det var Åkesson som varit i farten (jag brukar dricka ett vin som heter Åkesson).
"Barnet ska heta Baileys Tequila Åkesson!" sa jag. "Bara vin och sprit. Vänta bara! Imorn när vi vaknar kommer det ligga en skrikande Baileysflaska-unge här i sängen!".


Ego.

Det var riktigt länge sen jag kände mig så förkrossad som jag gör nu. 

Så kallt när jag gick från bussen ikväll, och jag kände mig ännu kallare inuti. Grinade hela vägen hem, kände mig tom.

Det är som att världen rasar samman för mig. Att människor och platser jag alltid kunnat luta mig mot blåser sönder.
Och jag känner mig ännu dummare för jag gråter mest för min egen skull. Att jag blir sjukt egoistisk mitt i allt och tänker på hur det här kommer påverka mig och mitt liv, snarare än andras. Förlåt.

Stod och hackade igår och lyssnade. Det var som att jag hackade sönder mitt eget bultade hjärta istället för en paprika medan jag lyssnade på nåt jag hoppats jag aldrig skulle behöva höra. Tårarna rann och jag stod åt ett annat håll så ingen såg. Som att jag inte ville att dom skulle se att det tar så hårt på mig. Att jag kryper ihop till en liten boll, somnar och vill vakna att att allt ska va som det alltid har varit.

Jag sover inte bra alls. Jag är inte hungrig. Känslomässigt känner jag mig som en femåring.

Nu vill jag bara att allt ska bli bra. För det kommer aldrig mer bli som det var.

God morgon!



Hej hej hej!
Säger god morgon med världens bästa bild, alla jävla kategorier!

Store 10-18.
Idol-häng med Jess och Emma (tror Carro jobbar kväll?).

Dagens aktiviteter.

1. Ringt komvux-snubben. Vi har date på måndag.
2. Baljat i mig ungefär tre liter te. (Köpte även nytt, Grönt Södermalm... gott!)
3. Sett Lost in translation som jag köpte för några veckor sen. Shit, den är riktigt grym alltså!
4. Var hos Monica och köpte gravljus och cyklade till kyrkogården och tände i mörkret.
5. Pratat med Liza i 45 min. Saknar henne nåt fruktansvärt, snart kommer hon hem, tack gode gud!

Det står Ulla över hela skiten!


Måste ha varit meningen att min svarta variant skulle försvinna! Den finns ju i rosa! 4000.- och den är min. Eller din. Men helst min.

Klockren!


"Du är minsann en riktig sprall-höna!"

... fick jag höra på jobbet igår av en 90-årig tant. Sprall-höna?! Hur ska man tolka det? Har aldrig hört det uttrycket förut.

Vill ni se en ful sko?
Varsågod.

Fy helvete, visst är den vedervärdig? Så sjukt konstig.

Om nån vill se mig, behöver ha tag på mig eller nåt åt det hållet, så är jag på Store idag 10-18.

Ha en bra dag... puss!

Snart snart snart!!!



Min underbara norska favorit Kine kommer hit på nyår!! Längtar ihjäl mig! Kommer bli helt fantastiskt på alla sätt.
Saknar dig...

I adore you.


Oj.

Var försvann den här dagen? Ledig har jag varit iaf. Städat, tvättat, druckit te, käkat pistagenötter, mörk choklad och apelsiner.
Och bläddrat igenom nästan alla Elle-tidningar jag äger, har hållit på i flera flera timmar och är fortfarande inte klar. Jag älskar älskar älskar Elle. Och tidningar överhuvudtaget! Den äldsta jag hittade idag var från Februari 2004. Det är ett tag sen. Kan bara inte slänga dom!
Att läsa Elle får mig alltid att vilja förändras. Som jag skrev till J på msn:

Ulla säger:

Åh jag känner för att omprogrammera mitt liv lite.

Ulla säger:

Bli lite bättre liksom.

Johanna säger:

hjærtat du ær redan så bra som man kan bli !

Ulla säger:

Åh vad du är gullig gumman! Tack så mycket!

Johanna säger:

det ær ju sant!

Vad har jag gjort för att förtjäna alla mina fina vänner?!


Folke Arström for president! (om han fortfarande lever?)


Är inte det här det snyggaste ni har sett? Sprang på dom på Duka när jag var inne för jag inte hade nåt att göra när jag väntade på bussen.
995.- för 12 stycken, alltså fyra av varje. Värt det? Man måste ju ha några också liksom. Tror fan det skulle va värt det!
Pappa, jag vill ha dom här i julklapp... tack så mycket!

Sen finns dom ju utan det svarta också.

Inte riktigt lika coola va? Lite billigare var dom visst också.

Och på tal om far så ringde han nyss. Satt och käkade på nån restaurang i Tyskland med Susanne och hennes mor och bror. Lät som han hade druckit några öl alltså, haha.

Stolplyckan imorn 7-13. Därefter ska jag träffa min kära Caroline och så ska jag ringa Liza!!

Puss&kram&godnatt.

Världens bästa Caroline Bergström.

carro säger:

kom in ulla

carro säger:

saknar dig

carro säger:

ingen rolig lördag utan ulla

Nu är hon i stan och jag i Åtvid. Vi gör oss mycket bättre på samma ställe!


Its all I need, and knew.


Om ni inte redan visste det: jag har dålig karaktär!

Blev en runda till Platå igår, fast jag inte skulle. Fast jag inte skulle dricka. Jag hade väldigt trevligt med Carro, Ronja, Emilie och Matilda. Men nu är jag så nära avliden man kan komma och fortfarande leva. Trött. Jobbar ikväll 16-21, lördag 7-16, söndag 7-13.

Jag hoppas inte Olivia frågar om jag kan jobba på måndag, känns som jag måste va ledig. Sova och andas. Nu har jag jobbat en och en halv vecka i streck, och det är jag inte van vid. Igår jobbade jag både på Stolplyckan och Store. Det var iofs kul mer än tråkigt, mycket folk.

Här kommer en fruktansvärt bra låt.

 

Och vet ni? Igår spelade Markus Krunegård på Platens. Det visste jag för Veronica, Store-praktikanten skulle dit och se honom.
Så rätt vad det är tittar jag bort mot baren på Platå, och vem står där?! Jo det gör han.
Tror inte det var många som kände igen honom kan jag säga! Han såg ut som en student, haha! Försökte förklara för Carro vem det var, men det var inte så lätt.

Lite tröttare idag...

.. än i tisdags när jag var uppe lika tidigt.

Kan bero på att det var kalabalitiskt mycket folk på Store igår. Sålde för sjuka mängder pengar eftersom rean dragit igång och nu vet alla att vi kommer stänga. Vid nyår. Känns konstigt. Men Fredrica tycker det är skönt och då är jag glad för hennes skull.

Och vet ni? Idag jobbar jag bara tre timmar på Stolplyckan! Tjoho! Så underbart. Får gå hem efter första passet. Ska käka frukost med Carro efter, och sen tänkte jag åka hem en sväng och så in igen och fika med Ronja.

Pappa och Susanne lämnar mig ensam hemma i helgen. Dom ska till Tyskland, till nåt ställe som börjar på W, mer kommer jag inte ihåg.

Adjö, so long!

Nån slags hyllning till den knäppaste människa jag nånsin träffat!


Omi.

Jag vet inte om ni såg det på tv ikväll? Charterfeber på trean. Kolla reprisen annars.

Började grina såfort jag fick se honom på tv.
Det här är en person jag bott med i en och en halv månad. Vi har haft så jävla roligt ihop. Jag har skrattat åt och med honom så tårar runnit. Vi har precis samma sjuka humor. Slogs dagligen, och det var alltid jag som fick blåmärken, för han har mer muskler än hela Sverige tillsammans (han försökte alltid få mig att pussa hans arm-muskler, men jag vägrade alltid, jag tycker inte om muskler, haha!).

Han låg alltid alltid på min säng när jag kom hem. Jämt. Kan ha berott på att hans säng hade världens äckligaste rosa siden-överkast.

Kommer ihåg en dag när jag satt och pratade med Jossan. Omi hade varit på efterfest hos dom och då hade han sagt såhär:
"Fan, om nån rör Ulla! Jag slår ihjäl dom!"

Så olika som vi är alltså, mer olika kan man ta mig fan inte bli. Men vi kom ändå alltid så bra överens och hade så kul klippt hela tiden! Vi blev kompisar direkt när vi flyttade ihop efter barskolan och vänskapen höll i sig hela tiden och blev bara bättre. Nu hörs vi typ aldrig, men saknar honom, oh yes, det gör jag. Verkligen!

Jag tycker det är jobbigt hur vissa människor spelar typ en huvudroll i ens liv en period för att sen typ försvinna. Fast jag vet ju hur det skulle va om jag träffade honom nu. Som förra året på reunion, jag grabbade tag i mig och slängde ner mig på golvet. Då kändes det som att vi aldrig varit ifrån varandra. Jag är övertygad om att det skulle kännas likadant idag om vi träffades.

Här kommer några härliga Omi-bilder.

Jag hörde honom skrika från toan (som för övrigt hade en nästintill genomskinlig dörr!): "BULLIS!!!". Jag gick in och fick se det här. Oj, skrattade och skrattade och skrattade. En bubbelbadande muskelknutte.

Den här minen körde han alltid när han härmade mig. Undrar varför? Ser jag ut sådär?!

I Carros tröja med min hulahula-kjol på skallen.

Här har han snott min bikini! Han har ju för fan större bröst än jag.

Här försöker Omi skoja till det och hälla ketchup i mitt hår. Till höger ser vi Arild, Kine och Cissi.

Här ligger han i MIN säng! Flytta!!

Här är Omi och jag på GG min sista kväll i Magaluf i juni 2006.

Att se det här progammet idag fick mig såklart inte bara att sakna Omi, utan hela hela packet från den där jävla ön.
MISS YOU GUYS!


Bye bye Filippa?

 Var och hämtade mina fina Serholt-muggar som jag beställt på Village efter jobbet idag. Sex stycken, så jävla grymma!

Nu har jag åtta för jag hade två innan!
Mina Filippa K-muggar (får två i julklapp varje år) har fått en utmanare! Dom här beige är världens bästa dricka-te-muggar, tro mig.

Mat har jag gjort idag också. Kom ut från jobbet och bara kände "potatisgratäng!" - måste ha!
Så jag gjorde en.
Med lite skit i. Typ soltorkade tomater, oliver, vitlök, pinjenötter. Det blev inte så lite gott, kan jag meddela! Orkade inte fixa nåt kött eller nåt, så det blev bara sallad till, men det funkade fint det också.

Bildbevis!

Och vet ni! Var på bibblan igår och lånade böcker. Skrev nån gång för länge länge sen att jag ville läsa Maria Gripes "Tordyveln flyger i skymningen", som vår klassföreståndare Ann-Kristin (såg henne för några veckor sen förresten, hon hade klippt page! Eller hade hon det redan då?) läste högt för oss i mellanstadiet. Ungdomsbok ju, men så jävla bra den är. Har läst mer än halva nu och jag kommer faktiskt inte ihåg riktigt allt!

Nu kastar jag in handduken för idag. "Det är ju en dag imorn också!" som man säger om man är medelålders. Men det hoppas jag det dröjer några år tills jag är.

Imorn är jag på Store, 10-18 skulle jag tro att det blir.

Från vilket land härstammar jag egentligen?

8.5 timmars jobb på Stolpis idag.

Senad och jag gick till en gubbe och hans fru.
"Vad heter du?" frågade gubben mig för andra gången när jag satt vid deras köksbord. (Jag har varit där en gång innan, men då var gubben fruktansvärd på alla sätt och frugan stod och grät så jag tog mest hand om henne medan Petter tog hand om gubben.)
"Ulrika." svarade jag, andra gången.
"Det är ett fint namn, Ulrika." fortsatte gubben. "Fick du det namnet när du kom till Sverige?"
"Vad sa du?" frågade jag och höll på att börja skratta.
"Hette du Ulrika när du kom till Sverige? Eller du kanske är född här?"
"Ser jag så exotisk ut?! Jag kommer från Åtvidaberg."
"ÄR DU FRÅN SOCKNA?!"

Gubben kallade sin fru älskling klippt hela tiden. Lite gulligt på nåt sätt men hon måste höra det ordet trettio tusen gånger varje dag.
"Jag vet, älskling."
"Det är mitt fel, älskling."
"Ta på dig ett par strumpor, älskling! Det är kallt på golvet!"
"Älskling, sätt dig med oss och drick kaffe."
Ni förstår principen!


På eftermiddagen idag spelade jag boule inomhus med tre gubbar. En var riktigt duktig faktiskt! Fick höra att han vann typ varje gång efter. Och han har haft stroke och kan bara röra ena armen, det ni!

Ronja tycker jag borde gå och lägga mig, klockan är 18.30!

Ulla säger:

Haha!

Ulla säger:

Nej vad är det jag skriver!

Ulla säger:

Var det imorn du menade?

Ronja säger:

ne, torsdag

Ulla säger:

Haha, jag är så jävla seg i skallen!

Ulla säger:

Ja, det var det?

Ulla säger:

Hahaha!

Ulla säger:

Helt lost är jag.

Ulla säger:

På torsdag alltså, det stämmer det!

Ronja säger:

hahah...gå o lägg dej nu

Ulla säger:

Jo det kanske är dags, har varit uppe sen kvart i fem!

Ronja säger:

de verkar som om du behöver de...hahaha...nedå, skoja =)


Är den inte alldeles fantastisk?


Bette Davis.
Inte konstigt att det finns en sång om dom där ögonen! Vilken bild!

Stolplyckan idag 7-16, kommer bli segt. Fast just nu känns det helt ok, haha.
Raka spåret hem ikväll.

Dags för en ny look?


Scarlets kanske?

Eller Kates?

Gwyneth?

Hahahaha! Beyonce?

Ashley?

Eller fröken Bartons?

Fundera medan ni lyssnar på dagens bästa!

21.21... En gammal klassiker&favorit.



You might have laughed if I told you
you might have hidden the frown.
You might have succeeded in changing me
I might have been turned around.
It's easier to leave than to be left behind,
leaving was never my proud.

Hur mycket beröm förtjänar man på en dag?


Jag har så många söta arbetskompisar!

Martha hade skrivit Gull-Ullis på mitt papper idag för jag stannade kvar och jobbade för henne till 16 fast jag egentligen skulle ha slutat vid 10.

"Vem bjuder?" frågade Senad och pekade på en hög clementiner jag hade köpt.
"Jag." svarade jag.
"Du bjuder ju för fan oftare på frukt än vad våra chefer gör!" fortsatte han.

Rosette och Teresa och var kvar sist idag. Åh, dom är så gulliga! Lät mig smita lite tidigare idag för jag skulle hinna med en buss (som för övrigt inte alls gick då, så jag fick gå hem till Erik och fika med honom och Emma, och Eriks mamma och hennes lånehund Otto, som råkade spy på hallgolvet!)

Idag har jag skrattat oavbrutet på jobbet, fått så många fina leenden, kramar och komplimanger att det är pinsamt. Tack.
Lite clementiner är ingenting mot allt jag får.

Baka kaka med Karla & Ulla.






En av mina bästa bästisar, Karla och jag skulle baka kaka. Citron- och chokladpaj stod på programmet. Karla är väldigt duktig på att baka... jag är det inte.

Den här kvällen gick det mesta åt pipsvängen! Men vi hade väldigt kul, precis som vi alltid har.

Karla skvätte en massa citronsaft i ögat på mig. Vi hade kikärtor över hela golvet. Matberedaren som vi lånade av Karlas mamma (vi bakade hemma hos mig, men vår var från typ 1965, jävligt snygg och jävligt opraktisk!) vägrade fungera som den skulle.

Kakan blev hursomhelst mycket god, efter typ en halv natts bakande! Tusen tack hjärtat för hjälpen, hade aldrig fixat det själv!

All work no fun.

Blir galet mycket jobb den här veckan. Haha, eller ja om man jämför med hur jag brukar ha det. Men jag antar att man måste lära sig nångång?

Men det blir en del fun också! Bio ikväll, can't wait!

Nu måste jag trampa iväg till min kära vän bussen!

Ha en bra helg vänner!

Puss!

I've got this burning, burning, yearning feeling inside me.



Nästan världens bästa låt? Bästa videon ever hursomhelst!
Checka dansen, inte ett dugg intränat, tror dom improviserar hela skiten, haha!

News!

Jag har fått ett kusinbarn till!!! Min kusin Mia och hennes snubbe Andreas fick en dotter igår. Moa ska hon heta tror jag. Eller sist jag hörde nåt så skulle hon det iaf. Lär väl få se underverket på julafton, längtar!

Kristoffer och jag har fixat käk till pappa, Susanne och farmor.

(JÄVVVVVLAR! Johan hänger löst i Idol! En liten parantes bara.)

Vi åt hemma hos Kristoff och kollade på två olika frågeprogram och satt och svarade i munnen på varandra (mest pappa och jag då).

(Shit, Lars åkte. Så kan det gå när inte haspen är på!)


Vet inte om jag avslöjat här att jag tänkte försöka va nykter i tre veckor. Kommer ju aldrig gå. Det rycker redan i dansfoten. Nu jobbar jag hela helgen så det blir lugnt. Vi ska på bio imorn, myspys med mina girls... vilka av dom det nu blir, hoppas på allihopa!


Min bebis...



...bor i fel land!

Jag har precis pratat med min älskade Britney. Trots att vi nästan bara pratat tråkigheter har vi skrattat och hon får mig alltid på bra humör.

Det är långt till december. Hoppas tiden går fort!

Jag gråter.

För att jag läser den sorgligaste bok jag någonsin läst.
För att folk är sjuka.
För att folk dör.
För att folk flyttar isär.
För att jag är rädd.
För att jag känner mig så jävla ihålig.
För att jag saknar.

För att jag älskar och hatar.


Just den här sekunden är jag så ensam att det ekar i min hjärna...


Bra!


Frukost a'la Ulla.



Idag är det onsdag och det vet alla vad det innebär?
Store hela dagen, kom gärna och säg hej!

Välkommen hem till Ulla!

Jag vill! Jag vill flytta. Jag borde flytta. Jag ska. Och då vill jag ha det här, tack:


Hej vad det går!

Eller?
Det känns som att klockan är typ halv elva på kvällen och så tittar jag... och den är 18.30!

Gick upp alldeles för tidigt imorse. Halv åtta tror jag. Fader Abraham jobbar kväll den här veckan så han är hemma på dagarna och gör mig sällskap, mysigt.
Pyromanen i honom kröp fram imorse. Eldade som om det enda han någonsin gjort.

Vi tog en sväng ner till banken. Jag skulle betala min jätteroliga restskatt. 6187 svenska riksdaler. Åh, så mycket roligare man kan ha med dom pengarna än att bara vara tvungen att kasta in dom i nåt jävla skatte-system.
Det blev familjeträff på banken för det var Kristoff som hjälpte mig.

Vi bestämde även att vi ska fixa middag för pappa, Susanne och farmor hemma hos honom på fredag.
"Vad ska vi laga då?" frågade jag.
"Det är ju ditt problem! Jag fixar lokal, du mat!" svarade han.
Ok? Vet inte vad jag ska hitta på.

Har även varit i simhallen idag. MED SIMGLASÖGON! Simmade så mycket fortare och längre än sist. Åh, vad jag älskar vatten. Kommer nog att återfödas som en fisk i mitt nästa liv.

I bastun satt det två kvinnor. Har aldrig i hela mitt liv hört två människor prata så bred östgötska! Östgötska ger mig panik, den kryper på mig på ett väldigt obehagligt sätt.


Ikväll har jag lagat soppa till Susanne och mig själv. Blomkål, kokosmjölk, paprikapulver, curry och lite annat. Helt ok blev det. Plus att jag hade köpt världens godaste surdegsbröd på Sandelius!

Nu ska jag skriva mail till Kerstin på sjukan, hon ringde idag och ville att jag skulle bestämma när jag ska åka till Karolinska. Ringde till Carro, som får vara mitt sällskap och chafför. Nån mer som vill hänga på? Den 27/11 drar vi i så fall.

Josie och jag!


(Här även med Andre och Slobban.)

Jossan skriver till mig på msn och ber om ursäkt för att hon inte svarade på sms:et jag skickade sist jag var i Oslo. Lugna puckar, skriver jag.
Nu är hon hemma i Sverige och ska snart iväg och resa igen. (Verkar va det enda människan gör!)
Jag skriver att jag vill tågluffa i sommar och att jag pratat med Ronja om det.
"Det har jag också velat göra i flera år!" skriver hon.

Det vore så jävla kul att dra ihop lite folk och bara åka. Jag vill!!


Emma, jag och Jossan utanför GG en dimmig kväll nån gång vår/sommar 2006. Damn! Jag saknar det nåt otroligt.


Back to school?



Det måste fan bli komvux i vår. Måste få nåt att göra, måste fylla hjärnan med nåt mer än bara luft och alkohol. Ska ringa till han syo-Lasse imorn och se om han kan kirra in mig nånstans.

Bilden här över tog nån av oss när vi var på Sri Lanka 2005 och besökte en skola. Alla barnen var så glada fast deras stad typ blivit platt med marken efter tsunamin.
Helt otroligt. Ett kid tog tag i min hand och bara höll i den stenhårt och släppte inte. Tittade på mig med världens största ögon. Då ville jag bara gråta. Klappade honom på kinden kommer jag ihåg, han förstod ju ändå inte vad jag sa.
Vilka människor alltså, fantastiskt.
Så genuint glada och härliga liksom!


  

Är det normalt?

Att vakna va vaken vid kl sex på morgonen fast man inte måste? Somnade typ vid 23 igår. Fick sms vid halv sju imorse, och då var jag redan vaken.

Nu ska jag snart gå till bussen. Har den senaste halvtimmen letat i panik efter mina skattepapper.... och hittat dom! Jag måste va sämst i världen på att leta. För dom låg på det första stället jag letade på, men varken första eller andra gången jag tittade där hittade jag dom!

Store hela dagen 10-18.


Shit, det har gått mer än tio år! Den här låten tröttnar jag aldrig på.