Utarbetad men sjukt nöjd.

Long time no see.. Hoppas ni mår bra allihopa. Själv mår jag kanon, hur bra som helst. Har gått runt med ett extremt lyckorus hela dagen.
För övrigt har jag väl praktiskt taget jobbat ihjäl mig. Varje dag sen i fredags (lite ovan kanske? Haha.) Ute i lördags och började jobba klockan sju i söndags, fortfarande onykter. Men det gick bra, ingen märkte nåt och jag kände mig helt ok.

Carro och Jessan är i Thailand nu... åkte igår. Började nästa gråta när jag vinkade av dom, är så blödig. Skickade sms till dom förut, men jag vet inte om deras mobiler funkar.

Igårkväll åt jag lax och kollade på typ 100 avsnitt av OC. Jag är kär i Seth.
Och imorn bär det iväg till farmor, på cykeln. När jag pratade med henne idag sa hon att jag inte fick cykla, för det är så halt. "Du får gå med cykeln" sa hon och då sa jag att då är det väl smartare att lämna cykeln hemma och bara gå? Farmor är en roligt konstig kvinna, verkligen. Lever kvar på 1930-talet till viss del.

Just nu är jag så sjukt sugen på en apelsin! Och vi har inga... dåligt dåligt.

TAKE CARE!

Full fart.... vuxen?!

89850-15

Haha! Här ligger jag och ... hostar! Men jag är liksom inte målet med den här bilden, utan det är min resväska.. Som på bilden snarare ser ut som en hög med kläder. Liza tog bilden ... en morgon, tror jag. Hoppas jag! På grund av all alkoholhaltig dricka jag fick i mig kan det lika gärna va eftermiddag. Who knows?
Det är blir nog näst-näst-sista bilden från resan. Jag har två riktigt bra kvar.

Idag har det varit full rulle. Har varit och styrt två gånger nere vid arbetsförmedligen. Eller, jag skulle ner och lämna en massa papper på arbetsförmedligen, men dum som jag är tänkte jag inte på att dom har lunch-stängt. Var inne på Bettans (blomaffär jag har jobbat på) och hämtade papper, och när jag såg att det var stängt var det bara att åka hem igen.

Väl hemma pratade jag i telefon med Anna, som skulle fixa papper från när jag jobbade i simhallen. När jag pratat med henne fick jag värsta rycket och började hoppa och skrika "Jag är vuxen!". Vet inte var det kom ifrån, jag är ju inte vuxen.


Så kom jag iaf ner till arbetsförmedligen och fick prata med Anita, som är min handläggare, och ascool. "Det verkar va fart i dig, Ulrika" sa hon. Haha. Hon är rolig. Jag är varken vuxen eller speciellt fartig ju. Men det var kul att höra iaf, att man sänder ut nån typ av postiv energi.

Nu tänkte jag sätta mig och kolla på Bridget Jones, jag älskar den kvinnan. Och så ska jag skicka sms till Emma i Thailand. Jag älskar den kvinnan ännu mer!


Hoppla!

Hoppla!

Dagens bild är lite av en favorit måste jag säga! Micke (lärare) står på ett skåp och kör järnet på boogie night. Så ska han gå ner, och skåpet är fullt av vinglas... som också åker ner... i golvet. Helt tokigt, och roligt på samma gång!

För övrigt är livet skit, haha. Det snöar ute (jag pallar inte snö nu! Vill ha vår!) och jag är förskyld.
Men i torsdags var det andra bullar. Fylla med Liza och Jessan. Käre tid, vad hände egentligen? Allt och ingenting, men roligt var det! Går dock inte att jämföra med Frankrike, men det är ju inte riktigt rättvist att jämföra! Jessan och jag var båda på toppenhumör när vi gick till Liza, och sen var det askul hela kvällen!

Ska jobba imorn, börjar vid 7. Måste åka från Åtvid med en buss vid 05.20 ungefär. För tidigt. Usch. Men det ordnar sig... Bara inte snön ligger kvar! Funderar starkt på att ta fram hårtorken och gå ut och blåsa lite varmluft!

Crazy!

Crazy!

Såhär ser folk ut i la France! Eller inte. Vissa gör det... iaf på boogie night. Världens sexigaste badbyxor ser vi till vänster!

För att återgå till Sverige. Jag och Fia åkte och fikade på Sandelius idag. Hon kom och hämtade mig eftersom jag är lite krasslig. Jättesnällt!
Jag käkade lax och nån slags vinäger-potatis. Mumma. Sen åt vi semla på det. Käre tid, höll på o sprängas.
Nånstans under semlan fick vi för oss att åka till Falerum och kolla på kläder. Eftersom Fia har både körkort och bil (till skillnad mot mig, som inte har nåt, haha) tog vi en sväng till Klädhuset.
"Tänk om det är strömavbrott" sa Fia på vägen. Sen tänkte vi inte mer på det. Men när vi kommer fram och har parkerat står det en gubbe som jobbar där utanför och säger att det är strömavbrott. Helt knäppt! Vi traskade in, det gick ju inte se nånting, för det finns ju inga fönster på den där byggnaden! Kolsvart.

Efter kanske 10 minuter klickade det till och varde ljus! Vi tog ett varv, hittade ingenting. Åkte hem igen. Men jag älskar sånt där. Bara sticka liksom. Inga beskymmer. Jag vill ha mer sånt. Spontanitet.

Tack för idag! Ny bild imorn, och det blir en höjdare, jag lovar!
/Ulrika Nilsson Åtvidaberg

Dagens VT-bild.

Dagens VT-bild.

Jag & Liza.
På boogie night, det var så varmt att man nästan dog. Kolla på fönstret på bilden så förstår ni, allt immade igen. Och som vanligt med en drink i högsta hugg, som det ska vara!

Idag har jag städat för det kommer en massa släkt hit idag. Pappas sambo fyller år. 45. Snart är man väl själv 45, så fort som tiden går.

Åhhh.... pratade precis med Kine. Så kul o höra rösten bara! Ge mig en trip till Norge, någon?

VAL THORENS 2007

VAL THORENS 2007

Hemma igen då. Sjukt konstigt. Har som vanligt värsta ångesten, men den kommer ju släppa inom några dar, det vet jag ju.

Det har varit helt underbart, hursomhelst. Var ska jag börja?

Vi drog ju den 4:e januari kl 22 från Åtvid. Hämtade upp lite folk i Linköping, bland andra Liza. Därefter fortsatte vi mot Göteborg, en jävla omväg, och ner mot Ängelholm, Lund och Malmö. Nånstans i Skånge gick det på en väldigt speciell snubbe som hamnade vid sätena bredvid Liza och mig. Han hade med sig en massa små delikatessostar som han satt och åt. Han spelade blockflöjt, på bussen! Helcrazy!

När vi väl var framme i Frankrike och Val Thorens var det lördag. (Och min norska favorit Kine fyllde 21. Olyckligtvis hade hon tappat sin mobil efter en barrunda, men jag hade det nya numret på en lapp. Som jag såklart inte hittade! Har fortfarande inte ringt till henne, ska göra det ikväll!)
Efter frukosten var det raka spåret ut i backarna. Fint väder har jag för mig att det var också.
Vi åkte och åkte. Kom tillbaka till hotellet. Det såg förresten ut exakt som det gjorde för två år sen när jag var där.

Första kvällen åt vi fondue, och var ute en sväng och kollade läget men det var heldött, eftersom det var lördag och lördag = bytardag.
Resterande kvällar åt vi trerätters, så jävla nice! Som värsta lyxlirarna!
Hela resan går att sammanfatta på olika sätt. Maten med följande ord: rödvinssås, rött kött och potatis.

På tisdagskvällen var det som vanligt BOOGIE NIGHT. Totally galet! Vi var uppe och traskade på bord och alla såg helt knäppa ut. Det var jättekul! Sån bra musik hela kvällen på Tango, 70- och 80-talsmusik. Micke (lärare) hamnade uppe på ett skåp fullt med glas. Det gick ju bra.... till en början. Tills han skulle ner och alla glasen åkte i golvet. Jag har kort på det. Och det ska ut här, promise! (Det kommer bli ett nytt Val Thorens-kort varje dag i typ en vecka, håll utkik!)

Förresten så kom Lizas ex från Australien, Jimmy, och bodde med oss några dagar. Han har typ världens största hår och är skitrolig.

Annat som kan sammanfatta resan väldigt bra:
1. Sprit, läsk & kanyler (grejer vi hade på vårt rum, det blev liksom som en ramsa. Kanylerna kanske man egentligen borde kalla sprutspetsar, till min diabetes)
2. Citroner i avloppet (vi hade citron i avloppet på handfatet)
3. Diverse smeknamn på allt och alla.
4. Lizas tåflirt.
5. För många snygga fransmän (o svenskar också för den delen!)
6. Liza, Jimmy och jag är på rummet. Liza: "I'm married to snowboarding" Jag: "I'm married to after-ski".
7. Min snygga vurpa på boogie night. Det var glashalt utanför hotellet, och jag går ut i högklackat. Smack! Ullas ass on the ground.
8. Hela iden när vi åker lyssnar på Justin Tumberlakes "Futuresex/Lovesounds". Jimmy kärar fullständigt ner sig i låten "Summerlove/ Set the mood prelude".
9. Liza och jag kärar fullständigt ner oss i alla kids vi åkte med. Alla är totalt underbara! Världens skönaste människor.

Det var väl lite... iaf. Återkommer med en ny bild imorn!










Världens effektivaste människa....

... det är jag det! Iaf just nu, inte annars. Jag sitter här och skriver, samtidigt som jag väntar på att nagellacket ska torka. Skriver med J, och packar samtidigt.

Åker om några timmar, ska bli så sjukt kul! Val Thorens, here I come!

Vaknade upp hemma hos Jessan idag. Kitty väckte oss först vid halv 4, sen vid halv 9. Jessan var lite... eh... trött om vi säger så. Hon somnade om igen och jag låg vaken. Vi gick upp vid 11. Katastrof!

Efter en snabbfrukost drog vi ner på stan där jag växlade money på Forex, och köpte strumpor, eftersom Jessan och jag av nån konstig anledning har i princip varsinn av alla våra par. (Det är mitt fel, jag vet! För när jag inte hittar min ena strumpa snor jag alltid en av Jessan!)

Vi gick runt lite... Men kunde ju inte gå överallt för vi hade fröken Kitty med oss. Jag missade buss på buss, och kom hem tillslut vid 16.30. Och jag hade inte börjat packa då...

Men jag kommer få plats med allt tror jag! Känns asbra. Det lönar sig att ha en stor resväska! Det är bara skorna jag inte fått ner än... Och det kan bli ett problem, vi får väl se.
Annars får dom väl som vanligt lyxåka i handbagaget!

Nu är det bäst jag fortsätter! Ta hand om er nuuu! LOVA!
Och ha det så kul! För det ska jag ta mig fan ha!

Nytt år... nytt kusinbarn!

Nytt år... nytt kusinbarn!

En bild från nyår. Precis vid tolvslaget tog jag den. Inte världens bästa väder, som ni ser!

Vaknade upp i Göteborg imorse också. Pappa ringde på hotelltelefonen som har världens vidrigaste signal. Värre än hon som sjöng så illa i Idol.
Efter frukosten checkade vi ut och drog ner på stan. Jag var på jakt efter en snowboardjacka. Efter några timmar hittade jag en asbra. Eller jag vet ju inte om den är asbra än, för jag hade ju inte åkt i den än, men jag tror att den blir asbra!
Klart roligaste skylten i Göteborg såg vi också. "En gång kamera" Jag antar att dom sålde engångskameror.

Vi fikade precis vid Saluhallen och på fiket hade dom världens fränaste tapet! Typ grå med lite slingriga grejer och nåt som såg ut som halva hallon.

Vi började åka hem ganska tidigt, klockan var kanske ett eller nåt. Kristoffer skulle ju till E-tuna och allt.

Jag skickade ett sms till min kusin idag och frågade om hon blivit moster, för hennes storebror skulle fått barn på nyårsafton. Det visade sig att barnet hade kommit ut den 29:e, hon ska heta Alice. Ska bli så kul att få se henne sen! Nu har jag tre kusinbarn, Alex, Klara och Alice. Om typ ett halvår kommer ett till!

2007: Gott nytt år!

Jaha så var det nytt år! Galet.
Befinner mig för tillfället på ett hotell mitt i Göteborg. Sitter i lobbyn och dom spelar Red hot chili peppers, livet kunde inte vara bättre, jag älskar Göteborg. Ska flytta hit nån gång, det har jag sagt sen jag var på Liseberg första gången när jag avr fem år eller nåt.

Igår kväll (nyårsafton) var jag faktiskt på Liseberg, i Kindstugan. Det var fem år sen min faster och hennes man gifte sig så dom hade fixat middag, trerätters, fördrink, snittar, massa godis, you name it!
Jag tror vi var 22 pers. Mycket trevligt! Jag hamnade kanten på ett av borden, med Susanne och Mattias, en kusin. Bredvid Mattias satt världens mest karismatiska människa, Annelie. Hon kände Peter, min fasters man eftersom båda har varit poliser.
Hon babblade oavbrutet och var hur glad som helst. När vi skulle sjunga (fanns sånghäfte) hade hon inga glasögon och såg ingenting men sjöng ändå.
Efter middagen fick hon för sig att vi skulle sjunga den där låten om myran, ni vet. Det var bara det att ingen kunde hela texten! Hon ringde till en kompis som fick skriva ut texten från internet, och sen fick jag hjälpa henne att skriva rent.

Vi blev klara precis innan klockan slog tolv. Det var hur mäktigt som helst att stå uppe på den där kullen på Liseberg och kolla på alla fyrverkerier. Regnet öste ner. Champagnen blev utspädd om vi säger så, haha.
Jag försökte ringa till lite folk, men antingen fick jag inte tag på dom, eller så gick det inte att höra vad dom sa. Ska bli kul att höra vad alla har haft för sig när jag kommer hem på tisdag... Däremot daglade sms:en hela dan fram och tillbaka!

Efter tolvslaget var det dags för snittarna i köket och nån fick på en skiva med bara massa klassiker. Det blev ganska mycket vin till middagen och sen var det konjak, likörer och whiskey efter maten, så vid det här laget var det full rulle. Folk började dansa i köket (pappa var som vanligt värst, haha). Kristoffer och jag skrattade så tårarna rann. Mattias var inte sen att hänga på dansen och snart fanns det ett dansgolv att tillgå.

Vi lite mer "unga och fräscha" spelade poker. Jag är egentligen värdelös på det för jag fattar ingenting. Men i början så hade ju hur mycket marker som helst och ledde stort. Jag förvandlas till en gambler såfort jag spelar poker, så efter ett tag var markerna slut. Men kul var det!

Mindre kul var det där Kristoffer och jag bestämde oss för att gå hem. ÖSREGN!! Det verkligen pissade ner! Har inte sett så mycket regn på evigheter. Och vi hade inget paraply. Så det var bara att gå. Som tur är var det inte så jättelångt. Typ en jättelång uppförsbacke.
Kristoffer började skrika "ÖSREGN!" rätt var det var och så skrattade vi. Folk på andra sidan gatan undrade nog vad vi höll på med. När vi äntligen kom hem, efter 100000 liter vatten i håret, var det bara att hänga upp alla dyngsura kläder och sova.

Idag missade pappa och Susanne frukosten, fast vi ringde och väckte dom. Det blev nog ganska sent för dom igårkväll, antar jag.
Kristoffer och jag var däremot uppe. Frukosten var inte att klaga på heller.
När vi var klara där sov vi lite till och sen gick vi ner på stan en sväng, inget var ju öppet, men vi fikade lite. Självklart regnade det fortfarande!

Vi har precis varit och ätit på en restaurang som heter Johannebar. Jättemysigt. Johanna och jag var där i somras och åt också. Det ligger ganska nära där Cecilia (faster) och Peter bor.

Nu ska jag ta hissen upp 11 våningar. Gott nytt år på er!