Vad gør jag?!

Ibland blir jag så trøtt på mig sjælv... En riktig pain in the ass, kanske inte så mycket åt andra (?) men mest før mig sjælv.

Ibland får jag psykologisk højdskræck av att gå på fem cm-klackar, ibland behøvs det inga klackar alls. Jag ær bra på att skræmma upp mig, och... det finns andra som ær bra på det också...

Folk jag tycker om har sagt till mig att inte gå ensam ute i Oslo sent. Men nær det gæller sånt oroar jag mig aldrig.. antar att sånt går i arv, min far ær likadan. Lugn som en filbunke. Men hur gør man om man ær lugn som en filbunke i vissa situationer och som ett stormigt hav i en annan?

Jag ær nog ændå ganska bra på att tackla det, mina spøken. Spøkena som finns i Linda och Emmas lægenhet ær værre....

Nu ska jag jobba, ser inte direkt fram emot det, haha.

See ya!

Andra gången idag...

... blev lite rastløs hemma och bestæmde mig før att gå hit. Fick lite flashbacks hemifrån. Jag brukar alltid gå ut och gå på kvællarna hemma och innan brukar jag alltid sitta ensam hemma precis som idag...

Åt værldens godaste pæron på vægen hit. Kom att tænka på høgstadiet dær jag fick gratis festis (diabetiker, ni vet) och smugglade ut typ tre stycken varje dag till alla andra. Mer, mer-festis. Jessan ær en apelsin-mer-mænniska, Carro ær en pæron. Jag ær nånstans mittemellan, tycker om båda...

Om någon nån gång får før sig att gøra en film om mitt liv (nær jag typ har fått Nobelpriset i valfri kategori eller bara blivit erkænd før nåt bra...ehm) så har jag kommit på vilken låt som skulle va soundtrack. Paolo Nutini "New shoes". Den ær så mycket jag att det ær knæppt.

Spana in refrængen:
"Hey, I put some new shoes on and suddenly everything is right
I said hey, I put some new shoes on and everybody's smiling
It's so inviting
Oh, short on money
but long on time
Slowly strolling in the sweet sunshine
And I'm running late
And I don't need an excuse
'Cause I'm wearing my brand new shoes"

Klockren ju! Och Skor kan man ju aldrig ha før många av, som jag brukar sæga.

Nu ska jag trippa hem igen!
Over and out.

Turist i Oslo vol 2 + Tigerparty.

Pappa och Susanne åkte ifrån mig imorse... så nu ær det tomt. Jag trodde att jag skulle børja grina och bryta ihop men det gick helt ok. Dom skulle vidare till min fasters stuga som ligger nånstans.. Inte så långt från norska grænsen.

Igår lurade jag med dom på sånt dær fjolligt turisttåg som bara barn borde få åka. Jag satte mig længst bak ensam ifall jag skulle råka dø av pinsamhet. Men jag øverlevde, haha. Och jag lærde mig lite också! Bland annat att den dær klockan som sitter på... ær det rådhuset?.. ær Europas størsta med 8 m i diameter! Så stor tycker jag inte den ser ut men det ær den tydligen.

På kvællen skulle jag ut, så Susanne och pappa fick roa sig sjælva bæst dom ville!
Jag gick på stan och pratade i telefon med Jessan, Emma och J i omgångar. Fick reda på lite intressanta saker hemifrån, som jag ska forska vidare i... finns tydligen iaf ett par stycken som saknar mig hemma, haha!

Jag traskade in på Tiger och træffade två norska trevliga pinglor på toan, som jag hængde med sen. Kvællens højdpunkt var helt klart att få se Mari, som jag inte sett på øver ett år. Hon jobbade iofs men vi pratade lite och ska ses snart.
Tydligen så skulle det va en massa upptrædanden, Coolio skulle varit dær men var sjuk, så det var en massa andra artister. Och jag har ju... ehm inte direkt koll på norska kændisar.
Jag satt med dom dær brudarna (Siv hette en och den andra hade værldens vitaste tænder) vid ett bord och så kommer det fram två killar och sætter sig. En hamnar brevid mig och han frågar typ vad jag heter och vad jag gør dær..
Jag førklarar att jag ær dær ensam och inte direkt kænner tjejerna som jag sitter med.
Så frågar jag vad dom gør dær och så sæger han:
"Vi ska sjunga sen.. Erik & Kriss..."
"Øhh? Jaha! Ehm, sorry jag har ingen koll på norska kændisar.. skyller på att jag ær svensk!"
Nu har jag kollat upp det och jag har ju tom hørt låten, haha! Galet! Halvt uppraggad av en norsk kændis!
Det var en rolig kvæll, hur som helst. Mycket coola mænniskor, goda drinkar (tack Mari!) och bra musik.
Høll på att springa ner The voice-Maria på toaletten också!

Nu ær jag ensam i Oslo tills på søndag. Eller ensam ær jag ju inte direkt. Ska træffa lite folk... bland andra Lina och Veronica, det ser jag fram emot!

Gissa vad som precis hænde! Min bror ringde och har fått jobb på banken i Åtvid, haha. Jag ær værldens stoltaste syster! 24 søkande och han fick det! Bra jobbat!

Turist i Oslo.

Pappa och Susanne ær hær. Det ær ett mirakel att dom hittade till lægenheten tycker jag. Rætt vad det ær ser jag bilen nere på gatan... hur sjukt som helst.

Igår traskade vi runt och på kvællen gick vi ut och kækade och pratade Åtvid-snack. Det hænder tydligen lite. En kille, eller man kanske snarare som jag træffade nær jag søkte ett jobb, hade døtt, typ 36 år gammal. Då inser man hur fort det kan gå... och hans tjej ær gravid också, fy fan..

Pappa kopplade på pappa-humorn och jag har skrattat næstan oavbrutet sen dom kom. Det har haglat dumma kommentarer och ... dummare kommentarer.
Vi skulle in på nåt stælle igårkvæll och då frågade vakten:
"Hur gammal ær lilla frøken?" och då tænkte jag: lilla frøken?! Lilla frøken fyller snart 21 och då ær man minsann inte liten længre!

Fick ett underbart sms av Mari igår också, hon skulle tydligen styra upp nån fest på TigerTiger ikvæll och ville att jag skulle komma. Jag ska gå, tænkte jag. Alone, men det kommer bli nice!

Konstigt t-banebeteende.

Det finns ju verkligen folk till allt, det ær bevisat nu... om det var oklart innan. Och mycket konstigt folk hænger nere i tunnelbanan!

Har åkt t-bana tre dagar nu. Jag har sett lite allt møjligt, freaks och galningar till høger och vænster.

Bland annat, två personer med basketbollar vid olika tillfællen. Ær det den nya hetaste accessoaren hær i stan eller? Ok om man har bollen i en væska eller nåt. Men igår kom det en kille och stællde sig brevid mig och dunkade bollen i golvet 20 gånger.
På tal om golv: idag kom det en tjej med skorna i handen och gick på perrongen mittemot. Jag vill knappt gå med mina skor på golvet dær nere, men barfota?!
En thailændska stog och såg allmænt påtænd ut och sjøng thailændska sånger høgt dom 10 minuterna jag såg henne. Jag hørde henne redan nær jag var på væg ner, och det påminde mig lite om en scen i Amelie, dær det står en grammofon och rullar nere i tunnelbanan...
Det verkar va många indier som åker min stræcka, och alla små søta indie-flickor har rosa klæder på sig, det slår aldrig fel!

Idag åkte jag ut bara før att få en påskrift på ett papper, och Vibeke som jag jobbar med måste va en av dom coolaste medelålders jag någonsin træffat. Hon børjade yra om att hon skulle hem och dricka øl och så gick værsta muskelpaketet førbi och då sa hon: "Han var heeet!". Jag kunde inte hålla med, muskler ær inte riktigt min grej...
Sjælvklart hade jag fått med mig fel papper och fick åka tillbaka utan påskrift.

Køpte en slush på vægen, møtte en tjej i min ålder som drack kaffe. Då slog det mig, jag måste va værldens barnsligaste mænniska. Hær går jag och dricker færgæmne, socker och is och nær jag antar att jag egentligen borde dricka kaffe!
Førøvrigt tror jag att slush borde va det ultimata groggvirket, har inte hunnit prova æn, men jag tror det kommer bli kanoners.

Om några timmar kommer pappa och Susanne hit, længtar. Det ska bli skønt och få sællskap nu nær Linda åker till Gøteborg. Kommer va ensam hær hela næsta vecka... Kænns weird, jag ær liksom van vid sællskap dygnet runt nu... Ska træffa Lina och Veronica næsta vecka, det ser jag fram emot!

Take care!

Usch.

OBS!
Det hær inlægget rekomenderar jag inte till folk som ... eh.. har lite svårt før snusk. Och lita på det, før det jag har verkligen inte censurerat nånting.
Førklaring: det ballade ur lite hemma hos Linda igårkvæll.

Kom hem från jobbet och J (min baby som fyllde 20 igår, GRATTIS!)och Linda sitter hemma och håller på att førgås av frustration. Sålångt: inget nytt, det ær så det brukar va nær jag kommer hem.

Ja var iaf sjukligt trøtt och jag antar att dom andra två damerna var det också før ju længre tiden gick desto værre blev det...

Linda børjade prata om Niclas (och jag vill bara poængtera en sak: hon har sagt att det ær ok att jag skriver allt det som kommer nu!)
"Alltså, det ræcker ju med att han ær i samma rum før att min SÆNG ska førvandlas till en simbasSÆNG!"
J och jag skrattade så vi næstan avled, och Linda fortsatte:
"Snoppar hit och snoppar dit! Jag kan væl inte ha koll på alla snoppar som har varit mellan mina lakan!"
Hær var min reaktion mer... øøhh?!

Linda och J har en førmåga att alltid få før sig att klia ryggen på varandra (ni vet, typ som apor) innan vi ska sova. Grejen ær bara att jag och Linda sover i Lindas sæng och J på madrassen, vilket innebær att jag måste mellanlanda på madrassen innan dom ær klara.
Dom brukar alltid klaga på att jag somnar med klæderna på, men det gør sannerligen inte dom før igår tog jag kort på dom i bara underklæder, nær dom låg och kliade varandra på ryggen och jag skojar inte: lesbisk porrfilm skulle se oskyldigt ut brevid den bilden.
Linda blev tokig på mig och førsøkte hålla fast mig medan J skulle radera bilden. Men hon sa bara:
"Det ser ju ut som vi ær nakna!" och så fick jag tillbaka mobilen.

Nu: jobb. Snælla skona mig. Eller ge mig skor!

Lista på saker som gør Ulla glad:

1. Ovæntade sms/telefonsamtal.
Ring mitt i natten, stå på huvudet om du vill, jag blir glad hur som helst. Det bæsta telefonsamtalet jag fått i hela mitt liv kom ungefær kl 5 på morgonen, det var Kine som ringde och græt och sa att hon saknade, det var det finaste jag hørt i hela mitt liv.
2. Skor
Som jag sa nær jag sålde ett par røda galna skor till en kvinna (som jag såg egentligen bara har svarta skor) før 1500 spænn i veckan: "Men du vet, man kan aldrig ha før många skor!"
3. Ord.. och musik!
Skrivna, sagda, læsta. Inget piggar upp livet så mycket som en underbart skriven text, en fantastisk konversation.
Musik hænger mycket ihop med ord också, før det mesta. Och musik ær... bensin.
4. Folk
Vænner, slækt, bekanta, grannar eller okænda. Idag nær Linda och jag var på McDonalds børjade jag prata med en tjej bara sådær och det finns inget roligare æn att træffa briljanta mænniskor.

Just nu:
Køpt Magaluf-skivan øver alla andra: Gavin Degraw. Æææælskar den. Men dagens låt ær Jason Mraz "I'm yours".
Varning før kænsliga! Linda och jag har kommit på vad bajskorv heter på norska. Dritpølse, så æckligt att det inte ær sant. Och lika roligt!

Vet inte vad jag ska gøra, det ær så svårt...

Måndag.

Osterhausgate 3 ær the place 2 b!
J och jag har praktiskt taget flyttat in hos Linda och slænger våra grejer øver hela lægenheten. (Vår sæng, lite længre upp på gatan ær fortfarande platt och luftløs.)

Igår hyrde vi nån film med Colin Farrell och Samla Hayek.. kommer inte ihåg vad den hette men den var vældigt bra. Så mycket kænslor... i børjan hatade dom varandra och i slutet... ja, ni førstår.
Linda blev praktiskt taget galen før att filmen tydligen hade snott typ hela storyn av Moulin Rouge, som ær hennes favoritfilm. Jag har tyværr inte sett den, men har lovat att jag ska. Hær nånstans børjade Linda och J sjunga værldens længsta medley som ær med i den filmen. Varenda liten replik och en massa ihop klippta sånger. Jag satt bara och gapade, sjukt inponerad. Att man kan læra sig sånt!
Jag ska iofs inte sæga nåt, kan i princip alla 6 sæsongerna av Sex and the city utantill...

Karla ringde typ i fredags, jag hørde inte att det var hon først før det var så længe sen vi pratade. Hon sa att hon var på Øland (jag brukar følja med dit varje år, vi brukar va typ 10-15 pers som åker, bland annat Karlas førældrar och kusiner)och att dom saknade mig dær.
Hade nån kunnat ta mig dit då hade ag betalat halva min førmøgenhet, så gærna hade jag åkt dit...
Spela crocket i værldens torraste græs, ramla ur solstolar, sova på en madrass på golvet, eller på køksoffan eller dansbanan. Palla jordgubbar, springa runt i skogen med Karlas kusiner, traska 200 meter innan det går att bada ordentligt, æta sniglar på Pappa Blå. Det ær sommar!

Idag har jag køpt mascara... av en man. Diorshow black out, hoppas det blir bra.
Snart ska jag ringa till Vinmonopolet och bestælla vin, har inte hunnit æn...

Værldens snabbaste inlægg!

Fått løn idag, nice.

Køpt føljande før min løn (dock inte hela, thank God!):
1. Klænningen från Oasis, me gusta! + ett par ørhængen.
2. Ett par skor... snælla slå mig inte! Jag var tvungen! Och det var ett par sneakers, vilket ær bra før føtterna och dom ær helt underbara!
3. Ett linne/klænning... den var gratis.. i princip.

Mer roligt: pappa och hans sambo behagar komma och hænga med mig næsta helg nær varenda jævel (eller mina favorit-jævlar) åker hem till Østergøtland! Ska bli så kul!

........

Har hørt rykten om att dom håller på och målar om huset hemma. Ska tydligen bli grått, låter ju glatt. Tidigare har det varit ljusgrått och nu ska det bli mørkare. Blir nog bra. Tur att jag inte ær hemma før jag hade sækert haft en massa onødiga invændningar, haha.

Har fått værldens konstigaste uppdrag från Adecco. Ska ringa till vinmonopolet (systembolaget) och bestælla vin som jag sedan ska skicka tillbaka. Kolla servicen, ska bli kul!

Drømde en massa konstigt inatt. Bland annat om min gamla fantastiska høgstadieklass och att vi var i simhallen och satt och gungade på den grøna långa "inte så høga"-trampolinen.
Simhallen saknar jag verkligen ibland, eller kanske snarare simningen. Att lyckas få till en perfekt rygg-vændning... simma en kilometer crawl utan ben ... eller att slå handen i kaklet efter två 25:or fjæril... det var tider!

På tal om motion så blir det med all sækerhet en utgång på lørdag, førfest at mi casa.

J's och min sæng har satt sin sista potatis, kan man sæga. Ingen luft i den, den ær platt. Henrik høll på att garva ihjæl sig nær jag visade honom idag.

Igår lyckades jag gråta endast med mitt høgra øga, hur gør man det?! Jag har inte fått till det nån gång innan. Satt i fønstret hemma hos Linda med føtterna på elementet och børjade tænka på att åka hem, kommer bli asjobbigt. Så många underbara mænnsikor jag træffat hær. Karin, som jag jobbade med på Nordstrand tænkte jag speciellt på. Vilken førebild, vilken kvinna. Vi tryckte om Regina Spektor 20 gånger och jag bara græt. Åtvidaberg har aldrig kænts varken så avlægset eller tråkigt. Men det ska bli skønt att komma hem också. Saknar mina babes!

Nu ska jag traska ivæg och køpa choklad till Linda!
PUUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!

Happy birthday farmor!

Dagens insikt nr 1:
Tiden går så mycket fortare nær folk man diggar ær med en æn nær dom ær ifrån en.

Dagens insikt nr 2:
Min farmor fyller år idag. Och jag ær ett dåligt barnbarn før jag vet inte hur mycket hon fyller, men hon har nog ett par år på nacken om vi sæger så. Værldens bæsta minne har hon och ær gammalmodig så man mår illa. Hon ær mycket førtjust i dubbelnamn (øøuuh!) och ser som en kratta vilket innebær att hon løser korsord (tror det går i slækten?!) med det tjockaste førstoringsglaset på planten. Det var farmor i korta drag.

Ringde hem igår och min faster svarade. Ringde hem idag och min fasters man svarade. Pappa och Susanne ær tydligen aldrig hemma. Min andra faster ringde igår, och så pratade jag med farmor. Slækten invarderar tydligen både diverse hus och telefoner.

Dagens bæsta: hittade klænningen på Oasis i storlek 36, provade och den var great. Blir førsta køpet på fredag nær jag blir rik igen.

Det rullar i huvudet på mig och jag vet inte varfør. Vet inte ens om det ær bra eller dåligt, eller kanske snarare om det ær nyttigt eller dumt. Kanske kommer løsa nåt værldsproblem om jag fortsæetter såhær.

Puss&kram och en massa love till alla jag kænner!

Værldens bæsta helg...

Hær sitter jag och kænner mig værdeløs...

Har haft en helt fantastisk dag, hur mysig som helst. Liza och jag har sprungit runt på stan i solskenet och haft det allmænt nice. Jag har køpt en Tripel five soul-hoodie vilket innebær att jag kommer få leva på nudlar och diverse saker (typ nøtter och ... bark?) som jag kan hitta nånstans, tills på fredag nær jag får løn, haha.

Vi køpte sallad på Bit och satt och åt och kollade på folk som åkte skateboard. Træffade Linda och Niclas, han kan tydligen gå utan kryckor nu, stackars mænniska!

Det blev lite stress på slutet, vi fick springa hem och hæmta Lizas væskor och sen raka spåret ner till sentralen och in i en fotoautomat, jag stod och væntade på kortet medan Liza sprang och køpa færd-godis.
Grejen var att vi trodde att vi skulle få fyra olika kort, men man fick tydligen bara ett. Vi trodde också att vi skulle kunna ta om ett kort, så vi tryckte på det som blev sæmst, och då hade vi ju råkat vælja det, och så skulle få fyra exemplar av det dåligaste kortet. Typiskt Liza och mig.
Iaf, kortet kom aldrig ut, så jag sprang ivæg till Liza och så gick vi ner till tåget och fick typ en halvminut på oss att sæga hejdå. Jag hatar nær folk åker ifrån mig/jag åker ifrån folk. Blir sjukt blødig och vet inte var jag ska gøra av mig sjælv. Det kændes helt overkligt nær hon gick på och jag stod neranfør hennes fønster och vinkade och så børjade tråget rulla... det kændes som en evighet men gick ændå så fort och så var hon borta och nær tåget tog slut førsvann skuggan och jag fick sol på hela mig, men jag kænde mig ungefær lika glad som ett regnmoln.

Gick på Karl Johan bara før att ha nåt att gøra, men det blev bara værre før jag kænde mig helt tom och kunde inte ens le åt folk før jag kænde att dom ændå såg hur ledsen jag var i øgonen och jag hatade mig sjælv før att jag inte kunde va glad. Fy fan.

Jag fick værldens finaste sms och på nåt sætt kænns det ok nu, jag har hunnit samla mig lite från den konstiga chocken.

Vet ni vad det bæsta var?! Nær jag hade sagt hejdå till Liza gick jag førbi fotoautomaten, och dær låg kortet! Jag blev helt øverlycklig æven fast det var værldshistoriens sæmsta kort, alla kategorier...

Helgen i korta drag: Liza kom i lørdags, då blev det lite shopping (nya skor?! .... ehh ja. IGEN!).
På kvællen vankades det fest hos Linda, hur trevligt och roligt som helst. Jag hade på mig værldens færggladaste leggings, lyckades få till en riktig høgstadie-fylla och hjulade i en park. Efterfest hos Linda, dær typ hælften av alla festdeltagare blev kvar och somnade.
Søndagen: Liza och jag tog en tur till Aker brygge och køpte milkshake på McDonalds, det smakade barndom och luktade hav. På kvællen satt Liza, J, Linda och jag och kollade på film fast vi kollade inte før vi pratade før mycket och råkade gøra mat med filmjølk i, men det gick æta iaf...

Jag tror att farmor fyller år idag, men jag ær inte sæker, det kan va imorn. Ska slå en pling till henne nu tænkte jag.

T1 & T2 4-ever!

Hej vad det går!

Førsta dagen jag jobbade idag på hela veckan, kænner mig hur slapp som helst.

J och jag har sovit hos Linda sen Emma åkte hem, och det har varit ett jævla liv hela veckan... Innan vi ska sova (alla tre i Lindas rum, Linda och jag i sængen, J på golvet "Det ær så skønt att sova sjælv!") blir det alltid fullt hålligång vilket innebær att det blir i pincip møjligt att somna. Linda och jag børjade hitta på rørelser till "I samma bil" med Bo Kaspers orkester. Det blev helt hysteriskt roligt och bara sjukare och sjukare ju mer klockan blev. Jag har blivit mobbad hela veckan av en speciell anledning, och J och Lindas nya favorit-sysselsættning ær att hitta på nya sånger om det dær..

Igår hamnade Linda och jag hemma hos Carro, Nickas och Jesper på nån typ av festlighet.
Linda: "Men ska vi dricka? Ta med spriten!"
Jag tar med spriten och på vægen sæger Linda: "Nej, men jag vill inte dricka ikvæll!"
Nær vi kommer fram blir det såklart drinkar... tills flaskan ær tom.

Det var ganska mycket folk dær, kul. Nicklas, Carro, Jesper, Linda, jag, Emma, Signe, Carros bror och två av hans kompisar. Alla utom två från Åtvidaberg, hur sjukt ær inte det?
Vi kækade tacos och både Linda, Carro och jag stod och græt øver rødløken. Det var sol på balkongen och hur mysigt som helst, vældigt trevligt, kændes vuxet på nåt sætt och ni vet den dær kænslan..? Kænslan av att livet ær fullkomligt och perfekt? Så kændes det.
Roligaste kommentaren fick jag av Carros bror Eric "Så du ær golf-Kristoffers syster?"
Haha, tydligen så ær jag det. Golf-Kristoffers syster. Det ska jag skryta med nær han vinner på PGA-touren och førhoppingsvis ger sin snælla (?) syster nån viss (høg) procent av vinsterna.

http://artists.letssingit.com/regina-spektor-lyrics-samson-58dgz1x
Kan tyværr inte kopiera, men en så sjukt bra låt!

Førresten: hipp hipp hurra før min ælskade Emma som fyllde 20 igår, jag var så stolt igår nær jag tænkte på det att jag næstan grinade lika mycket som før rødløken!

Førresten nr 2: Liza kommer i helgen!! Æntligen! Ska bli galet roligt med værldens bæsta fest också.

Førresten nr 3: Jag har nytt (norskt) nummer: +4796870054. Ring vetja!

?

Inget jobb idag. Har ændå (enligt mig sjælv) varit ganska effektiv. Fixade værsta diskberget (tack gode gud før diskmaskinen!), børjade stæda i vårt rum innan J sa till mig att sluta før att vi borde gøra det samtidigt, læmnade tillbaka filmen (mer om det sen), læst ganska mycket, varit ute och motionerat.
Nær jag var ute och spatserade såg jag en gubbe som klippte græset, och så kænde jag doften av nyklippt græs før førsta gången iår och då kom jag att tænka på Linus som inte tål det. Fan det ær sjukt vad fort tiden går. Vi gick i samma klass från lekis till trean i gymnasiet, det ær... 13 år!

Igår var jag och hælsade på Linda och Niklas, som hade hyrt en film som jag senare la beslag på. "Children of men". Ulla-film så det heter duga, helt sjukt bra och intressant. Se om ni får møjlighet, jag orkar inte beskriva handlingen mer æn att filmen utspelar sig i framtiden och ingen har fått barn på 18 år, så får Clive Owen tag i en gravid kvinna och så hænder det en massa grejer. Jættebra!

Idag fick jag æven tag i en Veckorevyn, konstigt hur glad man kan bli før lite papper!

Bara blaj.

Køpt två par nya skor.

Fått sms om att telefonrækningen har øverstigit 4000 spænn, aaaaj. Undrar om pappa vet? Undrar om pappa betalar?!

Emma och jag ska inte åka till Mallis, eller jo, det kanske vi visst ska om jag vinner på en triss, men annars kanske jag åker med Jessan & Carro. Eller ska man prioritera en tråkig telefonrækning framfør en resa till paradiset?!

Numera ær min karriær som skoførsæljare øver, før den hær gången. Kommer inte sakna gummistøvlarna,
jag lovar. Dæremot alla skøna kids. Kids ær ju det roligaste som finns før dom bara ær... kids.

J sitter brevid mig och pussar på skærmen. Galna mænniska. Hon ser sin katt i webcam och ær helt till sig. Vi diskuterade en rolig grej før några dagar sen, J, Emma, Linda och jag. Vad våra husdjur har hetat. S-namnen haglade, kan jag lova.
J: har en katt som heter Snuttan, och hade en gång i tiden en kanin som hette Smulan (som blev uppæten av en varg, eller vad skriver jag, ræv!)
Linda: har två hundar nu... Skruttan och Sessan.
Emma: hade en kanin som hette Skutten.
Så før att dra det kort: Snuttan, Smulan, Skruttan, Sessan och Skutten.
Och jag då? Hade værldens charmigaste marsvin som hette Max. Max, som den jævla hamburgerkedjan, haha. Och så har jag haft guldfiskar i lite mer vuxen ålder. Lasse, efter Lars Winnerbæck. Håkan efter Hellstrøm, Marit (Bergman) som Karla senare døpte om till Fetto-Marit, før det var værldens tjockaste fisk.
Nær jag nån gång i framtiden får en mops, som jag har sagt i evighetersevighet att jag vill ja, så ska den heta Percy.

Håkan, min kæra granne (æven kænd som Karlas far) fyller tydligen år idag. Femtioett. Kommer ihåg femtio-årskalaset som om det vore igår. Gæsterna skulle komma kl 14 och det børjade regna 5 min innan. Det slutade med att vi satt i garaget...

Har væl inte direkt nåt mer att tillægga! Ses hørs och gørs! Tjipp&hej!

Miss 53!

Det regnar hær i Oslo idag, som Carola skulle ha sjungit om hon var norsk. (Då hade hon sækert hetat Carole eller nåt också, haha!) J och jag har hoppat mellan vattenpølar hela vægen ner hit.

Igår var det annorlunda, jag låg i sællskap med J hemma i soffan och kollade på American Idol-finalen. Blake eller Jordin. Jordin eller Blake. Vet seriøst inte vem jag tyckte skulle vinna... Iaf, J och jag hade blev kanske lite væl kritiska och plockade sønder allt till atomer.
Det enda jag tyckte var helt fantastiskt var Bette Midler, vilken kvinna. Och Joe Perry från Aerosmith, som jag tycker ær het på nåt jævla konstigt vis eftersom han egentligen ser ut som skabb. Det var ju liksom så sjukt många stora verkligen stjærnor dær! Galet.
Men J och jag børjade direkt. "Vem fan har satt på henne ett drapperi?!" "Hon ær ju inte purfærsk!" "Tjuter hon eller ær det bara botoxen som spøkar?!". Ibland ær det roligt att kasta skit på andra.. høhø.

Nu sitter Brun-Emma i Umeå och kollar flyg och jag sitter hær. Fan vad jag vill åka. Jag behøver åka!

Min andra Emma (eller min førsta) sitter på tåget på væg hem till la Åtvid. Liiiite avundsjuk ær jag, kan jag væl medge om nån tjatar lite.

Och J kommer inom en snar framtid va næsta Victoria Silstedt (fast såklart tjugo miljoner gånger med classy!) Køp nya Moore (extra bilaga med Sveriges snyggaste singlar!). Dær ær hon, och gissa vem som tagit bilden?! Moi! Den nya Giles BenisomSkynda och køp!

Nicklas har før øvrigt smittat mig med snack-syndrom. Det ær en farlig sjukdom. Det går ut på att man blir beroende av snacks. Nicklas har problem med salta pinnar, jag ligger nog mer i riskzonen nær det gæller sørlands chips....


Orka! Det regnar!

Vet inte riktigt var jag ska børja. Det regnar. Idag ær jag ledig, sålde skor igår och ska gøra det ons, fre och lørdag. Finns det nåt bættre æn skor? Iofs sålde jag barnskor, mest gummistøvlar, men det ær kul det också. Barn ær liksom vældigt tacksamma, ge dom en ballong och dom kan underhålla sig sjælva i tre timmar.

Just nu vet jag inte riktigt hur jag ska kunna underhålla mig sjælv, dessværre. (Dær kom norskan, jag har blivit smittad!)
Funderar på om jag kanske ska traska in på vinmonopolet och køpa 4 flaskor vin och fylla J så hon inte går till jobbet.
Eller gøra pressgurka, farmor skulle bli sjukt stolt øver mina hemkunskaps-kunskaper. Eller J's kanske jag ska skriva, før jag vet inte hur man gør pressgurka, så hon kanske får ta tæten.

Ballonger!

Sitter kvar hær och har sjukt kul åt ett par kids som blåser upp ballonger och slæpper ut luften igen så det låter som att dom sitter och slæpper væder hela tiden. J och jag gapskrattar och ungarna tycker såklart det blir ænnu roligare. Nere på en sexårings-humornivå. Tur att vi ær lite lættroade iaf.

Finbesøk i Oslo... (och i Magaluf?)

Min bror har varit hær hela helgen, precis hur kul som helst. Grej på grej som har hænt har bara blivit knæppare och knæppare.
Nær han kom i fredags såg vi en gubbe som kom och cyklade, plus att han høll en cykel i handen medans han cyklade. Rætt vad det ær ska han upp på en trottoar, och åker rakt in i væggen! Han gick in i væggen så att sæga, haha. Såg jættekul ut, fast det får man inte sæga før det låter så hemskt.

Igår gick vi på stan och kollade lite, och så hamnade vi nere i hamnen och kollade på båtar.. och dær låg en av de størsta båtarna jag sett i hela mitt liv! Sjukt stor, hur lång som helst. Askul, en båt skulle man ha, som den blinde sa.

Linda och Emma har också haft besøk, av två killar från Gøteborg som Linda kænner sen ... ja, nån gång. Niklas och Robert, hur roliga som helst. Vi styrde upp en førfest hemma hos dom (Kristoffer hade smugglat sprit åt mig, haha). Nicklas och Jesper kom också, och så var det full rulle. Emma, Linda och Niklas førsvann, och efter ett tag fick jag se att Niklas låg nere på gatan och rullade fram och tillbaka och skrek. Jag sa till Robert som sprang ner på gatan, och sen sprang æven jag ner.
Det visade sig att Niklas hade fått før sig att klættra uppfør ett stuprør, hængt i en lampa precis utanfør Emma och Lindas rum och ramlat ner. (Lampan hænger kvar, men den liksom hænger lite mer idag, helt sned.) Rætt vad det ær kommer det in poliser och børjar hærja, och ambulansen ær på væg.

Nicklas (inte han som ramlade ner alltså) och Jesper frågade om dom kunde få ta kort på polisen, och jag ville såklart va med på poliskort. Dom bilderna skulle jag vilja se, herregud!

Iaf, det slutade med jag, Kristoffer, Nicklas och Jesper gick till Grünnerløkka och letade efter nåt stælle som hette QBA. Grejen var att Jesper hela tiden sa "Hær ær det! Jag lovar: hær ÆR det!" och så var det ju såklart inte dær. Vi var væl inne på en 3 stællen eller nåt och alla var fel. Tillslut kom vi fram, men då hade dom stængt baren. Då sa Jesper: "Vi går till Blå!" och så børjade vi leta efter det. (Hær nånstans børjade vi tveka på Jespers førmåga att ha koll på saker.) Gick igenom nån park och træffade en massa norrmæn, sen ringde Kine (mer om det senare) och jag pratade med både henne och Jacky och Carro.

Vi hamnade på nåt stælle, som också var fel, och så kom vi iaf till Blå (osæker stavning bør observeras!). Jag tyckte det var jævligt nice, lite kællarlokal i New York-feeling, men snyggt liksom.
Kristoffer och jag blev inte kvar så længe, vi traskade hem till J och så fick jag før mig att jag skulle steka ægg, så det gjorde jag och kækade. Imorse nær jag kom ut i kæket låg det ægg øverallt, så jag antar att jag måste ha varit ganska på lyset, haha.

Brun-Emma ringde till mig igår också, och ville åka till Mallorca. Och det vill ju jag med, så vi ska nog åka næsta vecka. Fatta vad nice! Længtar ihjæl mig, ska ringa Kine idag och checka læget.
Det rings førøvrigt ganska mycket, Jessan ringde igår och hade kommit hem från Mallorca i fredags, men tappat bort sin mobil dær nere så hon hade inte kunnat ringa innan. Carro hade tydligen blivit kvar dær nere på nåt sætt. Jessan ville iaf åka tillbaka, och så frågade jag: "Visst kan man inte førstå hur underbart det ær innan man vart dær?"
Før det kan man fan inte. Folk førstår inte hur mycket man æn førklarar. På nåt sætt ær det lite fjortisaktigt och æckligt som *pip*, men jag ælskar det ændå...

Nu har Kristoffer åkt, usch. Kænns redan tomt och J och jag sitter på sentralen och hænger. Jag kommer att hænga mig sjælv snart om det inte hænder nåt.

Tjipp och hej!