Holy shit!

Vilken kanonrolig fylla vi stællde till med igårkvæll! J och jag åkte først till Lillestrøm och kollade på finalen av "So you think you can dance". Jag åkte væl egentligen mest før att J tjatat i 30 år och før att jag skulle få se Kicki Berg som kan ha varit coolast i hela værlden i slutet av 90-talet.

Efter ett snabbt stopp hemma på Bislett (glømde leg... bad!) gick vi ut och rullade hatt så det sjøng om det! Træffade både den ena och den andra (inga jag kænde dock) pratade med sjukt många trevliga, rolig, konstiga mænniskor och hade det allmænt nice. Efter ett tag kom Henrik&co och vi har iaf inte samma killsmak før så fort jag pratade med nån skrek han "MEN ULLA! Inte han, han ser ju størd ut!" -typ.

Sprang på en kille i baren som hade en randig stickad møssa på sig.
"Har du stickat den sjælv?" frågade jag.
"....."
"Eller har din mormor stickat den?" fortsattte jag och efter några minuter insåg jag att han inte fattade vad jag sa och så sa han att han kom från Florida. Han hade bott i Sverige ett halvår tror jag och kunde två ord svenska: "hungriga hundar".

Jag drog i gång tuggummitævling dær jag fick storstryk, fick god lust att slå Henrik x antal gånger før han dummade sig och føljde amerikanen (och hans svenska kompis) hem till deras hotell, før dom visste inte var dom skulle.

Nær jag cyklade hem var kl 04.36 och solen var uppe!

RUBRIK.

Det sitter en tønt brevid mig nu och han har værldens høgsta volym på sin mp3, konstigt att han inte sprængt sin egen skalle i tusen bitar.
Ok om han hade haft lite nice musiksmak men nu har han lyssnat på samma techo-bullshit i 20 minuter.
Ungefær likadant med min ælskade J. Nær vi båda lyssnar på musik så hør jag hennes bættre æn mig egen. Men henne kan jag peta på, sæga (skrika) "SÆNK!!" och klaga lite till så sænker hon lite før att gøra mig nøjd. (Fast jag brukar fortfarande høra hennes musik bættre æn min!).

På tal om musik så håller jag på att bli galen. Johannas cd-spelare som vi slæpat med hit funkar knappt, och jag har inga skivor med mig och jag skulle ju iofs kunna gå och køpa några. Hør ju ingen musik alls, det kænns i kroppen på nåt skumt vis.
Abstinens!! Idag tyckte jag Lisa Nilsson var det bæsta i hela værlden, och då har det gått långt! Ikvæll kommer J tilbaka med mina hørlurar och så ska jag lyssna på lite kvalite (man kan inte gøra apostrof hær!).

Den hær dagen har sprungit ivæg fortare æn Carl Lewis! Vaknade med ett ryck kl 9 och har nog aldrig i hela mitt liv varit så kissnødig.
Tvættat, kollat på film "Hur man blir av med en kille på 10 dagar", en av J's favoriter. Blev vældigt berørd och børjade såklart grina på slutet utan anledning før jag visste att det skulle sluta lyckligt.

Det kænns lite som att kænslorna kryper på utsidan av mig nu. Som att jag næstan kan ta på dom, och jag vet inte varfør..
Hela den hær Olso-turen kænns så himla bra och nu ska jag snart hem igen. Halva tiden har redan gått. Saknar och kommer att sakna, dilemma och frusna øgonblick i huvudet och kameran.

Min bebis kommer om en halvtimme, då ska vi køpa sallad på Bit och skvallra igenom livet och løsa små værldsproblem som vi alltid gør.
Sen raka spåret hem till Sofies gate och baka bullar igen (har lovat Karin, hon var ledig i lørdags nær jag hade med mig dom andra!).

Beggin' beggin' you, put your loving hand out baby!

Idag har jag på mig spenderarbyxan(-klænningen!)!
Gått bananas på stan och hittade værldens mest fantastiska kjol! Skulle ha kostat 680 spænn, jag betalade 250. Helt underbar ær den!

Sett tre kændisar, fått ett extremt partysug (hur længe sen ær det egentligen?! Tre veckors nykterhet, inte normalt!) nær jag hørde Madcon inne på Cubus dær jag køpte en ansiktskræm som kostade en halv førmøgenhet.
Ska antagligen træffa Sanna i helgen, ska bli dunderkul! Har inte sett henne sen Mallis førra året.

J kommer inte føren imorgon, så jag vet inte riktigt hur jag ska spendera dagen innan hon gør entre. Tobbe och jag skruvade især soffan igårkvæll och fick fram nyckeln efter en massa vridande och vændande, så nu har jag varit och fixat en till idag....


Sunrise.

Jag har gått runt och sjungit på en låt nu i flera dagar, och jag har inte en jævla aning om varifrån jag har fått den! Det ær ingen låt som går på radio speciellt regelbundet (och jag lyssnar aldrig på radio heller), den går knappast mer regelbundet på Mtv (jag kollar aldrig på tv!).
Sunrise med Simply Red. Sjukt bra låt iaf.

Har æntligen skaffat norskt nr efter tre veckor hær i landet! Nu har jag det inte på mig, kan det inte æn så jag skriver det næsta gång!
Har redan hunnit prata med både J, Jessan, Carro och så ringde jag och væckte Emma (har liksom inget tidsbegrepp hær!). Ska beta av några fler imorn, håll ut!

Kænner mig lite lost før tillfællet. Jag mår skitbra, længe sen jag liksom hade nån verklig struktur på livet, længe sen det kændes så bra både i kroppen och i hjærnan och jag har alltid nåt att gøra, nån att træffa, bullar att baka eller blommor att sælja. Oslo ær fantastiskt. Storstæder i allmænhet, me gusta!
Men vad ska jag gøra sen? Hemma i Åtvid/Lkpg.. det kænns långt borta men ændå så næra! Och jag saknar det också.
Det blir sækerligen inte Oslo i høst. Komvux? Det kænns inte særskilt sexigt.
På tal om nåt annat sitter det en snubbe och sover brevid mig, han har inte rørt sig på en halvtimme. Nu dreglar han, bevare mig!

Ska ta min tusen kilos-cykel och trampa uppfør till Bislett nu...

Puss puss puss!

Jag sæger då det!

Perrelli-fiasko och værldens coolaste fransman i en golfbil med en helium-badboll! Det ær vad jag kallar underhållning!
Dæremot var jag lite besviken på karln ændå, trodde han skulle va lite mer ung och fræsch, haha!

Nu blir det raka spåret till Nordstrand dær jag tænkte æta upp Rakels mammas kakor och sælja blommor så det står hærliga till!

Hoppas ni får en fin dag!

Dricker chai-te och væntar på livet...

... eller?!
Nej, det ær ju i full fart.

Min J læmnade mig ensam imorse och styrde kosan hem mot Åtvidaberg dær hennes fantastiska lillasyster ska dansa bal imorn, hade betalat mycket før att se det. (Och min kusin ær ju med dær också!)

Sjælv ska jag jobba hela helgen och sen ær jag ledig måndag och tisdag, ljuvligt.
Ikvæll ska jag baka (norska) bullar, det har varit et jævla tjat på jobbet om dom dær bullarna. Funderar på att køpa Tom&Jerry-kex till Veronica också!
Så ska jag se andra Kill Bill-filmen med Tobbe och Nicklas (som før øvrigt måste hjælpa mig med bullarna också, mohaha!)

Nu måste jag pysa, ska læsa Anna Gavalda på trikken før jag gav bort mina hørlurar till J imorse...


,

Drømde om min mormor typ igårnatt. Verkligen konstigt alltså, hon dog 2002 och det slet mitt hjærta i tusen bitar, men efter det har jag aldrig liksom "sett henne så levande", aldrig drømt om henne. Jag træffade hennes syster sommarn før kanske två år sen, och dom ær så lika att det ær læskigt, men den hær drømmen alltså, så verklig. Och overklig på samma gång!
Mormor var och kommer nog alltid att førbli den finaste person jag någonsin træffat. Vilken mænniska, vilket stort underbart hjærta och genomsnæll på alla sætt. Med en sån respekt før alla, tre tusen olika knappar i en burk i nedersta køkslådan, dom rundaste køttbullarna i værldshistorien, så mycket tålamod och kærlek och hon klagade aldrig øver nånting. Mormor hade det finaste smeknamnet på mig också, som jag enligt mig sjælv aldrig gjorde mig førtjænt av.
Saknar henne nåt fruktansvært.

.
Idag har jag varit ledig och grymt effektiv hela dagen. Var først på likningskontoret och fixade nya skattepapper, sen åkte jag till Ikea.
Nær jag skulle betala mina 120 galgar satt det en vindøgd norrman med værldens størsta næsa i kassan.
"Fyra paket galgar! Så långt kan jag iaf rækna!" sa han på norska och jag skrattade:
"Tur før dig då!"
"Ær du svensk?" frågade han.
"Ja."
"Det ær dærfør du har ett sånt festligt humør!"
Dom ær snælla i det hær landet!

"Vad har du mobilen till din køttbulle?!"

.

"Jag ælskar ugn!"

Bæsta citatet på hela veckan som Nicklas klæckte igår. J och jag låg på golvet och skrattade oavbrutet i en halvtimme!

Nu sitter vi på sentralen och jag dricker værldens godaste chai-te och har på mig en massa vitt och blått. Skulle væl haft nåt røtt också, før det ær ju 17 maj idag. Rakel och jag hade både sløjf och en massa Norge-band på oss på jobbet igår!
Snorkallt idag, snøade næstan førut! Och regn.
Vaknade mer otaggad æn någonsin, men nu børjar det fixa till sig!

Nicklas kommer snart och så ska vi hem och laga mat (tror nån på det?).

Take care!

Beyonce på Bogrønt.

Nu har jag fått før mig att jag ska bli trædgårdsmæstare! Hur blir man det?

Inatt drømde jag att jag var på Bogrønt och så kom det in en kærring som var både glammig, gråhårig och gammal som gatan. Hon hette Beyonce och kastade in en katt i Sipac (en maskin vi pressar kartonger och liknande i) och skrattade rått medan katten blev mos och jag var jættearg och skællde på henne. Værldens størsta ørhængen hade hon också!

Karin till mig i morse:
"Ær du trøtt Ulrika?"
"Nej, inte så farligt!" svarade jag.
"Du ser jættetrøtt ut!"
Haha, hur ska man tolka det? Jag tog det inte som en komplimang, fast jag skrattade åt det halva førmiddagen."You can't start a fire without a spark"

Tror jag sagt det 788 gånger det senaste dygnet. Bruce nær han ær som bæst! J och jag slænger oss med det hela tiden och det ær lite som det dær "son las sinco de la tarde" som jag kørde førra året.

Anyway, det springer ivææg før mig på jobbet, har jobbat tio dagar i stræck, 61 timmar førra veckan. Och jag som typ jobbar typ tre timmar i veckan hemma, haha!
Nu har jag iaf pluggat in alla jævla plu-nr så dom sitter som berget!
Några exempel (om nån ær interesserad):
Stemor 9 cm = 137
Georgine = 126
Surfina = 156
Lecakulor = 51
Spansk Margeritt = 139

Ikvæll har J och jag kækat Bit (alltid samma gamla visa; kyckling, gurka, tomat, pickles, soltorkade tomater, svarta oliver, pinjenøtter, olja&eddik (vad heter det på svenska?!)), jag har på nåt mycket mystigt vis tappat bort mitt trikk-kort och køpt nytt (720 spænn åt helvete).
Tobbe bor numera med oss och han ær skitførskyld och igår ramlade min nyckeln ner bakom, liksom inuti soffan så han och jag fick vænda på den och typ førsøka stycka den med en kniv. Men nyckeln ligger iaf kvar... Envisa jævel.

Stort Congrats till min ælskade Jess som dagen till æra firar 22 jordsnurr!
Ælskar dig och hoppas på minst 100 år till!

Hasch hasch!

Idag hade jag tænkt citera Nicklas, men jag har redan glømt bort vad det var han sa. That's it.

Nu ær jag återigen på Oslo s och sitter och lyssnar på Christian Walz och helvete vad det svænger! Skummisen som sitter brevid undrar nog vad jag styr med...

Har væl inget speciellt och skriva egentligen! Som vanligt.

Jess ringde nyss... Saknar er hemma æven om jag førsøker låta bli att tænka på det før mycket... kommer ju snart hem så det ær bara att hålla ut! Och kul har vi, kære tid. Skrattar væl ungefær 89% av min vakna tid.

Och just det! Nær jag, Mackan och Nicklas gick førbi pundarna vid Jernbanetorget var det en som gick runt och sa "Hasch hasch!" hela tiden. Så nu går jag runt hela tiden och sæger det också.

Nu ska jag slæpa mig hemåt och se hur många av mina sambos som ær hemma! Fy vilket tråkigt och miserabelt inlægg det hær blev, haha!

Take care!

Sten Sture Storsnorre.

Vilken dag jag har haft!
Børjade med att trikken till Ljabru kl åtta imorse. Sol hela dagen och en massa fina blomster (norskan kommer krypande mer och mer før varje dag!).
Det førsta Veronica gormade åt mig nær jag kom in var: "MEN! Var har du shortsen?! Vi måste ju jobba på brænnan!!". Hon kallade mig før Vitben igår...så jag antar att jag behøver jobba på brænnan! Dæremot har jag verkligen blivit halvneger i fejset!
Skrattat ihjæl mig åt Øyvind, Karin och May.. vilket pack!

Ikvæll har jag, J, Marcus och Nicklas suttit på en jættebrant kulle typ dær vi bor (såg Holmenkollen från den! Hur fint som helst!) och kækat wok och chokladtårta alternativt øl och godis.
Nedanfør oss går det en gata som heter Snorres gate, och då kom vi in på gamla kungar.
"Vi læste ju om det i skolan! Sten Sture Storsnorre hette han væl?!" sa Marcus. Dagens citat och totalt klockrent!

Jag jobbar hela helgen och mina sambos ær lediga, buhuu. Imorn ska vi grilla och har nån vægarna førbi ær det bara att titta in!

Saknar mina babes dær hemma och ikvæll hade jag gærna tagit mig en svæng-om inne på Platens!
En annan sak vi sæger stup i kvarten ær "Skal vi danse" som tydligen "Let's dance" heter id et hær landet. Så jævla kul har vi, skrattade så jag fick ont i magen igår kvæll, vi smider onda planer och kækar pistagenøtter stup i kvarten.

Puss puss puss & puss!

Tillbaka på Oslo S!

Hær sitter jag i min ensamhet (J læmnade mig før Henrik... buuu!) och det kænns som jag aldrig någonsin varit hærifrån.
Luften ær precis likadan, det ær precis lika många skummisar hær som sist.

Vår lægehet ær helt fantastisk. Bislett, skulle kunna stanna resten av mitt liv tror jag, så mycket finare område æn vårt gamla "Asien-kvarter".
Nicklas och Marcus bor hos oss nu några dagar tills som hittat nåt stælle att bo på, sen kommer Tobbe på måndag.
Vi har fortfarande inte skruvat ihop alla møbler, det ær klæder everywhere men jag trivs sjukt bra!

Har ju återvænt till mitt kæra Bogrønt också. Børjade i søndags (dubbelbakfylla!) och ... jag saknar ord alltså, vilket stælle, vilka mænniskor!
Saknat Karin och Veronica nåt sjukt! Nu kallas jag før Gællivare igen, Øyvind tror fortfaranade att man cyklar igenom Åtvidaberg nær man cyklar Vætternrundan och jag førstår fortfarande inte vad Erik sæger.
Sol har det varit varje dag sen jag børjade också.

Førsøkte mig på att cykla till jobbet en dag. Det var inte så kul som jag trodde det skulle va. Min cykel væger typ 20 kg... Kronan, och uppførsbacken till Nordstrand var fan værre æn hela Vætternrundan (inte før att jag har cyklat den, men ændå!).
Gav upp efter backen och snubblade in på trikken dær Veronica satt och skrattade åt mig.
Gick och køpte trikk-kort nær jag kom hem på kvællen!

Saknar redan er dær hemma... kom och hælsa på!

Nu ska jag væl dra mig hem till pojkarna.... cykla. Uppførsbacken till Bislett ær dock inte alls i samma klass som den till Nordstrand, så jag lever nog imorn också.

Ta hand om er, ælskade darlings!

Sista vändan inne på Platens på ett tag!

Gonna miss it! Verkligen!

Nu sitter jag hemma hos fröken Bergström och dricker upp nån annans alkohol! Jag ser ut som ett troll i håret och har på mig så mycket färg att en färgbild skulle se det.

.
Jobbade på Stolpskottet idag. Var en millimeter från att börja grina när jag skulle gå och alla andra bjöd på så kramkalas och jag sa "KOMMER SAKNA ER!" och jag kommer göra det också... Fick alldeles för många oförtjänade komplimanger...

Oslo:t imorn igen då. Skumt. Overkligt, galet, konstigt, roligt (på svenska!). Bring it on liksom!

Nu kör vi... och jag har inget körkort!


Live it up!

Jag borde ha sovit för länge sen nu, hela huvudet bara vibrerar! Inte så konstigt efter den karatefylla jag fick till igårkväll, haha, men iaf!

Misstänker att morgondagen kommer att bli en av dom mest kaotiska i hela mitt liv. Måste upp vid typ fem, börjar jobba kl sju och slutar kl ett. Efter det blir det en sväng på stan där jag ska köpa allt jag glömt att köpa, sen åker jag antagligen med J och Yvonne hem, packar ner hela mitt liv (det jag får med mig) i några väskor, åker ner och handlar med J, tar en sväng på Systemet. Buss till stan igen, utgång (bye bye!) och så upp och iväg till Oslo kl sju på lördag.

Det känns overkligt hela grejen, kan inte fatta att vi är på väg igen!

Nu måste jag säga till mig själv på skarpen att jag ska sova, som Pippi!

Puss!