31 låtar

Nu har jag legat en timme och läst i hängmattan under vår balkong. När jag skulle gå ner visste jag inte vad jag skulle läsa... för jag började läsa en Håkan Nesser-bok igår, men jag pallade inte med att den var så mörk i början.
Men så fick jag imorse syn på en bok!
Nick Hornby "31 låtar", som jag fick i julklapp för många år sen, och jag har bara läst typ halva. Mitt i boken låg det dessutom en biljett från en Lars Winnerbäck-konsert, lördag 13 september 2003. Nästan fem år sen! Ångest.

Andra låten han skriver om är iaf Bruce Springsteens "Thunder road", som även jag tycker är helt fantastisk! Låten är absolut minst 10 år äldre än jag och ett mästerverk. Musik och text i perfekt symbios.

Han skriver också om en bok, citat "Men någon gång ibland, det händer mycket sällan, uttrycker en låt, en bok eller en film precis vem du är".
Boken för mig: "Att komma hem ska vara en schlager" av Per Hagman.
"Jävligt konstig bok" sa Liza när hon hade läst den. Men jag älskar den. Och jag är väl lite konstig antar jag. Jag kunde liksom se mig själv i boken hela tiden, om tio-15 år skulle jag kunna ha skrivit den själv. Den där känslan av att alltid springa som jag är expert på, att det alltid är nåt som gnagar i en, som inte går att skaka av. Och detaljer, jag lever för detaljer. 
 
Ska jag välja en låt blir det genast mycket svårare. Jag kan nästan säga att det inte går alls.
Sen är det en sak jag inte fattar som han skriver. Att han skriver om låtar för att låtarna är bra och liksom "talar för sig själva", att han inte gillar dom för att han kopplar dom till en person eller en händelse eller en viss tid i sitt liv.
Det låter ju helt galet, tycker jag. Det finns ju inget bättre sätt att komma ihåg, komma ihåg en speciell känsla eller nåt som har hänt, än att lyssna på en låt. Att återfå några minuters eufori som han upplevt nån gång, nånstans med folk.

.
När jag låg där nere och pappa och Susanne sprang runt och sorterade plankor (eller vad dom gjorde!) hörde jag Dagge skrika från gräsmattan brevid.
Han jämförde soptippen Mumindalen. När Emma var liten hade han frågat om hon ville följa med till Mumindalen och så hade dom åkt till soptippen, haha! Emma hade blivit ganska besviken...


Vad gör jag nu?

Åh, jag saknar min ipod. Hela tiden.

Och idag saknar jag orden. Helt urblåst och jag hade så väldigt trevligt igår och sen blev jag blev jag helt förstörd och skickade det sorgligaste sms:et jag någonsin skrivit till Jess.
Jag är så jävla dum i huvudet.
Pratade med J som var ute i Oslo och vi var väl på ungefär samma nivå och så fick jag prata med Nicklas och skrattade några minuter. Tack för det.


Funderar på att skrota min hjärna. Kan jag få nån annans?
Kristoffer och jag pratade för några dagar sen.
"Pappa är sjukt allmänbildad och intelligent egentligen ju!" sa jag.
"Ja, jämnt när vi hade frågesporter när vi hade klassfest när jag gick i skolan.. vann hans lag! Varje gång!!"
Haha, tur att nån i familjen ligger inne med lite bakom pannbenet.




Nu blundar jag så hårt att jag inte ser ett skit. Men det hjälper ju för fan inte.

Såhär kul hade Kittan på jobbet idag...




Tills jag gjorde ett tappert försök att underhålla henne... (med en egendesignad leksak!)



... och strax därefter förvandlade hon sig själv till en kanelbulle!

 

Titta bara på henne, helt tokig!


Hallon&tant-snusk.

Barn måste va världens bästa påhitt. Idag var det två små bröder inne på Store med sin mamma. Dom levde rövare på ett bra sätt och frågade mig tusen saker på två minuter. Jag skrattade så jag fick ont i magen och låg dubbelvikt över disken. Mamman skrattade lika mycket på andra sidan.

Jag har precis läst ut min första tant-snusk-bok! Jackie Collins, smaka på det. Medelålders och äckligt som fan. Hittade boken på jobbet (tydligen Carros!) och började läsa. Och kunde inte sluta. Åh, så cheesy! Typ 500 sidor och väldigt mycket precis som jag trodde det skulle va. Inget jag kommer minnas på min dödsbädd om vi säger så, haha.

Tampis1 och jag fikade på Steves efter jobbet. Precis lika trevligt som alltid hade vi och hon vinkade av mig vid bussen. Redan då var jag kissnödig. Väl hemma i Åtvid, cirkus 50 min senare, var jag extremt kissnödig. Eftersom jag hade typ en kvart att gå beslutade jag mig för att agera skogsmulle och pinkulera bakom första bästa buske. Sagt och gjort. Och det var det bästa jag gjort på länge, för när jag var klar upptäckte jag värsta snåret med en massa skogshallon brevid. Hur goda somh helst!! Imorn ska jag gå tidigare till bussen och plocka! Hallon är ta mig fan godare än jordgubbar!


Spana in mina små mästerverk!!


Fina va? Nu bor dom på balkongen och pappa och Susanne har adopterat dom eftersom jag aldrig är hemma!
Och så har dom kompisar! Sällskapar med tomater och smultron!

...love it!


Bäst bästare bästast.
Kleerup och Elsa Hosk, kan ni se kidsen?! Herregud, supersnygga och galet begåvade. Jag hoppas!!

Angående helgen:
Det kändes så mycket mer än jag trodde det skulle göra. Vad gör jag nu? Blundar?

Supertagg!

Jag vill bara att det ska vara den här tiden imorn! Då är jag med all säkerhet lagom (?) onykter och med trevligt trevligt sällskap!

Bara lite roliga saker som hänt sen sist:
1. Det var inne en sjukt överviktig svart galen och rolig kvinna från England i en om möjligt ännu större rosa-blommig tröja på Store när jag jobbade.
Hon pratade så mycket att tiden stannade och hennes svenska vännina blev helt trött på henne. Tillslut köpte hon en huvudmassör och berättade att hon skulle hem och dricka vin och käka ost (som hon visade mig).
Innan människan gick ut hade hon kallat mig darling fem gånger.

2. Mitt läppglans jag köpte i Bergen heter "Rex", coolt namn på nåt man har på läpparna... tycker jag.

3. Jag är alldeles alena när hemma. Pappa och Susanne är på semester nånstans, har varit borta sen jag kom hem från Bergen. Det är tomt och konstigt. Detta medför också att jag lyssnar på musik halva nätterna och inte alls sover som jag borde.

4. MIN FARMOR FYLLER ÅR IDAG!!! När jag ringde blev hon helt paff och frågade om jag kom ihåg det själv eller om pappa hade skvallrat. Såklart jag kom ihåg!!



Hightech! Vem får idéen att sätta klacken på helt "fel" ställe? Marc Jacobs!
Jag skulle inte tacka nej.... men dagens fråga är: går det gå i dom här?!

Pics från Bergen.


Bergen från Kines storebror Tims balkong...


.. och från Kines föräldrars. Det här med utsikter verkar va Bergens grej. (Det är så mycket mycket mycket mer "wow" än det ser ut här!


Den här filuren hade jag inte sett på... evigheter. Men han var lik sig, haha!


Jeanette, jag och Andre.


Andre och jag hörde såklart "skaller-skydd" (såna man får till flaskorna på taxfree:n!) på benen!


Precis innan vi skulle åka hem igen, mina sötnosar Kine och Carro + moi.


Bye bye Linköping, hello Bergen!

Tjohoo! Imorn sticker Carro och jag som sagt till Bergen! Gött gött gött! Ska bli fantastiskt att bara få se nåt annat, och såklart underbart att få se Kine.

.
Igår var Kristoffer och jag på Ikea. Han har typ världens minsta (och finaste!) bil, och vi skulle få in en stor tv-bänk och en byrå. Helst ville vi få plats själva också. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Vi fick sitta med varsin hylla i huvudet typ. Men kul var det!

På kvällen var jag på kalas hos Håkan, Karlas pappa. 52. Karla som jag inte sett på evigheter var där också! Det var precis som vanligt, hur trevligt som helst.

Ta hand om er nu.

Puss&kram kram kram!

Goodbye my almost lover. Goodbye my hopeless dream.



Ser man Hockla?!


Utsikten från min brors sovrumsfönster... den kommer inte alls till sin rätt med den här småkassa mobilkameran! Man ser huuur långt som helst!

Dagens insikter:
1
. När jag blir vuxen ska jag bara dricka mjölk enbart ur cocktail-glas.
1b. Jag ska även lära mina eventuella framtida barn att göra detsamma så snart de fyller tre år.

2
. Inom en snar framtid skulle jag bli väldigt glad och fantastiskt stolt över mig själv om jag kunde bli lite mer som min bror. Lite mer ordningsam, ett pinnhål mer vuxen och ett stå vassare.
Till skillnad från honom är jag totalt oansvarig när det gäller det mesta. Jag skulle kunna va världens mest oekonomiska människa (iallafall top 10!) och jag är virrigare än min farmor och sämre minne än nån med alzheimers.
Kommer vuxenhet med åldern?

Jag kommer ihåg (kors i taket!) en gång när vi skulle på mässa i Sthlm när vi gick i ettan på gymnasiet. Carro, jag och några fler brudar blev typ "intervjuade" av baronens son.
"När ska ni flytta hemifrån?" kommer jag ihåg att han frågade.
"När jag är vuxen" svarade jag.
"Och när är man vuxen då?" frågade baronens son.
"När man klarar av att ta hand om sig själv och sin omgivning." svarade jag utan att egentligen hinna tänka efter före.
Baronens son blev väldigt imponerad av mitt svar kommer jag ihåg och frågade efter mitt namn och sa att han skulle höra av sig om jag ville va med på nånting, vad det nu var, nån gång.
Han hörde aldrig av sig men det skiter jag i också. Men tydligen klarar jag inte av att ta hand om mig själv och min omgivning för jag är fortfarande kvar på Klövervägen!

3. Carro och jag åker till Bergen och hälsar på Kine på torsdag! Kan knappt tro att det är sant! Håll tummarna för kalasväder... kalassällskap vet jag redan att jag kommer få.

4. Dagens sista insikt är att nu måste jag sova! Jobb imorn, same time, same place.

.

Puss&kram!

Misstänker att jag den senaste veckan svalt ungefär 12.000 kalorier snor. Jag kan inte förstå var skiten kommer ifrån?!

Jag kommer befinna mig på Store idag 10-15!

Let's go!



Namnsdag gånger 2.

Ulrika och Ulla på samma dag! Grattis till mig själv (typ en halvtimme kvar av dygnet, bra jobbat!)! För övrigt fyller min fasters man Leo år idag också, så grattis till honom också!

Just nu sitter pappa, Susanne, Karlas föräldrar och J's pappa här utanför och kacklar. Vilket liv. Och helt fantastiskt underbart, nu är det sommar på riktigt!
Pappa tycker jag har cd-skivor i öronen och dom diskuterar om man kan köra bil på etanol (eller hur stavas det? Med h nånstans?).
Åh, jag vill va tio år igen!

.
Store imorn 10-15... kom och köp hårmassörer.. eller vadsomhelst!

Därefter troligen fest med Linus (som är hemma igen!) och packet (vet inte riktigt vilka det blir!). Ser jag fram emot!


Första juli!

Jag är urusel på att hitta rätt i busstid-tabeller. Siffror och jag är som dag och natt. Tänkte jag skulle åka in tidigare till Store och käka jordgubbar med Caroline och diskutera världsproblem av typen "när ska vi ställa till med nästa fylleslag?".

Var övertygad om att jag sett att det skulle gå en buss halv ett. Det gör det inte. Så nu kommer jag inte in fören jag skulle ha varit inne.

Jag har ett flygande blåmärke på min underarm!

Tack pappa!


Det här är den enda mannen jag vet som kan sjunga stört många snuskiga ord i en låt men ändå få det att låta vackert...