Saker som irriterar mig nåt förskräckligt.

1. Folk som inte lyfter på fötterna när dom går, utan liksom "hasar" sig fram, allt som oftast med skor som glappar. Bevare mig!

2. Människor som skriver/säger man istället för jag.

3. Disktrasor... dom retar skiten ur mig.

4. Att jag alltid tror jag är sen fast jag oftast inte är det.

En av mina absoluta favoritlåtar alla kategorier.


Hoppla!

Klockan är 10.02 och jag har absolut ingenting att göra! Värsta dundervädret ute, vaknade imorse kl halv sju och var pigg. Övertalade dock mig själv att sova lite till, eftersom jag inte hade nåt speciellt att sysselsätta mig med.

Pappa och Sus har övergett mig och åkt på semester... nånstans i Tyskland tror jag det var. Det känns lite konstigt men för första gången i mitt liv är jag glad att jag är hemma istället.

På lördag drar vi. Overkligt. Jossan är tydligen också i Oslo, tjoho! Vilken underbar vår det kommer bli! Hela jävla världen verkar va i Oslo.
Vi åker bil upp. Pappa, Janne (J's pappa), J och jag. Kommer nog bli en minnesvärd resa, eftersom jag planerar att va bakfull.
Jag: "Jag ska nog gå ut på fredag!"
Pappa: "Men är det så smart? Då kommer du ju sova hela vägen... och vi måste ju prata!"
Jag: "Men jag måste!! Kommer ju inte träffa folket på skitlänge sen."
Ärligt talat så är det kanske inte mitt smartaste påhitt. Men jag kan liksom inte låta bli. Nu har jag lovat Monica att jobba på fredag också. Till ett, sen blir det buss hem och packa in allt jox, och sen tillbaka till stan och sen ber jag till gud att dom andra förbarmar sig över mig och hämtar mig i stan på lördag typ kl sju på morgonen.

Nu ska jag tvätta... har nog lite att göra iaf... haha!

Ha en bra dag!

Min idol Rosette: "Du kan ju inte ligga hela tiden!!"

Det finns en människa på mitt jobb som är så jävla sjukt rolig. Rosette heter hon... kommer från ... nåt land i Mellanöstern typ. Det är hon som är förebild för min karaktär "Korvgubben" som jag brukar köra ibland (oftast på förfest), för hon pratar så roligt hela tiden.
Herregud, jag fattar att det måste va jättesvårt att lära sig ett nytt språk sådär, men hon är så härlig och bjuder på allt galet hon säger.

Exempel 1:
Rosette och jag är hos en gubbe. Han har varit lite dålig ett tag och har mest legat i sängen. Så kläcker hon ur sig:
"Men du kan ju inte ligga hela tiden!!" och betonar lite galet så det låter som att hon menar att han bara har sex hela dagarna.

Exempel 2:
Utanför vårt personalrum finns det en anslagstavla där nån har satt upp affischer med bilder på jättesöta djur där det står grejer som "Djur är inte kläder" och liknande. När vi går förbi stannar Rosette och kollar på en med en skitgullig gris  som det står "Djur är inte mat" på.
"Vad menar dom?! Griskött är ju jättegott!"
Det är ju hemskt att skratta åt det egentligen, stackars lilla grisen, men vi skrattade oavbrutet i tio minuter. Jenny satt i personalrummet när vi kom in.
"Skriv! Skriv att kött är gott på en lapp så ska jag sätta den över!" säger Rosette och Jenny skriver "Kött e gött!" på en lapp och Rosette tejpar den över.
Idag när jag kom till jobbet hade nån (säkert arg vegan) rivit bort lappen.

Exempel 3:
Ikväll skulle Rosette skriva i safe doc (typ ett program där vi dokumenterar allting) att nån skulle åka till hörcentralen och skrev att människan skulle åka till horcentralen.

Fan, jag kommer sakna mitt jobb när jag åker till Oslo, haha.

Oslo-comeback!

image319
Färgglada gummimadrasser nu igen?
Skulle inte tro det döh!


Vi har fått lägenhet! J och jag sticker i helgen... Nu ska vi bo i en lägenhet på samma gata som Nicklas, Carro och Jesper bodde på sist vi var där.
Och så ska vi bo med Tobbe! Kommer bli precis hur bra som helst!

Vår i Oslo i år igen! Can't wait!
Stannar till mitten på juni, sen blir det sommar hemma. Det känns som en väldigt bra lösning, för mig. J kanske blir kvar, fast jag såklart alltid vill ha henne där jag är...


God natt!

image317
Cissi, jag och en totalt okänd brud i min säng i Magaluf.

"Du ser ut som en rockringstjej!"

Vi satt och pratade på jobbet igår kväll Julia, Jenny, Rosette och jag. Så kom vi in på vilka typer vi var när vi var yngre. Julia var tydligen (och är fortfarande) extremt vig och gymnastisk, Jenny red och höll på med twist. Och jag då?
"Det enda jag typ var bra på var att rocka rockring! Kunde hålla på i timmar oavbrutet! Stod på världens smalaste bomm och bara körde och körde." sa jag.
"Du ser ut som en rockringstjej!" sa Julia.


Amsterdam-tema.


Den här låten alltså, så sjukt fjantig.. men jag älskar den!
När jag gick i ettan på gymnasiet åkte jag med några tvåor och treor till Holland och bodde där i tre veckor. Det var på våren, alltså nästan exakt sex år sen.
Då hade den här snubben precis vunnit Idol där, och den här låten spelades överallt och hela tiden!

Kom och tänka på det här idag när Carro och jag satt i solen utanför Magnolia och käkade jordgubbar med mjölk och läste Nolltretton. Där i fanns det en reseguide till Amsterdam, och en bild på ett sexmuseum... och jag kände igen det direkt för vi var där!

Hur som helst var det en galet rolig resa, köpte ett par Puma-skor som inte fanns i Sverige som var hur grymma som helst, och så kom det fram en kille till mig i Parken på Valborg och frågade var jag hade köpt dom.
"Jag trodde iaf att jag skulle va ensam om dom i Åtvid!".
Han hade köpt sina i Paris.

En vecka bodde vi hemma hos holländare, dom som gick på gymnasieskolan i Hengelo där vi var. Jag hamnade hemma hos en hårdrocksbrud som såg lite efterbliven som hade långt svart hår och bodde på en grisfarm.

Dom två veckorna vi bodde ihop alla från Åtvid (plus lärare) var det världens håll-i-gång, nån spydde i lärarnas sängar, grabbarna och jag gick på öljakt medan Sofie, Lisa och lärarna var iväg på nåt. Det slutade med att vi gick flera jävla mil i dödsmörker (jag är mörkrädd!) och utan att ha hittat nån öl gick Jimboy och jag tillbaka och Rickard och Jimmy genade över en motorväg och slog sig lite här och var.

Vi hann såklart med Red light-district och det var dessutom Ajax-match den dagen vi var där, men den såg vi aldrig.

Holländare pratar väldigt bra engelska men äter så mycket äckligt att jag nästan spyr när jag tänker på det.

"Och sen gå och vara normal mot sin lastbil.."

Kom in ett riktigt orginal till mig på Store idag och vi pratade (eller ja, mest hon, jag lyssnade och försökte hålla mig för skratt med varierande resultat!) i säkert tio minuter. Hon babblade om allt mellan himmel och jord, bland annat att hon inte ville köpa en blommig elefant till nåt kid hon kände... för tänk om ungen skulle fråga (citat):
"Men mamma! Finns det blommiga elefanter? Och det gör det ju inte!"
"Eh.. men då kan man ju svara att det är en fantasi-elefant!" försökte jag och så tänkte jag att barnet kan ju lika gärna fråga varför elefanten är så liten, och vad ska man svara på det då?!

Iaf, så halkade hon in på Engla-grejen och sa
"Att först gå och mörda nån och sen gå och va helt normal mot sin lastbil (!). Det är ju fel nånstans i hjärnan då (ett rätt!) och det borde inte kallas tvångsvård utan kärleksvård för man gör det ju av kärlek!"
Så jävla snurrig människa alltså, men jag gillade henne mitt i allt kaos. Skön och flower power på nåt sätt.

Veckans snygging/cooling/inspiration x 2.


Taylor Hawkins & Dave Grohl, Foo fighters.
Två ord räcker: JA TACK!

2 år sen idag!

Idag är det exakt två år sen Carro och jag åkte till Mallorca, började barskolan och hade jag hade den roligaste sommaren i hela mitt liv. Detta tänkte jag fira med lite kort från den där sommaren, 2006.

image297
Sista kvällen på barskolan. Jag, Hvass och Jonte ställer upp i nån slags "dricka fortast"-tävling. Behöver jag skriva att jag inte kommer ihåg om vi vann?!

Utsikten från vår kära balkong. Bargatan, sling-shoten. Man såg även den här gatan extremt bra när man stod och duschade i vårt badrum... fantastiskt.

Cissi, Omi, Carro och Kine käkar tacos.

Några drinkar lyckades vi iaf bland till!

Darling!

Helt normalt i vår lägenhet. Kaos 24/7. Här var det stopp i avloppet och vi fick köpa nåt olagligt gift och hälla i. Sen började det fräsa som fan och ryka i några minuter, sen funkade det som det skulle igen!

Vissa av oss jobbade.....

... andra inte!

Cissi, Emma, jag och Jossan utanför Casa.

Normalt Mallorca-beteende.

Cecilia och jag har race och tyvärr så vinner hon.

Kramkalas Cissis och min sista kväll.



Hade det funnits skolkataloger på barskolan hade det här varit min klass. Fantastiska människor allihopa!

Andre, Slobban, jag och Joss.

Jossan och Jacky.

På barskolan.

La bodega. Standard typ 1-2 ggr/vecka.

Jag erkänner! Var där max en kvart om dagen, fy fan vad tråkigt det är att sola!

Sista dagen. Omi försöker hälla ketchup i mitt hår. Arild, Kine och Cissi.

Det känns så nära fast ändå så långt borta.. Babes, saknar er alla nåt fruktansvärt!

Nämen!

image296
Titta vem som ligger i min säng och gosar?! (Eller snarare ser livrädd ut, haha!)
Kittan!
Var inne på Store efter jobbet (Stolp) och tjatade med henne hem till Åtvid.
"Snälla snälla snälla! Kan hon inte få följa med mig hem?!"
och så fick hon det, hurra!

Vi åkte med Kristoff hem, skönt att slippa bussen!
Nu ska vi alldeles strax ut och gå med Fia som kommer hit.

Puss!

Massa bra musik.

Lördag kl 17.30
Hinner bara kliva på bussen i Nygård innan jag ser nån komma springande i gången och slå armarna runt mig. Min Liza! På 530:n från Åtvid, i nya urballa rosa pumps och snyggare än någonsin!
Efter en lång lång kram (framme vid busschaffören på en rullade buss!) satte vi oss nästan typ på golvet och uppdaterade. Pratade hela vägen till Grebo där hon skulle av. Åh, hon är hemma! Så glad!!!

Söndag 13.05
Jag kommer traskade från jobbet (underbart roligt idag, min andra Johanna jobbade, yes!) genom Trädgårsföreningen med
John Legend i öronen, solen i ögonen och heartbeats i hela kroppen. Blommande rosa träd (så fina!), glada människor på filtar en masse, lösa hundar och tulpaner, panséer, blåa hyacinter.

Söndag 15.45
Finns det en bättre låt att lyssna på när man åker buss i solskenet? Svar: nej! Det finns knappt en bättre låt att lyssna på i hela jävla världen!

Söndag 16.20
Vaknar vid Partner Tech av att jag ger ifrån mig ett konstigt läte som jag inte vet hur jag fick till egentligen. Donna Summers Bad girls (här i extremt snurrig och härlig version av en av mina favoriter!). Cyklar uppför mördarbacken i Nygård och solen är fortfarande helt amazing...

Kitty gillar stora grejer!

image295
Pinnen är ju lika lång som henne!

Disease.


Bara en till! Så bra så bra så bra!!

.
Take me out ikväll!
Det blir buss till stan igen om en halvtimme typ. Ska springa på stan (systemet!! Ge mig VIN!) med Carro medan Emma springer runt ån och Jess jobbar.
21.7 grader på balkongen där pappa ligger och väntar på att klockan ska gå så han kan åka till golfbanan. Nu börjar det vet ni, kommer väl knappt se röken av honom i sommar, det är som det brukar..

Ses ikväll?!
Puss!




Kommer ni ihåg..?


Ett mästerverk!
Ola Salo, vilket geni. Och Joy surrender, Echo chamber... första skivan är ju helt magisk!

För helvete!!

Vad fan hände?! Åh, jag blir så arg!!!
Jag som höll på att bli hockeyfrälst och så skiter det sig bigtime.
Som pappa sa: "Nu är det ju ingen idé att se det längre!"

LHC tjalalalala!

Sitter och kollar på hockey och käkar scones med pappa och Sus. Jag blir helt galen, bara skriker rakt ut och hoppar upp och ner. Pappa är mer lugn (som vanligt!) och genomtänkt i sina kommentarer och Susanne verkar inte så jätteintresserad faktiskt, haha.
.
Idag när jag klev på bussen i Nygård satt Sara redan på, har inte pratat med henne på evigheter så vi tjattrade hela vägen in till stan.
Öppnade, så kom praktikant-Sara och vi skyltade om (lite hejsan svejsan och färgchock!)... Dagen gick ganska fort ändå, Jess kom och hälsade på och Gerda, Karlas mamma kom in och pratade lite också.
Ska dit imorn också, 13-18.

Absolut inte värd det...

... men idag fick jag blommor och presentkort på Lush av Frida (J's lillasyster)! Så gullig hon är! Tack tack tack!
För att hon fick låna min snowboard och lite grejer när hon skulle upp till Sälen eller vad det var. Det är ju bara bra om nån använder den!
Alltid när jag får blommor är jag egoistisk och ställer dom i mitt rum (oftast som här, vid datorn) så jag får se dom ofta!

Titta vad fina!


Vad har du ätit idag?

image292
Det här har jag ätit idag.
Världens godaste soppa, som ser ut som hallonkräm!
Rödbetor, potatis, ingefära, citron,  typ ett halvt kilo cayennepeppar och lite annat i.
Sen riven ingefära, olivolja på och avokado till, älskar det!

Lite starkt för J? Hennes förskyldning bara släppte, haha. Pappa hatar den...
Men jag lovar, man blir frisk bara man tittar på den!


Tribute to rödbetan!




Finns det en coolare grönsak?!
Vädligt hm.. snygga på nåt sätt. Underbar färg, rolig form, känns koncentrerad och allmänt skön. (Nu pratar vi inte sånna som man äter till pyttipanna, utan liksom riktiga!)

Håller på och gör soppa med rödbetor nu, rosa-lila soppa, det är grejer det!

My hood, "Tågtema"


Här har vi byggnaden som går under namnet "Tågholken". Oj, härinne har vi skrattat och gråtit, tjuvrökt (vissa av oss, haha!), kladdat och levt rövare.
Basthagens tågstation, det här är hemma! Längst till vänster är bron över till Nygård.

På den här cykelbanan har vi traskat miljontals ggr! Ungefär där jag stod när jag klickade brukade vi möta Jess varje morgon på väg till skolan.
Hade en jävla tur med tåget alltså!

På vår gata i stan. Det här är min gata! Åh, hur ska jag nånsin kunna lämna det här?! Det rosa-beige huset längst till vänster är Emmas, sen är det gråa mitt, det blåa Karlas och det gula högst upp är Js.


Give me a drink - I need some time to think this over.


Sveriges bästa band, fucking älskar dom!
Dagens låt: "I might come see you tonight" med Hellacopters.

"Give me a drink - I need some time to think this over
Should I go through that door - yeah I wanna be sure tonight
The girls look pale and the liquor is stale and I'm sober
The place is packed with brats and infested by rats
And I don't wanna put up a fight
On the edge of being jaded
But it's the little things that could have me persuaded
So if you play real tight and you're not too light
I might come see you tonight"

Det blir ta mig fan inte bättre än sådär och jag behöver en drink och jag behöver tänka för just nu vet jag inte vad i helvete jag håller på med. Jag är expert på att koka soppa på en spik, eller nåt åt det hållet... på ett dåligt sätt.

Fiskmåsar på Klövervägen?!

Öppnade precis mitt fönster. Det är fiskmåsar utanför och dom skriker som fan. Sjukt.
Jag har lite fobi för fiskmåsar. En gång när jag var kid och befann mig i Varberg tror jag det var, hoppade det fram en sån äckelfågel till mig, och snodde min korv och jag precis skulle börja käka upp. Han/den/det bara tog den rakt ur handen på mig, svalde den hel och struttade iväg...

Fransk film - gotta love it!

"Berätta inte för någon" - sjukt bra fransk film med underbar musik.
Såg den ikväll med Emma och J.

Stolpis imorn, börjar kl sju, slutar nån gång mellan ett och fyra beroende på hur mycket det är att göra.

Och imorn bjuder jag upp med lite pics jag tog idag när jag var ute och spatserade....

Puss!

Kvarteret Skatan?

image283
Spana in det här!
Vi har världens högsta dubbel-gran på vår baksida. Nu har det flyttat in en skatfamilj där. Tänk om det vore så lätt? Bara slänga upp ett par pinnar i ett träd och så bor man där liksom.
Det sjuka är att på garage-kanten sitter det en liten fågelholk (som jag tror att Kristoffer har gjort nån gång på slöjden!) och nu kan det ju inte bo några småfåglar där för det är värsta skatboet precis utanför!

Jag: "Har du sett skatboet på baksidan?"
Kristoff: "Ja! Räcker det inte med att det bor skator i huset?!"

Den blåa gaveln i bakgrunden är Karlas föräldrars hus.

Hej babes!

Idag mår jag skitmycket bättre! Underbart. Kan bero på Carros dunderkur som jag fick ta del av igårkväll.
Hon drog med mig till toan (nån timme innan hade vi världens problem, för handtaget till toan ramlade in på fel sida av dörren, så den gick inte att öppna... men det löste sig iaf till slut!) och började smeta tigerbalsam i hela min näsa, och runtomkring den.
"Lita på mig! Lita på mig!" sa hon och jag kände mig lite tveksam och det syntes nog på mig. Carro blev helt manisk och det var som att hon skrattade "häx-skratt" från nån Disney-film och bara dränkte mig i tigerbalsam.
Det började svida som fan och stack i hela fejset, men det luktar ju så sjukt gott, som Jenka!

När jag haft det där joxet på och i näsan i typ 20 min (var på väg att ta bort det flera ggr, men då skrek Carro och J rakt ut) torkade jag bort det, slöt mig en gång och så kände jag mig pånyttfödd.
Var köper man tigerbalsam? Apoteket? Måste köpa alltså, världens bästa!

Nu kom pappa hem, han ska tydligen och spela golf. Jag visste inte ens att dom har öppnat banan!

Ikväll då?
Friday liksom - Platens? Möjligt är det absolut. Ringde till Jess: "Ta med kläder!!".

Liza skulle ringa sen också, hon är hemma från Teneriffa...

YES!! Jag har hittat den!


Här är den, fineally! Den där låten jag skrev om för typ nån månad sen och varken kom ihåg vare sig text, titel eller melodi på. Liquido "Narcotic"... blir det bättre?! Nej, det blir det inte! 90-talet, kom tillbaka!!
Äntligen, jag är överlycklig!! Som det här har rullat i min hjärna, och nu slipper jag tänka mer på det!

Tar bussen till LKPG om typ 20 min. Jag ignorerar fullständigt min förskyldning och hoppas på det bästa!

Kram&puss!!

You can be a sweet dream or a beautiful nightmare.

Tittade ut genom mitt fönster när kl var 20.20, och dra mig baklänges, det var fortfarande hyfsat ljust! Konstigt orangeaktigt ljus, men ändå... väldigt fint.

Hade grymt gärna gått ut en sväng, och vill fortfarande göra det, men jag har en förmåga att alltid gå ut och bara bli ännu mer förskyld än vad jag var innan.
För tillfället andas jag ungefär lika bra som en mops som sprungit maraton med en pinne i munnen och en förtejpad näsborre av två.

Nu pratade jag precis med Carro, skulle egentligen ha stått på Store från 10-16, men nu kom vi överens om att hon ska gå dit och öppna och så ska jag komma senare. Tack för det!
Hatar att va sjuk, så jävla dundertrist!

..

Dumma Ulla!

Snorig som aldrig förr sitter jag här, dricker rött (grönt är fan godare!) te och äter kalla pannkakor med sirap.
 
Jag känner mig som en dålig kompis och människa i allmänhet för tillfället, eftersom jag gjort en av dom jag älskar mest besviken. Jag är så ledsen för det. Kan inte styra över vad jag vill och inte vill, vad som rör sig i mitt huvud och kunde jag få mig själv att tänka annolunda skulle jag göra det utan att blinka.
Det blev inte som vi hade planerat, förlåt.
Jag har iaf varit ärlig och nu är det som det är... hoppas jag kommer kunna gottgöra kaoset jag ställt till med. Det vill jag verkligen!

.
Kine har åkt hem också. Tomt, tråkigt och trist. Kom tillbaka, stanna föralltid.

Allt är dock inte skit och hemskheter.
Det finns så mycket här nu. Som ger mig så mycket. Energi, glädje, lust och hopp på olika sätt. Tack mina älskade för att jag aldrig behöver känna mig ensam, för att ni orkar med mig med alla mina dumma egenskaper, för ni alltid räddar mig i tid. Tack för att ni tror på mig... jag tror på er.
Älskar er... alltid!


Is someone getting the best, the best, the best of you?

Fick inte höra färdigt den den här gången heller... Foo fighters, få jävla bra låt!

Dricker vatten (börjar jobba kl sju imorn!) medan dom andra (Jess, Emma, Carro, Kine) dricker vin/sprit. Jag har ingen aning (ja du bullis...
NNNNNNNNNNNUUUUUUUUUUUU KKKKKKKKKKÖÖÖÖÖRRRRR VVVVVVVVVVViiiiiiii!!!!!   -   citat av Carro, ja, hon har skrivit det själv!)
om var vi ska ikväll. Var prat om Blue heaven och BK, vi får se vad som händer.
Största problemet just nu är att jag har extremt ont i mina fötter efter utgången i onsdags, mina förbannade jävla dundersnygga men otroligt onda och dumma Björn Borg-skor, aldrig mer! Ska fan bränna dom på bål nästa gång jag ser en eld.

Det blir Stolpis imorn och Store på måndag, hej och hå.

Karla har tatuerat sig också, inte illa! Det skulle ha blivit en kanin men blev tre stjärnor i nacken. Ska bli kul att se den live!

PUSS!

Finbesök från grannlandet!

Vad har jag styrt med sen sist? Känns som hundra år sen jag var hemma!
Bland annat har jag premiär-ätit frukost på balkongen, typ i måndags. 
Samma dag efter jobbet (slutade 22) träffade jag Jess i Trädgårdsföreningen och hoppade helt lyrisk hela vägen hem, nu ÄR det vår!

Igår var jag på Store till 15.30 och sen hängade Carro och jag hela kvällen, för vid halv tio kom det en viss otroligt fantastisk norska med tåget, yes!
Kine is in town! Jag är så glad, livet känns nästan fulländat på alla sätt just nu!

Vi åkte och överraskade Jessan som verkade befinna sig lite i chocktillstånd. Efter en tur på McDonald's vid Braskens bro, ett glas vin på Magnolia var vi hemma hos Carro och Johnny.
Jag blev kvar också, och vi förvandlade deras wursting-soffa till en dubbelsäng, där låg Kine och jag och fnittrade, dummade oss och lyssnade på musik tills vi somnade.  

Bildbevis:

      

Idag har vi (kors i taket!) tagit en tur till..... tada! Gränna av alla ställen.
Inte visste jag att dom har så sjukt många polkagris-fabriker där. Vi trodde dom hade en, och var inne i, jag tror det var sex olika! Måste va nåt slags rekord?
Carro var chafför och reseledare och fixade äggmackor och o'boy som vi stannade och käkade, typiskt Carro och mig, vi gör alltid det när vi ska nånstans.

Alldeles strax kommer dom och hämtar mig igen (Kine var ju tvungen att få se världsmetropolen!!) och ikväll blir det utgång. Har en viss känsla av att det kommer bli en del vin den här helgen också. Ska försöka ta det lite lugnt, men jag känner mig själv lite för bra för att kunna tro på det.

Take care!
Pusspusspuss & en massa kärlek!