Fyllon & Tagetes

Min bror ær klar med skolan imorn, civilekonom. Fy fan, ska jag va klar med nån typ av utbildning inom fyra år?! Det finns ju inte ens på kartan! Ær det jag som ær oseriøs eller går tiden helt enkelt før fort?! Kænns som det nyss var jag som stod med balklænningen eller studentmøssan i høgsta hugg och livet skulle precis børja... Antar att jag fortfarande har framtiden framfør mig, men nu ær jag mitt uppe i den.

Har væl egentligen inget vettigt att skriva, som vanligt. Skulle inte ha nåt emot att sitta hemma i Åtvid just nu faktiskt.
Dagens højdpunkt var nær jag och Lina børjade prata om konstnærer och så børjade hon rita av alla oss som jobbar på Bogrønt, på ett utskrivet kvitto-papper. Hon sa att hon inte kunde rita, men så ritade hon "La familia Bogrønt" och det blev precis hur fint som helst, ville næstan børja grina nær hon var klar, før det ær så tråkigt att det ær sista dagen hon ær dær imorn, och næsta vecka ær det min sista.
Alla var så lika sig sjælva! Erik skrek "Husk krukke-jord!" och "Har dere kontoll?", Øyving hade værldens muskler och høll i en spade, May kækade glass, Karin høll i en sax (som hon tappade bort igår), Veronica med vattenslangen. Och så jag och Lina på sidan, de tillfælliga liksom. Jag var jættelik mig!

Det var inne ett fyllo och køpte tagetes... Han tappade en platsficka med 200 spænn i, stackars idiot.


Høg på kemikalier, full av køttbullar"

Mina hænder ær totalt førstørda. Chef-Erik frågade mig idag om jag var "rørlig" och så skickade dom upp mig på taket før att ta bort en massa graffitti-målningar på skylten. Det regnade såklart också. Værldens næst-størsta skylt, och så fick jag spraya på en massa kemikalier och shit, så jag blev høg på køpet, stod dær typ två timmar och skrek efter papper, trasor, vatten och saker så Lina fick skena fram och tillbaka och langa upp till mig. Veronica kom ut och sa:
"Hur fan klarar du av det? Jag blir ju høg bara av att stå inne vid kassan och kænna gasen, och du står mitt i den!"

Jag visste inte att jag var så sjukt nogrann av mig, men jag vægrade ge upp innan allt var helt borta. Sket i regnet och att dom mobbade mig neranfør, før jag skulle bara ha bort allting.

Nær jag var klar och hade kommit ner från taket, Veronica och Øyvind fick krångla ner mig (lider av højdskræck-light) skickade Erik mig vidare ner till værldens størsta skylt, nere vid den større vægen som går neranfør, før dær var det också graffitti på skylten. Jag gick ner først, men skylten satt alldeles før høgt før att jag skulle kunna fixa det sjælv, så upp igen.
Efter lite disskutioner fram och tillbaka kom vi fram till att Lina och jag skulle gå ner båda två... med en stege!
Stegen låg på væxthus-taket med 70 miljoner plankor på sig. Stegen, (vi kan kalla honom Stig) ær typ 3 meter høg. Lina och jag slet och drog i honom och lyfte på plankor och høll på att ha sønder hela væxthuset. Utan resultat, Stig låg kvar mellanplankorna. Øvyind kommer gåendes, och vi står alla tre och drar i honom. Tio svettiga minuter senare har vi fått loss honom, jag tar tag længst fram, Lina dær bak och så traskar vi ivæg igen. Måste ha sett precis lika kul ut som det låter, två røda smurfar (klædda i regnklæder) kommer gående på gatan med en tre meter lång stege.

Efter att vi placerat Stig mot skylten, blir Lina helt stirrig och menade att "Ulrika, dær kan du ju inte klættra upp, du kommer dø, vi kommer dø båda två!". Men jag bara klættrade upp och hon stod dær nere och yrade och ville att jag skulle klættra ner och skita i det. Efter ett tag lugnade hon ner sig och vi kunde ta bort graffittin.

Nu ikvæll har J och jag varit på Ikea, skulle ha køpt en Billy och en spegel, men vi pallade inte (jag går fortfarande i dom blommiga gummistøvlarna som jag lånade på jobbet!) så vi kækade køttbullar och åkte hem igen.

En snabb grå dag.

Gick som på tåg på jobbet idag. Fast vædret fortfarande ær skit. Fast mindre skit idag æn æn igår. Igår var det elefant-skit och idag på sin højd fågelskit.

Upptæckte nær jag kom till jobbet att jag inte hade med mig min spruta. (Det ær elefant-skit, bigtime!) Detta medbær såklart att jag får ta min natt-spruta, med långverkande insulin, før att førsøka reglera blodsockret någolunga.
Men vet ni? Det gick ganska bra. Dr Nilsson kunde medicinera sig sjælv ganska bra, verkar det som.

Karin gick hem från jobbet idag, stackarn. Hon har ju varit sjukt aslænge, men aldrig varit hemma och blivit frisk.
Øyvind tror att man cyklar førbi Åtvidaberg nær man cyklar Vætternrundan, det var riktigt kul att høra!
Vi har haft askul idag, alla har liksom hængt på ett sætt som vi inte har gjort innan. Bært ænder, krukor och grejer. Veronica och jag gjorde comeback som Bogrønts orkester. Hon spelade panfløjt, och jag spelade basfiol på en konformad upphængningsanordning, och så sjøng vi "Vi kan spela fio-lio-lej, vi kan spela basfiol och (pan)fløjt".
Man blir ganska bra på att roa sig sjælv nær det ær lugnt på jobbet.

Så skulle chef-Erik sæga det som jag bævat før i typ två veckor. Vem av Lina och mig som skulle få stanna en vecka længre æn den andra. Jag var så sjukt sæker på att det skulle bli Lina som fick stanna att jag bara hade køpt ett trikken-kort som bara gæller en vecka. Men tji fick jag. Før det var jag som fick va kvar en vecka længre. Kommer kænnas konstigt nær Lina inte ær dær. Samtidigt ær jag øverlycklig før att jag får stanna, før jag trivs verkligen. Men det ringde i Linas mobil två min efter att Erik sagt det, och så blev hon erbjuden tre jobb inom loppet av några timmar.

Nu blir det raka (eller kanske snarare krokiga) spåret hem...

Det finns inga dåliga klæder, bara dåligt væder!

Och i den hær jævla stan verkar det vimla av dåligt væder. Det pissar ner, spøar, regnar katter och hundar. Och jag som vill ha sol! Mina klæder vill ha sol. Antar att alla precis som jag vill ha sol nu? Det ær dags liksom!
Igår var det iaf lite sommar, sol och allmænt nice, men idag?! Jag tror inte jag sett så mycket regn på 10 år, seriøst.
Erik, Henrik och jag har stædat idag. J var och trænade. Kænde mig som værldens duktigaste mænniska, det gør jag alltid nær jag stædar, haha!
Læste lite i førmiddags, jag har verkligen saknat det! Nåt sjukt mycket... Behøver ord før att hålla igång hjærnan... Fast frågan ær om det hjælper eller om jag bara inbillar mig?! Hihi. Sist nær vi føsøkte løsa korsord Linda, J och jag gick det væl lite sådær.. Har væl kanske inte ærvt min fars talang før korsord?!

Jag har kommit på en sak! Ska gøra lite beskrivningar av folk i min nærhet hær! Først ut:
Pappa,
bæst i værlden. Allmænt bra på korsord, beroende av text-tv och golf. En av de roligaste mænniskorna jag kænner. Nu ær han mest gråhårig, men coolast iaf. Jævligt allmænbildad (det har jag tyværr inte heller ærvt, haha) kan alltid alla jævla frågor på "Postkodsmiljonæren" och Jeopardy. Det dyraste jag nån gång har køpt till honom ær en diskmaskin, det dyraste han har gett mig ær livet och nær det kommer till saker; en dator.
Han ær inte direkt intresserad av trædgårdsarbete, haha, men desto mer av musik (en sak jag har ærvt). Nær jag var liten frågade han alltid "Vem sjunger den hær låten?", vilket har resulterat i att jag lært mig  sjukt många låttitlar/texter och artister.
Pappas favoritgodis ær Mambo, ni vet den dær fruktkolan?
Ska jag beskriva mænniskan med tre ord blir det: generøs, rolig och lugn (som en filbunke).
Jag ser honom inte som en mænniska med många ideer, men som en mænniska som rætt var det ær har fixat många av ideerna som jag inte trodde att han hade.
Ironisk och positiv på samma gång, lat på ett sætt men ændå inte.
Saker jag kopplar till honom: træskor, dåliga (roliga) skæmt och att han alltid stod med pannan lutad mot køkskåpen nær han diskade (innan han fick diskmaskinen!).
Pappa har gett mig så mycket glædje, så mycket att det ræcker till 20 livsførbrukningar. Tack før det!

Fågelskit upp till øronen!

Den som skrattar åt andras olycka sitter snart med tummen i skiten, som vi sa på vår promenad idag. Sist var det ju Emma som blev øverfallen med skit från himelen. Idag var det min tur.
Jag, J och Emma var ute och gick, och så pang! Fågelskit på min hand, haha. Och det slutade inte dær, vi kom nog in i nåt typ av stimm. Jag hade en på axeln rætt var det var. Och Emma hade en på framsidan av trøjan. Ær det typ nåt straff før att vi misskøter oss på nåt sætt? Så jævla vanligt kan det væl inte va med fågelskit?! Det værsta ær att vår tvættmaskin ær paj eller nåt, så det kan bli lite jobbigt, haha!

Så igårkvæll, våra sambos hade ju dragit ihop en liten tillstællning. Det var mycket folk, kul och efter lite tjat blev det tillochmed Carola, och då var Linda nøjd.
Henrik skulle raka sig och efter det såg det ut som han hade varit i slagsmål, før han blødde på två stællen.

Så skulle vi till Stravinsky (något osæker stavning bør observeras!). Henrik och två killar till traskade in først. Sen kom Henrik ut, och jag gick in med honom (allt detta krånglande berodde på att J & Linda inte ær 20 æn) och så direkt ut før att vi skulle trycka av min stæmpel på dom. Jag slickade på min stæmpel (uuh..) och førsøkte trycka av den på J. Dær førsvann min spæmpel, plus att J inte fick nån heller. Henrik gjorde ett førsøk med Linda, och hon kom in på nåt jævla vænster.

Så var det bara J kvar. Jag och Linda fick gå in før att det inte skulle bli så jævla misstænkt. Min stæmpel var ju som sagt borta, men vakten tittade på mig och sa: "Ulrika!" och så fick jag gå in. Vilket sjukt bra minne han måste ha! Vi stod inne och væntade, galet cool lokal måste jag bara skriva, men J och Henrik kom aldrig in, så vi gick ut och så gick vi till Burger King och svullade før att J inte kom in.

Ikvæll blir det film och imorn ær vi lediga! Sjukt nice.

Take care!

Værldens finaste blomma...

V?rldens finaste blomma...
(Sidalcea hybrid "Partygirl")

... fick jag idag! "Partygirl", som Karin betsællde till mig eftersom det inte fanns nån Ulrika, hade kommit! Hon visade mig och så sa hon: "Du får den av mig!"
Jag børjade genast protestera, før jag har ju ihjæl allting, orkiden jag fick av henne, øverlevde typ tre dagar hemma innan blommorna ramlade av. Och kryddorna jag fick senast har jag glømt hemma hos Emma och Linda. Totalt oansvarig nær det kommer till levande saker. (Stackars mina eventuella framtida kids!)
Men så slog hon in den i cellofan och skrev ett jættgulligt kort så jag avr tvungen att ta med den hem. Karin ær værldens bæsta! Så gullig, som hon ær vill jag vara nær jag ær 57...
Eftersom det ær en staude, sa jag att jag skulle førsøka anlægga nån slags rabatt i J's och mitt 6 kvadrat stora rum. I garderoben kanske?

Før øvrigt: det har varit en ganska lugn vecka. Morgondagen lær bli bra mycket mer fartig! Tjoho! Alkohol! Två veckor sen sist... fan rekord! Och så ska jag shoppa! Åh vad jag længtar tills imorn! Fick løn igår, och løn har aldrig kænt så jævla fucking amazing som just nu.

Igår kvæll var Emma och jag ute och kækade med hennes mor och mormor. (Lønen går åt fort, haha.) Jag kækade nån fisk som ingen av oss kunde komma fram till vad det var. Hette Kveite eller nåt liknande på norska, och servitrisen kunde inte førklara det bættre æn att det var en vit fisk. Jævligt god vit fisk, hursomhelst.

Just nu mår jag som en prins (Haakon!). Trivs asbra på jobbet, hemma, med folket jag har omkring mig.. med hela situationen liksom.
Åker hem om typ tre veckor, ska bli skønt det också. (Farmor! Ladda upp med pressgurka!) Træffa alla. Det ær nåt jag saknar hær. Nær man går på stan, och aldrig træffar nån man kænner. Det har hænt mig en gång sen jag kom hit, nær jag sprang på Carro. En gång på hela tiden! I Linkøping træffar man ju nån man kænner var femte meter!

So long - flaggstång!

Monster

Smeknamnen bara rullar in hær i Oslo. På jobbet blev det nya igår:
Veronica kallade Lina før Linschen, och då børjade jag kalla henne før Grinschen istællet. Jag fick heta Hulken før jag hela tiden sæger att jag kommer va lika musklig som Hulken nær jag slutar før jag bær så mycket jord och shit. Vi funderade ett tag på Veronicas namn. Eftersom Erik och Øyvind kallar henne før Gunilla (dom tycker tydligen att det ær værldens svenskaste namn...øhh?) så blev det Godzilla!

Ikvæll kommer Emmas mamma och mormor hit! Ska bli så skønt att se dom, att se nån hemifrån och høra lite østgøtska, haha.... Melissa, Emmas mormor ær værldens gulligaste tant, hur mysig som helst. Och Zora ær som en mor før mig!

Hittade precis nån typ av ... eh... några kapitel som jag skrev till en bok som aldrig blev skriven... i min inbox på mailen. Det var så sjukt att læsa det nu, kændes så avlægset... måste ha skrivit det før ett och ett halvt år sen. Jag saknar att skriva, gør det aldrig som jag gjorde då, nær jag gick i skolan. Och læser fan inget heller, nu kan jag ju inte ens læsa tidningar!

Klart slut - varulvstjut! (som Bert skulle ha sagt!)


Ett liv i panik med regelbundna skrattattacker.

Sorry Emma! Missade att skriva ditt chips-namn igår. Terje. Tråkiga Terje! Så, nu var det avklarat.

Idag fick jag skolka från jobbet (med tillstånd, haha) før jag hade glømt læmna in skattepapper på adecco och utan skattepapper... no løn. Utan løn - ingen shopping. J och jag gick precis en svæng på stan, och jag svær: jag håller på att bli galen! Vill køpa allt!! Precis varenda fucking jævla grej. Fick syn på værldens fulaste skor, och provade. Då blev dom helt pløtsligt værldens coolaste skor, och jag bara måste ha dom! Trodde verkligen inte jag var så sjukt mycket materialist, men det ær jag tydligen! Tur att jag inte provade nåt idag, fick næstan en ångestattack nær jag føljde med J nær hon skulle prova....

Vi satt hemma hos Emma & Linda nån dag.
"Så kan det gå nær inte møssan ær på!" sæger Emma.
"Studentmøssan?!" frågar jag
"... på snoppen?!" frågar J.

Igårkvæll skulle vi hyra film. Emma och Linda traskar ivæg till seveneleven. Dom andra hade suttit i typ en timme och retat mig och sagt att dom skulle hyra skræckfilm, vilket jag ær lite smått allergisk mot.
(Kunde inte sova på tre veckor efter att jag sett omslaget till "Dockan 2" nær jag gick i femman. Nær vi hade sett "Besatt" på bio satt jag uppe hela nætterna och lyssnade på Tintin på datorn før att koncentrera mig på nåt annat æn en tjej som førvandlats till ett skrikande æckel-monster!) Men så kom dom hem... med en skræckis! "Silent hill". Bevare mig. Jag lovar, jag satt och hoppade som en jojo i soffan, gømde mig under filten, høll før øronen, nynnade på "Stockholm i mitt hjærta"... ær så lættskræmd att det borde va olagligt.
Iaf, jag "såg" klart filmen, var ju tvungen att se hur det slutade... Usch.
Och vet ni vad det bæsta ær?! Inte en ænda mardrøm på hela natten! Jag kanske har blivit botad..?

Idag skulle jag svara i telefon på jobbet.
"Ulrika"
"..........." Tyst i luren.
Scott som står bredvid bara glor på mig och så slår det mig att jag ær på jobbet.
"Ehh... haha, ehh.. jag menar: hej! ... Du har kommit till Bogrønt Nordstrand!"

Nu sitter jag hær och luktar som en grape-frukt. Hur gott som helst. J och jag var nyss på Body shop och jag smørjde in mig med nåt... Mmm!

Full(t upp)!

Mycket nu... eller igår kanske jag ska sæga! Vet inte var jag ska børja, det var helt kaos i hjærnan från det att jag kom till Linda & Emma tills J och jag krælade oss hem. (Ingen alkohol inblandad dock!)

Såhær var det: J slutade 20, jag gick och møtte henne och vi handlade lite, och så tillbaka till Emma och Linda. Dær gjorde vi nudlar (førklaring av Ullas kost før tillfællet: nudlar ær det som mest liknar mat av allt jag ætit på hela veckan!) och kækade. Jag vet inte om jag har berættat om det dær med dom tio budorden som vi håller på med hær? Jag børjade faktiskt med det innan vi åkte om jag ska va ærlig, men innan vi åker hærifrån ska jag, Emma, Linda och J ha 10 budord var. Æn så længe har jag ett, J noll och Linda och Emma tror jag har 3-4 var eller nåt...
Iaf, før att fylla ut vår tid hær med nåt vettigt, måste man ju hitta på såna hær saker. Igår kom vi på en ny grej vi ska børja hitta på. Typ "Att-gøra-en-Ulla". "Att-gøra-en-Johanna". Eller Linda eller Emma.
Vi kom på ett par igår. Vi ska ha fem var nær vi åker hem.

"Att-gøra-en-Ulla" no 1. Nær man ska krydda mat, och råkar ha ut en hel kryddburk før man glømmer kolla vilket "hål" som ær øppet.

"Att-gøra-en-Johanna" no 1. Att råka læmna underklæderna på toan nær man har duschat. (Detta gæller ju såklart mest nær man bor med folk som man inte riktigt hunnit læra kænna æn!)

"Att-gøra-en-Emma" no 1. Nær magen spøkar.. finns flera sætt att tolka det!

"Att-gøra-en-Linda" no 1. Att gøra en australienare, kort och gott.

Och galenskapen slutar inte dær. J och jag hade brottningsmatch på en madrass på golvet. (J vann nog, men det skulle jag aldrig erkænna.) Skrattade tills huvudet blev lila och det var riktigt næra att ambulansen fick komma till Osterhausgate och hæmta oss alla fyra før vi høll på att kvævas.

Kvællen avslutades såklart med en påse Sørlands chips. Mitt nya beroende! Och dom andras också før den delen. Påsarna ær så gulliga før det står en liten story på baksidan! Det handlar om hur fyra vænner startade chipsfabriken. Eftersom vi ær fyra stycken hær också børjade vi ju genast diskutera vem som skulle va vem av chips-gubbarna. Jag ær iaf Leif Arne. J ær Steinar. Emma ... .....  och Linda Rune. Før att ta det ett steg længre:
Lata Leif Arne.
Roliga Rune.
Stela Steinar.


17 maj & 70 miljoner pers på Karl Johan.

Jag børjar med gårdagen: jobbade till 18 och sen var tanken att jag, Emma, J och Linda skulle dra ihop en fyramansførfest, innan vi gick på riktig førfest och slutligen ut nånstans.
Typ kl 16 får jag ett sms dær det står att jag och Linda måste gå hem till mig och J och sitta och vænta på nån slags signal från de øvriga två. Plus att jag fick order att køpa sallad, rødløk och tomater. Och tandpetare! (?)

J och Emma var båda två sjuka igår næmligen, eller ska vi sæga lite smått sjuka? Eller sjuka på morgonen och friska senare på dagen eller hur man nu ska uttrycka det. Dom hade ju bevisligen nåt lurigt på gång.
Linda och jag træffades och handlade och skulle komma till Emma och J med grejerna.
Vi orkade dock inte gå hem till oss, så vi stannade var och fick sitta i Lindas rum och hænga, medans J och Emma styrde med nåt ute i køket...
Jag och Linda blev uttråkade vældigt fort och børjade skrika efter vin och vatten och gud vet allt!
"Ni får ju fan ge oss lite underhållning om vi ska sitta hærinne hela kvællen!" skrek jag och så kom J in med några tidningar.

Så kom æntligen det stora øgonblicket! Vi skulle få se vad dom hade smusslat med ute i køket i vad som kændes som 12 timmar.
Nær vi kommer ut står værsta julbordet (om man bortser från julen) och væntar. Med norska flaggor och grejer! Hur fint som helst!
Rætt vad det ær plockar J ut pressgurka ut kylskåpet. Jag blev så rørd att jag næstan børjade grina. Som jag har tjatat om pressgurka sen jag kom hit! Hon hade ringt till Frida som hade fått leta recept och så liksom gjort det. Det ær kærlek alltså, tack J!

Efter en snabbtur hemma hos oss dær jag gjorde mig i ordning i panik och sprang ner till seveneleven før att møta Emma och Linda, hamnade vi på svenska føreningen dær nån (eh.. jag sjælv?) lurade i mig en massa vin som smakade skit.
Jag tejpade Emmas fot med 4 lager hudfærgad tejp, vi kladdade ner vinboxen med en massa roliga citat (Harald fixar, I love Mette-Marit osv.), pratade i telefon med mina Oslo-vænner, pratade med Jesper om hur många magar man har. Jag kom fram till att jag har nio magar, som en ko ni vet! Och alkoholmagen ær utan tvekan den størsta!

Næsta stopp: Roxy. Det pinsammaste på længe. Inte kul alls, och det kan delvis ha berott på min lite før onyktra uppenbarelse.
Jag gav upp ganska snart och traskade hemåt... sjælv. Førstår inte hur jag klarade det, ær ett mirakel att jag kom hem in one piece.
Imorse nær jag vaknade hade jag fått en massa sms plus att folk hade ringt. Hade visst sagt att jag skulle træffa folk till høger och vænster...

Idag hade vi såklart planerat att gå och kolla nær Mette-Marit och co vinkade från slottet. J bangade. Emma, Linda och jag kom iaf ivæg, men inte hela vægen till slottet før det var så sjukt mycket folk. I konstiga drækter! Men alla var så glada och det var helt fantatiskt. Jag har sett drillflickor, musikanter (jag ær sjukt imponerad av alla små kids som går runt med trummor och trumpeter som ær større æn dom sjælva och liksom ser ut at ha værldens koll, spelar, går och fixar allt samtidigt!) och ett och annat freak. Sol idag också. Och så fick jag træffa Helena, æven om det bara blev en liten femminuterstræff!

Imorn ær jag åter tillbaka i verkligheten! Ska fixa norskt bankkonto, vuxenpoæng så det heter duga!

Partygirl?!

Jobbat idag, oh vad jag har jobbat! Vattnat, prismærkt, sålt och packat in. Sopat. Plockat. Kollat på frøn till øgonen rullade. Vad jag ær duktig (flink!)! Måste ju skriva det till mig sjælv nær ingen annan gør det, haha!

Karin (som fortfarande ær værldens coolaste medelåldersmænniska) skulle bestælla steuder.. eh.. vad heter det på svenska?!.. fleråriga væxter! Hon satt vid datorn nær jag kom in, och så frågade jag om det fanns nån som hette Ulrika. Så lovade hon att kolla och bestælla den om det fanns. Efter typ en kvart kommer hon ut och sæger att det tyværr inte fanns nån, men att hon bestællde en som hette "Partygirl", och sa att det var før mig, att det var jag som var festtjejen! Ska bli kul att se hur den ser ut nær den kommer!
Veronica och jag høll på och busade idag. Jag sa att man måste døpa allting man har. Vi stod och skulle precis æta mackor och så sa jag: "Den hær mackan heter Mackan, alltså Marcus!". Sen døpte vi toastern till Sigge, upphængningspinnen till Uffe och... ja, så fortsatte det.

Jessan fick førresten tårtan som Emma och jag krånglade med i 20 år igår. Jag slår vad om att det vad om det var var værldens finaste tårta, till værldens finaste Jessan! Hon ær 21 nu, kære tid! Snart ær jag dær också... nær børjar man få rynkor?!

Och så fick jag sms av Helena idag, hur kul som helst! Hon kommer hit till Oslo imorn, och vi har inte træffats sen reunion i november, hoppas vi hinner ses en svæng!

Pappa & Sus ær fortfarande på Mallis, har inte hørt nåt från dom, men... nu ær jag officiellt svart(sjuk). Men jag antar att dom ær svartare (solbrænda).

Nu tog batteriet i min ipod slut, fy fan, jag hatar nær det hænder. Værlden ær så mycket trevligare nær man får lyssna på musik!

Skitvæder. Och min baby fyller år!

Idag har jag typ regnat bort. Stått i væxthuset och ibland har jag inte kunnat høra vad jag har tænkt ens, før det har smattrat så mycket.

Så till dagens stora hændelse: min Jess fyller 21! GRATTIS DARLING! Ønskar att jag kunde va hemma och fira med dig, men tyværr så kan jag inte det... Saknar dig! Kommer du ihåg før exakt 11 år sen? Det gør jag. Jordgubbstårta i lekstugan... glømmer jag aldrig!

Ukrika & Ola!

Ukrika det ær jag. Låt mig førklara. Utanfør vår port sitter det en lapp nu dær det står alla namn på folk som bor i huset. I vår lægenhet bor:

Erik Sagenes
Henrik Tangen
Johanna Carlsson


och....

UKRIKA NILSSON!

Hur sjukt får det bli?! Varfør skulle mitt namn bli fel? Haha, det ær lite galet.

På tal om galet! Vad hænde igår? Eurovisionfinal. Vi sitter hemma hos oss. Linda och jag (lite Emma & J också) ær i extas nær tolfte låten kommer igång.... Go Ola Go Ola!
Det blev inte riktigt som vi (jag) hade planerat. Ola tycktes ha førvandlats till en sengångare sen den svenska finalen i Globen och i princip alla 12:or går till en lesbisk serb. Inget fel med lesbiska serber, absolut inte. Men OLA! Vilken man. Værd varenda tolva i hela vida værlden. Folk har verkligen noll musiksmak!

Pappa och Susanne ær på MIN ø, før øvrigt! Mallorca, dom åkte dit i lørdags och jag ær så avundsjuk att jag håller på att bli svart. Eller svartsjukt kanske man sæger då?

"Nu jævlar smæller det!" - berættelsen om den flygande flodhæsten.

Det regnade hær igår, om ni inte visste det. Jævla regn alltså. J, Emma och jag var på væg från sentralen och gick nerfør den lilla trappan utanfør Egon. Halt som fan, och J halkade på nåt konstigt sætt och rætt var det var sprang hon med ryggen i 90 graders vinkel samtidigt som føtterna var bøjda upp framåt och hon struttade nerfør trappan.

Halvvægs ut på den dær stora gatan som går nedanfør får hon stopp på føtterna och Emma och jag førsøker hæmta oss från chocken. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. J kunde ju ha fått gå med ergonomisk korsett i fyra månader, precis som sin lillasyster (Frida ramlade av en hæst)! Samtidigt såg det ju riktigt roligt ut, fast det får man inte sæga høgt!
Johanna var iaf oskadd, och nær vi fortsætter hemåt sæger hon: "Ni vet, jag hann liksom bara tænka: nu jævlar smæller det!"
"Så hade du døtt hade dina sista tankar varit: nu jævlar smæller det?" frågade jag.
Johanna kallade æven sig sjælv "Den flygande flodhæsten", det såg lite ut som en flodhæst som kom och fløg faktiskt! Haha.


Pisskonstigt væder idag också. På jobbet hade jag først t-shirt, sen en astjock trøja, sen regnjacka, sen vinterjacka. Øyvind tog på sig hela regnstællet (inklusive gummistøvlar!)  och efter två minuter var det strålande sol igen. Vad hænder?!

Have a nice day!

Oj...

Var ska jag børja...?

Emma fick en fågelskit i pannan nær vi gick på stan hæromdan. Hur roligt som helst (tyckte jag). Jag fick springa in på 7eleven och snatta servetter så vi kunde torka bort elændet. Dock så återfinns lite av skiten fortfarande på Emmas jacka, som  var precis nytvættad.

Jag har æntligen en någolunda vettig hårfærg igen! Tack gode gud. Ringde till Jessan nær jag stod på HM och skulle køpa færg och vi gick igenom hela sortimentet och diskuterade fram och tillbaka. Sen ringde jag henne lite senare och frågade om man kunde gå ut med hårfærg i håret. Alltså, jag skulle møta mina kæra arbetskamrater och det var lite bråttom. Men iaf, det blev inget med det, før Jessan sa att det kunde bli grønt då, plus att J aldrig skulle slæppt mig utanfør dørrn med hårgfærg i håret....

Vi hade någon typ av førfest hemma hos Emma och Linda igår. Mina arbetskamrater var dær dom sagt, Veronica och Lina. Veronica bor før tillfællet med vår chef långt ute på landet, så hon skulle sova hemma hos mig. (Jag mobbar henne i snitt 30 gånger/dag før att hon inte sett civilisationen sen hon kom hit gør typ tre veckor sen.)
Emma hade køpt typ 7 liter vin och Linda och jag tjuvstartade typ kl 7.

Møtte brudarna, sen satte festen igång på allvar, jag satt på golvet med hårfærg i håret och drack surt vin. Men kul var det!
Lite senare kom Sanna och några kompisar till henne. Linda och jag framførde vår eminenta dans før publik før førsta gången. Och jag lyckades låta bli att ramla ner med huvudet rakt i backen.

Full rulle på Trumpet senare. Vi skulle sjunga karoke Veronica och jag. Vi døpte oss till "Bogrønts orkester", eftersom vi jobbar på Bogrønt. Men vi fick aldrig sjunga! Skulle ha dragit av "Let it be" med Beatles, men trots att vi læmnade in två lappar fick vi aldrig sjunga...
folk børjade droppa av och till slut var det bara Veronica och jag kvar.
Efter en tur på Burger King och en liten allsång på Karl Johan var vi hemma!

Imorse nær jag vaknade var hon borta!

Flitiga Li(s)za!

Pratade precis med min ælskade Liza i telefon. Gud vad jag saknar henne!! Tiden går alldeles før fort nær man pratar med Liza i telefon.

Idag har jag lovat bort Eriks skinnsoffa till Veronica på jobbet. Hon ska sova på den lør till søn. Jag, Veronica och Lina, alla vi som jobbar ihop (eller alla i någolunda vettig ålder, om man bortser från Thomas, polacken som slutade idag, Veronica och jag brukar kalla honom før turken!) ska iaf træffas på lørdag. Jag ska førsøka styra ihop nån typ av førfest har jag lovat... Ska bli kul!

Jag har noterat ett antal saker idag:
1. Jag har noll hårfærg kvar.
2. Det ær inte bra att ha glass på jobbet, det ær roligare att æta glass æn att hjælpa folk, haha. Glasspaus typ 30 % av tiden. Men roligt har vi!
3. Basilika luktar sjukt gott.
4. Att jag saknar Åtvid (lite), nær jag pratade med Eva, min bankkvinna idag.
5. Det borde va olagligt att ha clips-ørhængen. En tant tappade ett ner i brett med pelagonier idag. Det var inte lætt att hitta, kan jag lova.

Vad ska jag gøra nu då? J slutar kl 8, om typ 40 min... Hoppa bungyjump? Skriva en roman? Ringa Fredrik Reinfeldt och sæga att han borde sæga upp sig så jag kan bli statsminister? Kanske inte, undrar jag han har glasspauser...?

Johanna sæger:

SKIT I BLOGGEN! Och då gør jag det. Måste æta nåt, skakar fan. Jævla diabetes!

Återkommer!

Blommor, vatten och sol.

Mitt liv just nu. Har stått hela eftermiddagen med vattenslangen i høgsta och vattnat blommor ute. Barfota i solen. Livet blir ta mig fan inte bættre æn så. Eller jo, det blev bættre sista kvarten efter att Lina løneførhandlat med addecco och dom kom fram till att vi tjænade typ 1200 eller nåt igår. Fantastiskt.

Ingen dørr blev inbankad igår, trots allt. Jag fick øvernatta på en madrass hos Linda & Emma. Tur att dom var hær, annars hade jag fått gå och slo mumin-huset på McDonald's och sovit nånstans på Karl Johan. Eller i isbjørnens arsle.

Om nån har førsøkt få tag på mig, no batteri i mobilen. Man blir ju handikappad av det!

Puss puss puss & kram!


1:a maj...

... allt ær stængt! Utom 7eleven och min jævla blomaffær!
Børjade jobba vid tio, slutade før 45 min sen. Kænner mig ungefær som en kokad sparris. Hittade inte nyckeln imorse heller så nu vet jag inte om jag kommer in i lægenheten, beror på om grabbarna ær hemma....

Så, valborg igår. Hela natten från søn till mån mådde jag... eh.. sådær. Inget vidare. Spydde och shit, ringde och sjukanmælde mig, kunde inte æta nåt så diabetesen børjade spøka.
På kvællen gick jag och hængde med Linda och Sara, sen traskade vi ner till Aker brygge och træffade Carro & packet från svenska føreningen. Dær blev det trekamp, jag vet inte vilket lag som vann, men jævligt roligt var det, vi hoppade sæck och sprang med ægg i munnen før arrangørerna hade glømt skedarna hemma.
Det var meningen att vi skulle gå ut efter, men eftersom jag skulle jobba idag gick jag hem och slaggade istællet...

Dæremot blev det en riktig dunderfylla i lørdags. Linda och jag hade førfest sjælva och fixade ihop nån dans till en låt, jag fick før mig att jag skulle stå på hænderna med ... liksom knæna på armbågarna, om ni fattar? Pang! Min skalle i backen, så går det nær man dricker før mycket vin. Tre flaskor, pimplade vi i oss, fråga mig inte hur vi lyckades!
Væl på væg ut, træffade vi två australienska killar som bodde i London och var hær øver helgen. Jag hade på mig min regnjacka och mina guldstumpor och dom børjade direkt sæga det hela tiden: "The girl with the raincoat and the golden socks". Vi hængde med grabbarna hela kvællen, hamnade på Trumpet dær jag som tur var inte sjøng nån karaoke, men det gjorde dæremot andra. Kul så in i baljan! Værldens drag hela kvællen och det slutade med att jag skrev nåt på den ena killens arm, sen var det kørt. Nær jag vaknade i søndags var jag helt sønderkladdad. Det stod bland annat "Cracker" på min arm, det ær tydligen den bæsta komplimangen man kan få på australiensiska. "Kangaroo" stod det, "Matt is hot" "Ulrika skøn" och jag vet inte allt.
Linda lyckades med bedriften att kalla det norska spreåket før "norwish", vilket vi hade ganska kul åt.

Nu ska jag gå och banka in en dørr, om ingen ær hemma!
See ya!