Hobbe!

Trött och illamående... diabetes är inte världshistoriens roligaste sjukdom, om jag säger så... Usch. Men jag ska inte klaga, det finns miljader med människor som har det så väldans mycket sämre...

Egentligen borde jag sitta hos Emma och provdricka deras nya bubbelvatten direkt från kylskåpet, men jag kommer däcka vilken sekund som helst!
Imorn ska min granne Lena ha 50-årsfest, och Emma och jag ska hjälpa till på festen! Ska bli kul! Lena hade funderat på vilka hon skulle be hjälpa till, och så hade jag tydligen gått förbi utanför och så ringde hon... 72 pers, roligt!

Dagens låt: "My heart will go on" Celine Dion, jävligt smörig, men jag hörde den när jag cyklade hem från bussen ikväll... Och den påminner mig om när jag, Linda och Lisa satt längst bak i en minibuss på väg till nån simtävling typ i femman och sjöng så det stod härliga till.

J och jag pratade gosedjur igår. Emma har en liten docka, som jag väl egentligen tycker ser mer ut som en tomte (?) som hon konkat runt på under hela vår uppväxt och Zora har lagat den multum gånger... den heter kort och gott "Docka".
J hade en tiger, trodde hon ja, för det är en geopard egentligen. Numera är Tigers ända syfte att skrämma Snuttan, Johannas katt.

Karla i sin tur hade en säl, Sälle. (Ska det va så svårt att komma på namn till saker och ting?! Dockan heter Docka, Geoparden heter Tiger, Sälen heter Sälle!)
Karla (på den tiden sa vi faktiskt Jessica till henne, det känns jättekonsigt!) hade iofs sängen full med gosedjur och tramptuttar och allt möjligt, men Sälle var alltid med. Efter några år fick han även en fru också, Sälla om jag inte minns fel?
Jag i min tur... hade Hobbe. När jag var liten såg jag typ anorektisk ut och Hobbe var hur stor som helst, dubbelt så bred som jag och hälften så lång. Han var en panda som jag på nåt sätt tjatade till mig på Ikea. Nu sitter han på en hylla över min säng, jag kan inte slänga honom!
Nr 2 när det kommer till mina gosedjursfavoriter: Kossa mu. Världens fulaste namn, och gissa vilket djur? Jaa, en ko.
Nr 3 var en docka. Anna hette hon, jag hade en period när alla mina dockor hette Anna, förstår ni. Pappa och Kristoffer kallade henne för "Krigsmålade Anna" eftersom jag hade målat ett hus på hennes rygg, och jag blev lika rasande varje gång, haha!

Sleep tight!


Listan - de senaste dagarna.

Saker jag lyckats med sen sist:

1. Kommer och cyklar i värsta nerförsbacken på väg till bussen.. Hinner tänka typ: "Nu är det klippt!" sen ligger jag som en pannkaka på marken och kravlar och har pajat både farmors minkhandskar och mina jeans. (Upptäckte senare att jag hade ett köttigt sår på knät också, haha!) Vilket jävla klantarsel!

2. Gjorde en liten och tror det var tio stora kransar hos Lilian igår.. Ska dit alldeles strax också och göra några till innan jag tar 30-bussen till stan och fortsätter jobba där..

3. Plockade upp all min tvätt igår..
Jag: "Hur i helvete kan jag säga att jag aldrig har nåt att ha på mig?! Kolla det här BERGET med kläder!!"
Pappa: "Men så är det ju alltid med fruntimmer!"
Jag: "Jo, för jag antar att det aldrig har hänt dig?!"
Pappa: "Aldrig!"

4. Kär igen.
http://www.youtube.com/watch?v=uL-Kpj9kQf8&feature=related
Kolla vid 00.57 typ, Marias skor. Så mycket Ulla!

5. Min bror och jag sitter och konverserar.
U: "Jag har sjukt ont i en muskel här (pekar bak nånstans på sidan av ryggen)... visste inte ens att man hade en muskel där!"
K: "Nej, du har ju inga muskler så du har väl ingen där!"

6. Köpt min första julklapp, till min moster... Yes! Äntligen igång med det....
Sen kommer nästa grej... vad ska jag önska mig?
Skojar bara, haha! Älskar att skriva önskelista, det kan jag göra i flera timmar och ju mer jag har på den desto roligare blir det för då har jag ingen aning om vilka av sakerna som jag kommer få!

7. Drömde en konstig dröm inatt. Både totalt fantastisk och helt vidrig.
Min bror skulle iväg nånstans och vi var i stan, J och jag sprang runt inne på Indiska och J provade kläder och jag var på övervåningen där dom hade en bar med en massa spelmaskiner (såg på Insider igår).
Kristoffer var stressad, J var det verkligen inte och jag drack drinkar.
Sen kom Emma och vi gick på stan och träffade en massa coolingar och dansade vid en gatumusikant.
Johanna tappade bort sin mobil, och så sprang vi och hamnade vid ett parkeringshus ute på vischan nånstans i Östeuropa...

En miljard pussar&kramar!

All I ever wanted was to love you...

Tjipp och hej och tjong i medaljongen. (En gubbe sa "Hejsan svejsan!" till mig idag och då sa jag att det var evigheter nån sa så till mig, och det är ju ett väldigt roligt sätt att hälsa på. Men jag tycker att hejsan (utan svejsan) är typ det fulaste man kan säga.)

Hur beter sig folk nuförtiden?
Hjärtan krossas som på löpande band och det händer saker som gör att det skiter sig och spricker till höger och vänster..  visst, that's life men nånstans måste man väl ändå dra gränsen?!
Idag har jag haft två riktigt nära vänner som varit ledsna och båda smällarna var totalt obefogade och kom som en blixt från klar himmel.

Carro och jag gick och käkade på La Scala (riktigt otippat, men very kul!) och drack rödvin kl fyra på eftermiddagen. Mer sånt!
Vi träffade Karla sen också (åh, jag känner mig som världens dåligaste människa!), hade inte sett henne på.. vad kom vi fram till?... två månader! K-A-T-A-S-T-R-O-F!

Imorn blir det raka spåret till Lilian och flowers för hela slanten!
Right now blir det raka spåret till huset bredvid, och Harry Potter för hela slanten! Vi såg lite mer än halva första filmen igår (att barn ser den, var ju sjukt läskig på flera ställen!!) och ikväll blir det resten!

Kärlek och fred till er alla...
 men idag mest till Liza, för jag saknar dig... nåt fruktansvärt! Kan det inte bli 18:e dec nu?!

Tv-vanor...

J och jag är ute och halkar runt på nåt man skulle kunna kalla en promenad...
J: "Alltså, jag vaknade vid kvart över elva och så börjar reprisen av Glamour vid halv tolv. Och sen är det Hem till gården..."
Jag: "Men herregud! GLAMOUR?! Och Hem till gården är ju ännu värre!"
J: "Nej, jag tycker det är ganska bra faktiskt! Lite pensionärsvarning!"

Jag ska inte säga nåt, gick upp vid elva idag.. Men det här med att kolla på tv. Jag kollar aldrig på tv. Jämt när vi sitter hos Jessan får hon hålla på och förklara vad det är som har hänt och jag frågar "Vem är det? Vem är det?" hela tiden.
Jessan är också en tv-tittare för sig, hon kollar på allt. Precis verkligen allting.
Själv kollar jag typ på varannat Idol-avsnitt, and that's it!


Jag har hittat Alex på facebook nu, hur kul som helst. Hon frågade vad "Ulrika skön" hade för sig. Kommer ihåg att hon skrev in det så i sin mobil när hon la till mitt nummer när vi hade träffats och jobbat ihop på Graendsen sko första gången. Åhhh, skoaffär! Skor skor skor. Ge mig och ge mig nu och ge mig många!

Dagens låt: "Sunshowers" M.I.A.
Fan vilken grym tjej det är.... måste hitta skivan som jag har lagt nånstans!

Karamellfärg på läpparna!

Guuud, är klockan snart fyra?! Redan. Oj oj oj.

Tvättar (verkligen på tiden, tror inte jag gjort det på tre veckor typ!), städar (verkligen på tiden, tror inte jag gjort det på tre veckor, typ!) och dricker grönt te som jag var och köpte på min gamla arbetsplats idag. Sjukt gott!

Jag tuggar mumintuggummi och minns. Eller försöker minnas, kanske jag ska säga! Jag känner mig väldigt trött på utgång i allmänhet och alkohol i synnerhet.

Det blev en sväng till farmor vid lunch, min andra favoritfaster var där också och vi käkade soppa och nånting efter, typ som ostkaka men ändå inte.
Min faster sitter och tittar ut igenom fönstret och säger:
"Nu gick hon förbi, som vi såg på bussen en dag du vet? Hon som var så sminkad och snygg?"
"Det var hon väl inte? Eller, jag ser ju inte om folk är snygga nu längre!" säger farmor (hon ser lite dåligt nu, stackarn.)
"Men då slipper du ju se om dom är fula också!" sa jag.

Nån av min fasters vänner hade tydligen sagt att hon tyckte att farmor borde skriva en bok om sitt liv, och jag håller med. Hon har ett riktigt dunderminne och har varit med om allt.
Farmor berättade att när hon var ung och bodde nere i skogen typ vid Falerum, och dom skulle på fest så hade dom ju liksom inget smink som vi har idag. Då tog hon och hennes syster kol från kakelugnen och målade ögonbrynen med och karamellfärg på läpparna.
Jag bara skrattade, det låter ju konstigt, så frågade jag om det verkligen satt, karamellfärgen, och då svarade hon att det gjorde det säkert inte... (Dom höll väl på och hånglade och då antar jag att det var karamellfärg överallt sen, haha!)

Ikväll har jag faktiskt ingen aning om vad som händer. Hänga med mina girls, I guess?

London

Är precis hemkommen från Emma där vi hängt ikväll. J och Emma som vanligt i soffan, och jag i sängen med Emmas groda...

Vi började med en sväng ner till centrum, (jag i rutiga ballerinas och pälsmössa, måste ha sett lite weird ut!) där J och Emma köpte mat på varsitt ställe och jag köpte Yoggi och apelsiner.
Det var meningen att vi skulle hyra en film... och det gjorde vi också. Prime hette den på engelska.. på svenska?... Nära och kära, ja!

Uma Thurman (säg det på svenska en gång, låter så sjukt fult!) och nån kille som var typ 15 år yngre fick ihop det och så blev det misär och elände på slutet, tvärtemot vad vi trodde det skulle bli. (Eller ja, slutet var väl fint egentligen, men vi var missnöjda, om vi säger så!)
Helt ok, tuggummifilm. Man tuggar, spottar ut och glömmer att man tuggat och tar ett nytt, typ.

Däremot såg vi en film senare på nån kanal, London. Från 2005 tydligen... Ingen av oss hade hört nåt om den innan, men herrejävlar vilken kanonrulle!
Väldigt bra dialog framförallt, mycket dialog och rappt och väldigt begåvande skådespelare.
Jag ska inte skriva nåt om slutet för har ni inte sett den, se! Klart värd att offra lite tid och energi på, tro mig.




Andra saker vi har gjort ikväll:
1.Emmas pappa kom hem innan vi började titta på film, när vi satt i köket och åt. Han var eld och lågor över sin GPS och ville visa och demonstrera och jag tror att jag var den enda som var intresserad för Emma bara satt och suckade och J var fullt upptagen med sin mobil.
Dessvärre fanns det inget batteri i hans manick, så han kunde inte visa, men han lovade att vi skulle ta en kurs nån dag...
2. J började med att skicka ett sms till mig, sen skickade jag tillbaka, sen började Emma och det blev ett virrvarr av en massa fula ord och konstiga kommentarer. Men kul har vi ju iaf!
3. Emma och jag pratade med låten "London calling" med Clash, men J hade aldrig hört talas om den och sa "Det låter ju typ som nåt som Frank Sinatra skulle sjunga!" Haha.
4. Det är ett jävla pillande med mobiler hela tiden. Vi kan prata hur mycket som helst och sen är det knäpptyst i fem minuter och J och Emma skriver sms och jag sitter som fastgjuten i tv:n (för jag får inte lika många sms, haha!).

Nu är det nog dags att gå och knyta sig för Fröken U. r...

So long - flaggstång!


Elva timmars jobb (-powernap) + barrunda = fullare än fullast.

Mitt gröna te är slut och nu dricker jag svart i brist på grönt och det är varken lika kul eller lika gott. I-landsproblem är min grej, från början till slut...

Igår var mitt pressade schema verkligen tight.
Vaknade hemma i min säng i Åtvid 5 min över fem, ungefär en halvtimme senare än vad jag hade tänkt. Stress stress stress till bussholken där jag som vanligt fick stå och vänta iaf fast jag tyckte jag var sen. Maud på jobbet sa att det hade varit nåt visst antal minusgrader här (hon bor på gatan typ bredvid min).
Kl sju började jag jobba, till ett. Sen hade jag ett break på tre timmar.

Då träffade jag Jessan och Patrik på stan och vi gick och käkade thaimat. Vi hann bland annat diskutera om blondiner verkligen är dummare än brunetter. Jessica (som haft alla fäger man möjligtvis kan ha i håret) borde ju veta eftersom hon är frisör och liksom pratar mycket med en massa olika blondiner och brunetter.
"Jag tycker iaf att man blir lite mer tagen för att va tillgänglig när man är blondin"- typ sa hon. Men hon tyckte ju såklart inte att blondinerna var dummare.
Efter nån minut pratar vi om snö, snowboards och om när vi var i Lindvallen hon och jag... var det förrförra året?... och så pratade vi om att dom hade flyttat stugan vi bodde ifrån Lillehammer. Efter OS hade dom fraktat stugorna til Sverige. 
"Dom hade väl typ SM i Oslo?!" frågar Jessan och jag bara skakade på huvudet...
"Jo men blondiner är ju verkligen smarta!" 
Svenska mästerskapen i ett annat land?!

Tillbaka på jobbet kl 16, och jobbade till nio. 

Sen raka spåret till Jess, som hade köpt paj till oss och laddat upp med en massa vin och groggvirke (jag hade med mig en flaska sprit).
Vi hade det dunderkul och satt och skrattade och Jessan ställde ner lite paj på en tallrik till Kitty, och så när hon skulle gå från bordet trampade hon rakt på tallriken...  haha.

Det behövdes inte mycket alkohol för att lyckas få till en fylla igår, det lovar jag! Kände mig onykter efter ett glas vin. Jessan och jag tänkte även prova en sak som min en av mina jobbarkompisar gör varje gång hon ska gå ut. 
Hon tar absolut torr i ansiktet (vi hade ingen, så det hoppade vi, jag tycker det låter lite konstigt också, om jag ska va ärlig!) och sen sminkar hon sig och avslutar med att spraya hårspey i hela fejan. Sen sitter sminket tydligen som berget. 
"Jag ser likadan ut när jag kommer hem som när jag gick" som hon sa. 
Vi nöjde oss som sagt med hårsprey, och jag tror faktiskt att det hjälpte lite! 

Vi ställde oss i kö till Riva, där vi träffade två roliga killar från Mantorp.. 
En av killarna:
"Du ser verkligen precis ut som hon i Sahara hotnights!" 
Va?! Jag?! Haha. 
"Det tar jag som en komplimang, hon är ju assnygg!"
"Det ska du!" sa han och det var det snällaste jag fick höra på hela kvällen, jag tror han sa det tre gånger "Fan vad du är lik henne!" 



Jag tror att det berodde mycket på att jag hade ett väldigt mörkt rosa-lila läppglans, haha!

Väl inne på BK, efter lite smussel.. blev det en Cosmo för mig, en capriniha för Jessan (fast hon skulle haft en caprinorska... stavas det så? Totalt glömt bort!) och varsin cider var jag kanonfull och på gott humör och vi dansade och gick en sväng till Platå för att kolla läget där. Inte så jättemånga kändisar ute.
Träffade en kille som jag träffade i Oslo, för han känner en kompis där. Han är från Linköping... bjöd mig och Jessan på champagne och han skulle tydligen träffa min kompis Alex nästa vecka, och han lovade att hälsa och se till så att hon ringer mig för jag har inte kvar hennes nr.. det ser jag fram emot. Ska leta upp dom på facebook också!

På väg hem efter kl tre, Jessan går lite längre fram och jag träffar tre spanjoner och måste såklart prata lite med dom. Från Valencia var dom och hur roliga som helst. Jag sa min spanska mening "Son las sinco de la tarde" och dom förstörde allt och sa att klockan fem var minsann inte på eftermiddan utan på kvällen! Så min spanskalärare har lärt mig fel, bad bad bad! 
Jessan stod och skrek på mig i fem min innan hon gick hem och så kom Micke och stod och pratade med mig och spanjonerna.
En av dom frågade mig om jag brukade bli solbränd på sommaren.. Jag sa att "Jovars, det brukar jag väl bli om jag bara håller mig ute liksom". 
"Då skulle du va en 9,5:a!" sa han och sa att utan solbränna var jag en nia, haha. 

Idag fick jag springa som en tok till bussen, men jag hann med som tur var. 
Kvällen ska jag spendera i sällskap med min älsklingar Emma och J, känns som att jag inte har träffat dom på hela veckan!! 
Vi ska hyra film och chilla.. 

Pappa och Susanne kom precis hem efter en trip till Tallin med samma båt som vi åkte med förra veckan, haha. Och min bror är i Sthlm han borde väl komma snart också. 

Måndag imorn, lovely. Jag ska köpa te och städa och tvätta och ... ta det piano i allmänhet.


 

Everything else would be overrated.

Här sitter jag och slösar viktig sovtid.. haha. Dålig på att prioritera har jag alltid varit.

Börjar jobba kl sju imorn, måste åka vid halv sex, vilket innebär att klockan ringer vid halv fem. Byta någon? Till 21 också, vilken underbar dag det kommer att bli!

Blir antagligen ut och slira en vända på ågatan efteråt också, om Jessan får som hon vill. Och det har hon en förmåga att få! Tur att jag är ledig på söndag, första (och sista!) dagen den här veckan...
Just nu är det största problemet isåfall vilken outfit jag ska bjuda upp med.. Har typ inte tvättat på tre veckor tror jag... Det får bli som det blir! Jag tror jag har ett linne som ligger och skräper hos Carro som jag kan tänka mig.


GE MIG!


Franska alper...

After ski, glaskras

Åkande, underbar utsikt, Boogie night med galna fulla roliga människor..

... sen är jag nöjd.

Fragile

Jag kan inte fokusera... orkar inte och vill inte.

Fick reda på idag att min morfars syster har cancer.. "Lite överallt" som man sa. Hon får morfin och sömntabletter och mår tydligen ganska bra på det. Jag tycker det låter helt förskräckligt. Vilken jävla förbannat vidrig sjukdom det är. Folk dör som flugor och det händer ingenting.

Det känns som att jag sitter i en liten svart håla. Att allt jag någonsin har förväntat mig av mig själv aldrig kommer att inträffa, jag är livrädd för att fastna här, fastna i systemet.
Vad fan ska det bli av mig?
Florist? Bartender? Vårdbiträde? Katastrof?

Sen finns det saker som gör mig så glad samtidigt. Igår när jag var hos en tant sa hon:
"Jag tycker du är toppen! Jag tycker du är klämmig!"
Sånt värmer verkligen, att göra skillnad för nån, vem som helst.
Idag pratade jag med en arbetskamrat.
"Du verkar så orädd, sticker hit och dit och bara kastar dig ut. Jag skulle aldrig våga!".
Jag som inte vågar titta på skräckfilm? Som svimmar om jag ser en orm på tv?

Vad handlar det om egentligen? Allting, livet?

Jag tror man dör när man insett vad meningen med livet är, om man nu dör av ålderdom. För mig skulle det aldrig handla om att bli äldst, bli rikast, bli smartast.
Vad är det som gör det värt att gå igenom all skit för?

Skräckfilm är bara inte för mig...

Har precis återvänt från huset till höger om mitt där Emma och J satt och kollade på skräckfilm.. Det första Emmas mamma sa när jag klev in: "Är du trött Ulrika?" (hon är en av väldigt ytterst få människor som säger Ulrika till mig). När jag cyklade förbi tidigare idag gäspade jag århundradets gäsp och vinkade samtidigt.

Åter till skräckfilmen, nån norsk film... tror den hette "Kallt byte"? Uäääh. Jag stannade kanske 10-15 min och sen räckte det för mig. Då hade dom bland annat tejpat ihop ett stort sår med uråldrigt superlim och bosatt sig i en riktig spökbyggnad.

Jessan ringde tidigare också och tyckte att jag skulle ta en buss som gick om 10 min och följa med henne till Platens och supa skallen i bitar ("Vi tar det lugnt!" Yeah right!). Haha.

19.42 tänkte jag ju gå och lägga mig... kl är 22.26 och jag är fortfarande uppe!

Sliten som stryk, men farmor är värt allt i hela världen!

Jobbat är typ det enda jag gjort hela veckan, fan jag pallar inte känner mig ungefär lika pigg som en påse full med influensabakterier...
Jag kan inte förstå hur mycket tyngre mitt jobb blivit på en vecka, innan jag åkte var det hur lätt som helst och nu är alla så jävla jobbiga och tjatiga och allt känns allmänt trist och visset.

Men nu får jag fan rycka upp mig! Det låter som jag aldrig haft en solskensdag i hela mitt liv.

Träffade Carro och Jessan igår efter jobbet. Vi satt hemma hos Johnny och Jessan åt upp hans smörgåstårta och Carro fixade mackor till mig med världens godaste ost och så fick jag blåbärsyogurt till.
Det var väldigt trevligt, fast jag var trött. Tv:n stod på med DH, men vi tittade inte så mycket... pratade mest.
Vi bestämde att vi ska baka lussbullar och göra knäck och grejer nån dag nu innan jul. Jag ska ta med en massa förkläden och så ska vi lyssna på julmusik (jag har typ fem skivor med julmusik) och springa runt och kasta deg på varandra. Det ser jag fram emot!

Inatt sov jag hos Jessan och igårkväll sa hon till mig: "Väck mig imorn när du går, så kan jag gå och träna!". Imorse innan jag gick petade jag på henne. Hon spärrade upp ögonen, tittade på mig som om hon aldrig hade sett mig och sa:
"Aldrig i livet!"
och somnade om.

Jag slutade jobbet kl 15 idag, började traska ner igenom Trädgårdföreningen... När jag nästan var igenom tyckte jag att det rasslade lite konstigt i min ficka.... och kände efter.
Där låg mina vikarienyklar... plus nyklarna till en tant som varit lite dålig dom senaste dagarna. Oooops. Bara att vända och gå tillbaka.
Dom bara skrattade åt mig när jag kom tillbaka, kastade in nycklarna och gick igen.

Min farmor är bäst! Pappa, Susanne, Kristoffer och jag var där och käkade ikväll. Farmor är grymt rolig, väldigt orginell men samtidigt hur skön som helst.
"Vet ni vad jag drömde inatt?!" frågade hon och vi svarade att det visste vi ju såklart inte.
"Jag drömde att ni (pappa&Sus) fick barn!! En pojke! Och så skulle han döpas och jag frågade: "Vad ska han heta?" och då svarade du (pappa) TORGO WERNER!"
Haha. Har ni nån gång hört talas om nån som heter Torgo?! Jag skrattade så det rann ur ögonen...
Hon gav mig även ett överfallslarm och hade gjort pressgurka till mig!

Nu lär det inte dröja länge innan jag ger upp för idag. Somnade i farmors soffa och det är nog dags för sägen. Men 19.42?!

Upp ur svackan!

Jag tror att jag för tillfället befinner mig i nåt slags mellanland.... och jag hatar det. Känner mig likgiltig och det är min värsta mardröm att vakna en dag och va 67 år gammal och va tråkig, menlös och liksom inte känna nånting. Som att ingenting spelar nån roll och jag spelar en roll och den rollen var verkligen inte för mig.

Det är här är så mycket inte jag. Det brukar va min grej att lyfta mig själv, jag är ju bra på det. Ur geggan, ur skiten, ur det tomma. Se det stora i det lilla. Men hur ska man kunna se det lilla i det stora när det stora är så stort?

Snart ska jag ta bussen till Linköping och sen ska jag jobba... och sen sätta mig på bussen hem igen. Samma gamla visa och jag är trött trött  trött på den.

Min nytillkomna negativa karaktär har anlänt sen jag kom hem från reunion igår. Fy fan vilken fest, vilka människor, vilken stämning, vilket drag, vilken fylla och bakfylla.
Kommer ihåg att det var likadant när jag kom hem förra året. Då gick jag och köpte en skiva... James Morrison "Undiscovered" och körde den på repeat tills livet liksom återvände efter en vecka....

Och jag lovar, det kommer bilder, film och roliga grejer här nästa gång jag skriver...... snart.

Nu är jag arg!!

Andre Aleksander säger:

hehe, har du ikke lært deg norsk ennnnåå!!!

... och jag som skulle slå honom!!


Kära vänner...

... snart snart snart! Snart är det fredag och jag längtar ihjäl mig.
Pratade med Kine idag och hon var ute och shoppade (ringer alla till mig när dom springer i affärer? Haha!) och jag tror inte jag fick ur mig ett vettigt ord... det bara pirrade i magen och jag skrek och höll på och töntade mig. Kunde inte behärska mig riktigt.
Kine och jag har iaf en deal, vi ska inte sova eller springa iväg och försvinna.
"Men när ska vi sova då?! Vi kan ju inte va vakna två dygn?!"
Det ordnar sig. Vi får ta en powernap nån gång!

Imorn kommer Jacky. 14.10. Jag kommer stå och vänta! Ska bli otroligt roligt faktiskt. Och vi bjuder nog upp med en liten (?) utgång i Lkpg innan vi drar vidare mot Stockholm och sen ut på havet.

För tillfället håller jag på och provar kläder till höger och vänster, vet inte riktigt vad jag ska ta med mig, hur mycket och jag får ju inte med mig så jättemycket i den väskan jag ska ha... Jobbigt värre. OCH SKORNA?! Hur ska jag göra? Vilka ska få äran att följa med?!

Jag missade ju Ruben på tv!! Dåligt av mig, lovade att jag ska titta på det på söndag. Tv6 kl 18.30, bäst jag skriver det här så jag inte glömmer....

T1. Tänker på dig, saknar dig, älskar dig. Jag kommer snart!

Kära vänner, gamla, nya, kända & okända! Take care!

Musik av världsklass a'la Ulla.

Gå in på youtube. Sök på "Kevin Michael" och lyssna på "If I ain't got you".

Är du lat gör jag jobbet åt dig:
http://www.youtube.com/watch?v=gkdVB231yOI

Holy shit! Vilken jävla dunder-kanonbra låt.
Det är så tiden stannar i 4 min och 19 sek, som att hela livet bara byter bana och jag känner mig både lättad och samtidigt helt förkrossad och jag vill bara gråta av både glädje och .... nåt annat. Musik får mig väldigt ofta att gråta faktiskt, av olika anledningar..

Spana in karln, vilket toppbloss!


Emma och jag var som sagt nere på Meddo ikväll, och sen gick vi hem.
På väg hem mötte vi en tant som var ute och gick med en katt i koppel. Jag hälsar först, sen börjar hon prata massor och förklarar varför hon har katten i koppel, pratar om sitt torp och hej och hå. Emma och jag lyssnar och jag svarar lite. När vi har gått en bit börjar vi skratta för det var så konsigt hela grejen. Hon bara pratade och pratade och pratade.
"Men du kände väl henne?!" frågade Emma och jag förklarade att jag aldrig sett människan. Det var lite werid, haha.

Vi hamnade i Emmas kök efter att ha slirat runt i slasket på gatorna på väg hem. Där började vi prata om frukostvanor.
Jag kom på att i mellanstadiet åt jag under en period åt en extremt konstig frukost. Blåbärsoppa med Kellogs Special K, äpple och banan.
Emma å sin sida drack ett glas o'boy, åt två ljusa rostade mackor, en med marmelad och en med ost.
"Du skulle ju lika gärna ha kunnat äta en skål med socker!" som jag sa.

Tandis-panik.

Vi sitter och ska precis börja äta. Gädda.
Pappa: "Där har ni en tallrik. Som ni kan lägga benen på. Gäddans alltså, inte era egna."


Det hände ju som skrivet en lite jobbig grej i förmiddags...
Jag traskar runt hemma i mys, lyssnar på musik, ser ut som en påse skridskor och tänker "Fan vad skönt, bara glida runt och ha det nice. Ingen stress!".
Så ringer min mobil.
"Var är du?" frågar min tandläkare.
Ooops.
Jag var säker, 100 % på att det var imorn jag skulle dit. Verkligen bombsäker. Men icke.
"Hur lång tid har jag på mig?!" frågar jag.
"5-10 min, sen hinner vi inte. Men hur det än går får du betala för det."

När jag har lagt på och gett ifrån mig nåt läte som skulle kunna liknas vid ett vrål av Tarzan... när han har panikångest (eller tandvärk kanske är bättre i det här sammanhanget?).... ringer jag till Emma, och hon är förbarmar sig över mig och skjutsar mig på direkten.

När jag satt inne i stolen på tandis hade det gått exakt 10 minuter. Fråga mig inte hur jag lyckades, det är ett mysterium. Hann byta kläder, ringa Emma, borsta tänderna + flour, leta efter mobil och kort, packa ner mössa och grejer, åka ner med Emma i värsta snöslasket.
Inga hål, gött. Fick betala nästan 400 spänn för undersökningen, tänk om jag hade missat den och fått betala det iaf, vilket slöseri med pengar!

Min morbrors fru jobbar i receptionen och vi skrattade åt hur i helvete jag kunde ha hunnit! Jag är ju inte direkt känd för att vara effektiv, haha.

Eftermiddagen spenderade jag hos Lilian, där jag gjorde kransar så det stod härliga till. Hon skulle på massage, så jag var kvar själv ett tag och pysslade. Så kul det är, jag älskar det. Lyckades även låta bli att klippa mig med sekatören idag.
Ska dit imorn också, kommer bli kul. Vi har så roligt, Lilian och jag. Hon är liksom 40 bast men jag ser henne verkligen som en vän. Idag gick hon runt och flyttade tomtar (redan jul?) och pratade skånska och frågade mig hela tiden "Hur mycket ska den här kosta?".

Nu ska jag åka med min brors vrålåk ner till Meddo och sola med Emma. Jag gillar egentligen inte att sola, gör det typ en gång om året. Nu är det dags!

PUSSpuss!

La musica.

The soundtrack of my life... just nu.

"I want to break free" Queen (älskar Queen, Freddie M var fan ett geni!)
"I'm in the band" Hellacopters
"I will come to you" Hanson (galet bra... verkligen! Jag har väldigt många minnen till den låten.)
"Read my mind" The Killers
"Step right up" Jamai (han var med i idol i Holland, dom spelade låten överallt när jag var där med skolan tre veckor när jag gick i ettan)
"Bottoms up" Keke Palmer (hon är fan helt outstanding!)
"With every heartbeat" Robyn & Kleerup
"Friday night at the drive in bingo" Jens Lekman
"Guess who's gonna get som tonight" Moneybrother

Nu blir det raka spåret till Lilian!
Skriver ett längre inlägg ikväll, det hände nämligen en lite konstig sak imorse, haha.

What kind of guy will you fall for?

Gjorde ett roligt test och här är resultatet:

You would fall for the geek. If you're looking for love, consider spending a little more time studying up in the library. To you, there's nothing more attractive than intelligence, shyness, and kindness; your future love may have four eyes and zero social skills, but he'll make up for it in brains and heart.


Haha, visste att töntar är nåt för mig!
Kommer ni ihåg att jag skrev att vi hade diskuterat det där med vilka killar vi såg varandra med? Emma sa typ:
"Ulla gillar killar som ser medvetet slarviga ut!" och det tycker jag stämmer ganska bra...

Pappas dag.

image122

Fars dag idag. Första bilden från min student, och dom två andra från golfbanan, där han mer eller mindre brukar bo på sommaren. På den sista bilden ser han ut som han ringaren i Notredamm, haha.
Pappa fick en grön och brunrandig lammullströja av mig och Kristoff. Väldigt snygg, tyckte iaf jag!

Jag hade varit nykter i tre veckor (låter som jag är värsta klassens alkoholist, fy fan) igår. Det skulle såklart firas. Med sprit. Öhh..
Skulle va på jobbet kl 7 idag, och det gick ganska smärtfritt måste jag påstå.
Jag traskade hem vid typ halv tre inatt och så ringde Jessan flera gånger bara för att kolla vad jag gjorde, fast jag låg och sov!
När dom kom hem sen var det ett jävla håll-i-gång och det pratades länge. Trevligt var det, men jag förstår inte hur jag pallade att gå upp imorse....

Dagens låt: "Here you come again" Dolly Parton.

Netto.

Jaha. Där rök min lediga dag. Hade tänkt att jag egentligen skulle åka till Lilian och göra några kransar, men så ringer dom från jobbet och frågar om jag kan jobba. Och jag säger ja! Hade behövt va ledig känner mig, ska jobba hela helgen... Men så är det. När jag får lön blir den här fredagen till ett par skor istället!

Igår öppnade Netto i Åtvid. J och jag var självklart på plats! Dom hade ställt ut kravallstaket utanför och det tyckte vi var lite konstigt. Tills jag pratade med pappas sambo och hon sa att hennes mamma skulle åka ner vid kvart i åtta (dom öppnade 8.00). Hur mycket tid har pensionärer egentligen?! Åker och ställer sig femton minuter innan dom öppnar?! Tror dom allt ska ta slut eller?
Inne i butiken var det kaos och jag har ytterst sällan sett så mycket folk på en sån liten yta här i hålan. Men roligt var det, många jag kände igen. Av dom som jobbade kände jag däremot bara igen fyra stycken, vilket jag tycker var lite konstigt eftersom dom flesta som blivit anställda tydligen är härifrån.

Tittade precis på Spice girls nya "Headlines (friendship never ends)" på Youtube. Vilket bottennapp! Snälla nån, kunde dom inte ha fått nåt lite roligare?! Och videon! Fem brudar som kråmar sig... vad hände med girl power?!
Jag måste säga att jag verkligen är besviken! Trodde det skulle bli iaf nästan lika bra som sist... men icke.
Vi var helt besatta av dom där på 90-talet. Såg dom i Globen och J grät när det var slut, jag var helt euforisk men jag grät inte, haha.
Jag kan fortfarande alla texter och jag älskar "Say you'll be there".
Hur som helst, skulle vilja se dom live igen bara för att det skulle kännas som att va elva igen...

Nu blir det alldeles snart promenix med min älskade fantastiska J.

Puss puss puss & kramar i miljoner!


MAGALUF 18-27/8 2007.

Så, nu kommer det äntligen (nån som har undrat, längtat? ..... nähä, men här kommer det iaf!) inlägget om årets resa till Mallis. Håll tillgodo!

Tog flyget från Gardemoen, Oslo till Palma.
Med mig hade jag
(Jacky)
och
(Jessan).


(På planet)
drack vi baileys med kaffe istället för champagne som Jacky hade planerat.
Det var även på planet jag råkade kläcka den första saken som skulle förfölja oss resten av resan. Jag sa "Öh?!" och liksom sköt fram huvudet samtidigt.
(Här är Jessans och min "Öh?!"-min. Lagom nyktra? Jovars, ja tack!)


Vi bodde i en lägenhet med
(Emelie),
(Nina)
och Sanna, som jag tyvärr inte har nåt kort på. Sköna tjejer allihopa, det kunde inte ha blivit bättre.


Dom nio dagarna gick åt till att
(dricka (här är jag med världens starkaste drink (tack Arild!) med tomtebloss i på min födelsedag))
(sola (men jag haaaatar det, blir rastlös och ger upp efter en kvart, vilket kan förklara min inte så solbrända solbränna))
(hänga på balkongen)
med
(världens bästa utsikt över bargatan)

(skrämma skiten ur barskoleelever genom att beställa det konstigaste man kunde komma på)

(dansa)

(hälsa på gamla bekanta... här Jacky och jag med Zeke)

(och hänga i barer i tid och otid).

Det var sjukt kul att se alla igen, ganska många som var kvar sen förra året, men även många nya...


blev vår bästa vän.

Som sagt så fyllde jag ju även år där nere på ön.. och det blev en jävla födelsedag måste jag säga.
(Såhär)
fräsch var jag när jag vaknade på min 21:a födelsedag. Inte alls bakfull eller dålig på nåt sätt, och jag hade till och med fått en tatuering!
(Jessan och Jacky)
höll på och smusslade med nåt ute i köket när jag duschade, sen bara stack Jacky innan jag var klar och Jessan och gick kanske en kvart efter.... till Viking. När vi kommer dit säger Jessan till mig att vänta utanför och går in, men jag kan inte låta bli utan kliver innanför dörren.
Pelle börjar prata i microfonen och säger att jag fyller år och så sjunger alla och jag börjar såklart grina. Det blev champagne och grejer, och när Viking stängt satt vi kvar och käkade glasstårta på barsdisken (det var det dom styrde med i köket när jag duschade, Jessan hade bränt marängbotten, haha) med alla som jobbar där.


Här följer lite sköna pics!


"Sista-minuten-korv" var även ett annat uttryck som jag råkade mynta sista dagen innan vi åkte hem. Mamsen höll på att skratta ihjäl sig åt mig.
Vi käkade korv varje dag på Gjökeredet varje dag för Jessan blev galet sugen på korv hela tiden. Sista dan var vi ju såklart tvugna att göra det för att få ett ordentligt avslut på korvätandet.
Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag kom fram till det, men vi planerade hela dagen för att hinna med en sista korv... och så stod vi på Treo och kom på att vi nog inte skulle hinna med det.
"Vi får väl ta en sista-minuten-korv!" sa jag och jag vet inte egentligen varför det blev så kul men vi skrattade så vi låg dubbelvikta allihopa....

Tack så hjärtligt girls för en riktig kanonresa! In i dimman... och sen kom vi aldrig ur.
Nu är det snart dags för reunion... kommer bli helt crazy!


Resan avslutades med en powernap på Kastrup...

Blaha blaha.

Idag drog jag bort tejpen från mitt lillfinger i ett raseriutrott när jag duschade, haha. Fingret känns dubbelt så stort och ser riktigt ghetto-gangster ut med värsta repan och allt.

Nu funkar datorn som den ska igen!
Fader Abraham åkte ner och hämtade det nya modemet (säger man så fortfarande?! Det låter ju verkligen stenåldersaktigt!), snyggt som tusan är det, silver med röd sladd!

Jobbade 16-21 och hann under tiden tänka på reunion 78 gånger, få extrem abstinens efter te, åka hiss cirkus 30 gånger, läsa två skvallertidningar, prata i telefon i fem omgångar, få tre sms, se reklamen mitt i Bonde söker fru. Undrar om jag någonsin gör nåt vettigt på jobbet?! Jodå.
Jag pratade med en gubbe idag, han är så sjukt rolig och lång som en giraff och mer pratglad människa går inte hitta i hela vida världen. Han berättade om första gången han blev full, och sa att jag hade fina strumpor (leggings, stickade vita) och att han tyckte att den snyggaste kjollängden var den som slutade mitt på knät.
Mycket får man höra. Tänkte på det idag, vilken jävla bok man skulle kunna skriva av allt tokstollarna säger!

Jacky ringde när jag satt på bussen till stan. Hon var på shoppingrunda och jag blev grön av avundsjuka och ville bara gå och vinna 25.000 på triss och köpa kläder (eller skor!!!) för allt på mindre än en timme. Nemas problemas!
Hon frågade om man kunde ha en guld-paljett-klänning på reunion. Och jag svarade såklart ja. "Bättre tillfälle att klä upp dig frå du ju inte!" som jag säger tio gånger om dagen nuförtiden. Det där med att klä upp sig har alltid varit nåt för mig... kommer ihåg när jag var liten och pappa och jag skulle köpa skor. Jag ville alltid ha lackskor med rosett och sprang runt och provade 25 olika par samtidigt... världens mest skointresserade femåring, haha.

Dagens låt: "Erase and rewind" med Cardigans, åhhh så bra den är!

Rapport från Klövervägen.

För tillfället är mitt blodsocker lågt. Jag sitter och äter banan och dricker grönt te (tredje koppen idag, inte så bra va?), hoppas det ordnar till sig snart.
På nåt sätt tycker jag om sättet min hjärna arbetar på när blodsockret är lågt, får mycket bättre idéer då än annars, bli mer kreativ och tankarna liksom flyter bättre.

Kvällen har jag tillbrignat med mina ständiga följeslagare, J och Emma, i den sistnämndas rum. Vi tittade på en film, kommer inte ihåg vad den heter... handlar om en familj med 12 kids, Hillary Duff är med bland andra. Vet att jag sett den innan när jag flög nånstans, men hade glömt bort handlingen lite så vi såg den trots att vi alla tre redan sett den. 

I vanlig ordning satt jag på golvet, (jag sitter alltid på golvet undrar hur det kommer sig egentligen?) och rätt vad det var kommer den en huggorm på tv:n. HJÄÄÄÄÄÄLLLP! Ormar är det värsta jag vet, jag bokstavligt talat flög upp i sängen och rullade ihop mig till en boll och höll för öronen. Sättet dom rör sig på... uuuh. Lär bli mardrömmar i natt!

Jag har kommit fram till en sak. Jag hatar furumöbler. Det är grymt fult! Den enda furumöblen som jag tycker om är ett skåp som vi har i vår hall och det tycker jag om bara för att vi har döpt det. Enda sen vi köpte det har vi kallat det Holger. Om jag tex letar efter en ficklampa eller nåt säger pappa alltid:
"Den är i Holger."
När vi bodde i Oslo fanns det en hel affär med bara furumöbler på vår gata. Det var den mest deprimerande och tråkigaste butik jag sett. Jag tänker på Fido, slöjdläraren, sandpapper och linolja. Usch.

Daddy DJ borde stiga in igenom dörren vilken sekund som helst. Men jag vet inte om jag orkar va vaken....
Natti natti!

"Mycket bus sista natten på kollo"

Ibland glömmer jag bort saker jag har gjort för länge sen.
Satt och kollade i en låda full med kort som vi har. Det blev verkligen en tripp down memory-lane!

Kommer ni ihåg Villan? Varje sommar hängde vi på kollo där och alla var där. Spelade fotboll, paddlade kanot, badade och hängde efter dom stackars ledarna, mest såklart för att få deras kepsar när dom tre veckorna var över.
Jag hittade ett tidningsutklipp från 1996, den första juli. Det är ett stort kort på mig, Jessan och Sara när vi ligger i ett tält (jag ligger i mitten med ena armen runt en tältpinne och smajlar för kung och fosterland med min glugg mellan framtänderna. Jessan har på sig sin ljusa jeansjacka med mockaärmar och Sara har en riktig 80-talstofs...).
Artikeln är skriven av kvinna som var min lärare i retorik på gymnasiet, hur konstigt är inte det?!
Vi måste verkligen ha hållt oss framme för jag vet att året efter var vi med i tidningen igen. Den gången jag, Jessan och Linda (J satt bredvid mig när dom tog kortet, men henne klippte dom bort, antagligen blev kortet för stort.).

Det finns hur mycket kort som helst i den där lådan! Många från kalas, på min morfar i stor kock-hatt nere i Skeppsgården, på alla oss tjejer när vi är utklädda till Spice girls på mellanstadiet, semesterbilder från överallt, på mig när jag var på simtävling i Finspång och gud vet vad.


J skrev blogg igår. Kika.
http://johannacc.blogg.se/.
Jag citerar:
"Hängt med tjejerna både fredag, lördag och söndag såklart. Att vi inte tröttnar på varann, men det är väll så att när man vant sig vid att träffa varandra varje dag så är det konstigt om man helt plötsligt inte skulle göra det. Emma och jag la märke till en sak idag, det är nämligen så att när Ulla tittar på tv så tittar hon verkligen på tv och ingenting annat än det som händer i rutan existerar. Det går inte ens att få någon som helst kontakt och sen alla dessa gulliga minner du gör! haha."
Haha. Jag vet om det där själv, jag blir totalt okontaktbar och sitter och gungar och ler och lever mig in i allt. När det är extra intressant eller bra så lutar jag mig framåt mot tv:n och det bara pirrar i mig och jag vill ställa mig upp och hoppa in i rutan.
Och angående det där hon skrev om att vi inte tröttar på varann. Jag tror inte man gör det när man har hängt ihop i nästan 20 år, vi har liksom växt ihop med tiden och för mig är ett liv utan er helt otänkbart. Skulle kapa båda benen, armarna och halva huvudet för er om det behövdes. För jag vet ju; jag skulle ju kunna sitta och titta på tv med er utan armar och ben. Men då skulle jag inte kunna luta mig framåt sådär när det är extra bra...


Förfesternas förfest (minus utgång för min del!)

Glömde skriva lite om gårdagens kväll!

Promenerade som skrivet bort till Nicklas. Där klev jag rakt in i en förfest. Deltagarna var alla åtta av manligt kön, och killar som jag hängde mer eller mindre med på mellan- och högstadiet.
Sjukt kul, det var som att va tillbaka i sjuan, fast mycket bättre, haha.
Det var lite onyktert på sina ställen och jag blev galet sugen på att bara hälla i mig en vinare eller lite sprit och hänga med till stan på utgång.
Grabbarna bara "Men kom igen, Ulla! Följ med!".

När jag kom satt Johan och var dj och spelade tjut-låtar som nån jävla balladkung. Jag blev grymt imponerad av musiksmaken iaf: White stripes (länge sen jag lyssnade på dom, satte på skivan idag, hur bra som helst ju!), Tracy Chapman, Billy Joel, Metallica osv.

I köket blev det "catch-up" och det kladdades chokladkaka hejvilt och överallt. På altanten röktes det cigg utan filter. Jocke och jag började bråka om en FHM som Nicklas fått i födelsedagspresent.

Här följer några bilder som jag snott från Nicklas (utan tillåtelse, hoppas det är ok!):


Grabbarna käkar... innan min entré.


Marcus, Jocke och moi.. jag var varken klädd eller sminkad för fest, haha. Ser dyng ut fast jag är spiknykter.


El DJ.


Full fräs! Macke & Nicklas.

Som vanligt pratade vi om klassfest! Johan sa till mig att fixa, så jag ska göra mitt bästa i år, det lovar jag! Julbord som vi snackade om förra året?

Helgon.

När jag var liten var jag så jävla rädd för att dö... tiderna förändras mina vänner!

Fick skjuts hem  från jobbet i blåa superbilen med storebror, far och hans sambo. Min cykel stod kvar i Nygård så jag fick traska dit och hämta den.
Cyklade till Ica och köpte gravljus, och sen raka spåret upp till kyrkogården.

Det var så vackert att jag knappt vågade andas till en början. Nu kan jag åka dit, vara där utan att gråta.. det har tagit tid.
Så många ljus i allt det becksvarta. Helt fantastiskt. Jag åker hellre dit när det är kväll/natt, och speciellt på hösten och vintern, för det är inte så mycket folk där då och jag uppskattar det verkligen på ett helt annat sätt då.

Lilian gjorde en liggare efter att jag åkt från henne i fredags, och pappa la dit den så jag har inte sett den i ljuset, men så fin alltså. Förra året gjorde hon en med kärleksört och torkade kapslar, den var underbar men iår hade hon verkligen överträffat sig själv.

1989. Snart är det 20 år sen hon dog. Tiden går så fort. Var fan försvann det här året? Nyår, påsk, midsommar, halloween.

Grät idag. Jag blir alltid så känslosam när jag kommer dit, känner med alla, känner att  jag vill förändra världen varje gång jag sätter min fot där, att alla bagateller och dålig inställning och allmänt tjurande är så onödigt att jag mår illa. Vill göra nåt, göra skillnad, för mig själv, för andra.
Men vad ska jag göra? Vet fortfarande inte vad jag ska göra med livet. Pratade med en tant på jobbet idag. Hon tyckte jag skulle bli sjuksköterska... jag vet inte.

Gick runt och tittade, stannade flera gånger och bara stod och tittade på ljusen och tårarna bara rullade och rullade.
Stannade framför en grav, en man som jag sökte jobb av ungefär ett halvår efter att jag tagit studenten. Han dog i somras, lämnade efter sig en gravid fru. Jag kunde verkligen känna smärtan där jag stod i mörket ikväll.
Kommer ihåg en gång när jag var liten, kanske åtta år eller nåt. Mormor, min moster och jag var på kyrkogården. Jag tyckte så synd om alla som inte hade blommor på sina gravar så jag började plocka klöverblommor och la en på varje grav som inte hade nån blomma. Det tog tid, och jag kunde såklart inte hinna med alla, men det kändes bra.

Folk brukar säga att jag är lik henne. Och det är jag. Har inget minne, men jag vet det. Har sett kort från när hon var liten, jämfört med kort på mig.
Höll tal om henne i skolan i gymnasiet. Vad det har betytt för mig, hur det format mig och avspeglas i allt jag gör. Det var knäpptyst i klassrummet och jag kommer ihåg att min lärare frågade "Ska du verkligen göra det?", tvekade lite först, men när jag väl bestämt mig för att göra det var jag tvungen, på vissa punkter är jag extremt envis av mig.
Emma som gick i min klass, hade gått hem efter mitt tal och pratat med sin mamma, och dom hade kommit fram till Emmas mamma känt henne, och så hade dom suttit och gråtit. Emma berättade för mig dagen efter.

Jag är inte rädd för döden längre. Den håller mig inte vaken på nätterna som den brukade. 

Människor har frågat mig många gånger, senast idag var det en tant på jobbet som sa: "Tror du vi får ett liv till efter det här?" och jag svarar alltid ja. Allt annat skulle vara totalt meningslöst, att när folk dör har man sett dom en sista gång. Jag vägrar tro på det... jag måste få se henne igen.

Finbesök från GBG.

Jobbade 7-13 idag, med mitt för tillfället handikappade lillfinger. Jag lurade alla gamlingar att jag hade amputerat det, haha.
Det var lugna gatan på jobbet. Teresa var helgansvarig och när Teresa är helgansvarig är det fikapauser och social samvaro och prat som är det viktigaste. Hon och Rosette springer runt och skriker på spanska och arabiska och idag hitatde Rosette på ett nytt smeknamn åt mig, som jag såklart redan har glömt bort.

Efter jobbet satt jag bakom disken på Store när Carro jobbade. Kitty och jag delade på en minifotölj och åt fejk-smörgåstårta.
"Du ser ut som ett barn!" sa Carro till mig och jag svarade att det är jag ju!

Jag hängade även lite med Christian och Liza när hon skulle köpa snowboardboots på Intersport. Så skulle vi säga hejdå och det var det jobbigaste idag. Att ta farväl av människor jag tycker om är det värsta jag vet.
Snart sitter hon uppe i Norrland igen och jag är stuck här....

Fick springa till bussen, klev på och däckade direkt på grund av diabetesen. Vaknade lagom till när bussen svängde in till Nygård och det var dags att gå av. Benen skakade så jag ringde min bror som kom och hämtade mig.

Väl hemma käkade jag, och somnade om. Efter cirkus 20 min ringer det på dörren. Jag väntade inget besök, Kristoffer låg på soffan och pappa och Susanne var ute och promenerade. Kravlade mig upp och öppnade. Och vem står där?!
Min favoritfaster Cecilia från Göteborg.
Blev jätteglad. Hon är min idol, verkligen en förebild för mig.
Människan blir fan bara snyggare och snyggare för varje gång jag ser henne, vilket jag gör ungefär 2-3 ggr per år.
Rolig, cool, smart, intressant. Lätt att umgås med, en helt otrolig människa helt enkelt.

Hon tjatade på mig och Kristoffer att komma och hälsa på i Göteborg, vilket jag ska göra så fort jag får tillfälle (som hon sa till K "Nu när du har bil finns det ju inga ursäkter!").

Idag har jag fått bevis på den dåliga humorn i min familj.
Pappa, Kristo och jag satt och kollade på VM i gymnastik. (Bara det liksom!) Tjejerna sprang och gjorde volter och grejer på en matta, böjde sig som bananer och stutsade hit och dit. Det fanns tydligen en övning som hette salto.
Kommentatorn sa vad dom gjorde:
"Bla bla bla... salto... bla bla bla.. salto.."
"Peppar!" skriker pappa rakt ut. Salt och peppar.

Ett exempel till. Min bror kliver in i mitt rum där jag sitter och msn:ar.
Bakom ett namn står det "lagar mat".
"Är maten trasig?" frågar han, skrattar och går ut.

Nu är det fullt hus här. Kristoffers kompis som bor rakt över gatan kom precis, Håkan och Gerda, Karlas föräldrar, sitter och glor på tv med pappa och Susanne. Ska nog gå ut en sväng dit, det brukar bjudas på roliga konversationer när dom är här.

Snart blir det en lite trip till Nicklas som är hemma från Oslo.

Imorn går bussen 5.28. Fy helvete.

Handikappad julgran.

Här sitter jag och är handikappad och luktar som en jävla gran!

Har stått hos Lilian och gjort liggare hela eftermiddagen. Eller nej, för det blev en sväng till vårdcentralen också! Hepp hepp!

Där stod jag, klippte granris med en sekatör (stavas det så?). Och jag brukar aldrig, och då menar jag aldrig skära mig om jag håller på med en kniv, klippa mig om jag håller på med en sax, sekatör (igen, stavas det så?) eller vad som helst. Har jobbat med blommor från och till sen åttan och gjort mig illa en gång innan.
Idag var det dags!

Hade jag haft otur kunde hela lillfingret ha rykt. But I was lucky!
Klippte till, och på tre sekunder var hela min vänstra hand (tack gode god att det var vänster!) blodig. Jag, lugn som en filbunke, traskade och tvättade av handen och fortsatte med liggaren med papper runt fingret. Det blödde igenom ganska fort, haha.
Så kom Lilian, kikade på såret, som nu liksom hade "öppnat sig" och sa:
"Du ska till vårdcentralen, jag ringer Stanley!"
Försökte protestera, det gjorde ju inte ens ont, men det var lönlöst. Tio min senare satt jag och pratade med en sjuksköterska som dividerade fram och tillbaka med sig själv om det behövdes sy eller ej.
Men så kom vi fram till, eller jag sa: "Men behövs det verkligen? Så illa är det väl inte?!" och då kom vi fram till att det kanske var slöseri med skattepengar.
Sköterskan (jag har förresten haft hennes barn i simhallen!) tejpade hela fingret, satte på kompress plus en sån där ful "fingerstrumpa" som man knyter runt handleden. Det ska jag traska runt med i en veckan innan jag kan ta bort tejpen.
Det ser helt sjukt fult ut, vet inte riktigt hur jag ska göra på jobbet, får väl gå runt med en platshandske på mig hela tiden, haha.

Det tokiga är att det inte gör ont, svider inte ens!

Tight schema imorn:
ska va hos Lilian halv nio.
promenad/fika med Liza (yes, hon är hemma! som jag saknat henne!) kl tio.
buss in till stan vid halv tre.
börjar jobba 16.
... och efter det blir det troligen ett natt i Jessans säng.

Trerätters med skräck.

Det började med att vi spånade fram att vi skulle ställa till med trerätters för att fira (?) att Emmas föräldrar inte var hemma.
J, Emma och jag skulle laga varsin rätt, jag för, Emma varm och J efter.

Igår skulle jag åka ner och handla. Det slutade med att jag var inne i cirkus 70 % av alla Åtvidabergs butiker för att få tag i en pepparkaksform.
På Ica pratade jag med en som jobbar där, frågade om dom hade nån. Hon trodde att dom hade nånstans på lagret, och var på väg in där för att leta, men jag sa att hon inte behövde leta, tackade och gick vidare.
Till mitt gamla jobb, Önska Presentasken. Sela och Thomas verkade glada att se mig, det bjöds på kramar och pratades länge om allt möjligt.
Sela hade färgat håret och det var hur snyggt som helst och jag köpte te (blivit beroende av grönt te!) och dom hade pepparkaksformar men ingen som passade mitt ändamål.
Gick vidare till Bettans blomstershop, även där har jag ju jobbat så jag pratade med Mona ganska länge och hon undrade om jag kunde hjälpa henne att göra en barn-liggare (gravdekoration). Ingen pepparkaksform på Bettans heller.
Ner till Willys, där dom inte heller hade nån. Däremot så började hon som sitter i kassan prata.
"Är du hemma igen nu? Hur var det i Norge?" Och jag känner henne knappt, men det är för sånt som jag gillar Åtvid så mycket. Man har koll, folk har koll på en. Dom bryr sig liksom.
Det stod en kvinna bakom mig i kön och vi pratade också, fast jag aldrig har sett människan. Hon hade tydligen bott på Majorstuen i Oslo på 80-talet.

Väl hemma utbröt det panik för mig. Började rita en mall, i brist på pepparkaksform.
Jag gjorde soppa, sparrissoppa med champinjoner och kantareller (pappa har plockat kantrallerna, jag plockade champinjonerna på Ica), skinka och solrosfrön.
Till det skulle jag göra (det var här jag skulle haft pepparkaksformen!) tortillabröd med ost (lagrad, mycket exklusiv, haha) i som jag tänkte köra i ugnen.
Började skrika på min bror att han skulle klippa hjärtan av tortillasen medan jag stod och hackade champinjoner på löpande band.
Han kunde inte. Så jag fick göra det själv. (Min bror gick däremot runt och kikade på vad jag gjorde hela tiden och jag skrek på honom: "Rör i soppan, tack!". Han fick soppa sen också efter att jag hjälpt mig att bära allt till Emma, som bor i huset till höger om mitt.)
Blev sjukt stressad på slutet, skulle göra drinkar i martiniglas med sockerkant. Det blev lyckat till slut allting, fast jag inte hann smaka varken soppan eller drinkarna innan jag satt inne hos Emma.

Karla kom också, så vi blev fyra.
Emma hade gjort nåt jättegott grekiskt till varmrätt. Jag har dessvärre redan glömt namnet på det. Kyckling med en massa grönsaker och tzatziki och bröd och creme bonjour med oliver. Mmmm.

Vi satt och pratade och skrattade och åt så vi mådde illa. Karla pratade om sitt bilintresse, jag pratade om reunion, J satt och pratade skit om män (Linda Skugge ligger i lä i jämförelse!) och Emma blandade upp allt möjligt.

När vi hade ätit klart förflyttade vi oss i Emmas rum där J och jag bråkade om bästa platsen på sängen ("Du fick ju sitta på din plats när vi åt!" som J gormade åt mig.) och Emma och Karla satt i soffan. Jag var sjukt mätt och somnade till på Emma groda.
Ganska snart var vi igång och åt igen. J's efterätt, After eight-kaka med nån rosa grädde och persikohalvor. Det var det godaste jag ätit på 10 år.

Dom andra envisades (speciellt Emma, som för övrigt såg ut som ett lik när vi kom dit, för hon hade målat sig helt svart runt ögonen, blod i mungipan och hade på sig ett lucia-linne ("HAR DU ETT LUCIA-LINNE I NORMAL STORLEK?!" som jag sa)) med att vi skulle se skräckfilm, och det kan jag inte med. Drömde mardrömmar i två månader efter att ha sett omslaget till "Dockan" i mellanstadiet.
Sen fick J och Karla för sig att vi skulle köra anden i glaset. Emma blev hysterisk!
"Det gör ni inte här! Jag ska sova här själv i natt och jag tänker inte umgås med några spöken då!".
Då blev jag galen och sa:
"Men Emma! Tänk! Det är precis så det är för mig varje gång ni ska se på porrfilm!"
Kom på mig själv direkt efter, för jag menade ju såklart skräckfilm. Skrattattack utbröt och jag kunde inte skratta för jag var så mätt.


Idag har jag bland annat hittat en död geting i min underklädes-låda (fy fan, tvättar allt nu..) och frågan är såklart: hur fan hamnade den där?!

Ska till farmor och äta lunch sen. Hon ringde igår när jag stod och gjorde soppan och jag skrek till Kristoffer: "JAG HINNER INTE PRATA! Säg att jag kommer kl 13 imorn"!

Kristoffer och jag höll på och roade oss med en annan grej igår eftermiddag också. Nämligen att skratta åt hur fula våra namn blir baklänges.
Akirlu blir mitt. Ulla blir Allu.
Reffotsirk blir hans.

Efter farmor blir det raka spåret till Lilians blomsterservice, där jag med största sannolikhet kommer att stå och producera liggare hela eftermiddagen (och kvällen?).
Jag undrar hur många liggare och kransar jag har gjort i mina dagar. Det är inte några, det kan jag lova!

Hej

re!