Happy new year!

Åh vad jag är glad och nöjd!
Panik och folkstorm och kaos hos Lilian hela förmiddagen (Lilian var inte där själv, hon hade två bröllop att ta hand om), Angelica och jag har dekorerat amaryllisar, liljor och en massa annat och försökt hålla koll på kön... Men sjukt roligt iaf!

En annan rolig sak hände precis: Kine ringde! Blir alltid så glad av det. Och nyårsafton är det, snö (aj aj aj, skorna!). Vaknade imorse och det var helt vitt och underbart vackert över gärdet och bort mot järnvägen. Nu är det bara blött och jobbigt... håll tummarna att det är bättre i stan!

Nu har jag bråttom, ska gå till Carros pappa och så åker vi därifrån..

GOTT NYTT ÅR!

Nyårslöften?

Då var det snart dags igen! Nytt år, nya mål. Nyårslöften? Var ska man börja, vad gör mig lycklig? Ska jag göra som Jess, fem nyårlöften av vilka hon får bryta två. (Är det bra att börja nyårslöften med att säga att man får bryta dom? Eller räknas sånt som moget och självinsikt?)

Ska fundera lite mer på det där.. Har ju typ ett dygn på mig...

.
Idag har jag och Jessan fixat nyårsoutfit till mig, grymt nöjd är jag faktiskt, om man räknar in att vi hittade allt på mindre än två timmar.
Las Vegas-baluns på Platå.. som jag på senare tid utvecklat nån slags allergi emot, eller är det kanske så enkelt att jag har hittat kärleken till Platens efter alla dessa år?
Det blir inte lika mycket alkohol som på juldan, det blir fantastiskt sällskap av vänner från högstadiet (har hört rykten om frack, ska bli kul o se!) , det blir säkerligen en touch av ont i fötterna (mördarskor, åh så fina men ack så dumma!) och det blir för i hela världen fint väder, no rain på årets sista dag/natt/första natten på 2008?!)

.
På tal om 2008. Jag pratade med en tant på jobbet:
"Vi ses nästa år, ....!"
"Ja! 1988!" ropade hon tillbaka och jag bara skrattade och tänkte: you wish! 20 år too late! så fortsatte hon:
"Tänk att jag är född 1916!"

Bjuder upp med några härliga bilder från igår:

Js underbara björnbär- och saffrankaka! Den var mördande god, måste jag säga.

Här ser vi en stillbild från den tredje Harry Potter-filmen!
(Nu har vi sett fyra, för vi såg den fjärde ikväll. Då var det jag som bjöd på fruktsallad bestående av granatäpple, päron, kiwi, lime och honung... helt ok faktiskt, haha!
Johanna hade med sig varm o'boy (vi tittar alltid hos Emma), Emma fixade mashmallows och Zora kom med saffranskorpor. Världens kalas varje kväll!)

Nu ska jag lägga mig och sova. Ska va hos Lilian kl 9. Carro har förbarmat sig över mig, jag får åka med henne till LKPG imorn så jag slipper 530:n.

Och jag har färgat håret också! Brunt som vanligt, med lite koppar... som Jessan uttryckte det. Mörkare än det brukar va, men jag är så nöjd så.

Imorn kommer det en lista, om jag hinner! Håll till godo!

Pussar&kramar!/U.

Vad hände med telefonsamtalen?!

Såg precis att jag hade fått sms från Emma. Och eftersom jag inte sett det missade jag en trip ner till Åtvid city. Så konstigt det är egentligen, när slutade folk att ringa till varandra?!

Jag är precis likadan, det är sms hit, msn dit, teknik och prylar så jag spyr på det. Aldrig nånsin kommer det numera en person och knackar på min dörr utan att på nåt sätt ha hört av sig innan (och då syftar jag inte på telefonsamtal!).
När jag var liten sprang vi här mellan husen i tid och otid, knackade i princip aldrig, när vi väl gjorde det så knackade vi inte utan vi ringde på och satt jag i mitt rum kunde jag höra vem det var på signalen.

Det kan jag sakna ibland, det sociala på ett mer mänskligt plan. Att bara kliva in och låna toaletten hos vem som helst på gatan, att va en liten parvel och ligga och rulla runt i en vattenpöl, sitta hos Karla i deras vita soffor med ytterdörren öppen, grillande föräldrar utanför och sommarluften som till en början är ljummen och senare blir både mörkare och kallare, men ändå inte otäck.

När jag gick i fyran och fick ett par adidasbyxor i julklapp, kommer ni ihåg? Coolaste brallorna i hela skolan och så grymt fula dom är idag. Alltid barfota, skrattandes och gråtandes om vartannat, 90-tals musik och grillchips bakom micron.
Frukost inne hos Emma, Dagge läste sagor och vi käkade fil med sirap, Johanna och jag under ett gulrandigt paralpy med Barbies till förbannelse. Och min bror som högg huvudet av en bara för att jag hade gjort nåt han inte tyckte passade.

När blev jag 21 år gammal egentligen? Det känns som igår...

Hahahaha!

Fick precis läsa nåt extremt roligt!
Emma och jag skriver på msn:

"Emma säger:

nu ska jag gå upp och snoka reda på nåt o äta. men vi ses vid 6 då!"

Snoka reda på nåt att äta?! Mat är det enda vi pratar om, J, Emma och jag. (Iofs har det blivit lite dåligt med mat för mig dom senaste dagarna, så nu äter jag liksom ikapp.)

Jag kan verkligen se Emma snoka runt efter nåt att äta! Vi får väl se vad vi kan snoka reda på att äta sen, i sällskap med varandra och den andra Harry Potter-filmen som Emma kommer tvinga på oss ikväll!

Hörs senare!


Ögonen i kors och klackarna i taket!

Hej och hå! Vilken juldag det blev. Vi började dricka kl 18, var fulla kl 19, och sen gick det utför. Men roligt som fan var det, tro mig! Träffade många helt otroliga människor och det var kalas från början till slut!


Carro hade fixat ett alternativt julbord!


Kittan håller sig framme när det vankas paket!


Jess, Carro, Emmie, Emelie och jag dummar oss.


Carro & jag...


Jessan & jag.

.
Desto mindre roligt är det just nu. Maginfluensa är inte världens charmigaste smitta, om jag säger så. Har inte ätit på typ två dagar och skakar. Det säkraste tecknet på att jag är sjuk är att jag missar tangenterna när jag skriver, och det gör jag nu.
Min diabetes trivs nog inte så jättebra för tillfället heller!
Hoppas ni alla mår prima!

Merry X-mas!

Det bara svischade till så var julafton över för i år!
Som vanligt blev det en helt underbar dag med god mat och trevligt sällskap, (l)ju(v)lig stämning och roliga konversationer... 


Jag har tydligen varit extremt snäll i år!  


Min älskade farmor och jag...


... + Kristoff och pappa.


Min kusin Mia och hennes pappa Leo.


Värsta presskonferansen! Tre videokameror och en vanlig.


Jag höll mig såklart framme när tomten kom! (Han hade dubbla glasögon och såg inte iaf, haha!)


Två av mina kusinbarn på samma kort: Alice med hennes mamma Veronica och Alex med sin pappa (min kusin och även födelsedagsbarn på julafton!) Jocke.


Dagens helt klart mest fotade person: Alice, med min bror.


Galet söt och gladare unge har jag aldrig träffat!


Årets kort, helt klart. Pappa spexar till det (mest för Alice skull... hoppas jag!) och är som vanligt tokigast...


... hur förklarar man annars att jag fick paket av Carl-Jan Granqvist?! Det var kryddor i, haha!

Nu sitter Kristoffer och jag och dricker glögg och nyss sa han:
"Varför köper man gråa strumpor?! Det är passar ju inte till nåt! Inte vita skor och inte svarta skor!"
"Men man kan ju ha en grå tröja!" försökte jag.
"Nej, gråa strumpor är ju värdelöst!"

.
Tonight blir det en vända i mina helt fantastiska gråa sidenpumps.. och får bara inte regna, för då får jag sätta plastpåsar på fötterna när jag är utomhus!
Ska bli kul ikväll, vi ses i dimman! Fullast vinner! :D

Gooood juuuul!

Mina bästa!

Version
 typ -83............................ och -07.


Pappa och Kristoff.
Ikväll när jag kom hem en snabbis från Emma (har varit där hela kvällen, suttit och pratat med Emma, Zora och Dag, ätit gröt&skinkmacka&julgodis& druckit glögg.. osv.. och spelat bingolotto - första gången på 10 år!) låg som båda två i min säng, i mitt rum, när vi har två stora tv-apparater med tillhörande soffor i andra delar av huset. Var tvungen att ta ett kort. Observera mina fina gula 70-talslakan som jag älskar tills jag dör!

.
Blev ju som skrivet en liten sväng till Grevgatan idag också. Panik idag också, jag planterade i 180, dekorerade, snittade, sålde (inte så mycket idag, stod mest och producerade, kreativt och mycket roligt! Jag tänkte på det idag, en del saker jag lärt mig i alla mina blomsteraffärer som är helt självklart för mig, men helt okänt för andra. Så lite har jag lärt mig, haha! Hade praktik på Åtvidabergs blomsterbod första gången i åttan, sen har det rullat på..).

.
Emma och jag drog en repa på stan.
Inhandlade bland annat ett par Björn Borg-skor (blev nästan två par, sa att jag skulle gå och köpa dom andra senare, sen glömde jag bort det, haha!) gråa, helt fantastiska! Har på mig dom nu, skulle tro att det är nästan en decimeters klack.

.
Dagens roligaste nyhet. Carro ringde och berättade att hon har blivit moster! Malle och Rilla föräldrar. Jag gick precis förbi församlingshemmet, och bara skrek rakt ut, så härligt! Samma dag som drottning Silvia! Emma och jag köpte kläder till henne på stan sen också!

.
Jag badade badkar för första gången på kanske ett år idag. Ljuvligt. Älskar vatten, saknar simhallen. Ville simma fjärilsim, men det går inte så bra i ett badkar.
Tänk! Det måste ha krympt, badkaret! Eller inte, kanske är jag som har växt?! Karla och jag badade ju två pers hos henne när vi var små. Vi tävlade om vem som kunde hålla andan längst under vattnet. Jag höll andan så länge att jag till slut spydde över hela badrumsgolvet. Jag tror jag vann, men jag vet faktiskt inte. Karla fick panik, hoppade över spyan och hämtade Gerda och sen var det färdigbadat för den gången!

.
Julafton imorn. Kommer ni ihåg att jag skrev en topp3-lista med jullåtar förra julen?
Håller mig till samma lista i år.
http://www.youtube.com/watch?v=8jEnTSQStGE
- så jävla bra den är. Helt otrolig, man vill bara rädda världen, förändra allt och hur fulsnygg är inte Sting i videon?!
"Throw your arms around the world at Christmas time" , min favoritmening och igen: vilken jävla låt!

.
Kristoffer och jag ska klä granen vid typ halv 9 imorn, sen börjar vi julafton med tårta hos en kusin som fyller år, sen hem och hämta julklappar, till faster och käka julmat, köra paketspel, kolla på Kalle Anka (vem somnar i år?). Hem igen, hämta julklappar (här brukar jag springa en sväng till Emma och en till Karla) och sen vidare till min morbror, så kommer tomten (den andra för dagen, för det kommer en hos min faster också!) mera julklappar, och så gröt på det.
Folk brukar fråga hur fan vi orkar flänga runt så förbannat. Men jag skulle inte byta det mot nåt, det är helt fantastiskt att hinna träffa hela släkten, och vänner på samma dag.

GOD JUL PÅ ER ALLA!

Bysjö-kul.

Här sitter jag och det borde va vinter fast det känns lite som vår bara med en något kallare temperatur och kortare dagar.

Hittade lite gamla bilder från vår lilla tripp runt Bysjön (kan det va det fulaste namnet på en sjö man någonsin hittat på? JA, det kan det!) och blev genast på solskenshumör... 
 
Karla. Alldeles för länge sen vi sågs nu, hjärtat!

J, jag & Karla ute vid Adelsnäs.
 
Mitt i en skrattattack. (Det verkar mest som att det är jag som har kul?!)

Vi ser den här lilla grejen och jag säger: "Vildmarkshotellet i Åtvidaberg!".

J klättrar.

Oseriösa vandrare.

.
Igår kväll var vi hos Siri, min morfars brors fru. 85 bast och coolast i stan är hon. Rolig som få jag känner, galet söt och att människan orkar! Hon gör så mycket mat att hälften vore nog och bor kvar i sitt hus och tar hand om allt och nu hade hon sålt bilen och är ute och går hela tiden.
Siri och Alva, min morfars syster, kan va dom fräsigaste tanterna jag träffat. Rappa i käften är dom, kommer ihåg en gång när vi var hos mormor, dom tre och jag. Jag skrattade oavbrutet.

Full rulle hos Lilian hela veckan. Idag sa hon: "Du kan va ledig imorn!" och jag sa att det behövde jag inte. (Hon har 31 (!) beställningar tills imorn och hon är ensam. Eller Angelica, hennes dotter var där idag också. Vi hade sjukt kul och hon ska bli musiklärare, och förklarade en massa musikgrejer för mig. Typ körsång och hur högt Mariah Carey egentligen kan sjunga, fyra oktaver tror jag det var.)

Nu ringde Lilian för typ tio min sen.
"Kan du jobba imorn?"
"Ja."
"Kan du börja åtta?"
"Ja."
Bara att sätta klockan på sju! Sen blir det en tur till stan...

.
Det händer nån nåt och så helt plötsligt inser man vad man har och hur fort det kan försvinna, det mest självklara. Jag önskar mig en sak i julklapp och det är inte ens en sak. Bara att det ska bli bra...

ÅBG -LKPG tur och retur x 2.

Dagen kan sammanfattas med två ord: bussåkande och blommor... och en massa trevliga och underliga händelser under själva bussåkandet.

Stod och väntade på bussen (första vändan, cirkus kl 9) nere i Nygård. Då kommer det en buss från stan och rullar förbi. I den sitter Maggan, min mattelärare från gymnasiet (för övrigt den bästa lärare jag någonsin haft och en helt otrolig människa!) och hon vinkar som en tok och jag vinkar tillbaka och blir på kalashumör.

Väl inne i stan, rör jag till det för mig själv fullständigt när jag håller på och skickar sms och tror att det är Jess som svarar fast det är Liza, tror jag skickar till Jessan men det gör jag tydligen inte och jag vet inte vad jag höll på med, helt yr och borta.

Träffade Carro på Store, köpte (nästan) alla julklapparna och tog bussen till Åtvid igen.
I Grebo var det full rulle utanför skolan, det kom en klass och sprang på väg mot kyrkan, och en tjej vinkade liksom lite halvhjärtat åt bussen och när jag vinkade tillbaka började kidsen försöka springa med bussen, vilket såklart var lättare sagt än gjort.

Nästa dilemma var ju att få hem alla julklapparna på min kära vän cykeln. Åtvids längsta uppförsbacke, minusgrader, ömtåliga paket och ingen radio-sändning. Och ingen mössa så mina öron hade på nåt sätt förvandlats till Rudolfs mule när jag var hemma efter typ 15 minuter.

Var hos Lilian nån timme efter. Hon hade ringt två gånger och jag hade inte hört. Det var light-kaos när jag anlände. Så många beställningar har jag aldrig sett på ett och samma ställe! Till slut fick vi säga att det gick inte att beställa mer till imorn, för det var så galet mycket att göra...


Kl 18 bommade vi igen, och jag cyklade och tog bussen till Linköping igen.

Carro, Jessan och jag gick och käkade julbuffé på Ghingis, inte helt gratis men sjukt gott. Carro sa flera gånger: "Vi äter sushi, Ulla!" så det gjorde vi. Smaskens värre, ljuligt gott.

Jessan däremot, hon äter ju inget från havet (förutom en gång när hon råkade ta fisk när vi åt nånstans... då dränkte hon den i sås, haha!) och höll sig till det andra.

Efterrätter fanns det också, hur mycket som helst. Jag spanade in mig på morotskakan. Ibland skulle jag kunna mörda för morotskaka, fråga Emma och J, dom vet.


Vi sprang en sväng på stan efter också, eftersom det var öppet till 22.

"Du ska ju bara göra såna tråkiga saker hela tiden! Typ gå till apoteket!" sa Carro till mig när jag skulle ta ut pengar, och jag höll på att skratta ihjäl mig! Jag går aldrig till apoteket i stan, det gör jag ju i Åtvid!

Efter ett varv inne på Gränden där jag försökte övertala mina chicks att vi skulle kolla på typ ett band som spelade... sa Jessan samma sak som Carro och så gick jag och skulle ta bussen hem, haha.

Vid busshållsplatsen träffade jag Gustav, en gammal klasskompis som bor i Nässjö och hans pappa Magnus och vi stod och pratade. Bland annat diskuterade vi kollektiv, Gustav (som bor i ett) sa att han numera hade sina tallrikar och bestick på sitt rum för det funkade inte annars.

Mycket folk på bussen. LHC hade tydligen spelat och jag hamnade brevid en tjej och började prata lite med henne. Det var tydligen första gången hon åkte 530 och visste inte var hon skulle av riktigt. Jag sa att jag skulle hjälpa henne sen när vi närmade oss.
Jag lyssnar på p3 hela vägen hem. Och det sjukaste på länge händer. P3 Lab Live-kväll på Alcazar i Nalenhuset, Stockholm och Märvel spelar. Hajar till när dom säger att dom är från Linköping. Börjar skratta för mig själv när dom säger att dom är Åtvidaberg! Satt och flinade för han var ganska rolig han som pratade och folk på bussen undrade nog vad jag styrde med...

Nu är jag iaf hemma och det lär inte dröja speciellt länge innan jag ligger lite åt höger!

God jul, puss & kram.


Mind sex+ in the city.


http://www.youtube.com/watch?v=HknIXOH0NXg   Grym.


image169

Oh, yes! Äntligen! Den 27 juni blir det svensk premiär!! Som jag längtat, när släpps biljetterna?!

.
J och jag konverserar på msn. Hon undrar vad jag gör. Jag skriver att jag äter knäcke. Hon skriver att det var jättelänge sen hon gjorde det. Jag skriver att jag gör det varje dag. Och det gör jag också. Äter aldrig vanligt bröd längre.
Idag fick jag till en riktig lyckad knäckemacka! Med pepparrotvisp (sjukt underskattat livsmedel!), salami, salladsärter och svartpeppar. Vanligtvis äter jag knäcke med ost, avokado, solroskärnor och aromatkrydda. Det funkar det också.

.
Idag blev jag så trött på mig själv, att jag har varit så oeffektiv på senaste tiden. Jobbat för mycket, inte hunnit eller orkat med nåt... Så kl 21 började jag städa.
Kristoff satt och kollade på det här eländet: http://www.youtube.com/watch?v=7KhJGrxpv70
(när han jobbade på Posten när han innan han började plugga körde dom tydligen morgongymnastik till det här på morgonen, snacka om konstig arbetsplats!)
 och jag höll på och sortera tidningar och torkade av alla mina hyllor och bytte lakan och grejer.
Innan jag skulle börja dammsuga hade pappa och Susanne gått och lagt sig, så jag får gå upp tidigt imorn och städa klart, innan jag åker till Lilian.

Dagen i punktform.

Dagens händelser:

. Var hos Lilian och gjorde planteringar, inslagningar i cellofan och snittade på löpande band, fan vad kul det är!

. Kristoffer och jag sitter i mitt rum och lyssnar på julmusik.
"Här är pappas favorit!" säger han och så kommer "All I want for christmas" med Mariah Carey. (Pappa hatar henne, jag fick en skiva med henne när jag var typ 11 och han stog inte ut med den, han tycker bara hon skriker och wailar. )
"KAN NI STÄNGA DÖRREN, TACK?!" vrålar pappa och vi bara skrattar.

. Jag pratade en snabbis med Liza, hon kommer hem imorn! Åh, vad härligt, julen är räddad!

. J, Emma och jag har suttit nere i vår källare och kollat på film, som J och jag hyrde på Schell ikväll. "Bröllopsnatten" med Helena Bonham Carter och Aaron Eckhart. Verkligen så mycket bättre än vad jag hade trott, underbar dialog, och ett litet konstigt upplägg. Helt fantastisk, faktiskt. Se.

Nu: le bed. (Kollade på sista avsnittet av SATC idag också, när Carrie är i Paris... åh, jag vill åka dit!)

Koka Kola.


Jag hade date igår. Med Kittan. Vi satt hemma hos Carro. Egentligen hade jag mycket hellre dragit på mig high-heels och satt i mig en flaska vin eller X antal alldeles för starka drinkar och promenerat ner på Ågatan med mina vapendragare. 
Men icke! Det blev vindruvor (istället för vin), vatten (istället för sprit) och film (istället för fylla).

Upp kl 06.00 och work work work från 7-14, fast jag egentligen skulle ha slutat en timma tidigare.
Åkte med Kristoff hem, ljuvligt att slippa bussen. Jag var på väg att somna 20 gånger från Schell (precis där man kör in i Åtvid) till vår gata. Men K gapade stup i kvarten, bland annat : "KOLLA! En polisbil här! Det har jag aldrig sett!" när vi svängde in på Slevringevägen.  

.
J och jag har varit ute på värsta promenixen ikväll också. Vi var ute i nästan två timmar, och på två timmar hinner man gå ungefär tre varv runt Åtvid, om man håller ett någolunda raskt tempo.
Vi fastnade inne på Willys, där jag bland annat köpte savoy-kål och ingefära som jag ska göra nåt med imorn. Fråga mig inte vad, för det vet jag inte än!

Hela nästa vecka blir det blommor hos Lilian för hela slanten, med nån liten trip till stan  för att inhandla julklappar och hänga med mina LKPG-girls (och hallelujah, Liza kommer hem också! Jag räknar sekunderna!).

.
Mmmm.
http://www.youtube.com/watch?v=UYOrUzN35Z8

Ulla & Jess en galen (?) kväll på Platå.

image167


I want love, just a different kind...

För första gången i år hörde jag julmusik på radion. Två jullåtar har jag hört, åh så mysigt, snart är det dags! Fram med julgranen, med tomtarna, ischoklad och knäck. Blir det nån snö? Jag vill åka snowboard!

Lilian och jag var i kyrkan och tittade/lyssnade på lucia-tåget. Ganska mycket folk faktiskt, men inte fullsatt. Jag blir lika frälst varje år! Det är så mäktigt, vilken stämning! Oavbruten gåshud i en timme.
.
Det finaste luciatåget jag har sett var jag faktiskt en del av själv. Det var när vi gick i nian, Carro var lucia. Vi var så många, det var helt smockat med folk. Linda och jag och två små kids från mellanstadiet var tomtar, vi gick sist och satt framför podiet när dom sjöng och så fick vi krypa förbi allt och upp bakom hela lucia-tåget som stod uppställt, och så dansade vi där uppe till en låt.
Så kul var det, och som sagt: vackrare lucia-tåg har jag aldrig sett i hela mitt liv...
Carro hade stearin i hela håret. Och jag är nog mer en dansande tomte än en tärna, haha.



NOSTALGITRIPP för den som vill ha:


Jag längst fram och Karla bakom mig. Min simhallskarriär började tidigt, haha.


Jag och Karla igen. Vi är på nåt nöjesfält i Tyskland.
Karla käkar hamburgare och jag är redan besatt av (trä)skor.


Vi alla sex på Liseberg.
Framifrån och bakåt: Karla som peace:ar, Jessans face till höger bakom Karla, Carro som man nästan bara ser "överhuvudet" på, det är jag som är den röda kondomen, J i vit tröja och Emma längst bak, man ser i princip bara hennes arm sticka ut till höger.
Skulle tippa att det är sju år sen eller nåt...

Dagens låt;
http://www.youtube.com/watch?v=W_u6l7EsQMc


Pappa är bäst.

Min pappa är världens bästa... och han har lärt mig typ allt jag kan om musik (allt annat jag kan har min bror lärt mig, men det är en annan historia!).

Jag sitter i mitt rum, pappa sticker in huvudet lite försynt och säger:
"Youtube?"
och jag nickar.
"Vänta ska du få se!" fortsätter han.
Han skriver sjukt långsamt... bara med pekfingrarna. Jag väntar.. bokstav för bokstav.
Får upp "Hey Jude" med Beatles.

En grymt skön låt. Pappa sitter på min säng och diggar, sen reser han sig upp och säger:
"-68!"
"Är du säker på det?" frågar jag och han säger att han tror det. Jag måste såklart dubbelkolla... och det stämmer! Vilket jävla minne, låtar, artister, årtal, album. Sånt kommer han ihåg, och jag förstår att det är från honom jag fått det.
Hela min uppväxt, när vi lyssnat på radio har han sagt:
"Vem gör den här?" och så har jag fått svara. Haft fel extremt många gånger, såklart, men lärt mig så mycket också.

Det ringer, och jag går ifrån. Pappa sitter vid datorn när jag kommer in och lyssnar på "Bohemian rhapsody" med Queen. Jag älskar den!
Typ förrförra sommaren när jag var ute och åkte bil med brudarna hade vi en skiva jag bränt med, med den låten på.
"Kan jag få höra den en gång?! Snälla?!" frågade jag och det slutade med att jag fick nöjda mig med att höra halva låten, för tjejerna klarade inte av det.
Bästa låten med Queen tycker jag annars är "To much love will kill you", den är helt outstanding!

.

Jobbar till 14 imorn.
Har räknat ut en sak... Jag var sjuk i torsdags, och hade jag inte varit det hade jag jobbat 57 timmar förra veckan. Nu blev det 51.
Tre dagar med 11-timmarpass på en vecka. Lite för mastigt för min smak, haha. Men shit vad kul jag kommer ha när jag får lön!

Obegränsat med pengar till nyårs-outfiten..?

Ja, tack!

Eftersom J (johannacc.blogg.se) har lagt ut en bild på sin nyårblåsa vill jag ju inte va sämre! Men ska jag köpa allt det här lär jag få jobba till 2020!




Klänning från Lela Rose.
Skor, Marc by Marc Jacobs.
Örhängen, www.mysolitaire.com.
Armband, Tom Binn S.
Väska, Mui Mui.

Allt utom örhängena är från www.net-a-porter.com...

Frågan är nu bara: vad blir det för klänning på nyår?!

Trött-Ulla.

Har precis placerat mitt trötta arsle i Carros soffa... hon springer runt i sina nya ursnygga stövlar och dividerar fram och tillbaka om hon ska ut och slira på Ågatan eller inte.
Själv är jag väl egentligen lite sugen, för det skulle isåfall bli häng med vårt gamla högstadiegäng! Men jag orkar inte, ögonen går i kors och det lär inte bli bättre imorn om jag går ut idag.

På nyår däremot, åh vad kul det ska bli! Fem sjättedelar av oss sex, sen blir det (typ?) alla grabbarna från högstadiet.
Las Vegas-tema på Platå med middag och sen party och dans dans dans till det är 2008. Längtar, blir en skön kontrast till mitt förra nyårfirande i Göteborg.

22.42- Nu har jag varit vaken i 18 timmar...

.

.. och jag är så glad!

Shake it.

http://www.youtube.com/watch?v=zRzGrHeQWCI

T-KÄRLEK!

Hur ofta får man rolig post egentligen?! Brev, kort... vadsomhelst som inte är räkningar eller ångestframkallande tandläkarbesökstider.

Jag fick det idag.

.

Har jobbat och jobbat och jobbat.
Var ute i onsdags och vilken jävla kväll det blev!
Jess och jag + obegränsat med körsbärsdrinkar + bra musik + en några söta pojkar = good stuff...
= en riktig elak baksmälla dagen efter.

Idag har det pissat ner hela dagen. Regn alltså. Började jobba kl 7, insåg alldeles för sent att jag glömt mitt insulin hos Jessan och antagligen glömde jag även mitt förstånd för jag vet inte vad jag har hållit på med idag.
Gun och jag blev bjudna på glögg hos en tant, eller mest av hennes man som fyllde 76 år idag. Första glöggen i år, tror jag.
På lunchen (30 min) lånade jag en cykel och cyklade först till Jessans jobb, sen till Hemköp och sen hem till Jessan och panikåt, letade efter insulinet och stressade halvt ihjäl mig. Olivia ringde och frågade var jag var, och kom tillbaka typ en kvart för sent. Jag hatar att va sen, det känns så tråkigt och oansvarigt och som att man inte respekterar andras tid. Så: aldrig mer.

När jag kom hem, hem, hemma i Åtvid alltså, fick jag se ett kort på köksbordet. Ganska stort, rektangulärt. Ett gammaldags, en tjej som ramlat när hon åker skidor på framsidan, och världens sötaste hund har hon också. Jag vände på det lite misstänksam... och får läsa det gulligaste jag läst på år.
Från Liza.
Så många fina ord på en sån liten plats, så mycket kärlek på liten yta.
Fy fan, jag hatar Umeå. KOM HEM!

För övrigt var det även mitt absolut första brev som var adresserat till "Ulla Nilsson", haha.
Tack så hjärtligt, jag blev överlycklig och grinade samtidigt, det är så det ska vara.

Nu blir det idol hos Emma-vän. J kommer också sen, och kanske Jessan?! Eller är det att hoppas på för mycket? Haha. 

Cykelhjälmsproblem!

J, Emma och jag är ute och cyklar och pratar gamla minnen... på nåt sätt kommer vi in på cykelhjälmar.
"Kommer ni ihåg?! När vi var yngre och cyklade med cykelhjälm på gatan, vinkade åt föräldrarna och sedan hängde cykelhjälmarna på styret?!" var det nån som sa.
Jag hade iofs cykelhjälm ganska länge vill jag minnas, Linda och jag om jag inte minns fel.
Men jag menar, ser det inte töntigare ut att ha hjälmen på styret istället för på skallen?! Haha.

Jag hade en blå hjälm med gula och gröna fartränder på, kommer jag ihåg. Hur ful som helst. Sen fick jag en "äggformad" lila cykelhjälm, när dom hamnade på tapeten. Och kommer ni ihåg?! Frigolit-hjälmarna? Dom måste ju ha varit livsfarliga, spricker väl bara man tappar dom i marken..

Nog om det!
Dags för sängen nu.... börjar sju imorn, och så blir det räzer till 13 och sen tillbaka 16-21. My God. Kommer va död.
4:e december idag. Typ 45 min till. Sjukt.

Trevlig lördag och en massa blommor...

Säger bara en sak om lördagskvällen: whöööhww! (wow med inslag av östgötska och fylla!)
Vilken rolig kväll vi hade! Emma och jag hjälpte till på Lenas (granne, bor mittemot mig) 50-årsfest på Hembygdsgården. 72 pers skulle komma, och Emma och jag skulle se till att maten, vinet, ölen, you name it, inte tog slut.

Kl 18 började det rulla in folk, släkt, grannar (jaa, pappa var där och skämde ut mig som vanligt, haha!) och vänner. Fick kramar av Lenas mamma och pappa, dom är så mysiga och KG hade tydligen fyllt 80 bast veckan innan, han såg hur pigg ut som helst.
Andra som var kul att se var ju såklart Lenas barn (ser dom inte så ofta nu, Tobbe bor i Oslo och jag ska ringa innan J och jag åker tillbaka) och Lisa, som var med när vi åkte med skolan till Holland tre veckor när jag gick i ettan.

Det där med att sköta maten och det gick som en dans, och efteråt blev det verkligen dans, det kan jag lova! Emma och jag fick sällskap i köket och vi satt och pratade och hade jättetrevligt.
Och bara ett glas blev krossat, som vi vet om! Världens håll-i-gång med en kanonkul dj, som spelade allt mellan himmel och jord... jag stod och diskade vinglas, och så hör jag ett intro som jag känner igen. Stannar till, tänker... och skriker (nästan rakt i Emmas öra?) "JAAAAAAAAAAA!!!!" slänger ifrån mig diskborsten och springer ut.. Moneybrother "Dom vet ingenting om oss".. fy fan vad bra den är och skapligt otippat! Hela den skivan är totalt jävla outstanding!! Alla hans skivor förresten...

En riktig superkväll, Emma och jag drack välkomstdrinkar halva kvällen och fick äta upp en misslyckad tårta, snacka om att bli bortskämd.
Jag tror att våra föräldrar hade trevligt också, kommer ihåg att jag såg pappa stå mitt på dansgolvet och vifta med armarna i luften.  (Nån ung kille till pappa när Sus och han var på Mallorca "Åh vad du dansar bra!".... den personen måste ha varit blind, men okdå, bugga kan han, haha!) Jag ville bara slå huvudet i en dörrkarm av pinsamhet.
Zora kom och drog med mig när han spelade Queen, vi såg musikalen "We will rock you" när vi var i London, var det -05?
Vilket drag alltså! Folk från 16 till 80 år och hur roligt som helst, jag vill också fylla 50!


Igår hängde jag hos Lilian och passade på att ta en massa kort som kommer här:

 
Skitsnygga äpplen!
 
Skitsnygg butik!

Nu är det jul igen!
 
Det är såna här kransar jag står och gör hela tiden...
 
... när jag inte dummar mig, vill säga!
   
Hyacinter.
 
Julros, förmodligen världens coolaste blomma, som blommor utomhus på vintern!
 
Lilian.

"En alternativ julblomma", ett uttryck som jag råkade komma på nån gång när Lilian och jag stod och spånade...

...........................................

Det blev även en liten sväng nere på torget igår eftermiddag, julskyltning och allt. Träffade bland andra Sara, som jag inte träffat på gud vet hur länge. Skitkul att se henne, och så kollade jag på drillflickorna.. Så mysigt. Att drilla måste va världens mest oskyldiga sport...
Jag såg att flera av dom barnen som jag lärde simma i simhallen i gymnasiet var med. Hur söta som helst och så fort dom blir stora! Jag blir nästan lite rörd när jag tänker på det.
En av tjejerna, Ebba heter hon, gick runt med sin drillpinne och sjöng med i sångerna och jag kände igen mig så mycket i det... när jag gick på step up förut mimade jag med hela tiden! Måste ha sett lite tokigt ut, men jag kunde liksom inte låta bli!


Kan va världens snyggaste man, kan va världens vackraste låt....
http://www.youtube.com/watch?v=vd7kwy8XoxM&feature=related

PUSSSSS!


Trött trött trött...

... och jag klagar och klagar och klagar! Haha, nejdå. Men för tillfället känner jag mig ltie mör.. Kommer precis från Emma där det bjöds på tryfflar och kylskåpsvatten!

Jag bjuder upp med ett längre och förhoppningsvis lite roligare inlägg imorn... är tydligen ledig fast jag trodde att jag skulle jobba! Det blir bland annat lite bilder som jag knäppte idag!