Chipp och hej!

Idag gick jag ensam på jobbet för första gången! Roligt, lite jobbigt... och jag var klar tio minuter innan jag egentligen skulle ha varit färdig (beror på att en gubbes fru duschat honom, så jag slapp).
Det finns så många galningar alltså. Verkar nästan som att man automatiskt blir crazy när man överstigit 80-årssträcket.
En tant, hon är blind, jättegullig verkligen. Men när jag skulle hjälpa henne upp ur sängen imorse började hon fräsa åt mig och skrika "Markatta!". Jag blev livrädd och hoppade till. Och då frågade hon om jag blev rädd och sa förlåt. Hon hänger liksom inte riktigt med i vad hon säger. "Tranås.... Falsterbo!" "Negerkung!". Hon säger lite allt möjligt och höll på att skrämma livet ur mig flera gånger.
Jag däremot, gjorde världens tabbe hos henne. Hon ville ha en sjal om axlarna, och visste inte var den låg. Jag började leta runt och frågade "Vilken färg är det på sjalen?". Och tanten är blind. Hur dum får man bli? Det är ju som att fråga en döv vilken som hans favoritlåt!

För övrigt har det gått bra.
Jobbar imorn 7-13. Sen blir det som sagt raka spåret till Göteborg! Ska bli precis hur kul som helst!
Hängde lite med Jessan och Carro idag också. Karla träffade vi på stan. Fullt upp. Mitt såkallade "pressade schema" (som jag hade när jag inte jobbade) har nu verkligen blivit ett pressat schema. Har en massa folk jag måste höra av mig till, ska ringa några stycken nu och kolla om dom lever....

The first cut is the deepest.

Allt känns bara så underbart idag.
Har jobbat. Käre tid. Stressigt så det var sjukt, men jättekul! Gamlingarna är så roliga. Gulliga. Vissa är ju verkligen konstiga orginal, det måste jag säga. Både bra och dåliga exemplar, en del ringer 15 gånger på tio minuter, vissa är så yra att dom inte vet om dom är hemma eller borta. En del har inte alla fåren hemma, om vi säger så.
Jag tror dock att jag kommer trivas jättebra, absolut. Håll tummarna!

Igår hände en viktig sak. Jag köpte en ny ipod! Vit (skulle egentligen haft en svart, för jag har haft en vit, men dom svarta var slut så det blev en vit iaf) 30 GB (just nu har jag 5 GB inlagda, 1117 låtar). Livet är fantatiskt!
Men jag kan bara inte slänga min gamla! Jag har så många minnen med den, den är som en kompis. Jag vet inte hur många kort jag har från Mallorca där nån sitter och håller i den. Förhoppningsvis blir det ännu fler och finare minnen med den nya. Hoppas det!

Är så sjukt trött, vet inte riktigt vad jag ska göra med mig själv! Men jag måste va vaken till storebror kommer hem, han borde göra det vilken minut som helst nu....
Börjar kl 7 imorn, måste gå upp typ vid 5 och ta bussen till Linköping.
Sen blir det Göteborg på nyårsafton. Jag jobbar till 13, sen blir det räzerfart!

Gott nytt år till er alla!


Juldan & jobb

Jaha, så var julen slut för i år då. Konstigt! Det bara svischade till så var det över....

Juldan var klart roligaste dan på länge. Vi var alla sex brudarna, första gången sen förra juldan tror jag. Emma och J, som inte varit ute på länge länge länge. Karla, som nyligen förvandlats till nån slags ny Paris Hilton (in a good way!) och så jag, Carro och Jessan. Inventarierna, eller vad man nu ska kunna kalla oss. 
Det började med en rolig biltur från Åtvid till stan, massa bra musik och fullt ös från första rivstarten. 
Efter julklappsutdelning, jag fick Emmas, ett set med en tallrik, en mugg och en skål med änglar på, assöt, börjades det plattas och lockas hår till höger och vänster, sminkas, diskuteras och självklart, drickas! 
Min nya favoritdrink, Ruby pinepepper, visade sig vara årtiondets besvikelse. Synd. Men det fanns annat att dricka om vi säger så. Vi glömde till och med dricka upp min champagne-flaska i allt stohej! 

Väl på Platå var det party och dans dans dans! Underbart trevligt. Rolig musik och roligare folk. Tjockt med folk, det tog typ 10 minuter att bara komma uppför trappan. Jag har återigen buggat ute på gatan mellan Platens och Platå, fråga mig inte hur jag lyckas. 
Kvällen gick fort, fast vi gick ut ganska tidigt.
 
Hade kul från början till slut. Och på slutet hade jag sjukt ont i fötterna, sånna skor ska man inte gå i oavbrutet i fem timmar. Jessan gick på toa när vi stod i kön på Hakepi och Emma och J var borta (Carro och Karla pyste tidigare) så när jag kom fram köpte jag kebab för 200 spänn, haha! Gubben i kassan undrade nog vad jag skulle med allt till.
Väl utanför hittade vi alla varandra igen, och Emma hade ännu ondare i fötterna än jag! Hon sa att om vi bara fick tag i en taxi skulle hon betala. Vi stod uppe vid Domkyrkan, hade typ 300 meter hem, men taxi, det skulle vi ha!
Emma frös och ville inte sitta på stenmuren, utifall hon skulle få urinvägsinfektion eller nåt. Jag erbjöd henne att få en kebab att sitta på, men hon avböjde.
Jag sprang ner på Ågatan igen för att leta reda på en taxi, vilket jag fick tag i direkt. När jag kom upp till tjejerna med den, var dom på väg att traska iväg hem utan mig (för en kille sa att han skulle bära Emma hela vägen till Barnhemsgatan).
Det blev taxi hem, och Emma betalade....

Så till idag. Har jobbat in första dag på Stolplyckans servicehus. Första besöket kändes lite konstigt och jobbigt med det blev bara roligare och roligare. När jag pratade med några i personalrummet kom vi fram till att jag redan första dagen varit hos dom två "värsta" tanterna. Det känns bra att det inte blir värre, liksom, haha!
Ska dit imorn också.

God jul!

God jul!

Käre tid! Vilken julafton...

Började i vanlig ordning med tårta hemma hos min kusin, som fyller år på julafton.
Därefter hem och hämta julklappar och raka vägen till faster, där var det kusiner, kusinbarn och farmor såklart.
Det käkades så det stod härliga till och sen var det Kalle Anka, följt av paketspelande. Hade inte turen på min sida, om vi säger så. Hade max två paket, och i princip hela tiden hade jag inga paket alls! Men roligt var det. Årets grej som det var mest riv efter var helt klart likörglas med en tillhörande trisslott.
Efter paketspelet kom tomten (min kära storebror fick den äran, jag blev erbjuden men tackade nej, tyckte det skulle va en tomte-kille nu när Klara var med) och det var papper och kartonger överallt....

Hem igen, och bort till morbror.. Där låg en kusin (födelsedagsbarnet) och sov i soffan, och resterande satt och kollade på nån film där folk gör bort sig. Vi satte oss och rätt var det var kom tomten igen. Den här gången en lite mer erfaren... Och med dubbla glasögon! (För några år sen var min moster tomte och hon kunde inte hålla sig och skrattade oavbrutet och började prata skånska och alla möjliga dialekter.) Och här blev det om möjligt ännu mer papper och kartonger och papper och grejer.

Jag fick det på bilden här över. Har jag varit så snäll? Filippa K-muggar får jag varje år, det blev jag jätteglad över, och parfymen DKNY Red delicious, som jag fick av storebror, jag har den gröna och den gillar jag asmycket, och den röda kommer bli jättebra! En massa tallrikar, Swedish Grace som jag samlar på. En mjölkkanna, trisslott, pengar, duntäcke, röda skinnhandskar, underställ, resväska, en ring, jättefin ljuslykta, marsipanfigur som satt i en äggkopp och Moneybrothers "Pengabrorsan". Är så nöjd, så nöjd! Hoppas ni är lika nöjda också!

Ikväll blir det utgång, jag har stått och gjort sockerlag och jag ska dricka "Ruby pinepepper", ser fram emot det. Och champagne blir det!

GOD JUL!

Tack Zora!

Tack Zora!

Titta så underbar! Det är som ett litet konstverk...
Emmas mamma, Zora har gjort det till mig! Började nästa grina när jag fick det för det är så fint!

Jag skulle nästan säga att jag är frisk nu faktiskt! Tjoho! Fineally! Hurra! Livet är underbart. Och snart är det jul också, kunde det bli bättre?

Liza och jag drar till Val Thorens den 4 januari med alla kids. Ska bli så jävla kul! Och afterski! Jag äääälskar afterski.

Nu ska jag däremot dra till Lilian snart. Eller först till skolan för jag måste kolla vilka datum jag har gått i skolan i gymnasiet, helt sjukt. Jag hatar alfakassan, det är ju deprimerande!




Jag missar Moneybrother!

Ska aldrig förlåta mig själv, hade så jävla gärna velat se det!
Men vad gör man? Sjukan vägrar släppa!

Min älskade Emma kom hem igår... som jag längtat! Rätt vad det var satt hon bara i köket, och allt var precis som förut, men ändå inte. 4 månader är ett tag, liksom, men det är så underbart att hon är hemma, jag kan inte förklara hur glad jag är!

Hittade ett fotoalbum nyss... Med en massa bilder från Nobelmiddan när vi gick i åttan, måste ha varit 6 år sen. Sjukt! Och bilder från Teneriffa, när jag var där med pappa, Kristoffer och Karla. Så länge sen! Tiden bara springer iväg... Det var bilder från en klassresa vi gjorde i sexan också. Jättekul att se, alla är så små och ser annourlunda ut!

Nu vill jag bara bli frisk, är det för mycket begärt...?

Topp 3: Julsånger.

Topp 3: Julsånger.

1. Band aid "Do they know it's christmas?"
Klart bästa jullåten. Hörde den nyss på ZTV, älskar älskar älskar den! Jag började grina (kan bero på att jag har levt på alvedon, apelsiner och varm mjölk i några dagar!)
Och Sting är ju sjukt snygg i videon, så manlig, haha! Fast typ håret och outfiten är helt katastrofal!

2. The Pogues & Kristy McColl "Fairytale of New York"
Han är så äcklig men den är ändå så vacker.... Pappa spelade den jämt när jag var liten.

3. Triad "Tänd ett ljus"
Påminner så mycket om min gamla klass, HP3, vi sjöng ofta den här sista året. Vår svensk-lärare höll för öronen till slut för hon orkade inte med det. Vi sjöng den till och med på studentveckan, Ruben i stora mikrofonen på mösspåtagningen och när vi åkte vagn! Jag saknar er allihopa!!

Still ill...

Fortfarande sjuk! Jag pallar fan inte och va sjuk, det är så jävla tråkigt.

Har i princip sovit hela dan. Ringde Jessan imorse och sa att jag inte kunde komma in till Linköping. Ringde Johanna och sa att jag inte kunde jobba imorn (jag skulle ju ha börjat imorn men det går ju inte!). Känns väldigt surt med tanke på att det skulle ha varit första dagen och jag inte kan komma, men that's life!

Sitter här och kallsvettas, haha. Så knäppt, jag brukar aldrig va sjuk, och den här gången var det jävligt dålig tajming! Så nu har jag klagat färdigt för idag...

Pappa, Susanne och jag kollade på Shrek igår kväll... så bra! Helt underbar. Såg att dom visade den dubbade versionen idag, men den odubbade var ju klart bäst, det brukar ju va så....

Adjöken!

Ge mig en mirakelmedicin!

Hjälp. Hjälp hjälp hjälp.
Jag är sjuk. Och jag får absolut inte vara sjuk nu.

För jag har fått "ett litet jobb", eller jur jag nu ska uttrycka det. På måndag börjar jag på Stolplyckans servicehus. Ska bli askul, jag gillar gamlingar, och dom brukar inte direkt ha nåt emot mig heller...
Men jag vill ju inte stövla in där och sprida värsta smittan det första jag gör!

Imorn, ska jag stå och sälja kransar och grejer på en marknad i Bersbo, och det lär jag ju inte direkt bli friskare av....

Gud vad jag klagar, jag får ju ge mig! Snart. För jag ringde Liza nyss och Stina svarade, och dom ska ha galej imorn och det vill jag ju inte missa. Men jag måste nog det om jag inte vaknar och är frisk som en nötkärna imorn (hoppas hoppas!).
"Men du behöver ju inte dricka nånting, kom bara in och häng" sa Liza.
"Jag kan ju sitta still i en fotölj hela kvällen och bara hosta på alla smitta ner dom" sa jag.
Får se om jag orkar, jag skulle jättegärna!

Nu slutar jag klaga! Hoppas ni mår bra!

Sötis!

Sötis!

Här är hon... Kitty. Carro och Jessan underbara lilla hund. Söt så det förslår!


Vi var ute i lördags... Alltså inte Kitty och jag, utan jag, Jessan, Carro och Liza. Drack Baileys först och sen drog vi ut... Platå. Riktigt roligt faktiskt.

Nu ringde Karla och vill gå ut på onsdag, vilket jag inte är helt omöjlig på!


Idag har jag varit på anställningsintervju på ett ålderdomshem. Tror det gick... bra. Det kändes bra! Den som lever får se hur det går. Träffade Johanna där också, hon hade sagt en massa bra saker om mig, tydligen. Ska slå en pling till henne sen.


Tänk att det är mindre än två veckor kvar till julafton! Har bara tre julklappar kvar att köpa, så det känns lugnt.
Sjukt vad fort det här året har gått, börjar känna mig som en pensionär...


"Brunt är livets melodi!"

Lite småstressad just nu!
Ska åka till stan om typ en halvtimme...

Det har hänt lite saker faktiskt men jag hinner inte berätta alla. Var hos Lilian igår, skrattade så jag fick ont i magen. Vi kan säga såhär, mitt nya motto är "Brunt är livets melodi", Lilian kläckte den igår när vi dekorerade amaryllisar.

Så har min storebror fått jobb, grattis! Och jag kanske får jobb, ska på intervju på måndag på ett ställe i stan, återkommer om det!

Nu får ni se till o ha en trevlig kväll, för det ska jag ha!

Julklappar, blommor... nyår?

Julklappar, blommor... nyår?

Igår åkte jag och Fia till stan och skulle köpa julklappar, vilket vi också gjorde. Men jag gjorde det kanske inte i samma utsträckning som jag hade tänkt mig! Jag började med att köpa en plastflaska med ett fruktansvärt läte som det stod "Dog beer" på, till Kitty. Den visade sig vara nästan lika stor som henne, haha. Sen köpte jag blommor till mig själv, se på bilden här över. Att jag jämt ska köpa blommor, tur att jag får jobba med dom ibland, annars skulle väl behovet va ännu större!

Köpte även julklapparna på bilen ovan, vissa har jag slagit in själv. En sak kom jag fram till, att det är sjukt snyggt med vitt inslagningspapper!


Till juldan, altenativt nyår (ska va i Göteborg på Liseberg då, med släkten, har inte riktigt bestämt hur party jag ska klä mig då, den som lever får se) köpte jag linnet på bilden, glammigt värre. Och till det det där dubbla lila skinnskärpet. Kommer nog bli bra!

Jag stannade inne i stan hos Carro på kvällen. Jessan var ute och käkade med jobbet, och vi ville inte va sämre så vi gick till Ghingis Khan, helt ok! Efter det hade vi tänkte dra en bio, men vi kom aldrig fram till vad vi skulle se, så vi gick hem och kraschade i soffan framför OC istället.

När vi skulle sova blev Carro sugen på nånting, och drog med sig mig ner i träsket. Hon sa till mig att gå och kolla vad det var för smak på chipsen som nån hade köpt. Naturella och tråkiga. Jag hittade däremot glasstrutar, alltså ingen glass i, utan bara strutarna. Dom är ju helt underbart goda! Kommer ihåg att Jessan och jag köpte dom nån söndag efter utgång!

Idag har jag varit hundvakt, både Jessan och Carro jobbade. Kitty har legat och sovit på min mage hela förmiddagen! Vi var ute och gick två gånger, och då ville hon käka upp en död fågel, äckligt!

När Carro började på Store vid tre, följde jag med henne och i drack julmust och åt torra lussekatter för att få lite julstämning.
Tog bussen hem sen.

Nu ska jag ringa Liza och sen blir det powerwalk!


Svarta moln.

Här sitter jag.... och äter apelsin... I vanlig ordning!
Har precis varit ute och gått. Träffade en gubbe med en jättegullig tax på en mörk gata. "Du blir väl inte rädd va?" frågade gubben och syftade på hunden.
"Nejdå, jag är inte rädd för hundar" svarade jag och så stod vi och pratade lite.
Satan vad det blåste ute! Är det en ny Gudrun på väg eller? Molnen var helt svarta... rörde sig jättefort. Och fullmåne på det.

Det har faktiskt hänt lite grejer idag!
Pappa och jag var hos farmor och käkade. Pressgurka! Jag säger bara det, underbart! Jag ska önska mig det i julklapp av farmor.
När vi hade ätit färdigt ringde Fia och frågade om jag inte kunde komma ner och sällskapa med henne när hon åt, vilket jag givetvis gjorde.
Hon jobbar på mitt gamla jobb, Önska. När jag ändå var där passade jag på att köpa några julklappar (mina första för i år!).

Annars har jag kollat på några avsnitt Sex and the city, och läst. Läser en bok nu som är helt outstanding! "Rebell med frusna fötter" av Johanna Nilsson. En riktig Ulla-bok.

Nu ska jag slå en pling till Carro. See ya!

Apelsin-sjuka!

Jag har skaffat ett beroende! Apelsiner!
Iofs är det säkert mer hälsosamt är diverse droger och alkohol... så sjukt gott är det iaf! Det jag tror jag vill komma fram till är att apelsiner är underskattade.

Var nere och sa tack och hej till spanskan idag. Fia sa att jag kunde få en spanska-bok av henne, om hon hittade den, så jag kan sitta hemma och läsa själv (och säkert uttala precis allting fel, haha).

Nu tycker jag att det börjar bli dags för min kära storebror att komma hem från E-tuna! Verkligen! Vem ska annars dela ut alla julkort? Jag lovar att det blir blåsorketser och konfetti när du kommer, pucko!

Drömde så sjukt inatt! Var på en båt, jag tror det var reuinon för alla därifrån var på båten, och den började snurra runt runt jättefort och folk som stod ute bara flög iväg till höger och vänster, asläskigt! Helt plötsligt började båten sjunka och jag satt fast i en hiss med några, jag kommer inte ihåg vilka.
Sen hux-flux satt alla på en liten, liten ö, och solade och var glada och det åkte omkring en massa oljefartyg runtomkring som snurrade precis som vår båt hade gjort. George Clooney var med också...

Miss you!

Miss you!

Här är hon, telefonterroristen! ;)

Saknad... (och en jävligt konstig telefontid!)

Jag ligger helt ovetandes och sover i min säng, klockan är typ några minuter i fem på morgonen. Jag har satt alarmet på 9.
Så ringer det!
Först tror jag att det är alarmet, men redan?! Det är ju svartare än svartast ute!

Svarar... Och det är Kine! Blir först jätteglad, fast det är lite eh... tidigt! Men så hör jag att hon gråter och blir skitorolig.... Tror det har hänt värsta grejen eftersom hon ringer den här tiden på dygnet och är ledsen..
Men det var inte så farligt, hon saknade mig bara! Så underbart.
"Sover du?" frågar hon och när jag säger att jag gjorde det fortsätter hon "Men! Jag trodde ni var ute!".
Det beskriver väl ganska bra hur mycket man varit ute den sista tiden?!

Vi pratade ett tag, jag började såklart också grina, sjukt hur mycket man kan sakna folk! Och så säger hon att hon är hos André!
Jag blir såklart ännu gladare och får prata med honom också. Han var, som han brukar säga "inte äckligt full". Efter ett tag förstod jag att han inte fattade typ nånting av det jag sa, fast det annars snarare brukar va tvärtom.. (vilket måste betyda att hjärnan måste va på topp vid 5?)


Jag lovade att komma till Bergen och han sa att jag kunde bo hos honom! När jag pratade med Kine igen sa hon att jag fick bo hos henne! Det känns tryggt, Bergen nästa liksom!

Är bara så jätteglad att hon ringde, det spelar fan i mig igen roll vad klockan är, jag blir så glad av dom där människorna!

Jag går aldrig på fest med cykelhjälm....

... och går jag inte  på fest överhuvudtaget! Lördag, och jag sitter hemma. Självvalt, dock...
Har bestämt mig för att inte festa före juldan, men när jag pratade med Jessan förut sa hon att Liza och Stina ska ha inflyttningsfest snart, och då kommer väl den planen spricka.
Idol-spektaklet fick ju ett slut igår. Markus. Jag tyckte det var helt omöjligt att avgöra vem av grabbarna som gjorde vinnarlåten bäst. I slutändan höll jag nog på Erik, men jag vet inte... Skitsvårt. Snyggast var ju helt klart Sebastian iaf! Han såg ut som en fransk kulturarbetare, in a good way! Och med skägg, mums!
Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på... Läsa kanske, men det har jag gjort större delen av dagen, så det känns lite trist.
Det är ju det där barn-melodifestivalen, kanske skickar ett öga på det. Eller en promenad, vore nice...
Jag hör börjat fundera på vad jag ska önska mig i julklapp (snart ringer både farmor och moster...) och kommit fram till att jag vill ha ett par längdskidor (bor precis bredvid golfbanan, och på vintern förvandlas golfbanan till ett skidspår). Och så vill jag gärna ha en stor manlig silverklocka, tack.
Idag fyller för övrigt min morbrors fru år... Grattis Gudrun!

Tidig fylla...? Nejrå!

Äntligen fredag, och till råga på det: Idol-final!
Ska bli sjukt intressant och jättekul att se vem som tar hem hela skiten... Hoppas på Erik, tror jag.
Just nu sitter jag och dricker en Baileys med mjölk, och kl är bara... tre på eftermiddagen! Skyller på att det är fredag, haha.
Har ni smakat den nya Baileys:en? Jag köpte båda dom nya smakerna (Mintchoklad & Cream caramel) på reunion-kryssningen... och Mintchokladen är helt underbar. Blanda med mjölk och ... mumma! Men man pallar bara en, det är inget man dricker på party direkt. Caramellen har jag inte öppnat än, men det ska bli intressant!
Idag har jag hängt hos Lilian och röjt lite, satt upp lite nya ljushållare och styrt. Stanley hade varit och köpte lussebullar, som Lilian tyckte man skulle äta med smör och ost på (hon är från Småland). Jag provade... och det var helt ok!
Ikväll bär det väl av in till brudarna, Karla skulle laga mat om jag inte missminner mig.... GO ERIK!