Blommor, jo man tackar!

Det ar konstigt hur livet liksom fortsatter hemma fast jag sitter pa en sandstrand i Afrika. Jag var precis inne och tittade hur manga medaljer vi fick i OS, har inte kunnat (eller ens tankt pa det) se det sen vi kom hit.

Nat skumt med var pool ocksa. Det ar som att alla javla karlekspar forokar sig i den for det ar minst ett nytt i den varje dag. Dom ligger dar och smyghanglar och nyper varandra i rumpan. Gulligt.
Samtidigt ar vissa av dom sa trakiga och torra att jag bara vill lagga mig over pool-kanten och spy rakt i.

Igarkvall at vi fisk i folie pa en grym restaurang. Tre olika sorters fisk, al och scampi. En av mina topp tio-maltider nansin, tror jag. Efterat blev det dessert-overload, vi bestallde in tre olika och mosade i oss.


En sak har vill jag bara papeka. Det gar inte ga, rora sig, prata eller ens andas har utan att nagra afrikaner pratar med en. Man far aldrig va i fred.
En snubbe som heter Karl Gustaf (jag sa redan forsta dan till honom att han ljuger, och nu sager jag att han ljuger varje gang han oppnar kaften) och en som heter Abramhim (eller liknande) kom och satt med oss pa restaurangen igar. Sen gick vi en promenad med dom pa stranden (det later sjukt romantiskt, det var det inte, for dom ar varken snygga eller speciellt attraherande).
Det gar inte att bli av med folk har bara, dom ar pa oss som iglar.

Hotellpersonalen kommer och fragar vad vi heter och sager att han eller han eller hon star och vantar pa oss vid receptionen. GAAAAAAH! Jag blir tokig.
Vi lag knapptysta inne pa rummet i en timme idag, inlasta med gardinerna fordragna for Karl Gustaf knackade pa och satt utanfor och vantade. Nar vi kom ut hade han plockat blommor till oss och skrivit From Karl Gustaf to Ulrika and Johanna.
???????????????

Lite senare today har vi tankt aka till Senegambia och ata nat som inte ar gambianskt. Typ pasta. Eller pizza.

Hoppas ni har det bra hemma, babes. Tanker pa er ibland nar jag far en stunds tystnad och slipper ha en gambian som pratar hal i skallen pa mig.

Take care, puss puss!

Valkommen till paradiset.

Vi ar framme.

Lite snabbt bara:


1. Fick betala 800;- i overvikt for vaskorna. Mina var for ovrigt tyngre an Johannas, sa jag far skammas lite for jag tjatade pa henne att inte packa sa mycket.

2. Flyget var forsenat tva timmar.

3. Varldens motvind nar vi flog sa vi fick mellanlanda i Portugal forst, sta dar nagra timmar och sen upp och ner igen pa Teneriffa. Tos-plan!

4. Antligen framme, i totalt beck-morker. Sag typ ingenting fran bussen, inte minst manniskorna har smalter in valdigt bra i morker!
Checkade in.
Val pa hotellrummet (ganska primitivt och very Africa!) satte vi oss ner och efter tva min borjade borjade varldens ovasen. What's up liksom?
Maste va apor det stod om i katalogen, sa jag.
Jag tanker inte bo har, sa J.
Det lat typ som att nat mordade nat annat precis utanfor var dorr.
Snabbt tillbaka till receptionen, (holl pa att avlida av radsla pa vagen, kan jag lova!) dar dom skrattade at oss och sa att det inte var apor utan grodor som lat.

5. Det gar inte ga en meter har utan att bli forfoljd och pahoppad av gambianer. Dom ar helt forskrackligt jobbiga och man far inte va ifred nanstans! Valdigt osvenskt.

6. Vi har solat och badat massor dom har tva dagarna. J har brant sig lite har och var och jag lite grann pa axlarna. Jag smorjer mig frenetiskt och efter varje gang jag badat.

7. Har redan last ut en bok (Veronika bestammer sig for att do, sjukt bra, laaas!) och kommit en bit in i nasta. Det ar sa javla skont att bara chilla, slippa tanka pa vad klockan ar och fa maten serverad.

8. Pa tal om mat. Forsta kvallen bestallde jag bonless chicken med rodvinssas. Trodde jag skulle fa kycklingfile. Men icke. Dom hade tagit bort benen, mosat den arma kycklingen och stekt. Inte gott alls, och ni som kanner mig vet ju att jag ater i princip allt. Tror inte det var nat rodvin i sasen heller, haha!

Sadar, nu ska vi ut i solen igen. Snoar det hemma? :)

Håller låda på Arlanda.

Hej igen!

Hann aldrig skriva ett sista inlägg hemma, jag gick upp till J och åt semla istället! Karla och Jimmy var också där.

Nu har vi varit på väg sen kl 20.30 ungefär. J har redan kläckt väldigt många obetalbara citat!
Bland annat sa hon:
"Åh, titta vilka fina moln! Men vad lågt dom flyger!" och det var såklart inga moln utan rök från en skorsten!

"Men det är ju för i helvete låset, fattar du väl!" Alltså, låset (lås:et) istället för låst, HAHAHAHA jag dör av skratt.

"Det kostar säkert spänn!" är en annan favorit.



Nu har vi varit på Arlanda sen halv ett, kl är tre.

Vi var träffat två lärare från Norrköping som skulle till New York.

J flirtade med en vaktgubbe och såg till att vi fick väga väskorna gratis. Johannas väskor vägde exakt så mycket som dom får. Jag har övervikt! Kors i taket, jag som skrattat åt J och sagt åt henne att inte ta med en massa onödigt!
Så nu har jag klätt på mig en del av packningen, ser ut som jag väger 150 kilo. Hoppas jag slipper betala.

Om tre timmar får vi checka in, tills dess blir det cirkus a'la Ulla & J här uppe. Jag har varit vaken i 18 timmar och är just nu väldigt lättroad....


Och förresten, om ni vill höra låten jag skulle lägga upp, eller vi kan säga såhär: lyssna på alla låtar ni kommer över med The XX så har ni lite att styra med tills vi hörs igen!

Hey ho let's go!
Puss puss puss puss puss puss!


Hej och hejdå vänner!

Det packas så det sjunger om det på Klövervägen 6 just nu! Läget är under kontroll, tror jag.

Shit, jag kan inte fatta att vi åker om några timmar!
Bye bye snökaos och hello Africa!

Jag ska försöka hålla mig vaken hela natten på väg upp till Arlanda, sen försöka sova hela första flygturen till Teneriffa. Därifrån till Gambia tar det bara två timmar och det borde gå skapligt smidigt.

Johanna kommer bli galen på mig för hon kommer inte kunna sova nånting, haha!

Vi har pratat om att ta en liten barrunda innan vi går på planet.
Att flyga är som bekant (för vissa av er i alla fall) inte min favoritsysselsättning. För mig är det onaturligt och obehagligt att sväva, och fast jag är så långt ifrån kontrollfreak man kan komma... uppe i luften har man ju ingenting att säga till om alls!
Men det kan hända, efter nån paraplydrink kanske jag älskar det? Och det brukar alltid kännas bättre på vägen hem sen.

Lite senare lägger jag upp en låt. Den kan ni ju lyssna på i två veckor nu när jag är borta, ligger på stranden, läser böcker, hänger med J och spelar fotboll med små svarta kids. Eller vad jag nu ska göra!


Lugnt.

Tvättar fortfarande! Det tar aldrig slut, haha!

Sen sist har jag målat mina naglar (när jag gick i mellan- och högstadiet gjorde jag det varje söndag, fattar inte hur jag orkade! Har för övrigt haft korta naglar sen i gymnasiet...). Färgen är lite obestämbar. Make up store, färgen heter "Lian".
Om jag ska beskriva den blir det väl ungefär som vispgrädde blandat med lera.... beige typ. Älskar färgen och det kommer bli grymt när jag fått lite Gambia-bränna!

Den här låten är ju beroendeframkallande! Jag hatar egentligen Miley Cyrus och låten är töntig, men jag har lyssnat halva dan på den.
SW hade den nån gång när vi tränade, och jag blev sjukt pepp!

Förberedelser.

Håller på och tvättar. Gud vilken tid det tar! Jag hatar att vänta!!
Eldar som en pyroman för att det ska torka fort också.

Hela min säng är full med grejer; Malaria-tabletter, böcker, kläder, hörlurar, skor, sprutspetsar.

Jag pratade med J för nån timme sen, hon var i Karlstad då.


För några dagar sen hade jag lite panik över hela resan. Det kändes som att jag inte hunnit träffa alla så mycket jag ville när jag varit hemma.

Nu känns det bra.
Sov hos Emma och Zora igår-natt. Vi hann hänga och prata. Zora och jag satt uppe och tittade på OS när Emma gått och lagt sig.
Carro och Jess har jag träffat också, två dagar i rad. Karla jobbade, men jag åkte bil hem med henne igår, så vi hann prata.
Min bror var precis här. Farmor ringde nyss.

Nu kan jag åka och känna att jag faktiskt hunnit med my people, även om jag gärna skulle spendera varenda vaken minut med dom allihopa!

Hurra!


Ni kanske kommer ihåg den där väskan jag har på bilden? Jag tappade bort den på Harrys/Sliver på juldan.

Min favvo-väska alla jävla kategorier! Egentligen brydde jag mig ingenting om sakerna i, ville bara ha tillbaka väskan.

Efter juldan ringde jag 17 gånger och frågade om dom hittat den. Nej, sa dom.

Så i förrgår, ringer min bror och säger att dom ringt till banken (där han jobbar) och frågat efter mig. Dom hade hittat väskan och tittat på mitt kort och ringt, så gulligt!

Så ringer jag till hon damen:
"Ja, vi undrade ju när nån skulle ringa och fråga efter väskan!" sa hon.
"Eh, jag har ju ringt flera gånger? Och varit inne och frågat också!"
"Den låg bakom en högtalare!"
"HAHAHA!"

Igår var jag och hämtade den. Allt var kvar i; ringar, plånbok, Carros cigg och mobil, mina skinnhandskar (som jag redan köpt nya likadana!).

Slutet gott, allting gott.

Alarmet gick 07.45.

Det var länge sen, jag brukar alltid ha klockan på nio nu när jag inte gör nåt vettigt av min tid.

Idag var jag tvungen att komma upp och ringa diabetesmottagningen i Linköping. Dom har telefontid åtta-nio, hallå?!
Är det bara pensionärer som har diabetes?
Dum fråga kanske, för det är nog mest det.

Hon damen jag pratade med skällde lite på mig för det var så länge sen jag var där. Jag är väldigt bra på att ta kritik så det var inga problem. Och jag pendlar ju gärna 60 mil för en kontroll, liksom.

Sen skrattade vi mest hela samtalet.



Nu ska jag lägga mig och läsa, "En lättfotad kvinna" av Jane Juska. Väldigt bra! Hon är en tös på 66 år!
Vissa delar skulle jag kunna ha skrivit själv faktiskt... men inte dom lösaktiga såklart!

Det roliga är, att i boken, som jag lånat på bibblan, låg det ett boardingcard och gissa vems? Caroline Blixt, ganska känd konstnär här i kommunen! Hon åkte till Funchal, var ligger det?


We are the world.


Det räcker med introt sen gråter jag såklart. Och är nästan redo att skänka bort hela min förmögenhet...
Jennifer Hudson for president!


På nåt sätt kan jag koppla det här med Haiti till när den där noshörningen
Nelson dog. Jag låg dubbelvikt på golvet i hallen och bara grinade och orkade knappt gå till skolan efter att ha läst artikeln i Corren.
Nån slags hjälplöshet som är totalt utmattande.

Jag vill ju rädda världen, var jag ska börja?

Släkten invaderar (& I love it!)

Min morbror Rolf, min moster Inger och min morfars brors fru Siri har varit här på lunch idag. Åh, jag tycker så mycket om dom allihopa!

Vi åt trerätters och allt blev bara så sjukt bra!
Först baconinlindad (färsk såklart) sparris med parmesan + vitlöksbröd.
Sen medelhavsinspirerad gryta med potatis och couscous (för övrigt första gången Siri åt couscous, hon tyckte det var jättegott!) och massa sallad.
Sen cheesecake med kiwi.

Jag är lite stolt över mig själv för det blev inte kaos eller panik nånstans vare sig under tillagningen eller serveringen!
Alla åt allt och jag badade i beröm! Siri sa att hon skulle säga till alla sina kompisar (85+!) att ringa mig om dom skulle ställa till med kalas!

Blommor fick jag också, rosor av Siri och anemoner och ranunklar (favoriter!) av Rolf och Inger. Så fina!

Vi har pratat om allt möjligt... släktingar, byggnader, kändisar, mat, OS och en massa gamla minnen.

Som vanligt, jag har bilder men kan inte ladda upp!

Nu har jag kommit fram till att jag skulle vilja ha kalas och främmande varenda dag om jag kunde!
Det finns såna fantastiska människor i min närhet (pratade med Carro i telefon imorse, precis innan hon la på sa hon "Hejdå gumman!" och jag bara blev så glad för jag påmindes om hur underbara mina vänner är!).

Om jag bara kunde bjuda på en bild!


Det här kommer nog va världens tråkigaste blogg tills jag gör comeback i Oslo om ett par veckor för jag kan inte lägga upp bilder..

Och på tal om Oslo, gud vad jag längtar! L Ä N G T A R!
Jag vet inte varför men jag inbillar mig att det kommer va vår när jag kommer dit, men det kommer det ju inte. Men det skiter jag i också egentligen!
Längtar efter såna banala och vanliga saker...

Kan inte vänta tills jag får strutta Karl Johan fram i solskenet med en kaffe mocca från Bit i ena handen, ipoden i den andra, ljuvlig musik i öronen.
Solglasögon, stor halsduk, massa folk överallt och stiliga män i varje gathörn.

Och jobba.
Ta trikken till Nordstrand och hjälpa på folk med barnvagnar och le och fråga om tanterna som går på vill sitta på min plats.
Börja sälja vårblommor.
Bjuda mina jobbarkompisar på porterstek.

Köpa skor.

Grisen kommer bita mig i fötterna varje morgon.

Skratta med J.
Kasta kuddar på Nettan.

Gå ut och dricka rom&cola och ha sådär kul som man bara kan ha på fyllan i Oslo.
Hångla på en gräsmatta medan tjejerna badar i en fontän.
Äta våfflor med töserna.

Kanske äntligen komma iväg till det där jävla Munch-museet!

Mitt hjärta är lättare på alla hjärtans dag.

Idag har jag hämtat mig från mitt mentala break-down från igår.
Jag vaknade och kände mig 150 kilo lättare psykiskt.

Igårkväll tittade jag på "En ung Jane Austen" och satt och grät hela filmen, jag tror det hjälpte.
Lite friskare känner jag mig med!
Filmen är för övrigt också väldigt väldigt bra.

Och så är det ju alla hjärtans dag!
Hur firar man på bästa sätt?
Jag ska läsa, dricka te och äta mörk choklad med mintsmak!


Skitdag.

Har aldrig känt mig så jävla likgiltig i hela mitt 23-åriga liv.
Är det nåt jag är rädd för är det att bli likgiltig, tråkig, men- och färglös.

Jag har inget att göra.

I brist på aktiviteter började jag städa. Hur kul?
Jag har svalt en panodil (utan vatten) var fjärde timme hela dan.
Jag har skickat sms till fyra personer och fått svar från en, ungefär så känns mitt liv idag. Som en fjärdel av hur bra det brukar va.
Jag hoppas ingen ringer mig för jag orkar inte prata.
Jag har inte tvättat håret på fyra dagar.
Ingenting fungerar idag.

Jag har aldrig fått lära mig att prata, utan mer att hålla käften och låtsas som att allt är bra.
Det är det inte.

Allt möjligt tjabbel.

Senaste veckan har jag haft världens krångel med att ladda upp bilder. Och vårt internet har blivit så jävla segt att till och med min far påpekade det.
Jag försökte koppla in min bärbara istället, men teknik och jag är ungefär som natt och dag (rimm!), så det gick inget vidare.

Hur som helst, idag, två dagar senare får jag se att Alexander McQueen tagit livet av sig.
Hemskt ju. Och det första jag tänker på när jag tänker på McQueen är
den här och det känns lite tragiskt eftersom jag kopplar dödskallar till honom och nu är han död.


Igår var det som skrivet middag på Vasavägen. 
Det blev mycket lyckat! Ingen spydde och ingen har (vad jag vet) avlidit.  
Vi tittade på "På spåret" och jag hade rätt för en gång skull! Haha, bara skrek "HANNOVER!" innan dom ens kläckt det på tv.
"På spåret" brukar va lite för svårt för mig, så det var kul att jag kom på det i tid!

Vidriga saker måste utrotas!

LÄNK
Skriv på!

Rödvinssås.


Ikväll ska jag laga mat till mig själv, min bror, min pappa och hans sambo Susanne, farmor och Susannes mamma och bror.
Detta ska jag göra hemma hos min bror, som för övrigt kommer att va i Norrköping och sen bara traska in när jag har fixat maten.

Jag ska bland annat göra rödvinssås.
Går det misslyckas med en sån? Vilket rödvin ska jag köpa? Spelar det nån roll? Måste nog fråga på systemet.

Cheesecake gjorde jag igår, så desserten är redan fixad.

Nu kör vi, håll tummarna!

Kravaller på vår gata i Oslo.

Johanna säger:
DU!
Sätt på nyheterna
Ulla säger:
Ja my love?
Johanna säger:
vg.no
Ulla säger:
Va?! Vadå på tv?
Det orkar jag inte.
Vad händer?
Angriper politet i Oslo?
Johanna säger:
Ja just!
Ulla säger:
Så jävla sjukt!
Johanna säger:
helt sjukt
vi gick ut nyss och tittade
det brinner nere vid pakisen
haha
Ulla säger:
Gör det?!
Johanna säger:
och det bara stack i näsan när jag gick ut
Ulla säger:
Så högt upp?
Johanna säger:
tårgas
Ulla säger:
OJ!
Johanna säger:
massa folk och journalister
Jag hörde ju typ 4 skott för en halvtimme sen
och en ringde n mig och sa att om hade hade spärrat av hela gatan vid kiwi
Ulla säger:
Så jävla overkligt!
Nu håller ni er inne!
Johanna säger
Haha ja då det ska vi göra

LÄNK - om ni vill se.
Det är alltså samma gata som vi bor på, fast längre ner. Går den vägen varje dag på väg till trikken.
Stört!


Drömde en sån konstig dröm imorse!

Jag hade dödat en människa, tror jag. Eller i alla fall gjort nåt riktigt dumt för jag var efterlyst och det var poliser i varenda gathörn.
Befann mig i nån storstad först. Sprang runt och försökte gömma mig och hoppade på en båt och så satt jag där och svettades och det var sommar (eller så var jag utomlands nånstans) och på båten sitter världens sötaste kille. Långt lockligt blont hår och han skrattar och pratar med mig, men jag är hypernervös för att det ska komma poliser och ta mig och det vill jag inte för jag vill ju att han ska ta mig istället.

Sen var jag tvungen att springa ifrån honom och hamnade i Åtvid och gick förbi polisstationen och träffade pappa och ingen visste att jag var en mördare.
Var så stressad hela tiden och fick se en massa folk jag kände, bland annat den där poliskillen från i lördags, hans mamma hälsade jag på och gick sen vidare ner genom allén mot Facetten (min gymnasieskola).

Undrar om jag hade feber?! Mördare eller kriminell är det sista jag vill bli.

På tal om sjuk!


Titta vad Karla lagt upp i sin blogg! Haha, jag dör.
Uppe från vänster:
Emma J Jess
Nere från vänster:
Carro Karla Ulla

Det var länge sen jag såg så många händer på en och samma bild.

Det är vinter...


..om nån nu missat det.
Såhär fint är det runt stugan här hemma idag!

Allra helst hade jag viljat gå ut, men jag vågar inte med tanke på mitt fysiska allmäntillstånd.

Världens krångel med bilderna både idag och igår! Fattar ingenting.

Mår inte bra...

Jag är sjuk.
Det är inte kul alls.
Faktiskt.

Hittils idag har jag druckit en kopp te, vill inte äta och då är det nåt fel på mig för när jag är frisk måste jag verkligen äta.

Och jag kan inte lägga upp bilder här heller.

Igår skulle min mamma ha fyllt 56.



Jag spenderade hela dagen (och kvällen!) gåendes på värktabletter hemma hos min moster.
Min moster är helt sjukt rolig. Hon pratar oavbrutet och säger knäppa saker.

Vi åkte till kyrkogården med ros och ljus också. Det var så mycket snö att vi fick trampa upp en stig.

Jag blev kvar hos Inger ända till kl elva på kvällen. Vi tittade på kort (jag var väl typ elva i det albumet, så jävla smal, bara ett stort huvud och två jättelånga armar... dom har ju iofs kvar!) och hon berättade om en resa till Kroatien där allt gick åt skogen och jag låg dubbelvikt av skratt över köksbordet.

Min moster vill alltid att jag ska äta också. Jag sa att jag inte ville ha nån kvällsmat. Då gjorde hon vårrullar.
"ÄT!" sa hon och jag åt.
Sen började vi prata om och diskutera hur man på bästa sätt gör köttbullar!
"Du måste smaka mina!" sa hon och började riva i frysen. "Hur länge ska man ha dom i micron? 30 min?" sa hon och jag skrattade för hon menade såklart 30 sek.

Så skulle vi fika också.

Vi satt vid hennes dator och försökte hitta hotellet hon bodde på när hon var i semester i Oslo för några år sen. Det tog en evighet och vi letade och letade på 1881.no.

Jag har världens bästa släktingar, det finns inget ont i nån av dom. Och alla är så fruktansvärt roliga och lätta att ha att göra med. Tiden går så fort när jag hänger med min släkt.

Enjoy.


Ni vet att jag skrivit om jag får en dotter så ska hon heta Coco? Men hur coolt är inte namnet Dolores då?
Coco Dolores! Fan vad grymt!

För övrigt påminner det här mig mycket om min pappa, fast jag tror knappt min far vet vem Simon Norrsveden är. Däremot tycker jag han sjunger väldigt likt en snubbe som heter
John Holm, som min pappa lyssnade mycket på när jag var kid.
Eller har jag fel?



Dom sa att jag var ordninär
och att ingen hör ett ljuddämpat gevär
att jag dör sådär
slut på 3 sekunder
ingen minns sånt där

"Du har tre barn? Jag har sex!"


Priceless!!!
Jess och jag såg det här förra veckan och jag låg dubbelvikt av skratt.
Och så kom jag fram till följande: shit vad Josef Fares är het. Helst vill jag skriva vacker men ni vet ju vad jag tycker om det ordet!
Det liksom händer nåt när han ler, så levande. Väldigt fina öron, han ser ut som en alv!

Daddy DJ och jag går in på passexpeditionen och visar hur det ska gå till (?)!

Både pappa och jag spontanpratar väldigt gärna med folk.

Det gjorde hon som satt och skulle fixa mitt pass också. Först pratade hon och jag, skojade och tog kort och jag skrev min signatur på papper och fick skriva om för damen glömde hålla in nån knapp eller vad det var.

Sen kom pappa. Han var med för jag inte har nåt svenskt leg.

"Vad är det där för namnteckning?!" gapade han och pekade på min. "Är den norsk?"
Hahaha.
Sen visade han sitt leg och frågade damen (hon var väldigt gullig och hjälpsam!):
"Är ni också utbildade poliser, ni som sitter här?"
Jag höll på att skämmas ihjäl, och skrattade hysteriskt samtidigt. Sånt frågar man väl inte?!
Dom var tydligen inte utbildade poliser, men hade ju poliskläder på sig! Damen tog inte illa upp hur som helst, hon skrattade bara.

Om cirkus en vecka kan jag hämta mitt pass, i Åtvidaberg! Bingo!



Efteråt blev det en tur till Ikano för pappas sambo skulle ta en kik på Kappahl (hon handlar alltid där!). Själv gick jag till Lindex och köpte bikini och underkläder.
75C i en bh! Fatta det, trodde jag aldrig jag skulle kunna ha, brukar ha B liksom, ibland A lite beroende på vilken bh det är. Kanske inte kommer kunna ha den imorn?!

Vilken konstig dag!

Sen fick jag mig en premiärtur på Hjärta till hjärta, hittade inget speciellt.
Rätt vad det är kliver det fram en gubbe och jag känner så väl igen honom och han mig också, för han hälsar, räcker fram handen, skakar min och frågar om allt är bra.

Jag fick fundera typ en halvminut (sånt här händer aldrig mig, jag har ju världens bästa personminne!) och så kom jag på vem det var! Korvgubben! Haha, som jag alltid brukar prata med onykter kl kvart över tre på Ågatan! Har inte sett honom sen jag kom hem, men han kände igen mig i alla fall! Så kul.

Vi käkade på Max, jag åt, precis som varje gång jag äter där: Delifresh kycklingburgare med bönsallad.
"Nu har man ju ätit så man mår illa!" sa pappas sambo.
"Som i Filippinerna?" frågade pappa.
"Manila?" frågade jag.
HAHA, sjuka pappa, undrar var han får allt ifrån!

Supereffektiv.

Var jag igår. Följande hann jag med:

1. Ringde och spärrade mitt gamla pass (ska åka till Linkan idag med pappa och Susanne och fixa nytt!).
2. Ringde till Folksam och ställde tusen frågor om min livsförsäkring och om jag kan ha den fast jag flyttar till Norge. Det kunde jag.
3. Betalade försäkringen.
4. Ringde till min kära moster, ska bjuda henne och min morfars brors fru, Siri, på lunch nästa vecka!
5. Ringde Siri också, såklart.
6. Planterade ju som ni vet sedan tidigare, paprika.
7. Promenad runt golfbanan, i solsken! Hade till och med solbrillor på mig, hurra!
8. Tvättade.
9. Tränade.

Jag hoppas jag får gjort lite idag också!


Paprika-rika Ulrika!


Idag har jag planterat paprika! I den svarta krukan vanlig paprika, och i dom två små vita är det såna långa, smala, söta paprikor.
Kom igen nu, väx!

Jag vill sniffa!


När Jess och jag var på Body shop i veckan snokade vi reda på att det snart kommer en ny serie! Sweet lemon!
Käre tid, det bara skriker ju Ulla!
Den släpps tydligen 25:e feb, då är jag ju i Gambia, men när jag kommer hem ska jag köpa den här asap!

Ivonne och Kirre kanske har rätt?


Ibland kanske jag älskar mönster lite väl mycket?

Dagens outfit, bakfull hemma hos Jess i förmiddags och på väg till Priso.

Leopard-päls från HM.
Randiga (folk brukar fråga om det är pyjamas-)byxor från Zara, 99.- på rea!
Rutiga Converse.

Last night:
väldigt trevligt hos Emilie, drack bubbel-rosé (måste sluta med det, grinar alltid när jag dricker bubbel, haha!). Hon hade gjort en väldigt rolig quiz om sig själv.
Vi lyssnade på gamla Mr Music-skivor och jag blev så nostalgisk att jag fick tårar i ögonen. Jess och jag körde Spice girls-dans till och med!
Vidare till Sliver. Dött.

Satt på en trappa vid Karamello när Jess köpte pizza. Det går förbi två poliser.
"Sitt inte där så du får urinvägsinfektion!" sa tjej-polisen.
"Det är lugnt, jag dricker tranbärsjuice!" sa jag. Hon skrattade åt mig.
"Du är från Åtvidaberg!" sa killpolisen.
"Ja, det stämmer!" sa jag.
Han är också från Åtvid, våra familjer brukar skicka julkort till varandra!


Fuck this shit.

Det går inte lägga upp bilder och just därför har jag en massa jag skulle vilja visa er! Skit.

Hur som helst, om två timmar sitter jag snart på bussen till Linköping igen.
Ikväll ska vi på kalas hos Emilie och sen ut och rulla hatt nånstans på Ågatan.

So long!


Det smälter!


Det här fick jag se när jag spanade ut ur köksfönstret tidigare idag!
Sol. Och isen smälter! Tänk om all jävla snö bara kunde försvinna nu...



Jag kliver in i fikarummet på Jess jobb.

Där sitter, förutom Jessica, hennes jobbarkompisar Ivonne och Kirre.

"Jag måste få se vad du har på dig!" säger Kirre.
"Ja, du brukar ha så sjuka grejer... men idag ser du ju nästan normal ut!" skrattar Ivonne.

Haha, ok?!

Skön!


Helt sinnessjukt!


Titta så mycket snö det ligger på taket till vårt garage!

Jag har skottat effektivt i en timme, och blev ändå inte klar. Plogbilen hade gjort värsta stenhårda snömuren ut mot gatan som tog en evighet att få bort...
Slut i armarna, och sprutorna jag tog igår gör det nog inte bättre, haha!


Nu har jag precis sett mitt guilty pleasure... finalen av Paradise hotel.

Träna eller inte ikväll? Går det ens att ta sig nånstans?!


00.04

Resten av kvällen blir det candlelight och bokläsning. Här är tour of the hour:

2 februari redan, sinnessjukt! Imorn ska jag plantera paprika i dom små vita krukorna (och en större som är svart!)


Bilderna har ni redan sett.
Digital fotoram längst fram.
Tre små ljuslyktor som jag köpte på Sri Lanka.
Lång ljusstake som jag fick på juldan ett år när jag och tjejerna körde julklappspel.
Bollsljusen fick jag i julklapp av min kusin Elin för många år sen.
Posten-spargris, fick jag på julklappspel med min gymnasieklass! Älskar den! Det är väldigt kul också, för min bror jobbade på Posten innan han började plugga.
Massa sladdar.
Massa cd-skivor på väggen.


Ser ni vilket skämt jag är?! Jobbar med blommor och har inte ens en passade kruka till mina enda (!) växt! Haha.(Har en som skulle passa men den har jag tidningar i...)
Iaf, här ser vi en massa fina lappar, brev och vykort jag fått. Sparar allt, så skicka nåt till mig! Har en del i Oslo också, om ni saknar nåt..
Uppifrån på väggen och ner:
Vykort från Carro och Johnny.
Födelsedagsbrev från J.
Vykort från Liza.
Liten lapp från Johanna Conradsson.
Kines visitkort.
På byrån:
Brev (skrivet på ett gammalt kuvert) från Liza, står i en hållare som jag köpte i London 2005.
Flytta till Oslo-kort från Liza.
Inramat brev med målad elefant som åker motorcykel (internskämt) från Omi (och Arild).
Genomskinliga ljusstakar fick jag av Kristoff i julklapp. I den ena ligger en tag från Acne Jeans (hade stenar i den förut också, men dom har pappa och Susanne snott, haha!).
I den andra: tusen pennor.
Gula klockan fick jag när min mormor dog. Den låter nåt förskräckligt så jag har den aldrig igång, men visst är den fin? Man skruvar upp den, så det behövs inget batteri!

Läser just nu: Elle interiör och "Efter oss syndafloden" av Stig Claesson. Den handlar om hans liv i Paris på 50-talet, klart läsvärd. Han kärar ner sig i en svart amerikanska, ritar en massa (som man får se) och dricker öl och målar ett trappräcke på en bar väldigt blått.

God natt.


Jag är värdelös på att handla!


Det slutar alltid med mass-shopping, även om jag tex bara skulle köpa valnötter.

Som sagt, jag var kock här hemma ikväll. Farmor blev inbjuden i brist på Kristoff. Hon tror knappt jag kan koka te-vatten, så hon blev nog överraskad idag!

När vi ätit tittade vi på Mästarnas mästare (I love it!) och dom andra drack kaffe.
Älskade farmor satt och klappade mig på vaden och vi diskuterade kex, champinjoner och snöoväder, bland annat.



Nu börjar jag känna lite spänningar i armarna där dom stack mig idag.

800.- kostade kalaset för övrigt och då har jag en spruta kvar, som jag måste åka till stan för. Plus Malaria-tabletter.
Det finns tydligen två olika sorter. En bättre variant och en dåligare med fler biverkningar. Forsman undrade vilken sort jag ville ha.
Dom dyra!
Klart jag vill ha dom bästa och jag vill inte ligga och må illa hela semestern för att jag var snål, och ur diabetes-synpunkt var dom enligt Forsman bättre också.
Dom kostar 680.-.
Blir jag sjuk på resan nu stämmer jag nån när jag kommer hem!

Gissa min favorit-färg?


.
Två sprutstick rikare blev jag på vårdcentralen idag!
"Dig känner jag igen!" sa doktor Forsman när jag klev in.

Det är så skönt för man kan skoja med folk väldigt bra här i Åtvid.
"Trevlig resa!" sa sjuksköterskan när hon var klar med sticken, och efter tusen frågor från mig.
"Tack ska du ha! Ja, nu ska jag väl överleva resan i alla fall?" sa jag.
"Haha! Största hotet mot överlevnad i Gambia är nog trafiken!" skrattade Forsman.
"Jag har inget körkort så jag ska försöka hålla mig undan!"

Spruta, då.

Alldeles strax bär det av till vårdcentralen där dom ska sticka mig med ett par sprutor så jag inte dör under Gambia-resan. Jag är inte det minsta nervös för är det nåt jag är van vid så det är ju nålar!

Innan tänkte jag handla lite, ska fixa mat till familjen ikväll. Bjöd min bror också men han skulle till Rimforsa.

Tänkte också bara meddela att solen skiner utanför mitt fönster! Verkligen skiner, det är liksom ljust! Fantastiskt! Och det snöar. Dra åt helvete snö! Det räcker nu.

Later!

Kan vi inte bara åka nu?

När jag städar hittar jag alltid en massa gammalt skit. Och en del roliga saker också. Kanske framförallt dagböcker, ungefär tusen stycken.

I en låda har jag en massa bikini's! Snart får jag använda dom! Här är mina favoriter:

Från vänster:
Blå-prickig från Calvin Klein.
Fruktis med hög midja från HM Trend.
Rosa från HM (100 kr på rea!).
Blommig från Surf love surf (nästan 1500 kr, men så värd varenda öre!).

Jag vill bada!

Operation storstädning.

????????
Behöver jag skriva mer.
Tråkigt är bara förnamnet. Lite musik på det här så hoppas jag är klar innan solen går ner...