Amazing!


Platens freak-show.

Hemma igen. Har precis tagit mig igenom ett sov-maratonpass på typ två timmar,
i Linköping var det sommar, verkligen, helt fantastik luft och sol. Emma och jag såg Björn Skifs komma gående i en outfit som kunde haft samma årgång som "Drömkåken". Och det var han!!
Vi missade såklart bussen och satte oss och käkade frukost på McD. Observera att vi vaknade när Jess gick till jobbet vid halv nio och somnade inte om. Kittan var på surhumör och vill inte alls ut och gå till jobbet med Jessica. Hon typ gav ifrån sig en massa skumma ljud och försökte klämma sig fast både på mig och i sängen.


Igårkväll blev det tre olika sorters drinkar hemma hos Jess. Det var lite freak-show över folket på Platens, kan ärligt inte säga om jag hade kul eller inte. Till och från, antar jag. Vi hoppas det bara var en tillfällig svacka, annars blir jag grymt besviken!
Medan Jessan trängde sig i garderobskön (bad!! Kön är  för övrigt är den sämsta kön som någonsin funnits, fan nytt rekord varje vecka!) kom det fram nån snubbe till Emma och mig. Han började prata med Emma medan jag stod och stod och undrade vad han ville. Emma berättade sen att han hade sagt:
"Jag och mina kompisar har stått och kollat på er i tio min och kommit fram till att ni är sötast här ikväll. Är ni plastikoperarade?"
Hahaha, så jävla illa (och inte sant! Det var ganska många söta tjejer faktiskt! Lite dåligare med killar, tyvärr!)!

Snart blir det invation av folk här i stugan. Pappa och Susanne ska ha nån slags tillställning med X antal personer. Jag får tydligen va med om jag vill också!
Får se om jag hakar på eller om det blir en tur till Emma eller J.

Nu tänkte jag läsa ut Duck city och dricka te.

Dumma pappa!

Så, nu har jag lagat mat (storebror var pastakock!)... medelhavspasta, gjort dessert (som jag inte kommer hinna äta!)... fruktsallad med plommon, mango (K säger: "En mango och ett mongo i köket!"... tack för det!) kiwi, lime och honung.

Pappa: "Är det kyckling?"
Jag: "Nej, det är fläskfilé."
Pappa: "Jag hatar fläskfilé!"
Så typiskt honom, måste restas och det verkar som att det går i arv också.

Nu sitter resten av familjen och äter fruktsallad och om 8 min ska jag va hos Emma, och så blir det raka spåret till stan.

Bye bye!

2 konversationer jag haft det senaste dygnet.

Typ 21.55 på Shell vid rondellen i Åtvid.
Johanna och jag står vid kassan och så pekar hon på transvestit-John Travolta på omslaget till Hairspray.
"Fan vad läskig hon ser ut!" säger jag.
"Du menar han?!" frågar killen i kassan. "Han är väl söt?"
"Haha! Nej, men i Grease var han jävligt söt!"

.

Kristoff ringde mig för kanske en halvtimme sen och meddelade att han kommer på min lilla familjemiddag jag ska slänga ihop ikväll (hör ni brandbilen är det nog mitt fel, tyvärr!). Jag svarar.
"Ulrika."
"(massa konstiga och väldigt skramliga ljud i kanske 20 sek)"
"Öh? Vad gör du?!"
"Äter fil!"
"Och du vill att det ska höras?!"

..

Blir möjligtvis och troligtvis en sväng till Lkpg och Platens ikväll. Jess och jag ska se hur lite pengar man kan göra av med på en kväll. Gratis inträde, 20 spänn i garderob (måste nog ha fått till en superfylla innan vi går dit!) och sen ville Jessan ha en french hotdog efter, och jag vill ha en "normal" korv, säg 20 spänn för Jessan och 10 för mig. Vilken dunderkväll!!

Baby Jane.


VILKEN KLASSIKER!
Lite tacky på nåt sätt, men fan, verserna är ju så förskräckligt bra! Påminner mig om min pappa, och den grymma, balla jättestora streoanläggningen vi hade när jag växte upp. Numera står den nere i baren och skämms, och pappa lyssnar bara på radio, typ.
Jag saknar det där skitmycket, för pappa var verkligen musiknörd när jag var liten.

Veckans snygging/cooling/inspiration.


Hayden Christensen
Bara för att det rullat Star wars-filmer hela jävla veckan och han är helt ok vad det gäller snygghet (hm..). Jessan har skickat sms typ varje dag "Nu är det Star wars!! Sätt på tv:n!" ...och lasersvärd is the shit! Nästa vecka får det väl bli Natalie Portman... för hon är kan va det coolaste på hela planeten!

.
Hemma från stan där jag stått på Store med Carro större delen av dagen. Hur kul som helst var det, och jag lyckades klara mig undan stora katastrofer..
När vi var klara slängde vi oss i bamsesoffan på Magnolia och drack te fast det var stängt där.

Vi hann även med en film,"The Pacifier" med Vin Diesel, helt kanon faktiskt! Skrattade så jag grät och grät för det var sorgligt, då är det bra! Carro somnade i soffan och Kittan slocknade hon också så jag satt mest och fnissade i min ensamhet.


Mina små mästerverk!


Jag är löjligt stolt över mina små paprika-plantor! Nu vill jag bara att dom ska växa till sig lite så jag typ kan vinna ett paprika-pris eller nåt. Som man kan göra för största pumpa ungefär!

Man ser det inte på korten, men det snöar verkligen Disneyfilm-snö nu, stora fina flingor och det går som i slow-motion.
På tal om snö kom jag faktiskt ut på golfbanan med brädan! Tjohej vad det gick, eller inte. Tror backen har krympt sen sist, och snön var sjukt tung, men roligt hade jag!

Och så lite news! Carro ringde förut och frågade om jag ville provjobba på Store imorn. Hon skickade sms och frågade om jag vill jobba där tills J och jag kommer iväg till Oslo. Ska bli askul, sälja grejer är ju det roligaste som finns. Det blir försäljningsrekord imorn, höhö!

Kaos i fröken Nilssons garderob.

Har fått för mig att jag ska ut på golfbanan (bor precis bredvid) och åka snowboard. Och jag äger typ fyra underställ men nu hittar jag inget. Stört.
Och så kom jag på att jag lånat ut min favorit snowboard-jacka till Nettan (Karlas faster och granne). Hur ska det här sluta?

Kalle och Chokladfabriken.

Grannarna rakt över gatan hemma från Thailand, jag är hemma från Emma.
Vi kollade på Kalle och Chokladfabriken, helt fantastisk. Tim Burton är och förblir ett geni!

Hos farmor var det full rulle, käkade så jag höll på att spricka och det bara sprutade dumma kommentarer ur alla. Pappa var väl värst i vanlig ordning, och han envisades med att sitta på en alldeles för hög pall när det blev dags för kaffe.
Farmor kallade strömming för elektrisk fisk, så jävla dålig, haha. Det blev ingen pressgurka idag dock!

När vi skulle hem åkte Kristoff och jag på sightsing runt hela Åtvid och nästan ända till Kisa, typ. Det är ju för i helvete snö överallt här. Hatar det.

Nu ska jag läsa om tjocka ankor!

Raka vägen till Smällgatan.

För tio minuter sen kom pappas sambo in och kläckte ur sig:
"Vi ska åka till din farmor om ungefär en timme... ska du med?"
... så nu blir det en tur till min favorit i påsk iaf.

.
Fikade med Liza på Sandelius (känns lite medelålders, men vad gör man när hon är i Åtvid liksom? Haha.) tidigare idag.
Åh, vad jag inte vill att hon ska flyga tillbaka till Umeå, kan hon inte stanna här med mig föralltid?! Det känns ändå ok på nåt sätt, för jag ska snart ta en tripp dit... ska bli kul att se Emma däruppe också!

Annars har jag tillbringat dagen sovandes, läsandes och snorandes. Som att bakfyllan från i lördags kom idag istället! Emma var inne och lånade en bok, pappa och jag har flyttat en jättehylla som han har byggt (!) och så frågade han hur man stavar väg på norska, för han behövde veta det till nåt korsord. Vi kom efter lite spånande fram till att det borde va vei, men jag är inte 100.

Nu blir det som sagt farmor-besök, och lite senare ikväll kanske en date med min små änglar (internskämt).

Påskhelgen i ett nöt(ägg)skal.

Torsdag.

Åkte till Lkpg och träffade Jess ganska tidigt. Jag skulle egentligen ha träffat Liza innan vi kom igång med festandet, men det blev lite stressigt, så vi struntade i det och ska träffas imorn istället. Ett tecken på att vi träffas alldeles för sällan nu, är jag jag fick syn på Lizas syster i en affär, sprang fram och kramade henne, och såg inte att Liza stod brevid. Fan, jag känner knappt igen henne nu när hon är mörkhårig!

Iaf, Jessan och jag hade förförfest, drack vin och provade kläder i en evighet innan vi gick till Dan. Där var det full rulle och vi körde "pest eller kolera" och jag blev helt yr i skallen av allt vin och bara skrattade och var allmänt larvig. Vi försökte oss även på en lek där man ska bluffa hela tiden, men ingen trodde mig för jag är värdelös på att ljuga och det gick åt helvete för mig, haha.

Väl ute hamnade vi på Platens där det var löjligt mycket folk och såhär i efterhand har jag lite svårt att komma ihåg vad som hände egentligen, för det flyter ihop med allt som hände igårkväll. Vi hade grymt kul iaf, det var så jävla skönt att se Liza! Anna var det också kul att se, vi ska åka och hälsa på henne i Malmö i sommar, det ser jag fram emot!


Fredag.

Kompisdag och obligatorisk mysklädsel. Dagen till ära bjöd jag upp med hela mitt chockrosa Adidas-kit! (Har fått den av Carros mamma, tröjan är min favorit i hela världen, och den är orginalgmmal och fyller 30 år i år!)
Johanna bangade, så vi blev bara fem. Käkade tomat och mozarella, kex med brie och fikonmarmelad, medelhavspasta och onormalt mycket godis. Till det X antal glas vin och vissa av oss slängde efter med lite cola också.

Och så till en annan grej som jag nämde igår. Nämligen dillchips! Jag drömde om det natten innan, brukar aldrig va sugen på det. Men så står vi i affären (ska bara poängtera att jag fick äta godis och chips, ringde Kristoffer och kollade!) och jag kommer ihåg drömmen och så köper vi dillchips. Och så igår, lördag, får jag se värsta reklamen för dillchips på stan, hur sjukt är inte det?!

Kort sagt blev det en väldigt trevlig kväll! Och så insåg vi att vi blivit vuxna också. Pratade om hemma-fru-syndrom, pension och en hel del gamla favorit-minnen.
Jag älskar verkligen dom här människorna så otroligt mycket att jag knappt kan förstå det själv, skulle det hända nån av dom nåt vet jag inte vad jag skulle göra.


Lördag.

Förfest hos Carro och Johnny. Karla och Sofie var på Hardcore superstar-konsert på Konsert och Kongress.
Jessan tupperade mitt hår så jag trodde huvudet skulle ramla av. Carro gjorde en Teskedsgumman-frilla på mig och Emma sa "Fan, du ser ju verkligen ut som Lykke Li, kolla på youtube får du se! Skitlik!"
Jag tänkte på det också, för man kan höra på musiken vem det är som sitter vid datorn och styr. När Jessan satt där var det låtar från Melodifestivalen, när Emma satt var det Rolling stones, när Carro satt var det nån remix av Mika och Nelly Futardo och när jag satt var det Soko, Jack Peñate och Sébastien Tellier.

Efter en kort mellanlandning på Magnolia hamnade vi på Blue heaven, där Carro och jag fuldansade vid bardisken, drack ännu mer vin (vågar knappt tänka på hur mycket jag hällt i mig i helgen... uuäägh!) och lite senare även champange när Magnolia-folket gjorde entré. Johnny fyllde 27 så vi sjöng för honom också!

Emma och jag och lite senare även Jessan hamnade på Platens där vi dansade in i Karla, Sofie och Edvin. Jag vet inte vad jag styrde med, började dansa pardans med Edvins jacka (!). Det liksom... ballade ur lite. Århundradets drag, folk till förbannelse och helt ok musik!

Hux flux var det bara Jessan och jag kvar. Vi hamnade hos Korvgubben där jag träffade på nån snubbe som var lik nån, och han hade en tysk kompis också. Så kom först Micke, sen Adam och vi drog med den sista hem på efterfest. Taxifärden till Hunnebergsgatan blev helt klart minnesvärd, jag satt på golvet där bak bredvid Adam och skrattade hela vägen.
Hemma hos Jess var det fullt hus med Karla, Sofie och Emma. Vi började klura på hur vi skulle sova och jag blev hyperaktiv och satte på Roxette och Emma och jag körde step up på Jessans pallar. Jag råkade hoppa sönder den ena och sen gick jag runt med en filt på mig och såg ut som Pomperipossa.
Somnade i sängen med Karla och Sofie, vaknade imorse och började yra om att jag kände mig som ett taco-skal.

Ett hejdundrande tack och en massa pussar till alla som på nåt sätt var med och förgyllde min helg. Roligaste påskhelgen någonsin!


"Dillchips är det nya svarta!"

Dagens citat, av mig själv, Ulrika Nilsson.
Kommer längre förklaring när jag har lite mer tid, håller på och häller i mig vin, är dj och ska sminka mig samtidigt...
Fullt upp och jag älskar det!

SES vinglade nånstans på Ågatan ikväll?!

!

Oj. Vilken helg (räknar med tors) det har varit såhär långt!
Kommer längre rapport när jag hinner, Karla och Jimmy kommer och hämtar mig vilken sekund som helst nu!

Men jag kan säga såhär, det kommer krävas en jävla massa roligheter ikväll för att slå det vi fick till igår och i torsdags!

Carro sa igår att inträdet till deras lägenhet ikväll var skivor, för igår lyssnade vi på Cornelis V hela kvällen! Så jag tar med mig Michael Jacksons number ones, Sahara hotnights "What if leaving is a loving thing" och nån med Timbuktu. Letade efter nån bra skiva med Queen också, för att tillfredställa Emmas och mitt behov av dom, men nu hittar jag ingen!! Sjukt.

Iaf, ha en trevlig kväll! Det ska jag ha.

Ut och rulla hatt ikväll!

Med påsken på intåg ska jag ikväll ut och svira tillsammans med min ljuvligt underbara T1! Hon är på återbesök från Umeå och det är på tiden att vi får fylla i nåt roligt upptåg i Tampongboken!

Ska åka in alldeles strax och träffa Jess en sväng på stan. Lite senare ska Liz och jag typ fika eller nåt, mest för att hinna prata igenom allt vi gjort sen sist.
Och sen blir det förfest hos Dan med alla Lizas kompisar och sen ut nånstans, dock inte bestämt var än. Ska bli kul kul kul!

Och imorn är det långfredagen! Och vad innebär det då?
Jo, vi sex (gammalt uttryck som nån kom på för J, Emma, Karla, Jessan, Carro och mig på typ mellanstadiet) har kompisdag.Tror det sjunde eller åttonde året vi firar? Alltid på långfredagen. Det var egentligen meningen att vi skulle gå ut efter, men allt var tydligen stängt (?) så vi ska bara va hemma och käka och babbla...

GLAD PÅSK!

Bad girls! (på vår gata i stan...)

Så, här kommer nu bilderna som jag tänkte lägga ut igår kväll! Nostalgi så det sjunger om det! Fan vilka bråkstakar vi var... Hrm. Enjoy!


Här har vi Klövervägen-maffian (den kvinnliga!).. eftersom våra föräldrar sa att vi inte fick hänga vid elskåpet (stötar, el-chocker osv) var det såklart där vi höll till.
Från vänster:
Karla, i det hetaste man kunde ha på sig; jazzbyxa.
Ulla, blond (?) E-type-frilla, konstig tröja och blommiga byxor som jag nån gång fick av Jessans mamma.
Johanna, även där ser vi jazzbyxornas storhet + en snygg kompis-tröja!
Längst ut, Frida, yngst och redan med och hänger redan med maffian och vandaliserar Basthagen!
Nedanför står Emma, och försöker dra ner Johanna.


SPICE GIRLS!! Det har var tider, mina vänner! Ute på världsturné i Borkhult är vi på den här bilden.
Från vänster:
Emma... som Emma såklart, Baby spice.
Jess, som Victoria Beckham (med mascara i hela håret!)
Johanna, grymt snygga hotpants!
Karla.. med en frisyr som tog X antal timmar att fixa!
Och så slutligen jag själv, som ser ut som en anorektisk dvärg på det här kortet.


Idolbild från turnén.
Rödhårig Johanna, jag (redan som tioåring igång med tatueringar och grejer), Emma, Jess och bakom henne Karla.



Här förstör vi sandhögen högst upp på gatan!
Emma, Frida, Johanna, jag och Karla.
Älskar min outfit på den här bilden! Kan det bli mer 90-tal? Den där randiga t-shirten, vilken klass! Och tofsen ej att förglömma!


Några år yngre, lite mindre agressiva. Eller?
Johanna har ju bevisligen rivit av håret på sin docka som jag håller i.
Det här är jag och J hemma hos henne. Kan ha varit här galenskapen startade!


Här har vi rånat korvmojjen!
Natalie, Frida, Jess (i min tröja!) Johanna, jag, Emma och Karla.


Här ligger Karla och Johanna utanför den sistnämndas hus och läser kriminell litteratur. Med spionglasögon, såklart!


Skolavslutning! Jag slutar femman, Karla, Emma och J fyran och Frida tvåan.


Här försöker jag och J dränka varandra i hennes fina pool!


Vi firar ett lyckat bankrån!
Emma i Spice-tröja, J i grönt linne, jag i vit hatt med extremt (för tiden) modernt namn-halsband, Jess i JC-tröja, Karla i vitt linne, Frida i fin rutig klänning.

That's it!


Ulla Original-dresscode?

Ulla säger:

Är det nån speciell dresscode som gäller eller?

Liza säger:

ha ha ha, Ulla Original!

Liza säger:

alltid Ulla Original!

Ulla säger:

Hahaha!

Ulla säger:

Vad innebär det?

Liza säger:

din vanliga underbart fantastiskt småtokiga dresscode

Liza säger:

LOVE IT!

Ulla säger:

Det måste jag nog fundera lite på.. Har bestämt skorna iaf!


Vill ha!

image265
Ska ha!

Frågan är bara... vilken färg?!

Adidas candy, så in i helvete snygga! Påminner om dom där klockorna från Philippe Starck som jag kärade ner mig i typ i nian, köpte aldrig nån och kommer få ångra att jag inte gjorde resten av mitt liv!

För Linda och Oslo!

Sitter och läser gamla sms. Fastnade speciellt för ett jag fick av Linda på alla hjärtans dag... Vi satt hos Emma då, Emma, jag och J. Blev lite sentimentala över Oslo, och så skickade jag sms till Linda.

Fick det här tillbaka, och en mening är så jävla sann!
"Hihi va kul att höra från dig, tackar så mycke! mysigt det låter som ni har, ni ska veta att jag saknar er mycke med, tänker en hel del på oslo.. niclas hälsar tillbaka så gott till er. och tjejer, ni ska va glada att ni har varandra, den vänskap ni har är väldigt sällsynt. ta hand om er så hörs vi! puss å kram"

.. och visst har vi nåt speciellt alltså, det går inte komma ifrån. Vi har ju verkligen växt upp tillsammans, växt ihop på alla sätt och vis. Kommer bildbevis på det senare ikväll.

Nu blir det istället en bild på en riktig sötnos, saknar dig Linda!

Bilden är från Burger king i Oslo, en kväll när Linda, J och jag tillsammans med Henrik & några till skulle ut och svira.
Det slutade med att vi satt och käkade istället.
 
Damn, saknar det så jag blir sjuk.
Skrattattackerna i Lindas sovrum när vi skulle sova, jävla klia-rygg:andet, Lindas och min dans som vi hittade på samma kväll vi träffade australienarna (slutade med att jag slog huvudet i golvet!), J och jag i en på en bamsestor luftmadrass varje kväll - fnitter, stjärnor och konstiga grannar, Emmas och min tripp ut en en ö dagen innan vi åkte hem till Karlas student. Henriks förbannade tvätt som luktade skit när tvättmaskinen gick sönder, Regina Spektor, Jason Mraz och Carola på högsta volym. Mina Bogrönt-babes, alla andra fantastiskt underbara människor jag träffade och lärde känna.

Happy birthday!

Idag fyller min kära far 54 år! GRATTIS Daddy DJ!
image260

(Jag vet, han ser ju hysteriskt läskig ut på den stora bilden, haha!)

..och så fyller även min vän Sara år idag, fast hon har bara hunnit till 22! Gratulerar på födelsedagen gumman!

Sara och jag på boogie night i Val d'Isére 2006 (har framors gamla brillor på mig, snygga va?!)


Veckans snygging/cooling/inspiration.


Colin Firth.
Det är nästan lite pinsamt det här... men jag tycker han är så charmig! Typ gammal som gatan.
Ta bara i Bridget Jones, han är ju totalt underbar där.. och dom där ögonen, så fina!
En riktig man, helt enkelt.

Nyfiken i en strut!

image257
Grymt nyfiken, vill höra den nu... Bra eller dålig? Den finns ju inte på youtube och jag hittar den ingenstans alltså.. haha!

Tillsvidare får jag bjuda på mina topp 3 Madonna hits!
1. Hejdå-makten
2. Frusen
3. Ljusstrimma

Sämst.

Vaknade vid halv tolv, helt död efter den värsta pärs jag någonsin upplevt på jobbet. Sista timmen var extremt påfrestande och jag var sjukligt trött och allt gick åt helvete, fast jag verkligen försökte... Det gick liksom inte styra över det, psykologiskt utpumpad av en viss person. Och lågt blodsocker på det.

Och så tittar jag ut genom fönstret när jag vaknat och ser att det är snö ute! Jävla skit. Jag kommer på att jag sa att jag skulle ringa Kine efter jobbet och det hade jag inte gjort för jag däckade såfort jag satte mig på bussen. Fick dåligt samvete och ringde idag, så kul att höra hennes röst, det var länge sen!

Och så rullar det in ett sms från Liza, hon kommer hem idag! Får dåligt samvete för att jag inte hört av mig på så länge fast jag egentligen har all tid i världen, och för att jag fortfarande inte varit och hälsat på i Umeå.

Känner mig ungefär som världens sämsta människa, idag, för att ta det kort. Men nu kan det väl iaf inte bli värre?!

Då var det slut....

Perrelli till Belgrad. Varken nöjd eller missnöjd känner jag mig faktiskt! Det enda jag reagerade på var att hon verkade så likgiltig och såg jättenervös ut.
Ärligt talat så vet jag inte vem jag tyckte skulle ha vunnit, så jag kan väl inte klaga egentligen, haha!
J är iaf helnöjd med resultatet! Jag var helnöjd med Björne iaf, vilken jävla stjärna!

Nu är det full rulle här hemma. Pappa, Susanne, Håkan och Gerda (grannar, Karlas föräldrar..) sitter här ute och yrar ikapp med Robert Gustafsson i reprisen av "Så ska det låta".
(Nu är det knäpptyst...vad gör dom?! ... nån sjunger väldigt fint iaf! Nu skrattar dom!!)
Håkan försöker dra igång allsång... Och jag ska försöka sova i det här oväsendet!
Nu sa Håkan "Jaha, så kan det gå, sa flickan och sket ner sig."
Moget, haha, men så jävla rolig han är alltså!

Work imorn 7-22. Glapp tre timmar mitt på dan, då ska jag hänga med Jess. Carro ska tydligen på släktkalas!

Puss!

Melodifestvalen 2008.

Tänkte jag skulle försöka komma fram till vilken låt jag tycker ska vinna imorn. Jag ska lyssna på dom i tur och ordning, skriva nåt om varje låt och sen bestämma mig för vilken jag tycker vi ska skicka till Belgrad...
Vill ni höra låtarna innan ni ser vad jag skrivit, gå in på
www.svt.se
(Ska försöka va rättvis, men som min svensklärare på gymnasiet sa till mig en gång:
"Alltså, Ulrika, du skriver ju jättebra, men du utgår alltid från dig själv och har svårt att va objektiv!"... Betyder det att jag är egoistisk eller? Haha!)

Charlotte Perrelli "Hero"
Ok, att kvinnan har en bra pipa är ju ingen nyhet, snygga ben har hon ju också! Nånstans i mitten av låten får jag en konstig vibb av Boney M's "Ma Baker" från 77. Koreografin påminner om nåt från ett mellanstadiedisco och håret ser jätteskumt ut.
Hon får ju liksom aldrig ta i ordentligt, det tycker jag är synd.
Plus i kanten för ett riktigt härligt schlager-avslut!

Sibel "That is where I'll go"
Måste säga (skriva) att jag verkligen gillar den, är lite svag för ballader i såna här sammanhang. Klänningen tycker jag är fantastisk på henne, hon ser lika skör ut som låten låter.
Älskar när låten blir lite mer aggressiv i andra versen, sen lyfter det! Till skillnad från fru Perrelli får man ju verkligen höra hela Sibels register!

Rongedal "Just a minute"
Två klämkäcka klonade svart-röda smurfar som sjunger i falsett. Hur går det?
Av nån anledning som jag inte förstår så är det här Jessans favorit. Säkert hon och alla medelålders män som gillar det här, jag tänker på min morbror när jag hör den, även fast jag inte ens vet om han gillar den, haha. Glad är den ju iaf. Hrm.

Linda Bengtzing "Hur svårt kan det va?"
Snygg frilla, gulligt leende.. hemsk outfit! Glitterbh och röda  diskhandskar, nej tack! Låten då? "Se mig, hör mig, rör mig"... klatschig rad. Bra tryck i refrängen, kommer säkert spelas X antal gånger i Magaluf i sommar, eller vad tror du Kine?
Det är väl allmänt känt att jag gillar långt hår på karlar, men minuspoäng för dansarna som ser ut som dom inte har klippt sig sen början av 90-talet!

Christer Sjögren "I love Europe"
En bild säger mer än tusen ord:


Amy Diamond "Thank you"
Dom gyllene skorna (med tillhörande jacka den här gången) gör comeback! Låten har vuxit sen jag hörde den första gången, tycker jag! Kan tänka mig att den är bättre live också.. den är bra alltså! Klappandet i mellanspelet är det bästa enligt mig. Jag tror det skulle kunna funka att skicka lillbruden!

Sanna Nielsen "Empty room"
Den enda låten i årets omgång som ger mig gåshud. Stark filmmusikskänsla. Hela låten och framträdandet är lite filmaktigt på nåt sätt.
I like! Introt är sjukt bra!
Sanna har ryckt upp sig ett par steg på snygg-stegen också, sen den där fågellåten hon debuterade med när hon var 12. Nån sa att hon var lite lik min Emma, och det kan jag faktiskt hålla med om! Fast Emma är mycket snyggare!

Nordman "I lågornas sken"
Oj, vad det har pratas om det där häxbålet. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om just det.
Håkan ser macho-viking ut, med en touch av Volvoraggare.
Låten är inte min pryl alls. På slutet blir det lite folkmusik-feeling, och det har jag inget emot, borde ha varit lite mer så!

Frida feat Headline "Upp o hoppa"
Glad glad glad blir jag av det här! Den är svänging, men jag skulle tro att jag är ungefär 10 år för gammal för att egentligen gilla det här. Eller?
Pop på skånska, varför inte? Kidsen verkar ju digga!

BWO "Lay your love on me"
Martin har till skillnad från Bengtzing-dansarna verkligen lyckats med sitt långa hår! Däremot har han misslyckats med kläderna. Läderhosen och rymdtröja som inte ens skulle göra Fugelsang avundsjuk? Please!
Musiken är ju precis som vanligt när det är BWO som är i farten, inget nytt där inte. Man ska nog inte se framträdandet om man råkar ha epilepsi!
Snygg dator, Bard!

Slutsats:
Sibel, Amy eller Sanna. Sibel, Amy eller Sanna. Det är girlsens år i år!

530

Jag fastnade i ett par ögon idag. Åkte buss, och så rullade vi förbi det coolaste jag har sett (eller iaf en av dom fem snyggaste). Det gick på kanske sju sekunder, men fan vad konstigt det kändes. Som att han liksom snabbspolade mitt liv genom att se mig i ögonen på 20 meters avstånd.
Weird!

?
where you gonna run
when the wall starts falling down?

Ny härlig fredag!

Ska på mässa i stan, bussen går om 10 min! Ska bli underbart kul, jag älskar mässor!

I helgen har jag typ 9 + 11 timmar jobb att se fram emot!

Take care!

Debatt.

Skrev ju i tisdags att jag aldrig brukar titta på tv, men ikväll har det varit fullständig tv-karavan på Klövervägen! Först Skipper hos Emma, sen Vimmel-tv hos J och sist Debatt här hemma.
Alla programmen klart sevärda, men Debatten var verkligen riktigt bra idag. Modebloggar, Irak och "kasta eller inte kasta skit på Stina" i en härlig blandning.
Finns det nåt roligare att kolla på än hetsiga människor med starka åsikter? Skulle inte tro det.

Paprika + Håkan = perfektion.


Vilket jävla mästerverk. Jag hatar (läs tidigare inlägg) och älskar honom på samma gång, men mest älskar! Snart kommer albumet, yes!

Och vad såg jag när jag tittade i mitt fönster idag? Jo! Mina paprikakärnor som jag planterade för några veckor sen, har tittat upp! Två små skott i ena krukan och ett i den andra! Åh, vad glad jag är! Trodde att jag hade vattnat ihjäl dom!

Dator feat fotmassage a'la Ulla

Det fullkomligt stinker pepparmint där jag sitter just nu. Med fötterna i ett fotbad (sånt med både massage, värme, vibrationer och bubblande... fick det i julklapp nåt år, tror jag.)
Jag smörjade in fötterna med nån fotinpackning som jag hittade, det luktar asgott!

Pratade precis med Jess i telefon, hon är ledig idag och det hade jag ju såklart glömt bort. Vi funderade på om det kanske ska bli bio ikväll, vore roligt.


"Vad vinglar du om?"

Frågade J mig när vi var ute och gick nyss.
Inte fan är jag full iaf!

GAAAH!

Jag måste till Oslo och jag måste till Oslo nu!! Fan det kliar i fingrarna, rycker i fötterna och snart river jag av mig håret (det lilla jag har!) i ett raseriutbrott.
HJÄLP!!! (?)

Dagens låt?
Självklart!


Här bakom...

image251
... har jag stått idag!

Snittat 7 miljoner blommor, skulle jag tro att jag har gjort. Fixat handblommor till begravningar. Ungefär var 15:e minut har Lilian skrikit på mig:
"ULLIS!! Kan det se ut såhär?!"
Det ser extremt stökigt ut på bilden, måste jag bara be er observera. Så illa brukar det inte va, haha!

              

Yes!



Gossip girl om typ 20 minuter! Veckans höjdpunkt och det enda jag ser på tv!


Dagens bild.


image248
Mallis -06. Min och Cissis sista kväll, förfest med grabbarna i vår lägenhet.
Från vänster:
Andre, Stiffe, jag, David, Hvass och Cissi.
Framför mig min lilla favorit-figur som jag fick av Andre efter ett vad som jag såklart vann!

Damn! Saknar det. Konstant fylla, sol, roliga människor överallt och galenskap.

Mumin-J käkar skor med choklad.

"Numera lever J i nån slags symbios med Mumin. Eller, hon ÆR Mumin... hon har pratat finska hela dagen och sagt att hon smælte mina flip-flops och åt med choklad. Jævla mumin-troll!"

Det där skrev jag i Oslo i somras efter att mina flip-flops försvann på en förfest (köpte nya likadana typ dan efter, fattar inte var dom tog vägen, nån måste ha snott dom, haha!).
Vi skojade om det där med att J käkat upp dom med choklad i evigheter efter och nu ikväll hemma hos Emma satt vi och skrattade åt det igen.


Veckans snygging/cooling/inspiration.


Sophie Ellis Bextor.
Jag tycker inte hon känns väldigt spännande eller inspirerande om jag ska va ärlig, men en snygg kvinna tycker jag definitivt att hon är!

Any other heart.

Jag känner mig lite vissen för tillfället faktiskt! Det beror nog mest på vädret skulle jag tro.. gråare var det länge sen jag såg!
Sen ser jag ut ungefär som jag varit ute på röjigaste festen i mannaminne, somnat, sovit i tusen år, precis vaknat och ser ut som en vandrande bakfylla! Haha.
Så går det när man glömmer tvätta bort sminket! Och håret ska vi inte prata om!

Nu ska jag ut i friska (?) luften och piggna till lite innan jag börjar städa och sen tänka jag försöka läsa ut boken! (Kommer inte gå men jag känner mig ändå positiv över det!)


Viva la France vol2.

Det här med att Frankrike verkligen verkar va ett land i min smak står bara klarare och klarare för mig varje dag!
Jag läste precis att dom ska skicka den här låten:
Sébastien Tellier "Divine"
till Eurovison! Producerad av Daft punk, kan man skicka en bättre låt?

Jämför med dom svenska bidragen vi har att välja bland!
Charlotte Perrelli, nej tack.
Amy Diamond, finns inte ens på kartan!
Nordman? Saknar man verkligen 90-talet så mycket?!
Christer Sjögren?! Herregud!

Kan inga svenska coolingar slänga ihop nåt lite klatchigt och fräscht till nästa år?

Nej, vet ni vad. Jag ringer på Frankrike på lördag!

Efterfest deluxe!

Nu är jag tillbaka i Åtvid!
Träffade (min andra) Johanna på bussen hem, det är typ tyvärr dom enda gångerna vi umgås numera, kvalitétstid på bussen, liksom! Var hur kul som helst att se henne iaf!

Igår var det först fullt ös medvetslös hos Mirella. Julia från jobbet var där också, och jag övertalade henne att följa med ut sen efter också fast hon skulle jobba delat idag, mohaha!

Det blev en väldigt trevlig, internationell fest, det pratades engelska, franska, bonsiska (heter det så? Låter konstigt!) och lite allt möjligt.

Spontandans i tv-rummet, sjukt god tårta (aaah! Mitt första socker sen vi började tävlingen, men är vi på kalas får vi äta tårta, så är reglerna!) och sen raka spåret genom Trädgårdsföreningen till Platens.

Där träffade jag Jess och Emma, Carro hade försvunnit nånstans! Efter ett tag försvan även Emma, och jag måste nog säga att Jess var ganska lost i sin fylla!
Av nån konstig anledning var det nästan abra 18-åringar ute på Platens, blev grymt besviken för det var kids kids överallt!
Men kul hade vi trots allt! När klockan var tre var århundradets kö till garderoben, Jess pratade med Patrik och jag hamnad med nån kille.. vi pratade om papémaché (väldigt osäkerstavning bör observeras!), upphopp och bitterhet.

När vi väl fick ut jackorna och skulle hem, hälsade vi såklart på korvgubben och pratade lite med honom!

Jessan och jag började traska hem, och när vi är ungefär vid domkyrkan hör jag nån bakom oss:
"URSÄKTA! Vilka jävla grymma skor! Var köper man såna  dagens samhälle?!" och så vänder vi oss om och jag blir överlycklig för att nån sett mina nya skor som jag köpte igår. (Ett par vita kilklacks-platå från Vagabond, skitsnygga är dom... tycker jag!).
Jessans mobil ringer och hon går åt sidan lite och jag börjar prata med dom där två snubbarna som är hur sköna som helst. Och rättare sagt så är det mest en som pratar, vilken jävla kille alltså, helt galen!
Han byter dialekt hela tiden och är ironisk hela tiden och säger sjukt roliga saker så jag skrattar oavbrutet hela vägen.

Jess försvinner iväg och jag står kvar och pratar med killarna i en korsning. Den ena, han som pratar hela tiden, David hette han, hade med sig en gitarr och jag tyckte han skulle spela en liten trudilutt.
Vi står och skämtar i säkert 20 min och på nått sätt kommer vi fram till att vi borde ha efterfest. Jag ringer upp till Jessan och frågar om det är ok, och det var det tydligen efter att jag lovat att David skulle spela en egenkomponerad sång.
När vi är på väg upp i trappuppgången säger jag till David:
"Det är bäst att låten är jävligt bra, för nu ligger Jessan redan och ska sova!"
Direkt när vi kliver innanför dörren skriker jag åt Jess
"Gumman! Jag kan inte lova att dom inte är kriminella... men jag tror inte det!"
och då svarar hon:
"Bara dom inte tar tv:n!"

Det blev en lyckad efterfest iaf, jag låg debbelvikt av skratt större delen av tiden, tror aldrig jag träffat två så roliga personer på samma kväll.
David spelade iaf lite gitarr, en låt och försökte få igång Petter att sjunga med, men det gick inget vidare och Jessan och jag kunde inte texten! Och så säger han rätt vad det är:
"Jag ska nog göra några upphopp!" och det var så sjukt för då hade jag pratat om upphopp två gånger den kvällen, tror inte jag gjort det sen i mellanstadiet annars!
Efteråt spelade vi "Kvinna mot man"-spelet och det gick helt ok till en början, tills David somnade mitt i.

När vi vaknade imorse var dom iaf borta, hade släkt lamporna och allting, haha!




Lördag!

Redan lördag igen!
Har redan hunnit med en sväng inne på Systemet (i Åtvid! Inte varje dag jag är där!). Köpte champagne till Mirella, en jobbarkompis som jag ska på kalas hos ikväll. Hon är den enda jag har träffat och vi skulle bli 14 pers! Kul!
Det råkade (?) även bli en flaska vin till mig själv!

Snart blir det raka spåret till Linköping, där jag ska hänga med Jess och Carro några timmar! Tror inte jag har sett dom nästan alls på hela veckan?!

Nu blir det te och Stieg Larsson... för tillfället känns det som att boken aldrig kommer ta slut! Jag läste extremt fort redan på mellanstadiet (det var väl en tjej som läste fortare i min klass, hon bara glodde på sidan och bläddrade vidare, haha!) och jag tycker jag läser i en helt ok hastighet nu också, men det är så många sidor och jag har hinner liksom inte sitta och blöja hur ofta och länge som helst! Men bra, det är den!

Dagen fråga: "Kommer du ihåg veckodagarna på tyska?" som jag precis frågade J. Nån som gör det?!


Bra-Ulla.

Håller på och tvättar, har röjt igenom mina garderober.... garderobstädning-light för jag var inte så sjukt nogrann precis!
Men igår däremot, rensade jag min sminkväska! Typ tvättade alla borstar, torkade av alla grejer, slängde gamla saker och tops och sånt som jag inte vet hur dom har hamnat där... haha, eller jo det vet jag nog.
Och så fick jag för mig att jag liksom skulle skrubba sminkväskans insida också! Det är en skinnsminkväska från Camilla Martelius, och på insidan är det ett jättekonstigt material, typ som tyg, men ändå inte!
Det gick iaf ganska bra.. tror jag. Nu luktar den tom gott!

Ska lägga ner sminket igen nu för allt har torkat sen igår!

"Ett jävla nerförsbacke!"

Citerar mig själv här ovan!
Vi stod i hallen hos J och hennes mamma Yvonne (hon fyller år idag också, 44... grattis!) börjar prata om att hon tycker det är så otäckt med trappan ner mot källarn, om nån går i sömnen och skulle råka ramla ner där (våra hus är likadana! Och trappan är brant!).
 "Jovars, det är ju ett jävla nerförsbacke!" säger jag.

Viva la France!


image245
Här borde jag bo!


Jag har precis kommit fram till att jag måste ha varit fransk i ett tidigare liv!

Det är känt sen tidigare att jag älskar franska filmer, Amelie från Montmartre är ju ett mästerverk och jag har aldrig sett en dålig fransk film, dom är helt enkelt fantastiska på att göra filmer i det där landet.

Och fransk musik!
Tony Parker, Carla Bruni, Yelle och  min nya favorit... Soko! Så jävla bra, "I'll kill her" kan va den bästa låten på år och dar, looove it! Eller ska jag skriva je t' aime!

Skrattar jag inte så gråter jag...

KOLLA DET HÄR!!!

Fröken Pladask skickade precis länken till mig och nu sitter och grinar som en treåring! Har ju inte sett dom på så länge, det känns overkligt... Åh, vad jag längtar. Dom är ju som kompisar! Karla har min box också, så nu vet jag inte vad jag ska hitta på..
 21 juni eller vad var det?

Johanna säger:

kan ju hända att vi får se den på norska då

Ulla säger:

ALDRIG I LIVET!

Ulla säger:

Jag åker hem och kollar!

Ska fan tälta utanför filmstaden, jag skaaaa bara se premiären!


LKPG's största pupiller!

Har jag haft idag, tror jag.
Fick börja med att läsa tredje raden nerifrån på en sån där tavla. (Tänker bara på Bert när jag gör det där varje gång... inte för att jag gör det ofta, men.. haha!)
Bara rabblade igenom bokstäverna, såg skitbra!
Hon sköterskan droppade mig två gånger i varje öga och sen satt jag i korridoren i typ en halvtimme och läste Stieg Larsson. Det blev lite suddigt på slutet. Texten liksom svävade på nåt konstigt sätt och så fick jag komma in igen och då var det en praktikant där också, en tjej som gick i åttan.

Så fotograferade dom mina ögon. Och ni som känner mig vet, jag blundar alltid  kort! Så fick hon väl till några bilder som var bra och så visade hon mig och praktikanten och det första jag säger (skriker):
"Fy fan vad äckligt!!" och så kommer jag på mig själv och så skrattade vi.
"Såhär ser ett par normala ögon ut." säger sköterskan till praktikanten.
"Vilken tur för mig att dom var normala då, haha!" säger jag och dom bara skrattade åt mig och tyckte nog jag var lite knäpp.

När jag var klar tackade jag, och gick på toa för att spana in mina pupiller, så jävla stora, haha! Man ser liksom så ond ut när hela ögonen är svarta!
Fick ta på mig ett par solbrillor när jag kom ut för annars hade jag fått kisa ihjäl mig.

När jag stod i kö på Hemköp ungefär 20 min senare, ser jag helt plötsligt hur en tant börjar typ gräva runt nere runt mina ben. Sen ser jag att hon tappat en påse som hon plockade upp. Så tittar hon på mig, säger "Det var inte meningen att jag skulle tafsa på dig!" och så skrattar vi för det lät så roligt och jag älskar sånt. Prata lite med folk som jag inte känner.

Det blev en lång lång "fika" hos Carro på Store sen. Jag köpte en macka till henne och själv åt jag plommon och så pratade vi och hängde. Kändis på kändis traskade in; tre st från mitt jobb, Sylvia som jag brukade åka och träna med, en lärare från Falerum osv.

Ikväll blir det nog säkerligen top model hos Emma!


Jag älskar blommiga lakan!

Om jag skulle beskriva mig själv med ett ord just nu: trött. Har varit vaken sen 04.50 imorse och är rätt mör i allmänhet...

Har haft en prima dag, rent utsagt. När jag cyklade till bussen imorse var himlen mörkblå med något ljusare kanter vid horisonten, det var så vackert alltså!
Sol hela dan, timmarna på jobbet bara gled förbi och ikväll har jag kollat Gossip girl med Emma och J. Älskar det, fan vad bra det är, jag blir liksom helt larvig och fnissig när jag tänker på det.

Innan programmet bjöd jag J på middag, biffar med bönor och rosmarin och nån sås jag gjorde med avocado och lite annat, helt ok blev det också, haha. Både J och jag överlevde iaf!

Imorn ska jag till stan och nån doktor ska ta ögonbottenfotografering på mig, för diabetesen. Kommer bli helt groggy av dom där dropparna, går ju inte ens läsa en tidning efter, hela världen blir suddig...

Bye bye!

(Förrsten så kan jag också meddela att det går kanoners med No socker-tävlingen. Dessvärre går det lika bra för Kristoff också... Det roligaste hittils var helt klart när han berättade att alla på hans jobb blev bjudna på marsipantårta och han inte "fick" äta, mohaha! Han ÄLSKAR verkligen marsipan! Hahaha! Skadeglädjen är den bästa gläjden! :)


Veckans snyggo/cooling/inspiration.


Fy fan vad HET han är, Jay-jay Johansson. Det har jag alltid tyckt. Kreativa människor är jävligt attraherande tycker jag.
Kommer ihåg nån gång på gymnasiet när jag läste nån intervju med karln, och han berättade om första gången han såg sin tjej, Laura som är en belgisk supermodell, då hade han tänkt "Varöfr kan jag inte få en sån tjej?" och så hade han gått hem och gråtit och jag tyckte det lät så in i helvete fint.
Nu är dom förlovade, det är ju fantastiskt!

Dagens låt blir självklart: den här.

Saknar't!

image243
Lyssnar på Tracy Chapman och känner mig allmänt sentimental... Här ovan:  J's och mitt rum i Oslo. Sex-sju kvadrat, smaka på det, va.
Satan vad vi har skrattat i den där jävla uppblåsbara sängen! Pratat om Mette-Marit, bråkat om fönstret ska va öppet eller stängt...
Kolla på orkidén i fönstret, den fick jag när jag slutade på Bogrönt.

Snart blir det comeback, känns så långt borta nu...

Fröken Pladask.

Hurra vilken fantastisk dag det här har varit såhär långt! Om man bortser från vädret som är buuu (detvarsnöutanförfönstretnärjagvaknade... inte ok!) har den varit perfekt, måste jag få påpeka!

Har hämtat ut ett par brallor som var perfekta, hämtade även ut vad jag trodde skulle va en 1 GB ipod, som visade sig va en 4 GB Creative-mp3... blev först lite sur för jag älskar Apple, men den här som jag fick är helt outstandning och så får jag plats med mycket mer musik, tjalalala!

Har hunnit med ett par på hälsans stig (7 km), hängt lite med min bror som behagade komma och hälsa på och kommit på det ultimata smeknamnet på J.
Nämligen: Fröken Pladask, det är så klockrent att det inte finns ord för att beskriva det!
Hon har som hon själv uttryckte det: "Fallit pladask för Björn Gustafsson!". Ok, jag tycker pojken är charmig, söt och har timing så att säga, men hon är nästan besatt, haha! Så.. Fröken Pladask it is! 

Pappa och Susanne håller på och ska kirra ihop enchiladas, och då tar dom inte tortillabröd som alla normala människor, utan gör egna majspannkakor. Det här ska bli intressant!  

SAKNAR DIG.

image241

Är dödligt trött för tillfället (en mix av bakfylla, trängsel i sängen men Jess inatt, för mycket springande på stan och jobb ikväll).
Däremot har jag väldigt mycket att va glad över idag. Fick sms från Oslo idag, och bara skrek rakt ut av glädje inne på Gina, verkligen kul... och otippat! Lovar att jag ska skynda mig tillbaka!

Liza och jag skrev precis på msn och jag ska ta en tripp dit också, äntligen! Det sjuka var att vi precis samtidigt skrev;

Ulla säger:

Saknar dig!!

Liza säger:

Saknar dej!!!
.. vill bara åka till Umeå precis den här sekunden och hälsa på!

Och idag så fyller även den här filuren:

år... Congratz!
(För övrigt jag som tagit bilden, på Mallis -06. Hörde hur han skrek "BULLIS!" och så kom jag in på toan och fick se det här... saknar det nåt enormt!)