Dagens bild.

image87
På Kastrup. Jessan och jag ligger och sover i en trappa (i brist på annat). Vi är på väg hem från Mallorca och det var den minsta och mest värdelösa flygplats jag någonsin sett. Jacky som tar kortet låg högst upp, sen låg vi på varsitt trappsteg och sov.
Så går det när man lever på alkohol i en och en halv vecka...
Kommer ihåg att jag liksom ställde väskorna runt trappan i en halvcirkel så ingen skulle ta dom, haha.

Yo.

Uppe hos J igen.
Kollat en massa bilder och videor från Magaluf som Jacky lagt upp på Facebook. Usch usch, jag såg ut som en vandrande bakfylla på dom flesta korten. Ska försöka få ut ett par här också sen när min dator är fixad. Jag orkar för tillfället inte engagera mig i det, (och inte min bror heller tyvärr) så den får va som den är: värdelös.

Det händer ju grejer stup i kvarten nu så jag vet inte var jag ska börja!
Var på sjukhuset igår på diabeteskontroll, fast det blev ingen kontroll för jag hade inte tagit några prover. Men läkaren (en ny) var bra och sen när jag skulle ta proverna, stick i armvecket ni vet.
Sköterskan "Har du gjort det här förut?"
Jag. "Ehh.. ja. (Har haft diabetes sen jag var tre liksom, vad tror hon?) Dom brukar sticka i den här armen." 
Kavlar upp tröjan och pekar på min väldigt sneda blodåder. Den sitter liksom så långt ut till höger man kan komma på armen, men det är typ den enda som funkar, för i dom andra måste dom gräva runt med nålen för att hitta blod.
Säger alltid att jag inte vill ha plåster över sen, men får det alltid ändå. Och igår var det nog tur att jag fick det för det måste ha sprutat blod för pappret som satt under plåstret var alldeles blodigt, haha.

Emma, J och jag har börjat hänga varje kväll. Och vi skrattar så det blir både blod, svett och tårar. Igår såg vi en italiensk film som hette Melissa P. Den var lite skum, tjejen den handlade om blev sexfixerad och allt ballade ur, men den var ändå ganska fin på nåt sätt.

Det enda vi pratar om nu är reunion, Jessan har planerat varenda outfit vid det här laget, haha. Jacky kommer upp på torsdan, och så ska vi ut och svira i Lkpg innan vi sticker. Bra att åka bakfull till en fyllefest. Men det kommer bli grymt!

Nu... over and out.


Sakletande och Ikea.

Sitter hos J och våldgästar! Min kära bästa vän datorn har gett upp och beter sig numera som en tjurig 80-åring med virus... (och det är inte förskyldning jag pratar om!)
Vi har precis varit och rivit runt och lekt sakletare i Js källare. Nu börjar jag också bli besatt. Det blir väl en trip till Oslo, om vi bara hittar nånstans att bo.
Jag var på Ikea idag med min moster och ville bara köpa allt jag såg och hyra ett släp nu och sno en bil och bara köra (fast varken J eller jag har ju körkort, så vi får väl skaffa oss en chaffis för alla våra Norge-pengar!). Kollade på mattor, krukor, soffor, bord & stolar, glas, brickor, kastruller, saxar, gardiner, sängar, julkulor (ehh.. lite tidigt va?), bestick, lampor i tusen olika modeller, tavlor, magneter, blommor (juncus sprialis, ja tack!), kuddar, madrasser, fotöljer och Gud vet allt!
Nu vill jag bara åka och ha världens finaste lägenhet. J och jag har väl egentligen inte samma smak när det gäller inredning, hon gillar rosa, grått och vitt som hon uttryckte det, lite stilrent medans jag är mer för en lagom färgexplotion och lite femtiotalsgrejer. Men det blir nog Js stil med en touch av min galenskap, misstänker jag.

Alldeles strax ska vi göra fruktsallad med Js gourmét-vitachockladsås. Det är lika gott som det låter, jag lovar.

Jobbar på torsdag och fram till dess lär mitt liv bestå av datorspelande (har fallit tillbaka till ett beroende jag led av under större delen av högstadiet och gymnasiet, Sims... dygnet runt!), hängde med mina kära och bästa, och iiiingen alkohol. Jessan - ring mig inte på onsdag! Eller...?

Allting kan gå itu.

Herregud. Vet inte vart jag ska börja!

Sitter i Carros soffa och gråter. Jag kan seriöst säga att jag aldrig känt mig så tom, ensam och värdelös. För fem minuter sen satt Carro och grät brevid mig och sa: "Jag vill inte lämna dig när du är såhär!"
Och jag förklarade att jag inte visste vad det var jag var ledsen över, att jag hade talat om det om jag hade vetat. Men icke. Hjärnan känns lika tom som lägenheten.

Och jag är så tacksam samtidigt. Carro kom hem bara för att titta till mig, J ringde samma sekund jag skickade sms. Folk bryr sig verkligen och här sitter jag och bara är otacksam! Men jag palllar inte nu. Inte en sak till, inte en grej till för jag lovar, jag går i tusen bitar.

Som jag sa till Carro: "Du vet ju, jag blir aldrig såhär!" och jag blir aldrig det. Känns konstigt och väldigt o-Ulla-aktigt.
Hon svarade; "Jag vet, och det är därför jag oroar mig!".

Vill bara hem, hem HEM. Men jag kommer inte hem  nu. Får vänta tills imorn. Och C - don't worry! Jag löser allt, promise!

För övrigt var jag på roligaste förfesten på 10 år idag.

HERE WE GO!

Igen.
Jobbat 10 h idag, och nu blir det alkohol och dans dans dans! Eller? Finns en chans att det bara blir barhäng och allmänt skapande av intriger? Nej, vi ska banne mig dansa, det var så sjukt roligt förra veckan.

Nu sitter jag i Carros soffa och väntar på Carro och Jessan, och oroar mig över att mitt ansikte inte pallar sprit. Det är typ rött som lingonsylt och jag har inte druckit nånting än.Det liksom pulserar i hela huvuvet och jag hatar det.

Nu blir det förfest. Fun fun fun!

 Puss (och sprit!) for everybody!

Försenat kalas...

... har vi haft idag!
Som jag skrev igår, både min bror och jag fyller år i augusti, men idag hade vi kalas. Fullt med släktningar, paket och mat. Prat i överflöd.

När vi ätit satt vi alla kusinerna på golvet i köket, för bordet var flyttat och det var fullt överallt. Mitt ena kusinbarn Alice är typ sötast i hela jävla världen och hon kröp runt på golvet och tuggade på allt som kom ivägen.
Dea, är en av mina kusiner.. han är farbror åt Alice och om Alice är sötast i världen så är han roligast. Han började peka på tre prickar på en byrå som vi har i köket och pratade om trefaldigheten och Gud och Jesus och den heliga anden och vad det var. Han la sig raklång på golvet (han är 1.93) sa så mycket knäppt att jag skrattat så det räcker för en vecka.

Jag har fått så mycket fint så jag tycker det är pinsamt för jag var inte värd allt. Fem Swedish Grace-muggar (så snygga!), två tallrikar i samma serie (så snygga!), pengar, presentkort, skinnhandskar, en jätterolig ljusstake.. plus att jag hade fått en massa grejer innan också! Väldigt nöjd.

Dagens höjdpunkt var iofs när vi gick runt Bysjön idag... kommer längre rapport när korten är klara och jag har mer tid. Ska ta bussen halv ett, jobbar 7-20 imorn. Utgång på det? You bet!

Kiss kiss bang bang! (som Emma brukar säga när vi skiljs åt. Jag brukar svara: "Kiss i sängen och ha det bra!"... det måste det va det ultimata sättet att säga hejdå på!) 

Musik för själen.

Dum är vad jag är! Dum i huvudet alltså. Igår när jag slutade jobba kl 22, fick jag för mig att traska till bussen igenom Trädgårdsföreningen. Jag brukar aldrig va rädd när jag går nånstans, gick ju genom Oslo i både tid och otid, natt som dag.
Men det var nåt som inte kändes riktigt bra när jag gick där igår, nåt som spökade i bakhuvudet. (Vill bara poängtera att jag älskar, och åter älskar Trädgårsföreningen, så sjukt mysigt nu på hösten!)
Ringde till Jess, hon satt hos Carro och vi pratade tills jag hade gått genom parken + en bra bit till.
Man ska verkligen inte gå själv där, folk blir ju våldtagna till höger och vänster!

När jag senare satt och väntade på bussen (25 min ute i kylan, perfekt för förskyldningen, applåder tack!) slog det mig. Fy helvete. Det ÄR snart vinter! Kallt som stryk. Lyssnade på radio. Då var det en annan tanke som slog mig. Vad musik kan göra för människan, världen, känslan. Kanske mest för mig?
Gissa vilken låt som kom?



Fel. "Never ever" med All saints. En riktig gammal favorite. Introt är så tokigt bra! (Jag tänker på videon när den där fruktskålen sprängs och det flyger bananer!) Jag satt där ensam i mörkret i en liten busskurs-låda och med bilar susandes förbi och kände mig helt nöjd med livet.

Likadant idag. Stressade halvt ihjäl mig för att hinna med bussen (pratade med Jessan i telefon innan, när jag stod och rev i garderoben. "Ta på dig klänning och leggings!" sa hon och så gjorde jag det!) och fick självklart sitta och vänta på den i Nygård iaf.
Dom har högt trottoarkanten så man kan sitta på den nu, så där satt jag i solskenet och mådde som en groda, eller prins menar jag!
Radion på såklart. Då kommer nästa toppenlåt. Whitney Houston "My love is your love". Klassiker det också. Solen blir lite varmare direkt, precis som hjärtat och livet i allmänhet.

Så sitter jag på bussen, som svänger in mot Grebo. En man ringer in till radion och önskar en låt till sin fru, för det var 10 år sen dom gifte sig. Jag börjar grina såklart, det var så fint.
"Vad är hemligheten till att det har hållit i 10 år då?" frågar programledaren.
"Hon är en underbar människa.... det är hemligheten" svarar mannen och det är bland det sötaste jag har hört i hela mitt liv.

Efter bussturen har jag hunnit med ett två timmar långt personalmöte (Azema tittade på min klänning och sa "Åh vilken fin sommarklänning!" och det är ju höst nu, haha), snabbfika hos Carro, snabbfika hos Jessan, lite längre glass och fruktpaus hos Emma.

Morgondagen bjuder på mycket kul! Emma, Karla, J och jag ska gå runt Bysjön, sen på kvällen blir det dunderförsenat födelsedagskalas med släkten, både min bror och jag fyllde i augusti... så väldigt sent kalas, haha.

Och vet ni ett bra bevis på vänskap? J kom och mötte mig när jag kom från bussen vid halv 12 på kvällen igår. Och jag var döhungrig.
"Jag har med ett äpple till dig!" sa hon, som att hon hade känt av det, haha.
En annan sak också! Både jag, Jessan, Emma och J hade drömt konstiga drömmar inatt. Det måste väl betyda nåt? Och att vi alla kom ihåg vad vi hade drömt?


Mina fina!

Mina fina!
Ulla J Karla
Emma Carro Jessan

Skor.

Skor.

Tvättat ett par, hittat ett par.
 
Körde ett par högklackade vita spetsskor i tvättmaskinen idag, vet inte om det var så smart? Det lär ju visa sig senare, haha.

Var nere i källaren och letade efter ett par glas jag fick av min moster när jag var typ 13 år. Dom är gröna med kor på, hur fina som helst! Jag har letat efter dom flera dagar och idag hittade jag dom... på ett ställe jag redan letat på 20 gånger, haha. 
Springer på en påse som ser lite misstänkt ut. Full med en massa skor som jag inte har sett på evigheter! Kul kul kul!
Det par som var roligast att hitta var helt klart ett par Clark's... jag vet inte vad jag ska kalla dom riktigt. Inga stövlar riktigt, men nåt åt det hållet. Jag tror jag köpte dom när jag gick i tvåan på gymnasiet, priset har jag förträngt för dom var dyra. 

Min bror har köpt en bil och skulle bjuda på en raggartur ikväll, men jag ska jobba så det får bli en annan dag . Ska åka in och dricka kaffe (?) med Carro på hennes jobb, och sen ska jag leta efter krokar.

Inget vettigt.

Kvällen har gått åt till hängande i min källare tillsammans med mina kära vänner Karla, Emma och J...

Jag står och hackar morötter och gurka i köket, J och Karla kollar på lägenhetsannonser vid datorn i mitt rum. Telefonen ringer, jag svarar. Kliver in i mitt rum;
"Karlsson, det är till dig! Din mamma."
Både J och Karla tittar på mig innan det slår mig att båda heter Karlsson/Carlsson.

Vi glodde på DH, eller egentligen gjorde vi inte det för vi hade för mycket både viktigt och meningslöst att säga, mina flickor och jag. Det pratades minnen, män, blodtörstiga hundar och Robin Hood.

Jag har gått dubbelvikt runt golfbanan, J och jag skrattade så tårarna rann och vi störde nog x antal golfare. Snart bär det av till Oslo igen, och jag längtar faktiskt!

Varför är vägen alltid så jävla kort när man vill att den ska va lång och tvärtom?
Mitt hår har varit jättejätte lockligt idag.
J: "Vilket lockigt hår du har!!"
Emma: "Det är ju inte lockligt, det är ju rufsigt!"
Tack för den!
God natt!


Dagens låt 16:e oktober:

http://www.youtube.com/watch?v=lSKWAUxhMvs

Så dålig och gullig på samma gång. Får härliga flashbacks av den!

Skriver nåt mer lite senare!

"Du får bestämma..... inte gräslök!"

Ska försöka knopa ihop nåt om helgens bravader...

Personalfest i fredags. Blev ingen bowling för det var tydligen fulbokat. Men trevligt var det! Vi  käkade på Sangria, mumma. Det pratades om allt från döda kaniner, bränder till bajstunnor och stövlar.
Folk gick lite olika, sist kvar var jag, Carl, Karin, Monica och Yvonne.
Det slutade med att Carl, Karin och jag gick till 55:an. Jag har aldrig varit där innan, men det var helt ok! Positivt överraskad måste jag säga. Drack en vanilla sky, tror inte jag har gjort det sen barskolan...

I lördags... inte bakfull alls faktiskt!... träffade jag först Johnny och Carro och åt soppa på lunchen. Carro skulle till jobbet efter och jag skenade på stan. Missade systemet. Ringde till pappas sambo och hon la en tre liters baginbox i vår postlåda som Jessan fick åka och hämta, för hon var i Åtvid.

Träffade Lina och vi åkte till Ikea och sprang i panik runt och letade efter nåt att ha på oss på kvällen. Väl hemma hos henne bjöd vi upp med tacos (hon gjorde världens godaste guacamole... osäker stavning bör observeras!).

Lina provade 70 000 olika outfits, och jag fick MVG i diskning av hennes boyfriend.

Förfest i en 140 kvadrat stor lägenhet med spontan-dans, vin och grantäpplejuice, skåningar och utan lås på toan, som för övrigt var världens minsta.

Platå var som vanligt men tusen gånger bättre! 90-talsmusik när den är som bäst, vänner i varje hörn, mer dans än vi hunnit med dom senaste 13 gångerna vi varit där. Hamnade i baren och diskuterade trekantsbh:ar med en person av manligt kön, vet inte riktigt hur det kom sig.
Obligatoriskt avslutande korvkalas vid korvgubben (man måste sitta på marken för att få den rätta känslan!) innan Jessan och jag traskade Ågatan ner en gång och sen upp igen och kvällen får samma betyg som jag fick på diskningen.
"Hur ska vi kunna toppa det här nästa vecka?!" som Jessan och jag sa dagen efter.

Dagen efter kändes ganska så mycket dagen efter och vi körde panpizza, Noblesse och cola light precis som på den gamla goda tiden på Barnhemsgatan.
När vi var på Priso frågar Jessan:
"Ska vi ha chips? Du får bestämma vilken sort....... inte gräslök!"

Idag har jag varit och kollat på mina födelsemärken hos doktorn och fick det svart på vitt att jag är alldeles för nojjig för mitt eget bästa.
"Du har faktiskt färre födelsemärken än de flesta i din ålder! Du har ju jättefin hud!" sa doktorn och jag gick ut och kände mig asdum.
Åkte till kyrkogården och satt där på min kuvertväska klockan halv tio på morgonen. Det var verkligen begravningsväder, grått. Dimmigt på nåt sätt, eller så var det bara min hjärna som tyckte det.

Varit datanörd resten av dagen med ett kvällsavbrott med en runda runt Slevringe och lite häng med Emma och J. Vi kollade på Sunes sommar (äntligen, jag har tjatat om det sen vi kom hem från Mallis). Så bra att är galet!
J hade med sig morotskaka som var helt ljuvlig och vi pratade så mycket att Emma till slut fick trycka på mute.

Dagens roligaste skvaller.. eller vad vi ska kalla det?... är helt klart att J har skrivit med sin idol. Hon var besatt, och då menar jag besatt av David Tainton på högstadiet (på mellanstadiet var det Michael Owen, som hon skulle gifta sig med, haha) och vi lyssnade på "Each time" tills jag spydde på den.
Nu har han iaf skrivit till henne på Facebook!! Haha.

Nu: me tired.

Ses & hörs. Puss & kram.

10495

Just nu är en sån stund när jag skulle ha ringt till mormor om hon fortfarande hade levt.Känner mig så sjukt besviken på en person i min närhet.. och samtidigt arg och ledsen.

När jag har fått ordning på känslorna och mig själv här ska jag åka till Linköping och sen blir det personalfest ikväll.
Det ser jag fram emot. Och vi ska bowla!! Tror inte jag har gjort det sen nån gympalektion i högstadiet.

Puss!


Analyser.

Precis hemkommen från Emma. Där har vi suttit hela kvällen, Emma, J och jag. Druckit te, och frossat i allt man kan tänka sig.... äpplekaka (som Zora hade bakat, och Zora bakar... BRA!), melon, vindruvor - både gröna och lila (jag satt och skalade dom så nu är min gula tröja som jag hade på mig lila-prickig), äpple med kanel på, godis-klubbor och Emma och J gick loss på aioli, men det tyckte jag skar sig lite mot det övriga vi käkade så jag hoppade det.

Och pratat har vi gjort. Analyserat i timmar. Fram och tillbaka, upp och ner, ut och in. Är det normalt? Som jag skrev till J igår: är det inte slöseri med tid och energi?
Det är ju såklart främst det motsatta könet vi diskuterat. Utan att egentligen komma fram till nåt slags vettigt, vare sig det gäller slutsatser eller nåt annat.

Idag gick det mesta av tiden åt till att försöka komma fram till  vilka sorters egenskaper och yttre attribut hos män som vi tycker passar varandra. Vilken som är vår "typ" för att ta det kort.
Det var ibland knepigt att sätta ord på det, för jag måste ändå säga att jag tycker mig ha en klar bild av vilka killar jag kan se både J och Emma med. (Och Carro, Jessan och Karla, vi pratade om dom också!) 
Vi kom fram till mycket bra saker, (kom vi kanske tom till insikt?) men jag tänker inte skriva nåt av det nu, fast jag tänkte det från början. Vi ska prata om det allihopa nån gång först, när dom andra tjejerna är med också så vi inte missar nånting, eller så det missuppfattas. Sen ska det publiceras här, var så säker....

För övrigt gick tiden hos Emma åt att säga till J att sluta pilla på sitt löshår (det var ett ständigt återkommande moment i Oslo också), käka och förklara saker för Emmas föräldrar lite titt som tätt.

J tittar likgiltigt på mig, och säger:
"Fes du?"
Jag, lika likgiltigt:
"Nej............ gjorde du?"
Så typiskt oss.

När vi åt klubbor... (ni vet dom där fruktklubborna som man åt på var det mellanstadiet?... Karamellpojkarna, fanns i massa färger...) åt Emma en blå, J en rosa och jag en orange. Jag tycker verkligen dom färgerna passar oss så bra, det var liksom .. så det ska vara!

Dagens insikter.

Dagens insikt nr 1:
Har precis upptäckt att jag börjat stava som en kratta, och det är det värsta jag vet, folk som inte stavar rätt.. Nu blir dert skärpning för fröken Nilsson!

Dagens insikt nr 2:
Min spegel som numera är klar-kladdi-kluddad med en massa coola bilder blev precis hur bra som helst. Och en rolig sak! I en tidning hittade jag en bild på en kille om spelade på afterski:n i Val Thorens både i år och för två år sen. Han sitter på spegeln nu, längst nere i hörnet, haha.

Dagens insikt nr 2:
Jag borde aldrig springa. Var ute och skenade ikväll. Det blir liksom för mycket luft på för kort tid för min hals. Nu hostar jag hela tiden.
Min bror försökte göra sig lustig över mig när jag kom hem.
"Du springer snart lika snabbt som Heile Gebreselassie ju! Maraton på 2.04!"
Kul! Skitkul.
För övrigt har min pappa sprungit Stockholm maraton, 1982. På fyra timmar eller vad det var. Det ska jag slå, haha. Pappa la sig i också och sa att innan dom sprang (tre st var dom) hade dom bara sprungit två mil i sträck. Och så sprang dom tydligen tre mil på raken utan att stanna. Sen blev en av dom dålig i magen så dom fick ta det lite lugnare.
Har sett kort på eländet, inte sjukan alltså utan när dom kommer i mål. Pappa är smal som en sticka och har på sig en röd "Roy och Roger-keps".

Dagens insikt nr 3:
Min dåliga karaktär när det gäller utgång och alkohol beror till kanske femtio procent på mina vänner. Det rings onsdag, torsdag, lördag.
"Gumman! Du kommer väl in?! Platens ikväll!"
Nu skyller jag på dom, men jag vet ju att jag är likadan, haha. Ringer inte dom så ringer jag! 
But tonight I'm home. Eller det kommer jag inte alls va för jag ska till J och äta paj som hon har bakat!

Idag har jag:
Fikat med Fia, mycket nice! Inne på Sandelius träffar jag typ varenda människa jag känner. Min gamla chef på Bettans blomstershop, tre lärare, en kompis mor, en gammal klasskompis, min bror och hans kompisar, Lilians släktingar, en gammal granne och en tant jag träffade när jag var på länstyrelsen. Åtvid är inte stort alltså.
Sprungit, som jag skrev.

Morgondagens insikt kommer med all säkerhet att bli:
jag ska inte använda bus. Kommer nog vakna och se ut som en fläckig flodhäst med träningsvärk. Men då har jag iaf försökt att undgå att se ut som en albino....

Hööörs.

Snott från J, med mina svar såklart!

-Ditt fullständiga namn? Ulrika Eva Agneta Nilsson
-Hårfärg? Nyfärgat: mörkt. Ej nyfärgat: nån blekare och fulare variant av samma färg.
-Ögonfärg? Gröna med en touch av brunt.
-Humör? Vadå humör?! Folk brukar beskriva mig som glad, så jag antar att det är det som gäller? Eller?
-Vänster eller högerhänt? Höger.
-Några syskon? Bror. Kristoffer, 25. Och tjejerna som jag har växt upp med såklart.
-Långt eller kort hår? På mig själv: nånstans mittemellan.
-Har du någonsin blivit kysst? O ja.
-Har du kysst någon du inte känner? Jadå.
-Ätit sushi? Provade en gång på Öland, och det var ingen höjdare, men ska prova "på riktigt" nån gång.
-Stått på scen? Haha, ja. Bland annat två olika gånger i pyjamas.
-Kallt eller varmt? Dricker kallt och äter varmt.
-Regn eller snö? Regn! Snö om den inte ligger på vägarna och är i vägen.
-Spets eller satin? Spets.
-Ull eller bomull? Bomull.
-Årstid? Älskar alla utom vintern!
-Svär du för mycket? Jag vet inte. Kommer aldrig aldrig ihåg när jag svär. Men när jag gör det är det för att förstärka vad det är jag säger och tycker.
-Hur är vädret just nu? Grått.
-Vad gör dig glad? Oväntade sms/samtal, människor i allmänhet och vänner/familj i synnerhet. Musik.
-Vill du gifta dig? Gärna om jag hittade nåt passade objekt att gifta mig med.
-Vill du ha barn? Gärna om jag hittar nåt passade objekt att skaffa barn med.
-Vad ska dom heta? Det svänger lite titt som tätt. Men jag tycker Aaron är coolt, och Plum  gillar jag också, men det tycker alla andra är jättefult, haha.
-Dricker helst? Ibland får jag ett extremt sug efter mjölk. Annars: vatten och sprit i alla möjliga former.
-Parfym? Äger alldeles alldeles för många! Men Narsico Rodriguez "For her" är en favorit.
-Film? Amelie från Montmartre, Big fish, Minority report, Shakespeare in love, American beauty.
-När grät du senast? För kanske en och en halv vecka sen när jag lyssnade på "Candle in the wind", gråter alltid när jag hör den.
-När skrattade du senast? Idag när pappa och jag skulle byta lampa i mitt rum och försökte göra inbrott i min lampkupa som är barnsäker.. och tydligen vuxensäker också!
-Är du kär? Nej. Men jag är typ kär i saker hela tiden.
-Föredrar du att vara singel? Jag vet inte.
-Hur tidigt stiger du upp? Väldigt olika, men idag hade jag diabetskänning och hoppade upp när kl ringde vid nio.
-Favoritserie? Sex and the city, no doubt.
-Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Absolut!
-Vad längtar du efter mest just nu? Liza. Hon är ju en vem men skitsamma!
-Estetisk eller matematisk? Estetisk, utan tvekan.
-Vanilj eller Choklad? Vaniljglass med chokladsås!
-Har du piercing? Nej.
-Har du tatuering? Nej, har funderat på det, men skulle aldrig våga. Tror inte riktigt det skulle passa mig heller.
-Beroende av? Skor, vänner/familj, musik och tidningar.
-Har du bra minne? När det gäller människor och namn eller musik: superbra. Annars: nej nej.
-Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa? Äger ingen nyckelknippa!
-Vilken svordom använder du mest? jävla (i meningar)
-Kan du vissla? Ja, men det låter ungefär lika bra som när jag sjunger..
-Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet? Svenska.
-Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? En skön utstrålning och positiv inställning.
-Husdjur? Har inga. Men gärna en mops om jag hade tid och ork.
-Morgon eller kväll? Kväll.
-Är otrohet förlåtligt? Jag vet inte. Kanske beroende på omständigheter, men egentligen inte.
-Guld eller Silver? Använde bara guld när jag var yngre, men nu är använder jag båda.
-Jordgubb eller Hallon? Oj vad svårt! Båda?
-Hav eller Sjö? Hav. Saltvatten!
-Nyår eller Midsommar? Jag tycker båda är överskattade, haha. Men nyår. Nytt år, ny start.
-Vilken film kan du alla replikerna till? Sex and the city-boxen ligger bra till, men det är ju ingen film. Min favoritfilm är fransk och jag kan inte franska...
-Vilken är din favoritfrukt? Ett hårt päron! Körsbär. Plommon.
-Lyssnar på? Vänner och musik.
-Framtidsyrke? Nåt som gör mig lycklig. Och förhoppningsvis rik!

Porrtidning med knarkreklam?

J, Emma och jag var ute och cyklade igår... på kvällen. Vi handlar lite och på väge hem möter vi tre tanter vid ett övergångställ (heter det så? Låter konstigt!).
"Det är ju vi om 50 år!" säger nån av oss.
Jag tänker ofta så, vi SKA hålla ihop hela livet. Hur i helvete skulle jag kunna klara mig utan dom här människorna? Som vet allt om mig, som jag vet allt om. Vi har växt upp med varandra, jag har sett deras bästa sidor, dom har sett mina och tro mig, vi har sett varandras mindre bra också.
Ett liv utan mina tjejer skulle va som en trillingnöt utan nötter, som en solig dag utan sol.
När vi kommit uppför en backe, möter vi tre tjejer, kanske 12-13 år.
"Det är ju vi... för 10 år sen! Det är ett tecken!" säger J och jag har aldrig sett det klarare. Aldrig aldrig aldrig ska vi sklijas, för det skulle aldrig funka.

Idag har jag städat, städat och återigen: städat! Mitt rum är skinande rent och jag trivs i det faktiskt, fast jag är van vid kaos. Jag vågar nästan säga att mitt rum har aldrig känts så mycket "Ulla" som just idag.
Flyttat om alla mina grejer, kort, brev, tidningar. Riktigt nöjd!
Jag började sortera mina cd-skivor i bokstavsordning. Och efter tre minuter ångrade jag.. för jag insåg vilken tid det skulle ta. När jag plockade ner alla skivorna från väggen, ner på golvet och la dom i högar från A-Ö... Herregud. Räknade. 217 st. Det gick liksom inte inse hur många det var förns dom låg där på golvet. Och det var inte alla, vågar inte tänka på hur många som är utlånade, som finns i vårt vardagsrum, som är borttappade nånstans. Men vilka gamla godingar jag hittade! Jumper, det var länge sen! Och så mycket skit också, men jag kan liksom inte slänga nåt, vill ha kvar alla....
Pappa är likadan, jag har rotat i hans gamla LP-skivor idag och satt upp några på väggarna i mitt rum (har lite svårt för konst i allmänhet, men skivor funkar bra!). Så galet många han har! Värsta skatten och nu står dom i källaren och skämms. Synd egentligen.
Tidningar är en annan sak jag inte kan slänga. Nu har jag sorterat dom också, Cosmo i en hög, Elle, Veckorevyn, Solo, utländska tidningar (bland annat en Vanity fair som jag köpte på Arlanda bara för att omslaget var så jävla snyggt, Kate Moss i en vit pälsmössa).
Jag fick även en riktig snilleblixt närjag höll på och sorterade tidningarna! Jag hade en helkroppsspegel i mitt rum för länge sen, innan jag målade om det, och så fick jag för mig att måla ramen och det blev pannkaka.
Idag plockade jag upp spegeln igen, och håller på och kladdi-kluddar fast en massa grymma bilder från tidningar på ramen. Kommer bli helt grymt snyggt. Jag älskar tidningar och bilder och nu kan jag sitta och pyssla med det och så får jag se en massa snygga bilder när jag ska spegla mig.
"Hur mycket tar du för att inreda en lägenhet?" frågade min bror när jag höll på som bäst.
När min kamera är fixad blir det bilder här!

Ikväll trippade Emma och jag till Shell.
Hon bjöd in mig på te när vi kom tillbaka hem. Jag tackade ja och vi slog oss ner i det Sjöholmska köket. Jag börjar bläddra i en Slitz som Emma lånat av Karla.
Emma börjar förklara att hon för tillfället är så trött på sin far, Dagge, som är typ coolast i stan. När hon satt och läste Slitz, en artikel om kokain hade Dagge tydligen kommit fram, pekat på tidningen och sagt:
"Porrtidning!! Med knarkreklam!"
Emma hade bara ryckt på axlarna och vi skrattade och srkattade åt det. Slitz - porrtidning?!

Så kommer Dagge in i köket, går till tvättstugan där han ställer sig och röker samtidigt som han pratar med Emma och mig. Dummar sig med Emma, och hon blir trött på honom och ryter i:
"GÅ HÄRIFRÅN! Jag blir så trött på din närvaro och din uppsyn gör mig förbannad!"
Dagge lunkar ut ur köket och jag ligger dubbelvikt över köksbordet i tio minuter.

Emma blir sugen på nånting.
"ÅÅÅHH! JAg måste ha o'boy! Syndens dryck!"
"Jag trodde det var alkohol?" frågar jag.
"Nej. Vill du ha?"
"Ska du dra ner mig i syndafloden?!"

Nu är jag trött som en flodhäst och mör som en söndagsstek.

Drömmer.

Vaknade 09.57, och insåg att jag precis hade drömt nåt märkligt. Jag kan seriöst inte säga om det var en mardröm eller inte, men när jag vaknade så tänkte jag:  "Inte än!".

Drömmen började med att vi var på en båt. Det var jag, Emma, Carro och Jessan vad jag kan minnas. Emma och jag gick runt i en massa affärer och så ringde Carro och frågade om vi kunde åka och hämta henne på Maxi. Sjukt.
Vi sa att vi precis skulle börja äta (typ sån där buffé som dom har på båtar ni vet?) och att hon kunde komma till oss istället (hur man nu ska komma från Maxi och på båten liksom!).
Väl i kön till maten, galet mycket folk, träffar vi Jessan med två killar.

När vi sitter och äter börjar båten svänga runt på nåt konstigt sätt och svaja och jag kommer ihåg att det känns som att båten åker ner i en spiral och jag ser jättestora fönster när jag tittar upp.

Det utbryter nån slags allmän panik och rätt vad det är ligger jag i vattnet och flyter med några som jag aldrig har sett. Vi är i nån hamn fast ändå mitt ute på havet, men vi simmar till nån gammal tom tvåvånings-militärbåt, där vi försöker komma fram till vad vi ska göra.

Jag klättrar upp på taket av militärbåten och sliter bort taket och där under ligger det en massa livbåtar gjorda av pressening.
Fick med mig nån tjej och vi drog med oss alla dom där konstiga livbåtarna (dom såg ut som en paraply innnan man fällde upp dom) till båten (som fortfarande inte hade sjunkigt). Började dela ut livbåtar till höger och vänster, jag låg i vattnet och den andra tjejen satt uppepå alla och kastade ner till mig.
Det var så skumt för alla var livrädda och jag var lugn som en filbunke.

När vi hade delat ut alla livbåtar började jag simma runt, fick tag i ett par simglasögon och simmade fjärilsim. Träffade nån tant med en multifärgad hund och jag hjälpte dom upp i en roddbåt.

Nästa skumma grej var att jag bara simmade runt själv, dök och höll på styrde. Letade inte efter varken Carro, Emma eller Jessan.

När jag vaknat kopplade jag genast drömmen till reunion... Käre tid.
Snart är det dags, och jag längtar ihjäl mig. Om nån ser en tant med multifärgad hund på kajen... let me know.

No one no one no one can get in the way of what I feel for you.

http://www.youtube.com/watch?v=ktUSIJEiOug

Oj oj oj. Vilken kanonlåt! Loooove it.
Det är en sån låt som jag skulle vakna till liv av om jag låg på bårhuset och var död...

J och jag håller på och letar lägenheter i Oslo. Blir antagligen comeback nån gång i nov-dec. Ser fram emot det. Vi gick morgonpromenad imorse (elva är väl morgon va?) och pratade om det oavbrutet. Jag har faktiskt inte saknat det så mycket som jag trodde att jag skulle göra, men nu känner jag att jag vill tillbaka. Karla, J och jag i en lägenhet med en massa mys och grejer i vinter, alkohol, dammsugare, alla skor&kläder, musik och mina fina Flilippa K-muggar som jag hittade i källarn. 10 st hade jag visst. Och fler blir det i jul!


Spana in det här!

Spana in det här!

Åh vad jag vill åka! Åka vill jag göra. Åka dit och åka när jag är där. Val Thorens. Blir det en tredje gång kanske? Eller en andra till Val d'Isére?
Ibland när jag är ute och går får jag bara för mig att jag åker snowboard istället för att gå, det är världens skönaste känsla.
Och som jag sa där nere till Lizas ex, som är från Australien: "I'm married to after-ski!".



Svabba.

Sitter på jobbet. (Fast det kanske man inte får skriva här?). Det är lugna gatan. Vet inte riktigt vad jag ska göra i en timme nu...

No utgång igår. Jag kom hem och total-däckade vid halv 11, efter att ha jobbat 12 timmar. Jessan tjatade lite om att vi skulle gå ut, men J var helt omöjlig och jag var tröttare än en sengångare.
Brudarna satt och kollade på "Dolt under ytan" (heter den det förresten? Jo va?) som jag hatar.. för den är helt vidrig.
Vid halv två på natten kvicknade jag till och frågade om vi inte skulle gå ut trots allt.
"Vi hinner ju med kvart-i-tre-ragget!" som Jessan så fint uttryckte det. Somnade om med Jessan bredvid och J i en ena soffan.
När jag vaknade till igen var det bastu och varmt som i helvetet. Då förflyttade jag mig till soffan och låg där och sov tills Carro ringde vid havl 12 idag.
Waaaay to much sovande.

J och jag ska åka med hennes pappa JP hem. Gött. Bussen känns inte vidare tilltalande idag. 

 På tal om pappa: Har fortfarnade inte pratat nåt med pappa eller Susanne, dom är i Tyskland. Måste ringa dom och be dom smuggla med lite alkohol.
Det känns som att jag inte har sett min käre far på år och dag. Han har varit i Halmstad, på Gotland och jag vet inte överallt.

PUSS&KRAM!


Anfall.

Hur går det när man trycker ihop 5 tjejer vid ett bord, adderar champagne, vin och mat i överflöd?
Jo, man får en trevlig kväll.

Vi var fem, jag, Jessan, Karla, Emma och Carro. J bangade. Käkade på Magnolia gjorde vi, hur gott som helst. Jag åt torsk, har en förmåga att alltid beställa fisk när jag är på restaurang, och den här gången var det verkligen nåt utöver det vanliga.

Tystnaden existerade inte under de timmar vi satt och åt. Skrattade, pratade minnen, vad som hänt sen sist. Jag skrattade mest när vi pratade om J som när vi var små tydligen var rädd för Emmas pappa, Dag. När J ringde på hos Emma och hennes mamma öppnade frågade hon...
"Är Dag hemma?" ... innan hon frågade om Emma var hemma, och var Dag hemma sa hon: "Det var ingenting" och gick igen. Sjukt roligt.

Carro gick hem efter att vi hade ätit, Emma likaså. Så då återstod jag, Karla och Jessan. Vi träffade Micke på vägen och jag styrde upp tuggummi-tävling som vanligt.
Väl inne: galet mycket skönt folk, mycket folk, bra musik. Och jag var total-nykter. Hatar det, är man bland fulla människor ska man va iaf onykter själv. Men det där fixade vi till sen. Slutade med att jag var kalas-full istället, haha.

Vi hamnade i vanlig ordning hos Korvgubben, och det är Krovgubben med stort K för han heter det. Jag vet det för jag frågade och hans kompis hette Rolf. Jag lovade att jag ska bjuda dom på glass nästa vecka.
Karla, Jessan och jag ställde till med korvkalas, vi satt på gatan och åt korv som jag tydligen betalade. Då kommer det en cooling och sätter sig vid oss. Rolig som få med långt blondt hår. Kille alltså.
Efter nån minut kommer Jessans ragg, som tydligen känner killen.
Karla sitter och säger "Möhlenöh!" hela tiden och det blir bara roligare och roligare varje gång.

Styr upp en efterfest bestående av oss tre tjejer, blonda killen och Jessans ragg. Trevligt.

Nästa problem blev ju hur vi skulle sova. Det fanns en säng (1.20), och två soffor att tillgå. Jessan och ragget fick ta sängen, ganska logiskt (måste också poängtera att alla möblerna finns i samma rum!). Karla fick en soffa och jag och Blondie skulle dela på en. Trångt som fan, ni vet Klippan från Ikea? Den är inte så jättstor vilket innebar att Blondie fick ligga typ dubbelvikt och jag sov med huvuvdet utanför kanten.

Vaknade mitt i natten (på morgonen?) och gick på toa. När jag kommer tillbaka lägger jag mig på golvet bredvid soffan istället, och när jag vaknar nästa gång är blondinen borta och min soffa är ledig, haha. Ingen av oss övriga vet vad som hände egentligen.
 Det knäppastre var att han glömde sin jacka med nyklarna kvar i fickan.

Karla, Emma och jag åkte hem idag och jag fick åka raka spåret till Lilian sen och sälja blommor. Gjorde några arrangemang och pratade med tanter.
Lilian sambo, Stanley har precis gjort klart en skiva. Han har tydligen tryckt ut 200 ex, så gav han mig ett och jag sa att jag ville köpa den, men det fick jag inte, för jag skulle få den sa han.
Stanleys mamma Gunnel är hur gullig som helst också. Hon är så glad och pratar och pratar.

Imorn: jobb jobb jobb. Börjar kl 7, slutar vid 21. Käre tid.

Mot LKPG.


Smittar oengagemang? Man kan ju undra ibland.
Om jag bygger ett hus av tomma mjökpaket och tar bort det första, den jag började bygga med, rasar hela huset då? Om jag tänder eld på ett paket, brinner alla upp? Kan man släcka brinnade mjölkpaket med mjölk? Eller är det slöseri med energi?

Mjölk skulle kunna va räddningen. Täta till, fixa, släcka... kanske tända nåt annat än en eld av omotivation?
När ingen vill göra nåt, vad gör man då?

Irriterar mig på nåt som jag egentligen inte borde irritera mig på, men i brist på annat tänker jag fortsätta med det.

Jag ska iaf åka till stan ikväll, och fy fan vad kul jag ska ha.

Tummen upp gör Karla, by the way.

"Han är så lätt men han är så svår"

Har hänt lite sen sist.

Igårkväll var Emma, J, jag och Karla hemma hos den sistnämnda. Vi satt och hängde och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag kan inte förstå hur mycket man kan ha att säga ibland, vi pratar i mun på varandra, avslutar varandras meningar och det är ett allmäntt tjatter hela tiden. Imorn ska vi vi träffas allihopa, alla sex, precis som vi gjorde i princip varje dag på mellan- och högstadiet. Carro, J, Jessan, Karla, Emma och jag. Det kommer inte bli en tyst sekund på hela kvällen, tro mig.
Nu kom jag av mig lite.

På kvällskvisten igår fick vi iaf för oss att ta en tur in till Donken. Karla, J och jag, Emma bangade. Vi började med att bära ut bilstolar som låg och skräpade i Karlas vrålåk. Jag tog en stol, Karla och J delade på en.
Började knapra på en morot när vi åkte, och den jävla moroten blev ju bara större och större ju mer jag tuggade! Den tog aldrig slut! Nånstans mellan Grebo och Bankekind gav jag upp.

Inne på McD köpte vi grejer, jag drog till på en cheese och mjölk, J bjöd upp med pommes och nån konstig kycklingburgare, och Karla nöjde sig med en läskteblask.
När vi hade käkat upp, och halvt skrämt livet ur alla på stället med reglebundna skrattattacker och allmänt högljuddt uppförande, fick vi för att stoppa i oss nån typ av efterrätt. Johanna beställde glass med chokladsås (klassiker) och jag ville ha en milkshake.
"Vad har ni för smaker?" frågade jag.
"Choklad, jordgubb, vanilj... och pepparmint!"
"Pepparmint?!"
Då kommer det upp en kille från ingenstans bakom disken.
"Vill du smaka?"
Öhh, ja, så jag smakade. J och jag stod och skrattade och det slutade med att det blev en pepparmint-milkshake. God som attan var det. Rekommenderas starkt.

Idag gick jag till Lilian, skulle börja vid nio, men hade ingen cykel och blev sen fast jag inte ha borde varit det, för jag gick upp tidigt. Sprang typ hela Slevringevägen, ner förbi Församlingsgården (så mysigt, jag älskar höst och hästkastanj-träd kan va det finaste som finns!) och kom och flåsade och bad om ursäkt. Lilian var lika glad som vanligt och vi har jobbat och prismärkt och flyttat runt grejer.
Tomorrow åker vi till ÖTH och hämtar blommor, så det kommer nog att bli en hel del snittade imorn, det ser jag fram emot.

Jag sitter på mitt rum, hör hur tvättmaskinen kör igång.
"ÄR DET DU SOM TVÄTTAR?!" frågar jag min bror.
"Ja. Och jag ska tvätta en till sen."
"Men jag sa ju precis att jag skulle tvätta!" säger jag.
"Glöm det. Jag har massa tvätt, kom här! Kolla i mitt rum!"
Vi går dit, K kör silly walk såklart, jag skrattar. Och mycket riktigt, ganska mycket tvätt.
"Men jag har också en massa tvätt! Du har ju tvättat en nu och då är det ju min tur. Det måste ju va rättvist ju!"
"Glöm det" säger han igen.
"Kan inte du bara flytta ut igen?!" Vi skrattar igen och det slutar med att det blir han som tvättar.


Tvättmarodören!


Baby I miss you.

Oh, I miss u.

Fick ett sms förut som gjorde mig både jätteglad och ledsen.

"Hei vennen.. Tenkte på deg nå! sitter på skolen med en som også kjenner omi og  da tenkte eg på kordan du og han lekeslåss og har det så kjekt sammen.. Savner vår leilighet og familie i mallis:) er du på jobb? kos og klem"

Min Kine. Åh vad jag saknar dig. Saknar det som du beskriver, världens skitigaste och underbaraste lägenhet och jag vet inte hur många gånger jag skrivit det men jag saknar det så mycket än. Ibland känns det som att tiden står stilla och jag vill bara sitta där på balkongen med alla som jag tycker så mycket om, med blåmärken, daglig bakfylla, sand överallt och ett ständigt pillande på min ipod.

Those were the best days of my life.

Igårkväll var vi hemma hos Karla.. hon, jag, Emma och J. Alla från gatan.
Ibland känns det som att tiden står stilla där också. Att vi lika gärna skulle kunna sitta ute på gatan och va 7-8 år eller bada i vattenpölen utanför mitt hus (mitt hus ligger precis där backen börjar, så vattnet samlas där), leka burken, äta glass eller kasta tegelstenar på varandra. Cykla överallt, lyssna på Spice girls 24-7, ligga utslagna på gräsmattan och prata om allt.
Igår kollade vi på Sunes jul, snacka om nostalgitripp! Så jävla bra, skrattade ihjäl mig. Det bästa var ju helt klart när Sune får gap- och skriksjukan på bibblan, åh herre.