God afton...

... eller det kanske är natt? Noll koll. Och noll kontroll också för den delen...

Började jobba vid 7 imorse. Fick höra om Uppsala-olyckan hos en tant. Kände mig helt punkterad efter det. Tanten och jag satt och drack kaffe/juice och sa att det var nog inte kul att va polis/doktor där uppe nu och hålla på och ringa en massa tråkiga samtal hem till folk.... Usch.

Väl tillbaka i personalrummet var det full rulle igen. Sjukt roligt! Santhi och jag skrattade så jag tjöt när vi städade hos en liten gumma.

Träffade Emma, Zora och Lilli (Emmas mamma och moster) på stan sen. Vi drog en sväng och kollade lite. Hittade ganska mycket intressant faktiskt. En riktig Ulla-klänning bland annat. Blommig och ascool. Funderar på att slå till.
Vi käkade på Gulan innan vi åkte hem. Sov hela vägen. Med ipoden i örat, var helt döv när jag kom hem...

Så fick jag ett sms om att min kläder från Zoovillage hade kommit, så jag trampade ner och hämtade dom. Allt var kanon, jag är asnöjd. Två par jeans och en tröja....

Promenad med Emma blev det sen,  och nu har jag suttit länge med J på msn och hängt...

Jag har glömt att skriva gårdagens bästa citat, det är så bra att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta! Man skulle kunna säga att jag gjorde båda två, jag skrattade tills jag grät igår när Emma sa det. Det är inte själva sammanhanget som är intressant egentligen. Bara orden och hur dom sas.
"Håll käften morfar-jävel!".
Fan klockrent! Och det var liksom inte hennes egen morfar hon syftade på, vilket gjorde det ännu roligare...

Oj vad stor texten blev? Hur blir jag av med det?


En gammal favorit!

En gammal favorit!

Jag satt precis och bläddrade igenom dom tusen ton reklam som vi fick i brevlådan imorse... Och gissa vad jag får se! I Hemglass reklambroshyr.... Dr Snuggles! Det var inte igår vill jag mena. Jag hade en videofilm med Dr Snuggles när jag var liten, och jag kommer ihåg att Karla och jag brukade sitta uppe hos henne och kolla på det.
Signaturmelodin ploppade upp i huvudet direkt "... Dr Snuggles, flyger till stjärnornas land... ". Hittade den på nån hemsida nu också, sjukt roligt att höra den igen!

För övrigt: utgång i lördags, (och i torsdags också om jag inte har skrivit det innan, kommer inte ihåg) full rulle skulle man väl kunna säga. Jävligt nice och lagom onyktert. Mycket folk, mycket snö (kallt kallt kallt om fötterna, dålig planering) och några oväntade kärleksförklaringar. Dessutom var jag ledig igår, hur skönt som helst.


Roligt sms, missat after-work och en liten barrunda.

Hola.

Sitter hemma i Åtvid. Ska dra till stan vilken minut som helst, Emma följer med också, lovely.
Har jobbat och jobbat och jobbat. Till 13 idag. Fick en bra rad så det flöt på kanonfint. Det är en liten söt gubbe som sitter i rullstol som man ska raka varje morgon. Och jag är inte så bra på det kan jag säga! Haha. Men det blir bättre och bättre och än har han faktiskt inte börjat blöda! Det värsta är att när man har på aftershave stinker man verkligen det hela dan, haha. Jag går runt och doftar herre, kan man säga!
Skulle egentligen ha följt med på after-work på Harrys, men jag var tvungen att åka till Åtvidaberg en sväng och missade bussen tillbaka.. tror alla Åtvids pensionärer var på banken just när jag kom... Stackars Matilda, som jag jobbar med, det blev i princip bara hon och en massa medelålders. Men dock väldigt coola medelålders, haha. Hade jättegärna följt med.

Jag pratade med Liza för ett tag sen. Hon hade tydligen fått ett jättegammalt sms av mig när hon var i Malmö. Hade skrivit typ "... jag ska inte gå ut förren juldan... bla bla bla". Hon hade ju såklart undrat! Juldan?! Det är ju 100 år dit. Men jag hade tydligen skickat det några dar innan jul förra året.

Och det stämmer verkligen inte att jag inte ska ut innan jul. Ikväll smäller det nämligen. Igen. Att jag aldrig lär mig av mina misstag, börjar jobba kl 07.00 imorn. Käre tid, hjälp mig. Men det ska bli trevligt. Kanske mest för att Emma är hemma, hon har ju inte varit med på ett tag.... Ses i dimman! Eller innan.

"Dancing in the dark"

Världens bästa låt. Min älskade Kine skickade den till mig och det var kärlek vid första höringen. Jessy "Dancing in the dark". Lovely.
Vill till Mallis nu. Nu nu nu nu. Finns inget jag hellre vill. Eller jo, först vill jag till Oslo. Drar snart. Ska bli så jävla nice. Men du vet Maggan, mitt andra hem. Saknar det och alla så det är sjukt.

Semle-dagen idag. Har fortfarande inte ätit nån. Vi fick på jobbet men jag åt aldrig nån...
Det har varit mycket jobb nu ett tag. Och nästa vecka blir det mycket också... Folk är sjuka till höger och vänster. Idag gick jag runt med två gubbar och skulle lägga ut saker som mäter radon i lägenheterna. Konstig arbetsuppgift, haha.
Johanna har jobbat nu några dagar, har varit askul och se henne. Idag var vi och städade i världens skitigaste lägenhet. Det går inte andas därinne, det är bara att dra ett djupt andetag innan man går in och hålla andan i 45 minuter....
Berättade för min chef idag att jag ska till Norge. Hon tyckte det var synd att jag skulle sluta, men förstod att jag ville åka, och sa till mig att åka och köra järnet. Jag kommer sakna det faktiskt. Jobbet. Alla som jobbar och även gamlingarna. Dom är så snälla så...

I lördags var Jessan och jag ute och rullade hatt. Käre tid vad det rullade, om vi säger så. Sjukt kul. Det blev ett antal drinkar och shots, kan jag lova. Men man ska ju hålla på så länge man kan, som flickan sa. Jag somnade visst med alla kläderna på när jag kom hem. Noll koll. Haha.

Puss & kram!

Glasspromenad!

Jaha. Torsdag igen då.

Vaknade inne i Linköping efter gårdags väldigt romantiska middag, som Jessan (min date, haha) och jag åt på Burger King.
Kl var 06.15, den tiden jag brukar gå upp när jag ska börja jobba vid 7. Och jag kunde inte somna om! Helt sjukt. Vände och vred på mig ett par gånger innan jag satte mig upp och slänge ett öga på Jessan.
"Ulla! Vad är det?" snäste hon irriterat och jag skrattade och sa att det inte var nåt.

När jag stod och väntade på bussen hem, kom min gamla matte-lärare från gymnasiet, även känd som den bästa läraren jag haft i hela mitt liv... vi pratade och pratade och rätt var det var kom bussen. Jag hade noll koll på var jag hade busskortet, rev runt i jackorfickor och i min bamsestora väska.... och missade bussen. När den precis rullat iväg känner jag i bakfickan, och där ligger det förbannade busskortet! Bara att vänta en timme. Traskade upp till Carro & Jessan igen. Malle, Inger och Carro var där och åt äggmackor. Dom bjöd mig men jag avböjde och gick ner till bussen igen. Den här gången kom jag med.

För typ en och en halv timme sen fick J och jag för oss att vi skulle gå till Schell och köpa glass. Alltså pinnglass, typ GB. Det är 5 minus ute, och på vägen gick vi förbi Emma (eller ja, hon bor ju i huset brevid mig) och hon hakade på vår glass-expedition.
Halvvägs kom vi på att det stängde om typ 12 minuter, varpå vi halkade oss nerför Åtvids längsta nerförbacke, och levde när vi kom ner!
Jag köpte en Solero peach, tyckte det passade vädret liksom.
Brudarna mobbade mig för att jag åt så sakta. Hade glass kvar när vi kom till tågholken...

Jobb & "Emma-o-Ulla-dieten"

Tja.
Grymt trött idag... Min vän Johanna (den andra, eller hur jag nu ska uttrycka det) ringde precis... för andra gången idag, och vi har inte hörts på typ en månad innan, haha. Vi ska jobba samtidigt på söndag, det ser jag verkligen verkligen fram emot, ska bli askul.

Jobbade 7-13 idag. Emma sov också hos brudarna, och jag lovade henne att jag skulle komma in vid kvart över sex med en påslagen hårfön och diverse kastrullock. Men hon var så söt när hon sov att jag inte vågade!

Vi yrade runt på stan nån timme och fixade byxa och dojjor till Emma, värsta fynden! Själv kärade jag ner mig i ett par Nike-sneakers... helt underbara! Typ beige och ljusgula. Fantastiska. Priset var dock inte lika fantastiskt. 1000 spänn. Inte så farligt egentligen, men jag ska fundera lite på det.

Nu är det läggdags för fröken Nilsson.
Sleep tight!


Sömnpiller, tack!

Kan inte sova... Och jag vet vad det beror på! Igårkväll innan schlagern så satt jag hos Håkan & Gerda och alla "vuxna" satt i köket, jag vid tv:n. Och vad var på tv? Jo "Det okända". Spökprogrammet ni vet! Spöken trollar bort min sömn, skulle man väl kunna säga. Jag ligger och vrider på mig och kliar mig själv i ögonen och hoppas på det bästa.

Så nu sitter jag här. Hittade en sida där man kan tjuvlyssna på Norah Jones nya. Måste köpa! Jag älskar Norah Jones. Första skivan påminner mig grymt mycket om när vi (Jessan, Carro, J och jag) var i Turkiet och satt på en helt fantastisk restaurang, den sista kvällen vi var där. Dom spelade Norah och jag köpte skivan det första jag gjorde när jag kom hem.

20 minuter i sex... Kanske ska göra ett nytt försök?

Ge mig en ark!

Ge mig en ark!

Andra deltävlingen. Göteborg. Jag älskar Göteborg. Och jag älskar The Ark. Ringde fem gånger i smyg, haha. Pappa betalar! Så jävla glammigt, coolt, outstanding! Hoppas verkligen dom får åka till Helsingfors och visa var skåpet ska stå (o Ola får visa hur man blir sjukt sexig i en galen påfågel-outfit!).

På tal om Ola. Jag satt uppe hos Gerda och Håkan (min kompis Karlas föräldrar) och kollade. Min pappa och hans sambo var också där, och Susen och Pelle som dom brukar hänga med.
Karlas pappa Håkan är en speciell snubbe. Rolig och underhållande så man kan skratta i ett halvår (det ligger nog i generna, för hans dotter är precis likadan!) såfort han öppnar käften.
När Ola får av sig påfågels-jackan nånstans ungefär mitt i låten, och man ser hans håriga armhåla säger Håkan " Men hallå! Gå och raka dig under armarna!". (Han är bra på att klaga, Håkan, eller som han själv uttryckte det; han är en bra kritiker.)
"Men karlar ska ju inte raka sig under armarna! Det är ju bara tjejer som gör det för att behaga!" säger Susen.
"Tjejer ska inte bara behaga! Dom ska ju klara av att ha hand om ett hushåll också! OCH så ska dom såklart behaga!" svarar Håkan och jag skrattade så jag höll på att dö.

Det var en mycket trevlig kväll måste jag säga. Håkan eldade så det var minst 90 grader varmt, min kinamat-lax smakade lakrits, Gerda bjöd mig på annans-drinkar (så min vita period sket sig, kan man säga) och Håkan pratade om när han träffade Svante Thuresson  vid Stallet här i Åtvid, och det enda han kom ihåg var att Svante hade en vit skjorta, en smal slips och en blazer på sig och hade bordet fullt med sprit och cigg.

Tomorrow bär det av till Linköping. Med Emma och Zora. Det blir mitt premiäråk i deras nya Volvo, spännande!

Jönköping tur&retur

Jag har jag varit på blixtvisit i Jönköping... Karla, Jimmy och jag. Sov typ hela vägen ner, var där ungefär en timme, och sen hem igen. Men jag älskar att åka bil, det finns inget bättre sätt att rensa hjärnan än att åka bil och lyssna på musik. Och speciellt inte när Karla brännt en skiva med, som vi kallade det, "Ulla-vänliga"-låtar. Jackson Five! James Morrison! Kanonbra!

Jag har precis kommit på en artist som är väldigt "Ulla-vänlig". Barry White! Haha. Den gamle räven. Köpte "White Gold" förra veckan och den är så bra... Lite kitschig och slemmig på sina ställen, men bra. Man blir glad av det, iaf jag.

Nu sitter jag bara och väntar på att en bil ska köra upp på garageinfarten som ligger närmast mitt rum. Emma kommer hem från Thailand närsomhelst. Skynda skynda!

Tredje gradens brännskada på både ut- och insidan.

Brände mig på en plåt igår, lång- och ringfingret på höger hand är totalt förstörda. Nu börjar det titta fram vattenblåsor på dom. Usch usch. Så jävla ont, ett litet brännmärke liksom! Satt med högerhanden i ett glas kallt vatten hela gårdagen. Därav har det nu även blivit lite eh... skrynkligt. Som när man badar för länge! Haha.

När det gäller psyket vet jag inte vad som hände idag, det konstigaste som hänt på länge...
Jobbade 7-13. Gick jättebra, kul.
Kom hem, sov för jag var skittrött, sen kom Jessans bror och vi satt och kollade på top model. Efter det skulle jag ner och städa på frisörsalongen. När jag gått halva vägen kom jag på att jag glömt nyckeln hemma hos Jessan och Carro, så det var bara att springa tillbaka. Eftersom det är söndag går det typ en buss var tionde timme, var jag lite stressad för jag tänkte hinna med den som gick vid halv åtta. Börjar dammsuga och dammsugarn suger verkligen! Skitdåligt, funkar ju knappt.
Känner att jag håller på att få panik och blir bara surare och surare på dammsugarn, eller Snabel-Johan som Jessan och jag brukar kalla honom. Och tro mig, jag är jävligt jävligt jävligt sällan sur. Eller arg.
Brännskadan gjorde det ju inte bättre, haha. Jag tappade själva "skaftet" till Snabel-Johan och så ramlade det bort en grej och den pajade. Blev helt förstörd, började grina och ringde hem till pappa och sa att jag missade bussen och inte skulle komma hem förren halv 11. Han sa direkt att han skulle komma och hämta mig, och ta med Susanne.
Jag sa att dom inte behövde åka, men pappa sa att dom skulle åka på stört. Jag kände mig så sjukt tacksam, vad skulle jag göra utan pappa? Det skulle ju aldrig gå. Bara att ringa och så fixar han allt.

När dom väl kom in till stan var jag cool-lugn, hade till och med lyckats laga Johan.
Vi käkade på Max, det var verkligen över förväntan måste jag säga. Brukar inte gilla Max annars. (Jag har för övrigt haft ett marsvin som hette Max.)

När vi åkte hem kände jag mig sådär extremt tacksam igen. Och fullkomligt överlycklig. Så weird. Fullmåne, en stark. Kunde liksom inte låta bli att titta på den och bli ännu gladare. Jag gillar nog månen, tror jag.

Det var helt underbart att kliva innanför dörrn här hemma! Jag har hängt i Linköping så mycket, knappt sett min säng, datorn, kakelugnen, baren i källarn, pappa och Susanne.

Jag älskar livet. Just nu. Föralltid!

Tredje gradens brännskada på både ut- och insidan.

Brände mig på en plåt igår, lång- och ringfingret på höger hand är totalt förstörda. Nu börjar det titta fram vattenblåsor på dom. Usch usch. Så jävla ont, ett litet brännmärke liksom! Satt med högerhanden i ett glas kallt vatten hela gårdagen. Därav har det nu även blivit lite eh... skrynkligt. Som när man badar för länge! Haha.

När det gäller psyket vet jag inte vad som hände idag, det konstigaste som hänt på länge...
Jobbade 7-13. Gick jättebra, kul.
Kom hem, sov för jag var skittrött, sen kom Jessans bror och vi satt och kollade på top model. Efter det skulle jag ner och städa på frisörsalongen. När jag gått halva vägen kom jag på att jag glömt nyckeln hemma hos Jessan och Carro, så det var bara att springa tillbaka. Eftersom det är söndag går det typ en buss var tionde timme, var jag lite stressad för jag tänkte hinna med den som gick vid halv åtta. Börjar dammsuga och dammsugarn suger verkligen! Skitdåligt, funkar ju knappt.
Känner att jag håller på att få panik och blir bara surare och surare på dammsugarn, eller Snabel-Johan som Jessan och jag brukar kalla honom. Och tro mig, jag är jävligt jävligt jävligt sällan sur. Eller arg.
Brännskadan gjorde det ju inte bättre, haha. Jag tappade själva "skaftet" till Snabel-Johan och så ramlade det bort en grej och den pajade. Blev helt förstörd, började grina och ringde hem till pappa och sa att jag missade bussen och inte skulle komma hem förren halv 11. Han sa direkt att han skulle komma och hämta mig, och ta med Susanne.
Jag sa att dom inte behövde åka, men pappa sa att dom skulle åka på stört. Jag kände mig så sjukt tacksam, vad skulle jag göra utan pappa? Det skulle ju aldrig gå. Bara att ringa och så fixar han allt.

När dom väl kom in till stan var jag cool-lugn, hade till och med lyckats laga Johan.
Vi käkade på Max, det var verkligen över förväntan måste jag säga. Brukar inte gilla Max annars. (Jag har för övrigt haft ett marsvin som hette Max.)

När vi åkte hem kände jag mig sådär extremt tacksam igen. Och fullkomligt överlycklig. Så weird. Fullmåne, en stark. Kunde liksom inte låta bli att titta på den och bli ännu gladare. Jag gillar nog månen, tror jag.

Det var helt underbart att kliva innanför dörrn här hemma! Jag har hängt i Linköping så mycket, knappt sett min säng, datorn, kakelugnen, baren i källarn, pappa och Susanne.

Jag älskar livet. Just nu.