ÅBG -LKPG tur och retur x 2.

Dagen kan sammanfattas med två ord: bussåkande och blommor... och en massa trevliga och underliga händelser under själva bussåkandet.

Stod och väntade på bussen (första vändan, cirkus kl 9) nere i Nygård. Då kommer det en buss från stan och rullar förbi. I den sitter Maggan, min mattelärare från gymnasiet (för övrigt den bästa lärare jag någonsin haft och en helt otrolig människa!) och hon vinkar som en tok och jag vinkar tillbaka och blir på kalashumör.

Väl inne i stan, rör jag till det för mig själv fullständigt när jag håller på och skickar sms och tror att det är Jess som svarar fast det är Liza, tror jag skickar till Jessan men det gör jag tydligen inte och jag vet inte vad jag höll på med, helt yr och borta.

Träffade Carro på Store, köpte (nästan) alla julklapparna och tog bussen till Åtvid igen.
I Grebo var det full rulle utanför skolan, det kom en klass och sprang på väg mot kyrkan, och en tjej vinkade liksom lite halvhjärtat åt bussen och när jag vinkade tillbaka började kidsen försöka springa med bussen, vilket såklart var lättare sagt än gjort.

Nästa dilemma var ju att få hem alla julklapparna på min kära vän cykeln. Åtvids längsta uppförsbacke, minusgrader, ömtåliga paket och ingen radio-sändning. Och ingen mössa så mina öron hade på nåt sätt förvandlats till Rudolfs mule när jag var hemma efter typ 15 minuter.

Var hos Lilian nån timme efter. Hon hade ringt två gånger och jag hade inte hört. Det var light-kaos när jag anlände. Så många beställningar har jag aldrig sett på ett och samma ställe! Till slut fick vi säga att det gick inte att beställa mer till imorn, för det var så galet mycket att göra...


Kl 18 bommade vi igen, och jag cyklade och tog bussen till Linköping igen.

Carro, Jessan och jag gick och käkade julbuffé på Ghingis, inte helt gratis men sjukt gott. Carro sa flera gånger: "Vi äter sushi, Ulla!" så det gjorde vi. Smaskens värre, ljuligt gott.

Jessan däremot, hon äter ju inget från havet (förutom en gång när hon råkade ta fisk när vi åt nånstans... då dränkte hon den i sås, haha!) och höll sig till det andra.

Efterrätter fanns det också, hur mycket som helst. Jag spanade in mig på morotskakan. Ibland skulle jag kunna mörda för morotskaka, fråga Emma och J, dom vet.


Vi sprang en sväng på stan efter också, eftersom det var öppet till 22.

"Du ska ju bara göra såna tråkiga saker hela tiden! Typ gå till apoteket!" sa Carro till mig när jag skulle ta ut pengar, och jag höll på att skratta ihjäl mig! Jag går aldrig till apoteket i stan, det gör jag ju i Åtvid!

Efter ett varv inne på Gränden där jag försökte övertala mina chicks att vi skulle kolla på typ ett band som spelade... sa Jessan samma sak som Carro och så gick jag och skulle ta bussen hem, haha.

Vid busshållsplatsen träffade jag Gustav, en gammal klasskompis som bor i Nässjö och hans pappa Magnus och vi stod och pratade. Bland annat diskuterade vi kollektiv, Gustav (som bor i ett) sa att han numera hade sina tallrikar och bestick på sitt rum för det funkade inte annars.

Mycket folk på bussen. LHC hade tydligen spelat och jag hamnade brevid en tjej och började prata lite med henne. Det var tydligen första gången hon åkte 530 och visste inte var hon skulle av riktigt. Jag sa att jag skulle hjälpa henne sen när vi närmade oss.
Jag lyssnar på p3 hela vägen hem. Och det sjukaste på länge händer. P3 Lab Live-kväll på Alcazar i Nalenhuset, Stockholm och Märvel spelar. Hajar till när dom säger att dom är från Linköping. Börjar skratta för mig själv när dom säger att dom är Åtvidaberg! Satt och flinade för han var ganska rolig han som pratade och folk på bussen undrade nog vad jag styrde med...

Nu är jag iaf hemma och det lär inte dröja speciellt länge innan jag ligger lite åt höger!

God jul, puss & kram.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback